Айде отново за 133-то и 32-ро начален курс - мнения

• 31 599
  • 209
  •   1
Отговори
# 150
Имало ли го е предишни години критерия за 15 т. за завършил родител или брат/сестра? Колко хиляди хора са завършили... Това е последното мисля, че абсолютно елиминира хората без никакви предимства.
А за 32-ро - вижте само как мътно са си написали критериите. При 6 паралелки не може да се попълнят само от хората с предимствата им, но при тях не важал поредния номер на записване, и не могат да ти дадат обяснения по какви критерии класират останалите простосмъртни кандидати - днес ходих и говорих.

# 151
  • софия
Точките са от тази година.

# 152
Имало ли го е предишни години критерия за 15 т. за завършил родител или брат/сестра? Колко хиляди хора са завършили... Това е последното мисля, че абсолютно елиминира хората без никакви предимства.
А за 32-ро - вижте само как мътно са си написали критериите. При 6 паралелки не може да се попълнят само от хората с предимствата им, но при тях не важал поредния номер на записване, и не могат да ти дадат обяснения по какви критерии класират останалите простосмъртни кандидати - днес ходих и говорих.
Точките за бивши възпитаници на училището наистина нямат никаква логика, но много училища ги имат. И в 32-ро последните години също имаше такова предимство, тази година отпадна. А за запълването на паралелките, проблемът идва основно от фалшивите адресни регистрации и фалшивите служебни бележки за месторабота, защото нямат капацитета или най-вече желанието да правят проверки, а са малцина тези, които ще се замислят преди да се ползват от документ с невярно съдържание. Аз имам няколко познати с деца в 32, които не живеят в района, а в друг далечен квартал, но са си направили регистрация на служебен адрес на позната и така са приети. Ако си направят проверка  на питомците по адреси като нищо може да се окаже, че живеят по 10-ина семейства на един адрес, в маломерно жилище , а останалите, които сме коректни ще живеем срещу училището и ще го гледаме отстрани. Нищо не пречи вместо служебна бележка за месторабота да се иска и прави справка в НОИ кой откъде се осигурява и ще лъснат измамниците, а за адреса по местоживеене може например да искат справка или от Агенцията по вписванията за имот, или например бележка за ток и вода, тъй като за да си откриеш партида ти искат документ за собственост, респ. договор за наем. Но си права, че абсолютно не е ясно как ще пресеят кандидатите, които не са с точки по критериите, ако въобще се стигне до такива. В много училища имат точки за съседните по район, като 107,119, 19 и др., но в 32-ро, както и в 18-то са си определили супер малък микрорайон и това, че има хора на метри от училищата, в същата община, в която наливат данъци именно за тях, хич не ги интересува. Между другото имаш ли информация колко молби са събрали и колко са кандидатите за 32-ро?

# 153
От 32-ро ми отказаха тази информация, казаха, че досега са "няколкостотин" и толкова. Много актуално стана това 32-ро, защото е с усилено изучаване на английски, и си правят каквото искат; тоест - за свои хора или... Ох, а толкова са развалили училището. Само пространството на стълбището е най-хубавото му нещо - с мозайки, с тези невисоки стъпала, с това, че е широко - личи си, че е от друга епоха. Старата ламперия стои само на втория етаж. А за художествената стойност на рисунките по стените на коридорите на малките класове - дума няма да кажа.

Недостижимо училище. За който не е помислил по-отрано. Направо почва и на мен да не ми се живее в тая държава.

# 154
  • софия
От 32-ро ми отказаха тази информация, казаха, че досега са "няколкостотин" и толкова. Много актуално стана това 32-ро, защото е с усилено изучаване на английски, и си правят каквото искат; тоест - за свои хора или... Ох, а толкова са развалили училището. Само пространството на стълбището е най-хубавото му нещо - с мозайки, с тези невисоки стъпала, с това, че е широко - личи си, че е от друга епоха. Старата ламперия стои само на втория етаж. А за художествената стойност на рисунките по стените на коридорите на малките класове - дума няма да кажа.

Недостижимо училище. За който не е помислил по-отрано. Направо почва и на мен да не ми се живее в тая държава.
Какво значение има точно колко молби има? Когато ви викнат на среща ще видите точно колко са, но това няма особено значение. При всички положения са в пъти повече от местата.
Нали не си записваш детето в определено училище заради коридорите?
Ние бяхме приети и в двете училища. Избрах 133 и изобщо не съжалявам. 32 ми беше много резервен вариант и то само, защото има и руски. Ако нямаше, никога не бих си помисляла за него. Naughty

# 155

Нали не си записваш детето в определено училище заради коридорите?

Това е доста на място казано Wink

Значи си доволна от 133-то? Аз стоя и си мисля дали не правя грешка че го искам, защото в 32-ро е по застъпен по-актуалния английски, и дали ще му е достатъчно тези странични школи, които са опцията да учи англ., по отношение на наситеност на часовете и т. н...

# 156
[Ние бяхме приети и в двете училища. Избрах 133 и изобщо не съжалявам. 32 ми беше много резервен вариант и то само, защото има и руски. Ако нямаше, никога не бих си помисляла за него. Naughty
Чудесно е, че си имала избор. А би ли споделила имахте ли предимство по критериите за някои от училищата? Искрено се надявам и на нас да ни се наложи такъв избор, но повече се притеснявам, че няма да ни приемат в нито едно от двете, ако и да живеем на около 250 метра от едното, но извън т.нар. му "микрорайон", а мъжът ми да работи на около 100 м. от второто, на което пък районът е доста голям и има доста работещи там. Със сигурност, ако държиш на руски като първи език, изборът ще е 133, в 32 го учат като втори език и май не е толкова застъпено. По важна за мен е учителката, но за 32 нямам информация за конкретни преподаватели. Защо така никой не иска да сподели, ако има нещо добро за учителите на децата си в това училище?

# 157
  • София
Момичета, пожелавам УСПЕХ за предстоящите празници Wink и много късмет за децата ни било то в избраните от нас училища или други!
До скоро виждане  Simple Smile!

# 158
Успех на всички кандидатстващи в 133-то и дано среднощното чакане има ефект!
Специално помолих мъжа ми да следи списъка за името на едно детенце, за което е казано, че ще учи там, въпреки че не отговаря на нито един от критериите и не е било в първите 50, но дядо му е на висок пост, ще ми е интересно дали ще е прието, явно чакането ще е само за "простолюдието" . Звънче също много упорито не отговаря на питания и в 2-те теми как са приети и на двете места, явно не е по критерии.
Искам да попитам според вас по правилата точките сумират ли се, ако кандидата отговаря на повече от един критерий или се подреждат само по точки по едно предимство?

# 159
  • София
Сумират се точките от критериите, в заявлението ги отбелязват по графите и пишат общия сбор.

# 160
Сумират се точките от критериите, в заявлението ги отбелязват по графите и пишат общия сбор.
Само при месторабота и на двамата родители - не се сумират, така е записано в правилата, но дали се сумират при сходни критерии? То е ясно, че ще се чудим до 03.06, но поне да си преценим шансовете. Например при брат/сестра в училището, ако са в големите класове и вече имат завършена степен, напр. основно образование в 133-то, дават ли се двойно точки - 50т. за брат/сестра и 15т. за член-семейство-завършил училище, те. общо 65т. или само едните?

# 161
  • софия
Значи си доволна от 133-то? Аз стоя и си мисля дали не правя грешка че го искам, защото в 32-ро е по застъпен по-актуалния английски, и дали ще му е достатъчно тези странични школи, които са опцията да учи англ., по отношение на наситеност на часовете и т. н...
Доволна съм от учителката на детето. Освен училището в начален курс много е важен учителят.
Никога не съм разчитала език да се научи в училище. Без допълнителни занимания нищо не става. Peace

Успех на всички кандидатстващи в 133-то и дано среднощното чакане има ефект!
Специално помолих мъжа ми да следи списъка за името на едно детенце, за което е казано, че ще учи там, въпреки че не отговаря на нито един от критериите и не е било в първите 50, но дядо му е на висок пост, ще ми е интересно дали ще е прието, явно чакането ще е само за "простолюдието" . Звънче също много упорито не отговаря на питания и в 2-те теми как са приети и на двете места, явно не е по критерии.
Искам да попитам според вас по правилата точките сумират ли се, ако кандидата отговаря на повече от един критерий или се подреждат само по точки по едно предимство?
Писала съм преди. Не помня в коя от двете теми. Дали съм длъжна всъщност да ти отговарям на поставен по този начин въпрос? И дали съм длъжна да вися във форума и следя за всяка публикация, която е насочена към мен? Честно казано, гледам да имам много по-приятни и интересни занимания през празниците. Дали това, което е за мен е съотносимо за друг? Не е моят подход да гледам и да се интересувам от това, което има в купичката на друг. То не пълни моята.
В класа на детето повечето деца са приети, защото отговарят на критериите. Не е нужно да се лъжем  - винаги е имало, има и ще има и връзки. И не е нужно да следиш - детето с дядо на висок пост ще бъде прието. Това не знам дали ще помогне на другите. Може да е цинично, но е истина. Във випуска на детето има дете на висш в момента политик и на много напориста майка, която е относително известна. Но детето й е чудесно - възпитано, умно, учи. Едно дете беше записано малко преди началото на учебната година. Това е положението.
Отделно от това най-лесното нещо е да вземеш бележка за месторабота в района. И това масово се знае в училищата. Но те нямат правомощията да проверяват истинността им. Предполагам, за това сега в 133 искат трудов договор. Но и той може да бъде "направен". От училището могат да проверят в НОИ за осигуровки, но не знам дали ще го правят и каква ще е санкцията. Най-вероятно като казусът с откраднатите лични данни и регистрацията на партиите.

Успех на децата и дано имат късмет да имат истински Учители!

Последна редакция: ср, 07 май 2014, 23:33 от zvanche

# 162
  • София
Само при месторабота и на двамата родители - не се сумират, така е записано в правилата, но дали се сумират при сходни критерии? То е ясно, че ще се чудим до 03.06, но поне да си преценим шансовете. Например при брат/сестра в училището, ако са в големите класове и вече имат завършена степен, напр. основно образование в 133-то, дават ли се двойно точки - 50т. за брат/сестра и 15т. за член-семейство-завършил училище, те. общо 65т. или само едните?

В този случай са само 50 т. - брат/сестра. Но, че ще има приети по втория начин, е безпределно ясно. Не може да се провери кой какво е декларирал и какви точки е събрал.

# 163
  • В светлината на слънцето
Днес със страшна сила се отказах от 133-о.  Mr. Green То не ми и беше в началото на списъка де. Но само като видях гигантската опашка и директно дадох заден. Утре или след някой друг ден може да мина и да метна едно кандидатстване, ей така за спорта. Имам доста точки (реални, не фалшиви), но не ми се чака на опашка. Особено като знам, че дори и приети, надали ще отидем в него. Thinking
Успех на кандидатстващите. Simple Smile
С две ръце заставам зад поста на zvanche - в начален курс е много важен учителят. Peace И най-доброто и прославено училище изгубва смисъл, ако не попаднете на читав учител. На мен точно това ми е и една от главните причини да не държа чак толкова на 133-о - не съм убедена, че ще мога да избера учител. А и имам доста добра алтернатива, която в крайна сметка май ще предпочетем дружно.

# 164
Може ли някой, минал през това, да ми каже в какво се състои събеседването или родителската среща или каквото и да е там, за което ще викат родителите и децата (!) в 32-ро у-ще, и на което, ако не се явиш, няма да бъдеш приет, според думите на една препатила майка? уж нямало да бъде индивидуално... За какво става дума?

Относно опашката на 7-ми за 133-то - аз направо си останах с впечатление, че изобщо няма човек с под 35 т., който да си дава труд да кандидатства...

Мога да споделя и други, съвсем лични и истинни впечатления, относно случващото се в заветния кабинет вече, но форума не е анонимен, и човешко е да се притеснявам... все пак съм заинтересована страна, и си преглъщаме туй-онуй, ми тъй де, претръпнали сме вече, то толкоз десетилетия комунизъм - все пак сме обучени...

А ЕВАЛА на хората, организирали подредбата на опашката Simple Smile ! На финала раздадоха на всеки по един бонбон, ей, не свършиха тея кутии - за успеха на кампанията! Направо ме разплакаха тези хора, накараха ме да вярвам в бъдещето на България... Наистина - чумата обединява хората, знайно е!

Общи условия

Активация на акаунт