Айде отново за 133-то и 32-ро начален курс - мнения

• 31 616
  • 209
  •   1
Отговори
# 105
Какъв е реда в 32-ро тогава? Щом няма значение и реда на подаване на документите?  Simple Smile

# 106
  • софия
Сигурна съм, че знаеш страницата на училището  Simple Smile

# 107
  • София
Мом(и)чета Simple Smile и аз се записвам да следя темата с първолак през 2014. Прочетох до тук и благодаря сърдечно на писалите за отделеното време да споделят информация.

# 108
  • София
За 133-то училище кога ще е подаването на документи за първокласниците?

# 109
  • София
И аз съм в търсене на училище за моя първолак. Май от февруари ще се подават документи, още е твърде рано...

# 110
  • София
Някой с актуална инфо няма ли?

# 111
  • софия
Момичета, следете страниците на училищата. Няма някой, който би могъл да ви даде по-различна и друга информация Peace

# 112
Ако ми позволите да обобщя информацията от предишните страници на темата за госпожите, които ще водят децата в първи клас за учебната 2014/2015г. на 133-то:

Г-жа Стефанова; г-жа Русинова и г-жа Василева - и трите с добри отзиви. Поправете ме ако греша...

# 113
  • гр.София
 А от мен глас и за Шопова /в 133-о/. Спокойно бих й поверила и дъщеря си,ако беше от този набор.

# 114
Някой може ли да ми каже от коя дата започва кандидатстването за 133то тази година?

# 115
Хайде да помогна Simple Smile
Синът ми е 4 клас.

С най-добри впечатления съм от г-жа Василева. Тя не ни е класен, но води част от предметите. Учителите работят по двойки. Русимова с Василева А и Г клас; Шопова със Стефанова.
От първи клас ми правеше впечатление ведрият и доброжелателен вид на Василева, при това с усмивка винаги успяваше първа и бързо да подреди класа си и да го изведе пръв, да обясни на родителите домашните и т.н. Добра и организирана - това е много важно за начален курс, когато децата се учат да учат.
Имайте предвид, че програмите на децата са много натоварени, няма време за отработване на материала. Още не усвоили буквите, четене и писане, започват диктовки, което е съвсем друг вид възприятие - слухово. Това е в първи клас, та дори още първи срок! Таблицата за умножения са я изтеглили във втори, също без достатъчно часове за отработване, в добавък целият втори клас децата учат втора смяна - окапали вече от умора след занималнята. От този втори клас живея с усещането, че сякаш някой съзнателно се е опитвал да създаде в главите на децата хаос, който те да не овладяват и да намразват ученето. Това е и другата много важна причина да се избере добрият учител. Той е водещият - да обясни достъпно, да научи да се записват домашните, да подкрепя, когато трябва и да изисква, но след като е преподал достъпно урока.

Нямам идея защо хвалят така Стефанова. За 4 години не видях тази жена веднъж да се усмихне на децата. Имам познат, чието дете е в нейния клас и много се радваше, че ще бъде при строга учителка, не е коментирал друго само каза, че такова чак не е очаквал.

Не съм сигурна Русимова няма ли да се пенсионира? Тя е добра, но не тъй организирана като Василева.

Желая успех на вас и децата ви! Ако имате възможност да избегнете занимални - това е най-добре. Ние бяхме в няколко - и в държавната, и в няколко частни наблизо. Като че ли най-ми хареса Биг Бен, на Аксаков, където с удоволствие учим и английски, макар да имам възможност най-накрая да го спра от всякакви занимални. Там сега има една много стойностна учителка г-жа Четрафилска. Когато синът ми бе при нея изведнъж си спомни омаята на математиката Simple Smile

Но ако избирах сега, може би щях да избера някое не елитно, по-спокойно училище, където има добри възможности и за допълнителни разтоварващи занятия, щом децата седят на стол повече от държавните служители Simple Smile, където втори клас няма да е втора смяна, където децата ще учат въобще в една смяна, с някоя спокойна и опитна учителка - мечти.... Simple Smile Не знам дали има такива училища в София.

Още веднъж - желая успех! И подкрепяйте децата в този нелек преход към хаоса на нашето образование Simple Smile

# 116
  • София
mama-Ira, благодаря за написаното, но аз не разбрах за 133 СОУ или за 32 СОУ говориш...  newsm78

# 117
  • София
Тези учители май бяха от 133 училище.
Сега с този коментар съвсем се обърках да го класирам ли това училище във фаворитите си или не  newsm78. Нещо натоварването ми идва в повече  ooooh!.

# 118
  • София
То програмата на децата си е еднаква - дали ще е в това или друго училище все тая. Учебния план е еднакъв. А за втората смяна - в големите училища, които са СОУ, а не ОУ, навсякъде са така второкласниците, заради забраната първокласниците да са втора смяна.

# 119
  • София
Чак еднаква - не мисля. Все пак тук има и изучаване на руски език, а в едно квартално училище са си само основните предмети, не е ли така? А тук в кварталното училище първи и втори клас са първа смяна, трети и четвърти - втора.

Общи условия

Активация на акаунт