Отговори
# 165
Добър вечер!

Портокалчо, честит ви нов дом.
sin4eska, той моя момък е на АМ и може би за това наддава толкова. Много е лаком. От около месец насам яде по 150 мл и има по 6-7 хранения на денонощие.
За гърдите и моите са много меки, че даже си върнаха размера, който бяха преди да забременея - т.е. почти ги няма, но явно кърма си имам и това не е критерий. Мия, според мен АМ нетрябва да се "самоназначава". Така най-много да му засилиш коликите. Аз също имам дни, в които сякаш нямам никаква кърма и Криси през 1-2 часа ми висеше на циците. Бях много учудена, че е наддала цял килограм. Явно не е седяла гладна.
lulu77, sisi870808, честита ви месечинка.
Масаж и гимнастика правя, когато се сетя. Масаж след баня, т.е. през ден и то ако не реват, че са гладни. Гимнастика, когато са в настроение и ако се сетя, но те и двамата като са развеселени много мятат ръце и крака, та сами си правят гимнастика.
kremito, защо сте на два вида АМ? Казват, че АМ не е хубаво да се смесва с друго или да се сменя.
despovche, нашите лепенки нямат топче. Ето така изглеждат http://yanito2000.snimka.bg/baby/emo-i-krisi.457016.16836250. Много са мекички, на тях пишеше, че позволяват на кожата да диша и в същото време предпазват от замърсяване. Сложихме ги преди месец и не са мръднали. Педиатърката каза, че паднат сами и издържали по 2-3 месеца и след това евентуално ще сложим нови.
desitalee, мойте дзверчета са по-поспаливи. Обикновено сутрин и привечер бодуват повече - между две ядения. Емо обикновено денем след ядене бодува малко и заспива, а Криси - обратното. Събужда се, бодува и докато я кърмя заспива.
mag_a;isa, ако на бебка не й е достатъчно това количество мляко, ще се буди по-начесто да яде. Криси спи при мен нощем от втория месец, понеже така ми е по-удобно. Кърмя я легнала и така си заспиваме и двете. И аз се притеснявам, да не свикне така и после да немога да я отуча, но нямам сили. И Криси и Емо се будят нощем на 3 часа, това прави 4-6 ставания.

Аз да се похваля, че Емо почна да отказва яденето около 12 часа вечерта. Е щеше да е по-добре ако пропускаше това около 3 часа, но все е нещо. Вчера яде в 7 и заспа в 8 часа. Събуди се чак в 3 и после в 7:30. Предните три вечери изкара по 5 - 6 часа сън.

Лека нощ от мен!

# 166
Здравейте мили мами.Намерих вашата тема понеже и моето бебе е ноемврийче, за това искам да ви попитам нещо.От известно време започнах да меря температурата в дупенцето и забелязах, че варира от 36.8 до 37.2 (като махна 0.5 десети) това всеки ден.Попитах педиатърката и тя каза да не я меря повече, че още не са се регулирали потните жлези.Но аз съм много притеснена, защото скоро предстои ваксина.А нали трябва да е под 37.0.Вие мерите ли температурата на вашите бебета и дали има някой с такъв като моя случай?И също преди ваксина измерват ли ви темп., ако сте правили вече ваксина?Ще ви бъда много благодарна, ако ми отговорите!

# 167
Добро утро от нас с Тони!!!

Той се беше прикачил цяла нощ като "совалка" на гърдите ми... /Янечек- като казах на таткото той много се смя на това ... Големият ти син има много добро чувство за хумор/ Heart Eyes

Антония - спокойно слънце, не може всичко да е перфектно както ние го искаме за съжаление... И аз съм перфекционалистка когато става дума за децата ми  Peace и от време на време се хващам да се ядосвам за глупости на таткото  #Crazy

Eleonora_E - спокойно момиче щом лекарката ти е казала така не мисля че е необходимо да се притесняваш за нищо. А и температурата на малкия човек е съвсем нормална  Peace

Лек ден от мен за сега .
 Отиваме де си мием дупето, че сме направили разни нещица в памперса... Laughing Laughing Като се успокоят нещата ще проверя какво сте писали вчера, че не успях да ви проследя... Peace

# 168
Добро утро и хубав ден с по-малко рев newsm53

# 169

хилоуууу и от нас  Hug

Кло благодаря за закусчицата тъкмо тез дни ми се е прияло сусамено геврече  Mr. Green

Мира,Яничка не съм си самоназначила АМто и неисках и да имам в къщи такова нещо.Но прения месец като бях в лактогенна криза и незнаех какво да правя,една вечер накарах мъжът ми да купи.Това са и двата пъти в които съм му правила и давала(безуспешно).Не искам да му давам АМ но човек като се види в безизходица и такива неща прави понякога.И аз редувах гърдите но от притеснение и тревожност така намалява кърмата.Е вече си знам само трябва да съм спокойна това е много много важно,защото с бебоците все още имаме силна връзка и той усеща всяко наше настроение.Така като е тревожен и той и веднага търси цица за успокоение.

Янечек ние се майтапиме с кърмене от циганка,ама майка ми каза че тя като бебе наистина е била кърмена от циганка.Баба ми е била в болница и прадядо ми завел майка ми-бебе в болницата,защото баба ми много искала да я види.В автобуса на път към вкъщи майка ми се разревала неутешимо какво ли не праввел човека неуспявал да я кротне.И една циганка седяла наблизо му казала-Господине бебето сигурно е гладно,дайда го накърмя. И така накърмила жената майка ми,ама да ти кажа тя не умее да върти гюбеци и не налита на лъскаво  hahaha Макар че ако взема циганка за дойка както пишеш ти незнам от многократно кърмене какъв ще е резултата Mr. Green

Лелеее като ви чета как се карате с мъжете си след като сте родили...ние пък се обичаме по-силно и много си се разбираме.Пу пу да не чуе дявола  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

Абе някой мами се затриха скоро не са писали -Милейди,Спинки,Маймунски,Кантарини,Нана,Билянка...и други ама няма да се сетя за всички..барабар и варненки.

J.R. добре дошла сред нас Hug (щях да напиша и леко бременеене ми отдавана не съм писала добре дошла та за туй)

хайде хубав и усмихнат ден,с по малко колики  Hug

# 170
Добро утро и от мен и Вики!
Кло,благодарско за закуската!
Тази нощ изкарахме 7 часа сън не само без хранене а даже и без събуждане!За втори път ни се случва ,чак не ми се вярва,че съмспала тоооолкова дълго!
За акането-Вики е само на кърма и тази работа си я върши по4-5 пъти т.е. почти след всяко хранене.За кърмено бебе е ок,а за тези на АМ знамче и 1-2 пъти е добре.
За клеевата тинктура-Кики позволи ми дза ти споделя съвсем пресен пример,че не е противопоказна при кърмене.Аз от 2 дни съм с болки в гърлото и някакви наченки на разболяване и личната,която е върла привърженичка на природни и хомеопатични методи,ми предписа да приемам клеевата тинктура сутрин и вечер х 20капки с чаша вода или чай и ако мога да го понасям да си правя и гаргара с разтвора,но аз си признавам,че това ми е в повече и се задовалих само с приемането през устата.Ефекта беше много бърз-още същата вечер гърлобола намаля,а днес се чувствам супер.Така че не се притеснявай да ползваш спиртния извлек,няма проблем!
За кавгите с мъжете
аз да не чува дявола не мога да се оплача!!! Заедно сме от почти 13г.,женени от 7и половина.Имали сме много кавги и първото дете определено е повратна точка в отношенията-при нас когатао каката се роди,бях станала невъзможна и той го отнасяше винаги,а аз си мислех че съм онеправдана,неразбрана и едва ли не заложник в собствения си дом,но когато нещато станаха нетърпими,се опитах да погледна отстрани и нещата се наредиха.Той призна грешките си,аз своите,извинихме се и от тогава не сме имали такива кризи!Така че ,Антония,Макар да не знамточната ситуация си мисля че е най-добре първо ти да се успокоиш,да си дадеш време и тогава да решиш!Не бъди крайна,когато си под стрес,не е от полза за никой!Щях още да пиша ,но Вики нещо ръмжи в кошарката.Отивамда я видя и после пак.

# 171
Добро утро Simple Smile
Eleonora_E ,
защо мериш Т на бебето? Нещо болно ли ти се вижда? Аз на моето не съм му я мерила досега. А и педиатърката ти е права - нормално е следобед (около 5-6) Т да е малко по-висока. Ако си премериш и твоята сутрин и вечер, ще установиш същото. А иначе аз бих ползвала повишената Т за отлагане на ваксината с един месец, че и без това календарът е много натоварен.
Аз пък за собствен комфорт си имам кутия с АМ. Така съм спокойна, че детето ми няма да стои гладно ако се наложи внезапно дохранване. Правила съм му няколко пъти добавка и видя, че няма нужда от нея и сега така си стои в кухнята, но си знам, че имам. Сестра ми имаше една кутия и тя за всеки случай, но малката е кърмена годинка и нещо, така че наличието на АМ в дома в никакъв случай не влияе върху кърменето. Както и Миа сама е видяла вече  Simple Smile Те като не са гладни, не приемат добавката и толкова, но пък мама се успокоява, че бебето явно се нахранва само с кърмата.
С моя мъж не се караме, и двамата сме кротки душици. Макар че ако питаш съседите, съжаляват мъжа ми как се е оженил за тази зла леличка и го подозират в чехларство Mr. Green
Днес за пръв път ще оставям Чудо-Юдо за 40 мин. да го гледа майка - дано не я побърка, че аз трябва да си отрежа бритона, няма да ходя като Конан Варварина докато детето почне училище Simple Smile
Поръчах си книги от интернет, макар че нямам представа кога ще имам време да ги чета. Нищо - ще карам таткото да ги чете и да ми ги разказва после.

# 172
http://noemvri2009.snimka.bg/?profile,uploadinfo;aid=436851;page=15;#paging

Ето малко снимки и от нас,да види който иска колко сме порастнали!

# 173
Добро утро и от нас!

Ние тази нощ бяхме кротки, яде към 11 и после чал в 5:30. Златото на мама

За кавгите - И ние с милото имаме моменти, в които страшно много се караме и всичко е свързано с детенце, но гледаме да правим компромиси...

Мия - Билянка се премести при майка си, нали мъжа и замина и предполагам, че още не са прекарали нет! Дано по- бързо се включи!

Е това е! Хубав и спокоен ден! Аз сядам да уча!

# 174
Добро утрооо....писах,писах и за първи път ми се случва да го изтрия..айде сега наново..

Алекс започна и той да спи по-дълго време през нощта. Явно си го израстват децата. Пък и мислят за нас Grinning няма все да ходим със сенки под очите  Sunglasses. Гледам,че сте коменирали темата за спането на малчовците при мама и тати. Докато кърмех и на мен ми беше по лесно да си спи при мене,въпреки че ме беше страх да не заспя върху него. Обаче после започнах да избягвам,колкото и да ми е приятно да си го гушкам. Имам си пример - братовчед ми е на 3години и все още спи между леля и вуйчо. Всеки опит за оставяне в неговото легло е последван от неистов рев и писъци. Резултата - никакъв интимен живот,спане на пресекулки,понеже малкия страшно мноо се върти, вуйчо ми малко по малко се изнася да спи в хола. Незнам за вас,но за мене няма нищо по - приятно да си се гушкаме вечер с мъжо под завивките. И ние сме хора все пак. Но всичко е въпрос на личен избор...

Температурата и аз като Янечек не съм я мерила досега и това бъркане в дупето малко ме притеснява. По тоя повод искам да ви питам - някой ползва ли термометър като биберона? Дали са ефективни,понеже ми се видяха доста ефтини. В Джъмбо бяха по 10 лв.

За скандалите. Моя скромен опит (женени сме само от няколко месеца),показва че без търпение и компромиси нищо не става. И ние много се караме,и още докато бях бременна на няколко пъти съм искала да си събера багажа и да се прибера. Обаче майка ми все ми говореше "Това е най-лесно,от тука никой няма да те върне,ама това не е решението". И като се позамисля след това - много е  права. Без компромиси няма как да стане. Лошото е,че и двамата сме рогати (аз съм телец,той козирог) и понякога става взривоопасно  #2gunfire.  Laughing

Пожелавам ви хубав и спокоен ден...отивам да се боря с едно пиле,да правя фрикасе. Досега не съм готвила такова нещо  Rolling Eyes

# 175
Здравейте мацки, Hug

Да драсна няколко реда, че ще ме забравите. WinkНо с две деца определено си е екшън, пък и малката не ме оставя на мира.По цял ден е нервна и е на ръце. Sad
В момента и ние сме със сополки, чистя само  с физ.разтвор.При вас след колко време се оправи нослето?Беше се и запекла - 5 дни не беше акало горкото, а е само на кърма, рядко давам АМ.

Относно кърменето, на мен ми е голяма хамалогия Sad - детето не изцоква всичко(като почне да и пуска по-трудно и се отказва), нервно е много, аз се доизцеждам за да не намалява кърмата.КАто и дам изцедено или АМ от шише изяжда повече, успокоява се и заспива.

За детските градини, Омана, ти май беше питала - разучи ли вече?На мен не ми е ясно, сега се кандидатства за септември, нали, не за догодина? ThinkingБоил го пуснах на 1г. и 3м и го отчитам като грешка - повече от година беше всеки месец болен и с мъжа ми се редувахме да излизаме в болничен.

Мими.Крумова, жива да си, че спомена за тези шишета МАМ - засега с тях се храним най-добре, въпрреки, че пак се дърпа.
Температувра 37 - 37,2 е нормална за малките бебета. Peace

Синапова, струва ми се, че ползваш Медела - помпата как я стерилизираш?Пише , че се изварява, но на мен ми писна с това варене по 5 пъти на ден.

По-късно ще пиша пак, че става много дълго Simple Smile

Последна редакция: чт, 14 яну 2010, 10:36 от Хрисси

# 176
добрутро и от нас!
И аз щях да питам за Биляна, а от няколко дена все се сещам за Милейди.
Ако ни четеш драсни някой ред  Hug

И ние имаме АМ вкъщи за да съм спокойна, че каквото и да стане детето няма да остане гладно  Peace
Слънчев ден на всички  Hug

# 177
portokalcho,
можеш да мериш Т под мишницата с обикновен дигитален термометър. А за спането с децата - мисля точно като теб. Бебето е в неговото си легло, въпреки че кърмя нощем. Така и така трябва да стана и  да го гушна, а като бебето спи на спалнята, аз не спя, защото все внимавам да не го премажа или да не си забода лакътя във фонтанелата му. Само сутрин го премествам за малко, когато не спя дълбоко и той е много нервен заради коликите.
И ние сме 2 рогати - аз съм телец, таткото - овен. И голямото дете е овен, както и едната ми сестра, много са ми приятни, напук на общоприетото, че овните са отвратителни за търпене.

# 178
Здравейте!

Renew - не са идвали от Гражданска защита, инструктираха ни по телефона какво и как..Кой ще дойде, особенно пък по празниците..
Masaja -искам да ви попитам стигнахте ли до единодушие какво представляват "бодилчетата" от масажа на гърба?  Открих, че се появяват понякога и на коремчето.. По мое мнение това са токсини натрупани от бременността или храната, която ние приемаме.. Thinking
Момичета, бебоците ви хващат ли вече играчка в ръчичка и изправят ли главичка, когато са по корем? На моя синковец му е най -интересна собствената му ръка, здраво напъхана в устата.

Аз да ви споделя нашата бебшка количка е пръв помощник в дундуренето, разхождаме се из цялата къща, понякога  се приспиваме в нея,имитирайки разходка, работя на компа, докато го люлкам с един крак, а вчера дори бебчо ме чака  в нея пред  отворената врата на банята... докато си взема светкавичен душ  Simple Smile Моля, споделяйте и  вашите открития/ челен опит в смисъла на " Да огреем навсякъде" ! Mr. Green

Лек ден ви желая

# 179
С това недоспиване,  изтощение и липса на лично време, как няма да се карате с мъжовете? Навсякъде се  случва, важното е да вкарваме чувство за хумор и да гледаме по- отгоре на нещата. Е лесно е да се каже, но трудно се постига на практика  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт