За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 25

• 43 604
  • 721
  •   1
Отговори
# 555
Имам набор от пилешки дреболийки-воденички, шийки..дайте ми някоя идея за супа или друго, знам ли и аз...мерси   bouquet.

# 556
  • Torino,IT
Искам да замразя малко тесто във фризера, защото дойде малко много при месенето,въпросът ми е кога newsm78
Като втаса или веднага след първото месене newsm78

# 557
Ето и от мен една изпитана и лесна рецепта за тулумбички с крема сирене
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=365379.0
Мисля да опитам тази рецепта, дали ще успея  #Crazy не съм от най-изкусните кулинарки , има ли някакви тънкости при приготвянето, същите ли стават като обичайните толумбички.

# 558
Имам набор от пилешки дреболийки-воденички, шийки..дайте ми някоя идея за супа или друго, знам ли и аз...мерси   bouquet.
Ето една лесна дроб-сърма-
http://kulinar.gbg.bg/index.php?p=recipe&id=3046

# 559
Ето и от мен една изпитана и лесна рецепта за тулумбички с крема сирене
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=365379.0
Мисля да опитам тази рецепта, дали ще успея  #Crazy не съм от най-изкусните кулинарки , има ли някакви тънкости при приготвянето, същите ли стават като обичайните толумбички.
Рецертата е изключително лесна и няма къде да се сгреши. Вкусът е почти същия, само дето не са кухи отвътре. От сиропа не се усеща сиренето. Вкъщи харесват повече тези, отколкото тези с пареното тесто, но то е въпрос на вкус. Laughing

# 560
  • Географският център на България-Габрово
Искам да замразя малко тесто във фризера, защото дойде малко много при месенето,въпросът ми е кога newsm78

След като втаса тестото,го сложи в найлонов плик и във фризера.Ако го сложих в хладилника то пак ще си довтаса и така няма да можеш да го използваш както трябва.

# 561
  • Варна/Лондон

От шийки и воденички правя супа или с ориз на фурна. Препоръчвам ти панирани воденички - много се тачат в къщи Simple Smile

# 562
  • област Софийска
Аз ги правя на супа. Виж и тази рецепта
Задушени пилешки дреболии
Аз слагам тестото във фризера преди втасване. Когато реша, че ще го ползвам, вадя предната вечер и оставям за една нощ в хладилника. Там то си втасва.

# 563
страхотна супа ще стане!!!

Слагаш да кипнат.Отпенваш!
Добавяш морков на колелца,лук на ситно,резен целина(корен) и резен пащърнак(корен).,малко олио,сол на вкус и няколко зърна черен пипер.Ври докато стане месото.Вадиш и обезкостяваш шийките.
Добавяш в супата нарязани и обелени картофи(3-4- бр.),след като станат картофите,слагаш 1 шепа фиде.
Ако искаш да е застроена супата правиш застройка от 1 яйце и 1 ч.ч. кисело мляко(разбъркваш ги в дълбока купа и бавно ,ма тънка струйка сипваш от бульона ,докато се загреее застройката,После добавяш в общата тенджера)
Ако искаш да не е застроена- сервираш с нарязан пресен магданоз и лъжица кисело мляко в порцията при сервиране,

# 564
  • Torino,IT

След като втаса тестото,го сложи в найлонов плик и във фризера.Ако го сложих в хладилника то пак ще си довтаса и така няма да можеш да го използваш както трябва.

Мерси, сега втасва.
После като реша да го ползвам, вадя и слагам в хладилника или навън да се размрази, като в втасало веднъж да не му стане нещо..

# 565
  • Географският център на България-Габрово

Мерси, сега втасва.
После като реша да го ползвам, вадя и слагам в хладилника или навън да се размрази, като в втасало веднъж да не му стане нещо..

Никакъв проблем.Действай смело.Ако искаш веднага да правиш нещо,извади го навън а ако искаш за следващ ден,изваждаш и слагаш в хладилника вечерта и на сутринта правиш това което искаш.

# 566
Някой да знае рецептата на Запечено сирене бри с филирани бадеми и сладко от боровинки?

# 567
  • на Земята
Мисля, че 4 чаени лъжички суха мая е едно кубче жива мая.
Ето и две рецепти за солени гевречета
http://www.receptite.com/recepta.php?r=197
http://kulinar.gbg.bg/index.php?p=recipe&id=4907
рина,много благодаря,някой ден ще ги пробвам,но сега ми трябват рецепти за гевречета,кото да се пекат,съжелявам,че не поясних,

# 568
  • област Софийска
Тези звучат и изглеждат добре и се пекат
Сусамени гевречета

# 569
  • на Земята
Тези звучат и изглеждат добре и се пекат
Сусамени гевречета
Благодаря за рецептата,много ми допадна,ако може само едно пояснение-в продуктите не се споменава за масло,а при приготвянето(смесване)на продуктите го има и още нещо 1 пакетче суха мая колко е жива?

Общи условия

Активация на акаунт