Айде отново за 133-то и 32-ро начален курс - мнения

• 31 610
  • 209
  •   1
Отговори
# 135
  • софия
На 133-о не му достига база. Този басейн го "строят" от 8 години. Няма и кабинети по предметите.
Имаше библиотека-сега е превърната в още една стая за занималня.
Чета из други училищни теми и смятам,че натоварването е много поносимо,в сравнение с някои-направо е спокойно.
 Нещо,което също ми харесва-няма надъхване преди входни и изходни нива,истерии преди класни и контролни и стресиране на децата .
А може и такива учители да уцелваме.

За руско потекло не е имало предимство.
 Миналата година приемът на документи беше през месец май. Преди това се събира пед.съвет и одобрява критериите. После ги публикуват в сайта .Това е.
Напълно подкрепям. И мога да допълня, че въпреки, че няма напрежение (толкова се изкривихме, че си мислим, ако няма напрежение и пресиране нещата не са като хората), децата имат добра подготовка. Аз почти не се занимавам с детето. Ходи с удоволствие на училище и госпожата (Исакова) е най-хубавата и добра, която е имала. Това по нейни думи.

Критериите са прием са едни и също от 2-3 години.

# 136
Как така няма библиотека в училището? Да разбирам ли, че и нямат намерение да има повече?!

Аз си спомням, че когато бях дете, нашата библиотека в 32-ро ми се струваше необятна... Също така благодарение на тази библиотека имах възможността да проява "самоинициатива" и от приказките с рисувани сърнички да премина направо на "Белия вожд", чието двасантиметрово гръбче ме плашеше, но се справих неочаквано успешно и за самата мен, и от този момент като че ли започнах съзнателния си живот...

Боже, никога не съм се замисляла - възможно ли е у-ще без библиотека, или това трябва да се счита лукс вече?

# 137
  • гр.София
 Спокойно,има библиотека.Преместена е някъде на най-горния етаж.

# 138
Спокойно,има библиотека.Преместена е някъде на най-горния етаж.

Ох, как си отдъхнах  Wink
Колко излишно се паля за няма нищо. Някой ден току виж ми се пръснало сърцето пак за няма нищо...

# 139
  • София
http://133sou.com/?page_id=39

Правилата за прием в 133-то. 

# 140
Йованка, мерси за информацията. Може ли някой да обясни поредния абсурд в тази точкова система - защо с трудов договор се дават едни точки, а със служебна бележка - други. Нали или работиш в района, или не. Има доста професии, където не се сключва трудов договор, а са с конкурс, избор и други - напр. държ. служители - те са с конкурс и акт за встъпване. Дори и депутатите от НС нямат трудов договор, не че ги мисля и са се затичали децата им да учат там. Не разбирам каква е логиката да се точкуват различно? Ако се цели да се избегне представянето на фалшиви служебни бележки биха могли да искат справка за това, от къде точно се осигурява лицето. Ако се представи вместо трудовия договор акт за встъпване в длъжност ще го приравнят ли на такъв?

# 141
  • София
Би трябвало за се признава, но че има фалшиви служебни бележки, има Laughing

# 142
  • софия
Йованка, мерси за информацията. Може ли някой да обясни поредния абсурд в тази точкова система - защо с трудов договор се дават едни точки, а със служебна бележка - други. Нали или работиш в района, или не. Има доста професии, където не се сключва трудов договор, а са с конкурс, избор и други - напр. държ. служители - те са с конкурс и акт за встъпване. Дори и депутатите от НС нямат трудов договор, не че ги мисля и са се затичали децата им да учат там. Не разбирам каква е логиката да се точкуват различно? Ако се цели да се избегне представянето на фалшиви служебни бележки биха могли да искат справка за това, от къде точно се осигурява лицето. Ако се представи вместо трудовия договор акт за встъпване в длъжност ще го приравнят ли на такъв?
Актът за встъпване в длъжност е заповед за назначаване.

На мен лично ми е странно да искат подобни документи - ТД, заповед. В тях се посочва размер на заплатата, напр., която информация не е редно да е достояние на трети страни.

# 143
И на мен ми е странно. И какво точно ще правят с копието?
Странен е и изборът на района. Оказва се, че ние, които живеем срещу Софийския университет /от училището ни дели двора на Университета и подлеза на метрото/ не сме от района, а БНБ примерно е.
А опцията да се кандидатства само със служебна бележка според мен е насърчаване човек да си потърси фалшива бележка.

# 144
[Актът за встъпване в длъжност е заповед за назначаване.
На мен лично ми е странно да искат подобни документи - ТД, заповед. В тях се посочва размер на заплатата, напр., която информация не е редно да е достояние на трети страни.
Абсолютно си права, но проблемът е, че чиновниците в канцеларията може да са буквоеди и независимо, че има актът за назначаване е същото основание, може да се заядат, че не е точно трудов договор. Да не говорим, че който иска да представи фалшива служебна бележка, по същия начин може да представи и фалшив трудов договор.
И на мен ми е странно. И какво точно ще правят с копието?
Странен е и изборът на района. Оказва се, че ние, които живеем срещу Софийския университет /от училището ни дели двора на Университета и подлеза на метрото/ не сме от района, а БНБ примерно е.
Абсолютно си права, но все пак районът на 133 е достатъчно голям, което не може да се каже за 32, въпреки че там приемат повече първокласници / 6 вместо 4 паралелки/ са се ограничили с четири улици частично и в пъти по-малък район. При нас е същия проблем, живеем на метри от 32-ро, но извън т.нар. му "микрорайон", при което ми заявиха, че нямаме никакви шансове за там.

# 145
И местоработата на мъжа ми е на десетина метра от границата на 133-то, но нямаме предимство.
Сега гледах сайта на 32-ро.
Мисля, че ситуацията е същата като при 133-то - районът е голям в едната посока и малък /или никакъв/ в другата.
За мен е логично /и по-справедливо/ да се направи нещо като окръжност - еднакво разстояние във всички посоки. Не е честно дете, което живее на пет минути от училището, да няма предимство, а това, което е на 20 мин. примерно, да има.
Имате ли представа някой контролира ли избора на район или училищата са абсолютно самостоятелни?
Доколкото виждам, 32-ро има опция "специфични случаи".
Ако обясните, че сте съвсем наблизо, дали няма да направят изключение?

# 146
Имате ли представа някой контролира ли избора на район или училищата са абсолютно самостоятелни?
Доколкото виждам, 32-ро има опция "специфични случаи".
Ако обясните, че сте съвсем наблизо, дали няма да направят изключение?
Аз питах за районирането в отдел "Просвета" в Общината. Никой нищо не контролира, всяко училище само си определя района. Официално райониране няма за София, всеки може да си кандидатства където иска. Иначе си абсолютно права, има училища, които дават различни точки за различна близост, за съжаление и 32, и 133 не са така. А специфични случаи като питах при подаване на документите се оказа, че са ако детето е с ТЕЛК. Иначе искрено се надявам да направят изключение, но едва ли.

# 147

Второто, самостоятелни са.

# 148
  • София
От една страна се радвем, че има критерии - все пак има някаква прозрачност, от друга съм ужасно обезкуражена. Шансът да учим в училището, което ни е на 5 мин разстояние, клони към нула, ако решим да останем в категорията на граждани с принципи... Confused

# 149
Няма никаква прозрачност. Прилагането на критериите и съставянето на класиране остават съвършено скрити. Доста по-зле е от ИСОДГ, например. Последната също има много кусури и вратички за заобикаляне на системата, но поне е полупрозрачна. 

Общи условия

Активация на акаунт