Ваксини и Ваксинационни Програми

• 139 366
  • 1 217
  •   1
Отговори
# 660
тетраксим е с ацелуларен коклюш, акт хиб им  е добра-няма логика пентаксим да не е защото хекса-та не е.в канада я ползват от 1997   година като quadracel-едва ли канадското здравеопазване би рискувало здравето на децата както и която и да е друга  европейска държава.

# 661
@kukuruku1
Хеп.Б.
Санофи-П обявиха (след натиск от Европейската комисия, публикации и т.н) че защитата срещу Хеп Б  (ако ползвате Хекса) не е добра. Но скриха факта, че имат проблем и с другите съставки в Хекса. Ваксината бе оттеглена официално Септември-Декември 2005. Преди време имаха проблеми и с Вакта (ваксина срещу хеп.А)...
Ваксините, произвеждащи се за различни пазари са от различни заводи... Така че в Канада може същата ваксина да е добра...

Последна редакция: ср, 10 май 2006, 15:05 от Birdie

# 662
след като се произвеждат по една и съща технология се надявам всичко да е наред.то по тази логика и инфанрикса в бг може да не е добър както и всяка друга ваксина

# 663
И пак си остава с "гаранция Франция и надежди,говежди"...колкото и грубо да zвучи,това е реалността zа сьжаление...

# 664
  • Plovdiv->Toronto
Чудя ти се zа какво си губиШ времето да четеШ тук,4е и коментари да оставяШ,на никому ненужни... Tired
Време е да се вслушаш в собствените си съвети от други теми ...
И няма смисъл да ме питаш на лични за кой се имам, нямам намерение да поддържам кореспонденция с теб. Имам се за някой по-толерантен от теб. Пожелавам ти да успееш да погледнеш на проблема и с очите на другата страна някой ден. Темата против ваксините е съвсем наблизо. Приятен ден  Peace.

Последна редакция: ср, 10 май 2006, 19:11 от eli_c

# 665
след като се произвеждат по една и съща технология се надявам всичко да е наред.то по тази логика и инфанрикса в бг може да не е добър както
и всяка друга ваксина
Никога не сме имали информация за проблеми по отношение на Инфанрикс. Не им правя реклама, но това си е факт.
Аз работя с ваксини на Пастьор от 6 години. Не с комбинираните, а с обикновените (Тетравак+Акт-Хиб). Те са много добри, също надеждни и без "лоша" слава. Защо не работя с Инфанрикс? Защото Тетравак е с още по-малко странични ефекти от Инфанрикс, а и иглите, които има в Инфанрикс са несъразмерно големи, неудобни (макар и много остри) и предразполагат към грешна апликация.

За съжаление тези две ваксини на Пастьор-Санофи не се търгуват в Бг.
Тетра Акт-Хиб се прави само за източните страни. Другите така или иначе не ползват ваксина с цяла коклюшна съставка.

# 666
  • Bristol
Тук ваксините не са задължителни. И въобще нищо задължително няма, затова лекарите се стараят да те запознаят с плюсовете и минусите на всяка една интервенция. Да, никое лекарство не е безвредно, но пък и без лекарства не си е работа.
Ето още, ако се интересуваш повече по въпроса, не е само една статия, има линкове към много други материали.

ПП Аз събрах информация. Била е задължителна и е сложена на сина ми със сигурност на 13 месеца  Mr. Green Водят я TRImovax. Правилно съм разчела края на думата Wink

Последна редакция: ср, 10 май 2006, 19:41 от м_е_р_и

# 667
Мери,благодаря zа линка.

Ели_ц написах ти ли4на ,4е не иzпьлнявам zаповеди от хора като теб подадени с такьв тон.Написах ти го на ли4на,zа да не раzводняваме темата.Най малко имам нужда от кореспонденция с теб.Постинга ми беШе моноложен.

Цитат
Време е да се вслушаш в собствените си съвети
    Да не цитирам други твои "препорьки"...

В много от форумите се джавкаШ с хората и не ми е трудно да определя колко си толерантна (много от форумистите не те виждат като такава) а пьк мен малко ме интересува каква си в сравнение с мен,zаЩото не може да става сравнение.
В стари постинги ми беШе раzмахала това  ignore2
ПОне го спаzвай.

Иzвинявам се на Бьрди zа офф топика официално.

# 668
Интересно ми стана от следния постинг на една майка тук.Цитирам го,Бьрди как Ще го обясниШ..? И иzобЩо в цялата тема покаzва,4е ваксинираните деца са се zараzили от коклуШ (неzнайно откьде,след като вси4ки са ваксинирани)...И никой не zнае какво да мисли,вси4ки са в дилема,но  не zадават пове4е вьпроси,остава си само учудването.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=99871.0

и двете ми деца са боледували от коклюш, незнам от кой се заразиха, защото си ги гледах в къщти. първо баткото - въпреки,че беше имунизиран,както си му е реда,  даже имаше и странични ефекти при него - задушаване,   просто беше страшно. няколко месеца кашляне голямо.  . Малкия по леко го изкара, и фактически го освободиха от тази ваксина... Гадна болест

От тоzи постинг ясно ли4и,4е ваксинираното дете е иzкарало болеста тежко
Цитат
даже имаше и странични ефекти при него - задушаване,   просто беше страшно. няколко месеца кашляне голямо
вместо да е леко както е обеЩанието при ваксините,а малкия,който не е бил ваксиниран,го е иzкарал леко.
Майката пиШе "гадна болест",а "гадна ваксина" не й хрумва (тя всьЩност е иzмь4ила голямото дете).

Последна редакция: нд, 14 май 2006, 11:23 от Christian

# 669
Здравейте!
Имам проблем с ваксината на сина ми, по-точно при избора й. Нашата педиатърка горещо ми препоръча петвалентната ваксина, не запомних точно името й, "но по цял свят се била слагала", само ние в БГ  ползваме остарелите, които се дават безплатно от УНИЦЕФ.
Струва около 180 лв. - на 3 приема по 60 лв., но мен не ме притесняват парите, а ефективността й. Една позната лекарка ми каза, че не е сигурна за полиомиелита, защото ваксината не е жива.Иначе не се вдигало температура. Не знам какво да правя. Моля, някой който е запознат с въпроса, да ме посъветва! newsm78

# 670
Е, много си се объркала, успокой се.  Simple SmileИма убита ДТК и Полиомиелитна ваксина, има и комбинирана 5 валентна, която е и с противоминенгитна ваксина. Да, наистна на запад слагат вече само убити ваксини, защото от тях няма странични ефекти, температури, увреждания като при живата ваксина и т.н. Аз слагам 2 убити, а не тази 5 валентната, много съм доволна, лично аз много се страхувам от увреждания от живите ваксини, затова купувам такива. Вносител е Аптечна лига, мога са ти дам и телефоните, като и названията на виксините. Двете ваксини са 56 лв. някъде, назная колко е 5-валентната, но щом се ти казали 60 значи е толкова. Аз лично съм доволна и не искам да слагам живи ваксини, но всеки си преценява какво иска за детето си.

# 671
   За петвалентната ваксина не мога да дам мнение , но мога да ти препоръчам безклетъчната ДТК ваксина - Infanrix , поставя се в крачето и дава много по-малко странични реакции , отколкото българската ДТК . По аптеките е околко 28 - 30 лева , поставя се три поредни месеца от втория месец на бебето.

# 672
ние сложихме 5 валентната пентаксим , бебка вдигна температура 37,7 към 23 часа за около 2 часа и след това си падна на 36,6.добре че нямаше този истеричен плач като при първия прием на тетракт хиб/коклюша е жив/.моят съвет също е за замяна на дтк от здравната каса с инфанрикс а полиото с  имовакс полио.ако желаете да сложите противоменингитна тогава може да ползвате и 5 валентната пентаксим.

# 673
"Противоменингитната" имате пред вид Акт-Хиб. Защото има и други "противоменингитни" ваксини-Превенар, Менингококова.

# 674
Кукуруку1
Вие интересувала ли сте се какво оzна4ава тоzи истери4ен пла4 след таzи ваксина?

Общи условия

Активация на акаунт