За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 25

• 43 603
  • 721
  •   1
Отговори
# 645
За вечеря ще панирам филе пангасиус.Да ми предложите някоя по лесна панировка.Предишния път нещо не ми се получи панировката.Парчетата риба станаха малко ,като бухти. Grinning.

# 646
  • София
За вечеря ще панирам филе пангасиус.Да ми предложите някоя по лесна панировка.Предишния път нещо не ми се получи панировката.Парчетата риба станаха малко ,като бухти. Grinning.

Ами най-лесната панировка е яйце и брашно. Или яйце и галета.

# 647
  • Варна
Рибата я пържа само с брашно и червен пипер. С яйце става някак по-тежка панировката.

# 648
Днес по желание на мъжа ми ще готвя шкембе.За първи път ще правя такова чудо и ми трябва помощ.Шкембето е телешко.Купихме го изчистено и нарязано на ивици.Сега съм го сложила да се вари,но такава смрад е,че.... ShockedНо какво да правя,хванала съм се,ще го карам до край.Питането ми е как да го направя.По ресторантите предлагат едно такова с гъби,лук и кашкавал ,с масло.Но за съжаление съм до тук..Някой знае ли как се готви?Няма ли начин да го метна във фурнатаи да не го мисля повече.Как да разбера кога е готово,без да ми се налага да го опитвам? Praynig

# 649
  • София
naskaa ,
първо да ти кажа, че шкембе задължително се вари със сол  Peace
Ако все още много мирише изхвърли му тази вода и го сложи отново да се вари. Аз също не го опитвам, просто вадя парче и го режа с нож. По начина как се реже разбирам дали е готово. Лесно трябва да се реже. Внимавай да не го превариш  Peace
Ако ще го правиш на фурна с гъби и кашкавал, първо запържи гъбите до готовност, объркай с шкембето и подправки, тогава поръси с кашкавал и запечи до степен, каквато обичате.  Peace
Това са моите съвети. Други момичета ще дадат още  Peace

# 650
abet,Благодаря ти за бързото отзоваване. HugВсе още го варя,сол бях соложила.Току-що го пробвах,но мисля,че още му трябва.Режи се малко твърдо-като хрущял,но не точно.Преди да го сложа във фурната лука,гъбите и шкембето да го запържа в масло или маслото да го сложа в тавата.Какви подправки да сложа,освен сол,черен пипер и червен пипер?

# 651
  • София
abet,Благодаря ти за бързото отзоваване. HugВсе още го варя,сол бях соложила.Току-що го пробвах,но мисля,че още му трябва.Режи се малко твърдо-като хрущял,но не точно.Преди да го сложа във фурната лука,гъбите и шкембето да го запържа в масло или маслото да го сложа в тавата.Какви подправки да сложа,освен сол,черен пипер и червен пипер?

Когато купуваш шкембе винаги го изкисвай поне за 20 минути в студена вода с оцет.
После измиваш, наливаш чиста вода, слагаш сол и вариш. Аз принципно го режа на хапки, още несварено и го варя нарязано.

Запечи го в йена. Слагаш шкембето сварено в йената. Отделно в тиган запържваш масло, гъби, лук, червен пипер, черен пипер. Заливаш шкембето, разбъркваш, настъргваш кашкавал и печеш.

# 652
Мерси,момичета.Още нещо  да попитам-горе-долу колко време се вари?

# 653
  • София
Да, запържи ги в масълцето. Запържено масло винаги е по- ароматно. И аз слагам тези подправки. Напоследък започнах често да употребявам кимион, особено за меса. Ако обичате, може да ръснеш.
За шкембе на фурна слагам и чесън. Ако е само шкембе, правя счукан чесън и оцет, като за супата. После всеки си залива в чинийката колкото обича. Ако е като твоето с гъбки и кашкавал, режа чесъна на филийки и го обърквам с шкембето. Както вие си обичате.  Peace

Ето и Нана се е включила. Тя си е кулинар  Peace

Време за варене не мога да ти кажа. Всеки път е различно.  newsm78 То си зависи от шкембето.
На мен веднъж перфектното шкембе при варенето почти ми изчезна в тенджерата. Как го бяха обработвали преди това, един Господ знае, но половината изчезна, а беше недоварено  Joy

# 654
А напълно сварено ли трябва да е преди да го сложа във фурната?

# 655
  • София
Да, защото там няма да се пече дълго. Само докато кашкавала се разтече и запече. Гъбките и лука / ако слягаш/ вече са запържени  Peace

# 656
  • София
Момичета, аз да попитам /брей днес каква съм активна  newsm78/ вчера или онзи ден гледах един дроб със зеленчуци и бира. Скъсах се да го търся, но не го намерих. Някоя да се сеща за подобна рецепта?

# 657
О,да!АМи това май е всичко.Благодаря ви още веднъж.Ако има нещо пак ще се включа с някои глупав въпрос. Hug

# 658
  • София
Мерси,момичета.Още нещо  да попитам-горе-долу колко време се вари?

Аз моето го варя минимум час.

abet, благодаря   bouquet

По отношение на дроба. Не съм чела рецептата, но аз бих го направила така:

Изкисваш дроба в прясно мляко за около половин час. Отцеждаш и нарязваш на парчета. Пускаш във вряща вода за секунди, вадиш и заливаш със студена вода.
Нареждаш парчетата в йена, нарязваш зеленчуците - моркови, праз, картоф, чушка, гъби. Заливаш с бира, олио, сол, черен пипер, червен пипер и печеш.

# 659
Имам 2 хляба и се чудя какво да правя с тях . Ако може да ми предложите идея, ще съм ви много благодарна!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт