Всякакви въпроси относно съдомиялните - 2

• 56 783
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
  • Велико Търново
Аз пък гледам по-скъпото, защото ми дава малко повече, ама точно това малко, го ценя много. Взех си АЕГ с 200 лева по-скъпа, само заради факта, че е по-тиха. Мисля, че следващите 5 години ще ми се изплатят тия 200 лева  Peace
И аз така си мислех Grinning Но..........в БГ като ти се развали платката и ти искат парички колкото половин нова миялна. От  опит го казвам!  ooooh!

Предполагам е така, но аз си имам мъж и свекър дето имат златни ръце и се надявам да я поправят, за това и не дадох 80 лева за още 3 години гаранция. Свекъра ме успокои, че каквото и да се счупи, няма да е повече от 80 лева.

# 421
Аз пък гледам по-скъпото, защото ми дава малко повече, ама точно това малко, го ценя много. Взех си АЕГ с 200 лева по-скъпа, само заради факта, че е по-тиха. Мисля, че следващите 5 години ще ми се изплатят тия 200 лева  Peace
И аз така си мислех Grinning Но..........в БГ като ти се развали платката и ти искат парички колкото половин нова миялна. От  опит го казвам!  ooooh!

Предполагам е така, но аз си имам мъж и свекър дето имат златни ръце и се надявам да я поправят, за това и не дадох 80 лева за още 3 години гаранция. Свекъра ме успокои, че каквото и да се счупи, няма да е повече от 80 лева.
Радвам се за теб! Моя мъж също има златни ръце, но за миялната не можа да помогне. Виках 3 майстора и на всеки дадох по някй лев  Crossing Arms, за да ми кажат, че една нова платка струва 150 лв и трябва да я чакам няколко месеца отГермания да я внесат, за ремонт още парички искат. Абе..дотук120 лв само за 3 посещения, за ремонта над 250 лв казват...каква ще да е тази платка- златна ли, платинена ли  newsm78.. Сега съм решила да си купя нова миялна и това ми е чуденката каква точно да бъде. Старата ( която изглежда като нова, само на 3 години е все пак и съм я ползвала с грижовност) смятам да я кача на тавана  и да чакам по-добри времена- може да се се случи чудо и да е възможно да се оправи с по-малко средства. Тогава вече ще е лесно- има вили на разположение  Laughing

# 422
Имам едно питане;имам от една седмица съдомиялна индезит и тия дни мисля да я пусна пробно,но не знам какво къде да сложа.Момчето от магазина ми каза сол в един отвор и таблетки всеки път на миене.Аз си купих Сомат таблетки/сега в пикадили са на промоция-1+1 подарък/ та се чудех нужна ли е сол или гланц и тогава слагат ли се таблетки newsm78 вие какво ползвате?

Ами първо ще отвориш капачката на резервоарчето за сол ( намира се в някой ъгъл на дъното ).Вътре ще налееш 1 л. вода, след което взимаш фунийката и почваш да изсипваш сол (специализирана за съдомиялна, а не готварска), и така пълниш, докато спре да свети индикатора за сол (предполагам, че имаш такъв, ако нямаш сложи 1,5 кг.).Препоръчително е солта да е на едри кристали, но каквато си взела, такава слагаш, няма проблем.Не се притеснявай, че водата ще почне да прелива (аз доскоро се шашках много, но съфорумците тук ме успокоиха Embarassed Grinning).Затваряш добре с капачката( би следвало да усетиш едно щракване.Предполагам е с резбичка и се завъртва.Гледай да не хванеш накриво, като завъртиш капачката да затваряш Simple Smile). След това следва да има контейнерчета за миещ препарат(гел, хапчета и прах) и за гланц. Хранилката за гланц би трябвало да я познаеш по това, че  има отворче, където си изсипва гланца. Също така трябва да има и индикатор за степени.Слагаш си го на 3.Хапчето вече си го слагаш в другото контейнерче, което вече не вярвам да объркаш.Слагаш таблетката и затваряш капачето.Това е общо взето, и дано съм помогнал. Praynig

# 423
Имам едно питане;имам от една седмица съдомиялна индезит и тия дни мисля да я пусна пробно,но не знам какво къде да сложа.Момчето от магазина ми каза сол в един отвор и таблетки всеки път на миене.Аз си купих Сомат таблетки/сега в пикадили са на промоция-1+1 подарък/ та се чудех нужна ли е сол или гланц и тогава слагат ли се таблетки newsm78 вие какво ползвате?

слагаш си сол, гланц и таблетки(тях на всяко миене по 1)
солта се слага на дъното на съдомиялната има 1 капачка маха се сипва се 1л. вода и после сипваш сол докато не се покаже горе.. и да се излива вода(а това със сигорност ще се случи) продължавай да сипваш(сол).. това да не те притеснява
гланца се слага до отделението за таблетката (на вратата се намира) има 1 кръгла капачка маха се като се завърта обратно на часовниковата стрелка.. сипваш гланц настройваш си го от 1 до 6 и завърташ капачката обратно.. отляво е за теблетка, а отдясно, кръглото за гланц

таблетките/прахта/гела(не гланц) са измиващият препарат.. (слагат се на всяко миене)
солта омекотява водата и поддържа едни смоли.. дори и да е мека водата ти сложи сол и я настрой на 1 но да има (тя НЕ се слага на всяко миене, а когато ти светне индикатора(ако имаш такъв))
гланца - когато има гланц съдовете се сушт много по-лесно..(и той НЕ се слга на всяко миене, а когато ти светне индикатора(също ако имаш такъв)

# 424
Цитат
pazzza:
Сега съм решила да си купя нова миялна и това ми е чуденката каква точно да бъде. Старата ( която изглежда като нова, само на 3 години е все пак и съм я ползвала с грижовност) смятам да я кача на тавана  и да чакам по-добри времена- може да се се случи чудо и да е възможно да се оправи с по-малко средства. Тогава вече ще е лесно- има вили на разположение  Laughing

Лейди, pazzza аз моята Беко я купих от Технополис в Пловдив (този дето е до "Лаута"). Техномаркет не продават Беко!
Да ти кажа аз лично от моята съм доволен за тези 2м. откакто я имам.Работи тихо и мие много добре.Най-много ми хареса, че има много програми и температури за избор.Потребители на Беко, които са имали проблем са споделяли, че имат много добър сервиз и не правят никакъв проблем за сменяне и на най-скъпата част, ако дефектира докато е в гаранция.Не те навивам само казвам, какво съм чел от другите съфорумци тук.В днешно време техника от нисък и среден клас до 1 000 лв. ги правят общо взето да изкарат около 5 г. за да върви търговията.Чувал съм, че модели на Миели били с доживотна гаранция, но такова "животно" ще е над 5 000 лв. според мен. #Crazy
 Беко я взех за 600лв. и да ти кажа видях съдомиялни струващи 2-ва пъти по-скъпо също с пластмасови перки и статична система на сушене. Бих дал повече пари АКО ИМА ЗАЩО!Няма да дам два пъти повече пари за едно ИМЕ (МАРКА)! Naughty

pazzza, защо не се опитате да й вземете някой лев на старата, като ги вложите в новата машина?Може да пуснете обява, като опишете, че е без платка.Сега ще ти дам един съвет - като отиваш да си купуваш съдомиялна в магазина попитай продавач-консултанта дали може да ти приспадне от цената сякаш си я поръчала по интернет.Така ще си спестиш към 40-50 лв.!Защо да ги губиш?! Мисля, че няма да има проблем момчето да се навие...ако трябва и с управителя ще разговаряш, няма как да ни ти влезнат в положение, като дама. Wink

# 425
  • варна
Drakona,Свекърва  HugМного сте изчерпателни,благодаря!

# 426
Цитат
pazzza:
........е  Laughing

Лейди, pazzza аз моята Беко я купих от Технополис в Пловдив (този дето е до "Лаута"). Техномаркет не продават Беко!
.....
 Беко я взех за 600лв. и да ти кажа видях съдомиялни струващи 2-ва пъти по-скъпо също с пластмасови перки и статична система на сушене. Бих дал повече пари АКО ИМА ЗАЩО!Няма да дам два пъти повече пари за едно ИМЕ (МАРКА)! Naughty

pazzza, защо не се опитате да й вземете някой лев на старата, като ги вложите в новата машина?Може да пуснете обява, като опишете, че е без платка.Сега ще ти дам един съвет - като отиваш да си купуваш съдомиялна в магазина попитай продавач-консултанта дали може да ти приспадне от цената сякаш си я поръчала по интернет.Така ще си спестиш към 40-50 лв.!Защо да ги губиш?! Мисля, че няма да има проблем момчето да се навие...ако трябва и с управителя ще разговаряш, няма как да ни ти влезнат в положение, като дама. Wink
СВекъра, много благодаря за съветите! И аз се чудя как да хвърля скъпото ми ЕЛЕКТРОЛУКСче  на боклука ей така просто!   bouquet Ще се възползвам!

# 427
Свекъра, аз мисля, че с Беко-то не си сгрешил.
Нашият климатик е от тази марка и когато дойде майстор за профилактика се заговорихме за бяла техника и именно за Беко. Та човека ми каза, че уредите се произвеждат в държавен турски завод и се държи на качеството, въвеждат се иновации и като уреди са си ок.
Електролукс не са толкова маркова техника, която да се води по-хай ниво от Беко.
АЕГ не са това, което бяха.
А и от чисто практична гледна точка наистина е много по-добре да се купи не толкова по-известна марка, но с повече екстри и добър сервиз.
И не на последно място - нищо не е вечно, да сме живи и здрави развалили се машината и ремонта е скъп, в магазина има много нови, които чакат да бъдат купени.

Дедо, къде се изгуби бре, душа? Не се мяркаш...

# 428
Разбира се, че не съм сгрешил, това го установявам всеки изминал ден с моята машина!
Малко сме предубедени, когато чуем за турска стока, веднага я подлагаме под съмнение.
Малцина са тези, които знаят, че не така стоят нещата с бялата техника, която произвежда "Беко".
В момента "Беко" имат най-модерния завод в Европа!Хората там работят много сериозно и са педанти на тема качество.Техникът ти е бил много прав...така е, когато човек разбира от техника.А и "Беко" са вече "Блумберг"!!!Така че, когато човек  купува "Беко" си има "Блумберг"!Далеч съм от мисълта да хваля турската стока, но нека хората знаят, че техниката, която "Беко" прави няма нищо общо с нещата, които се продават на капалъ чаршия! Peace  Simple Smile
Сигурен съм, че Бош не мие по-добре от Беко, нито пък суши по-качествено!А това, колко ще искара машината е Божа работа!
Може  да дадеш 2 000 лв. за съдомиялна и да ти даде дефект още при първото пускане.Никой вече не прави "вечни" машини както беше по татово време.Сега търговията трябва да върви.Такава е политиката днес на повечето компании  bouquet

# 429
  • Варна
Мерси Свекъре. Ние вече я взехме. Парите са 650 лв. От тези с танспорни дефекти. Имаше една драскотина отстрни само. Перките са 3. Тиха е. За функции какво да ти кажа, аз така и така ще ползвам само 2. Иначе и аз исках като твойта Беко, но нямаха за вграждане такъв модел. А тази така изгодно я намерихме и затова. А между другото аз и от Мидейката съм си доволна. Гледам функционалното.
Аз имам същата като твоята, пак от транспортните дефекти, със същия дефект Simple Smile,на почти същите пари. Много съм доволна Laughing. Не съм особено съгласна с това, че и без това всичко се поврежда, дай да  си купя най-евтиното.Каквото имам АЕГ в къщи още не се е повредило( а имам уреди от 10-15 години). Пък и модела е супер, уж е свободностояща, а като се сложи вратата изглежда като вградена. Като я поставяте я подпрете с нещо отзад, да не отива много навътре, че се разваля линията.

# 430
Цитат
Нина:
Не съм особено съгласна с това, че и без това всичко се поврежда, дай да  си купя най-евтиното.Каквото имам АЕГ в къщи още не се е повредило( а имам уреди от 10-15 години).

Нина, не си ме разбрала правилно!Какво значи по-евтино?! Има модел на "Беко", който е по-скъп от "Аристон", "Електролукс" и др. т.нар. "маркови" машини!Колегата ми има съдомиялна на "Беко" от 8г. и не е мръднала, много е доволен.Така че не само АЕГ и др. по-известни марки могат да изкарат по-дълго!И тази техника, която ти имаш и се хвалиш, че е от 10-15 г. няма нищо общо вече с качеството на техниката, която се произвежда днес! Wink

# 431
  • Варна
Така или иначе съм избрала марка, която е показала ,че може да се разчита на нея, не казвам нищо за Беко, защото нямам нищо от тази марка, Боб се интересуваше за АЕГ, а не за Беко. А пък за качеството едно време  и сега - то за какво ли не важи Sad

# 432
Сигурен съм, че Бош не мие по-добре от Беко, нито пък суши по-качествено!
Бъди убеден Wink!
Турският Бош е кофти, преди няколко години бая народ изрева от скъпи уреди Бош, но произведени в Турция.
Иначе моята свекърва има 30 годишна (без майтап!) автоматична пералня АЕГ.
Е, няма такава машина, работи си идеално Grinning. И не знам дали ще повярвате, но за целия си стаж и ужасна експоатация й няма нищо. Не е докосвана за ремонт никога.
Та в тази връзка АЕГ не е това, което е било. Обзавеждам нов дом, но АЕГ няма да си купя. Имам други предпочитания Crossing Arms.

# 433
  • Paris, France
Привет,

Нямам познат, купил наскоро миялна марка АЕГ, който да е доволен. Старите са бетон, да. Миялните Бош, продавани тук се монтират в Испания и високата класа Бош е много добра (аз имам такава). Бих предпочела Бош пред АЕГ, дори и Беко са по-добри, според мене и имат по-добър сервиз.

# 434
  • Велико Търново
.... Миялните Бош, продавани тук се монтират в Испания ...
В Испания ли трябва да си носиш чиниите? Там ли живееш или само там ти я монтираха и после си носиш там чиниите?

Абе хора от къде му разбирате толкова, че правите такива глобални обобщения?  ooooh! 90% вътре всички са еднакви, ама като сте видяли 2 комшийски и една на свекървата и вече извода е кристално ясен и много му разбирате!

Общи условия

Активация на акаунт