Ваксини и Ваксинационни Програми

• 139 360
  • 1 217
  •   1
Отговори
# 675
Кукуруку1
Вие интересувала ли сте се какво оzна4ава тоzи истери4ен пла4 след таzи ваксина?
Означава нещо, което обезателно НЕ Е точно свързано само и единствено с ваксината като страничен ефект.
Да не правим инсинуации и внушения отново...

# 676
Благодаря ти много! А искам да те попитам как са ти обяснили приема й, защото на мен ми каза педиатърката, че се слага на три пъти, съответно  1-я, 2-я, и 3-я месец и после има реимунизация, и след това детето не подлежи на никакви имунизации, през целия живот имам предвид.

# 677
Бьрди,вьпросьт ми е кьм кукуруку,не кьм теб.... Tired
Обясни какво може да оzна4ава тоzи истери4ен пла4 когато е свьрzан с ваксина и когато не е свьрzан,ако искаШ да си полеzен.

# 678
...че се слага на три пъти, съответно  1-я, 2-я, и 3-я месец и после има реимунизация, и след това детето не подлежи на никакви имунизации, през целия живот имам предвид.
Схемата е 2,4,6 обикновено, или Бг официална, но не се започва от 1 месец в никакъв случай, и разбира се има реимунизационна доза. За Пентаксим става въпрос, нали?

Последна редакция: чт, 18 май 2006, 15:30 от Birdie

# 679
Бьрди,вьпросьт ми е кьм кукуруку,не кьм теб.... Tired
Да, но пишеш в моя тема, правиш намеци и инсинуации за странични ефекти без да знаеш:
*къде е поставяна ваксината
*стопляна ли е в ръката преди поставяне. Студена всяка ваксина прави локални странични ефекти, колкото и добра да е. А после се обвинява ваксината...
*с каква игла е слагана.
*да отчетеш,че цялата коклюшна ваксина е с очаквани по-силно изразени странични ефекти.

# 680
Така и не виждам отговор на вьпроса ми Какво оzна4ава тоzи истери4ен пла4???  Нека не го свьрzваме с ваксината,а да обясниШ от какво се поражда  и с какво е свьрzано,както и на какво е начален симптом...

Цитат
Да, но пишеш в моя тема
  Това мисля,го иzяснихме ве4е преди.Чувството на собственост в един форум е патология.

Цитат
да отчетеш,че цялата коклюшна ваксина е с очаквани по-силно изразени странични ефекти
.

Кои са теzи ефекти точно?

Имам конкретни вьпроси и се надявам на конкретни отговори. bowuu

# 681
пентаксим се слага 2,3 и 4 месец но ние удължаваме срока между ваксините и ги поставяме на месец и половина.може да се започне и от 3-ти месец да се слагат.мои познати започнаха с пентаксим от 6-ти месец 

# 682
  • Варна
Здарвейте.Синът ми е на 3 месеца и 1 седмица.Доколкото знам ваксината ДТК (първи прием)трябва да се сложи през 2-ри месец,а на него още не са му я сложили.Днес бяхме на консултация и педиатърката каза,че нямало ваксина във Варна #Crazy,което много ме възмути.Та въпросът ми е дали може да стане някакъв проблем затова,че му я забавят.Незнам притеснявам се да не стане нещо.
Благодаря предварително.

# 683
  • Димитровград
Здравейте,Birdie!
Много ценя мнението Ви и искам да попитам дали може да се смени ваксината с оглед на следното:дотук имаме поставени ваксините от родилния дом и една в крачето(май противохепатитна) и две в гърба(дтк и полио през устата).Та след втори прием на ДТК и полио имаше детето температура и голямо зачервяване.Изрично съм питала да ми кажат каква ваксина да купя по-добра,защото детето е със сърдечни проблеми(незатворена лява камера).(Кардиолога каза да се ваксинира детенце.)
Да отложим ли ваксините?Хомеопатията помага ли,защото мисля да давам препарати преди и след ваксинация?Мога ли да поставя ваксини с убита съставка?
Малко объркано стана,но искам да си предпазя детето от такива странични реакции,да кажа ли че трябва да се отложат ваксините?Незнам,много ми е объркано,колкото повече чета инфо,толкова повече се забатачвам,защото не съм лекар,та затова моля за съвет!
Благодаря предварително!

# 684
Вродените сърдечни аномалии не са противопоказание за ваксинации. Тук съм съгласен напълно.
Можете да вземете "Инфанрикс" за останалите дози ДТаК и да продължите с оралното полио. "Инфанрикс" се слага мускулно по предно-страничната част на бедрото. Нямате проблем със замяната на ваксината, щом има показание за смяната и.
Помислете и за Акт-Хиб ваксината. Тя също е необходима. Дозите Акт-Хиб съобразете с възрастта на детето.

# 685
  • Димитровград
Благодаря Ви!  bouquet

# 686
Искам да попитам според вас да сложа ДТК+ капки полио по ЗК или да отида да  сложат Пентаксим на 2-месечното ми бебе?
Ходих в ХЕИ при н-к епидемиологичен отдел и ми каза, че не препоръчват Пентаксима, защото нямат практика с нея и понеже е нова няма и наблюдения за действието и, евентуални вреди и т.н. Те препоръчват ваксините, които се отпускат от ЗК, като допълнително да отида да сложат на бебо ваксина срещу Хемофилус инфлуенце тип Б. Какво да избера? Дайте съвет моля  Praynig

# 687
Един добър подход е:
*Инфанрикс+орално полио (или Имовакс)
*Акт-Хиб
Ако можете да намерите Инфанрикс-ИПВ-Хиб->>всичко е в една спринцовка.

Как е детето? може и на л.с.

# 688
Утре сме на ваксина. След реакцията от второто ДТК (бях писала по-горе) кое да сложа ДТ или Инфанринкс. Много се притеснявам кое да избера и кое ще е по-добре... Моля посъветвайте ме!

# 689
Инфанрикс. Не може да се пропуска коклюшната ваксинация, освен по много специални и тесни показания. Трябва и Полио да добавите към тази схема...

Общи условия

Активация на акаунт