139 ОУ или 107 ОУ за първокласник

• 20 544
  • 44
  •   1
Отговори
# 15
  • Там, където ме обичат
Преди години големият се яви на приемните изпити за 5-ти клас на 107-мо и се класира в челните позиции на списъка. След много колебании аз се отказах и детето си завърши 7-ми клас в кварталното у-ще. На кадидат-гимназиалните изпити беше приет на 1-во желание в 1 АЕГ и в АК. И за де не изпадам в други подробности, съветът ми е - спрете се на по-близкото у-ще.

# 16
  • На черешата
Днес бях и в двете училища. От всичко чуто 107 ми допадна повече. Странно ми се стори само това, че директорката говореше за прием на 3 паралелки и звучеше сякаш всяка година са по толкова, но като отидохме до сградата на 1 клас установихме, че паралелките тази година са 4.

От няколко години обявяват прием за 3, но поради големия наплив накрая правят още една.  Peace

# 17
AvrorA, би ли споделила, защо 107 оу ти допадна повече и въобще ако може да разкажеш повече впечатления за това училище, кога започва подаването на молби за записване и пр. Предварително, много ти благодаря!

# 18
AvrorA, би ли споделила, защо 107 оу ти допадна повече и въобще ако може да разкажеш повече впечатления за това училище, кога започва подаването на молби за записване и пр. Предварително, много ти благодаря!

Може би трябва да започна с това, че съм завършила МГ във Варна и много ценя образованието, което дават този тип училища. И тъй като не знам  дали него ще го влече математиката, въпреки че се справя много добре с логически задачки, харесва ми че има доста варианти за извънкласни занимания. Изброени са в сайта им. Директорката каза, че след 1 клас ги разделят по интереси - математика, приложни, и др., с идеята да се развива фантазията на децата, което също ми звучи добре. 1 клас е в отделна сграда, хареса ми също района около училището и силно се надявам, ако ни приемат да се намират и места за паркиране.  Simple Smile
Другото важно за мен е, че има логопед, защото детето има нужда. В някаква тема четох, че следобед има платен английски и учителите били добри. На теория всичко звучи добре, проблема е, че нямам отзиви от мами на практика как стоят нещата. Приемът ще е на 01.04.

# 19
  • Там, където ме обичат

Може би трябва да започна с това, че съм завършила МГ във Варна и много ценя образованието, което дават този тип училища. И тъй като не знам  дали него ще го влече математиката, въпреки че се справя много добре с логически задачки, харесва ми че има доста варианти за извънкласни занимания. Изброени са в сайта им. Директорката каза, че след 1 клас ги разделят по интереси - математика, приложни, и др., с идеята да се развива фантазията на децата, което също ми звучи добре. 1 клас е в отделна сграда, хареса ми също района около училището и силно се надявам, ако ни приемат да се намират и места за паркиране.  Simple Smile
Другото важно за мен е, че има логопед, защото детето има нужда. В някаква тема четох, че следобед има платен английски и учителите били добри. На теория всичко звучи добре, проблема е, че нямам отзиви от мами на практика как стоят нещата. Приемът ще е на 01.04.
Да не те обезсърчавам, но места за паркиране не се намират и сутрин стават едни опашки... ама то май пред всяко у-ще е така.

# 20
AvrorA, благодаря за отговора! Наистина ще е добре ако повече майки споделят впечатления за това училище. Освен това мен силно ме вълнува и въпросът за занималнята - до колко часа е, успяват ли децата да си научат уроците там, кога се провеждат извънкласните занимания в т.ч. и избран спорт и т.н.

# 21
  • На черешата
 Момичета, моето дете е 2-и клас в 107, ако имате конкретни въпроси питайте на лични.  Hug

# 22
  • На черешата
 Сутрин място за паркиране винаги има в уличката под самото училище (тази между яслата на Св. Наум и самото училище).  Peace

# 23
  • София
Момичета, моето дете е 2-и клас в 107, ако имате конкретни въпроси питайте на лични. Hug

Торнадо, моля те нека тук се задават въпросите, аз зададох своите към теб в друга подобна тема, но следя и тази, защото ме интересува това училище. Може да не съм се сетила за нещо, а то да се е окаже полезно.

# 24
Момичета, моето дете е 2-и клас в 107, ако имате конкретни въпроси питайте на лични.  Hug

Интересува ме твоето мнение като родител - минуси и плюсове на у-щето. Също - дали детето ти ходи с желание на у-ще, дали му харесва учителката, средата.
Нивото на подготовка в занималнята, успява ли да си научи уроците добре или се налага после да доучвате заедно. Ако детето ти ходи на извънкласни занимания - доволна ли си. Ами горе долу това е, има много неща които ме интересуват, но напиши най-важното по твоя преценка. Питам в темата по молба на Маги, но ако прецениш отговори ми на лични.

# 25
  • София
Здравейте,

Ето това прочетох на сайта на 107 ОУ в раздел НОВИНИ.

2010-01-08 09:46
Важно!
Окончателна информация относно приема за I клас
ще бъде публикувана на 1 март, а за останалите ученици - на 1 април 2010 г.
От ръководството

# 26
  • На черешата
  Детето ми ходи с голямо желание, нямаме проблеми с мотивацията. Като цяло атмосферара в чуилището е добра, сградата за първокласниците е малка, но пък стаите са светли, чисти и ремонтирани (тоалетните също).
 Следобедните занимания са до 16:30, след това са заниманията по интереси, до 17:30. Избора е голям както за момченца, така и за момиченца. Допълнителният английски е в следобедният блок. Не ни се е налагало да дописваме и доучваме удома. Обикновенно събота и неделя помагахме със задачите по математика, но само тогава.
 В стола има закуска, обяд и следобедна закуска. Там отзивите и са противоречиви. Храната ту и харесва, ту не и харесва. Детето може да си носи храна, но пак отива с другите в стола и там хапват всички заедно.  Peace От програмата за безплатни закуски им дават плодове. Хубави са и разнообразни, не е за отбиване на номера, дъщеря ми си ги яде.  Peace
 Един голям минус за мен е разбития двор, но го "преглътнах".  Confused

# 27
Торнадо, благодаря, от всичко написано виждам, че си доволна от училището.

# 28
Здравейте,
моите деца учат в 107 у-ще, съответно 3-ти и 4-ти клас. Ние сутрин пътуваме повече от 20 мин. с автомобил и в началото и аз се замислях дали да не ги запиша в по-близко у-ще. Сега обаче, виждам колко си струват всичките ни усилия. Децата до 7 клас учат само 1-ва смяна, което за мен е удобство. В 1 клас бяха в самостоятелна сграда с ремонтирани  класни стаи и собствен двор. Най-важното обаче е, че и двамата ходят с голямо желание на училище, смятат, че имат най-добрите учителки и от това, което чувам и от другите родители, техните деца също се чустват по този начин. Организират се всяка година "бяло" и "зелено" у-ще и по още 2 еднодневни екскурзии. Учителките им са много разбрани, отговорни и амбициозни. И двете се превърнаха в голям авторитет за децата ми. Сплотиха класовете и ги научиха да обичат книгите и да пишат правилно. Моите деца учат англ. език от предучилищна в Алианса и в училището си избраха да учат руски. Нивото на обучение на този език е много добро. В 4 клас са вече способни да пишат съчинения и да четат правилно. Сега за математиката - тя е на особена почит в училището. Всяка година след 1 клас ходят на по 5-6 матем. състезания и се борят за място в специална матем. школа, която е 2 пъти седмично и е след училищните занимания. Хубавото е, че вече се научиха да приемат състезанията за нещо нормално и не се притесняват.
Единственото, което не харесват в у-щето е храната в стола. Така всеки ден съм принудена да приготвям сандвичи или друга храна от вкъщи, която за обяд разбира се е вече студена.
Колко дълго се получи....  Simple Smile

# 29
Изобщо даже не е дълго,  Simple Smile а как се казва учителката ви от 4ти клас. Предполагам тя ще поеме 1 клас наесен.

Общи условия

Активация на акаунт