Машина за хляб-24 част

  • 60 142
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
  • Мнения: 2 214
ditsan  питката ти е  много хубава. Hug



От това брашно някой  ползвал ли е?То също е на мелница  Арчар,има и добавени  овесени ядки вътре .
В кауфланд съм купувала, правих хляб по рецептата от плика, стана чудесен хляб, единствено което добавих  тамян и малко ленено семе.
Стана почти като "Киевский"

# 196
  • София
  • Мнения: 8 495
...
В кауфланд съм купувала, правих хляб по рецептата от плика, стана чудесен хляб, единствено което добавих  тамян и малко ленено семе.
Стана почти като "Киевский"

 newsm09 Ама и тамян ли вече се слага на хляба. Виж това не го знаех.

# 197
  • Мнения: 762
А има ли козумак,който да се прави изцяло в машината,защото на мен след ваденето нещата вече не ми потръгват.Консистенцията на тестото като на хляб ли трябва да бъде или по-меко?
Също така възможно ли е да не мис еполучават козунаците,защото ползвам суха мая?

# 198
  • Добрич
  • Мнения: 6 215
dimitriana, пекох козунак в машината и беше сполучлив, но все пак трябва да го извадиш, за да го оплетеш и после пак го връщаш обратно.

# 199
  • Мнения: 767
петушка, супер хлебче! По коя рецепта го прави?


300мл течност-аз сложих кисело мляко 250+50мл топла вода, в която сложих 1.5ч.л мая и изчаках десетина минути да шупне
1с.л мед
1ч.л сол
1-2 с.л зехтин
счукано ленено семе
ръсих брашно грахам на Арчар, докато ми хареса топката - е, наложи се да добавя и малко вода, после пак брашно...
Но за първи път пробвах метода, посочен от видните ни кулинари-дядо Хаджия и max mama - две програми последователно Месене и втасване и после Печене. Първата ми е 1.30ч, втората 1ч, а основната, на която по принцип работя е 3ч. Доволна съм.
ditsan, страхотна питка! Такваз красота още не съм правила.

# 200
  • Мнения: 31
БРАВО НА ВСИЧКИ! smile3525

# 201
  • Мнения: 2 214
...
В кауфланд съм купувала, правих хляб по рецептата от плика, стана чудесен хляб, единствено което добавих  тамян и малко ленено семе.
Стана почти като "Киевский"

 newsm09 Ама и тамян ли вече се слага на хляба. Виж това не го знаех.
smile3513 пратете ме да уча български book намерих превода кимион
Нали съм с руско влияние та "тмин" е на руски, аз съм се сътила някаква българска дума която прилича и я пльоснах тук Embarassed
СОРИ!

Последна редакция: сб, 16 яну 2010, 01:23 от г-жа Стихийно бедствие

# 202
  • Мнения: 383
Де бре комшу спри се бе, обиколи цял свят с тия командировки. Я да се прибираш в къщи айде и да омесиш някой и друг хляб, че момите в турската тема ги чувам че щели през април в Станбуля среща да правят.

ко да прайш работа  newsm78

поздрави и от Дийарбакър  Hug

довечера ще съм в Анкара, па понеделник ша летя до Адана, после ще летя до Малатйа  и Кайсери , нема време за хляб дедо, нема Simple Smile

 Hug само гледам и се наслаждавам на хубавите ви произведения  Hug

  bouquet


edit1:

г-жа Стихийно бедствие и Dedo   Hug
рано рано сутрин много смях много нещо ей, господ да ви разсмее и вазе Simple Smile

Последна редакция: сб, 16 яну 2010, 07:32 от Ердинч

# 203
  • Мнения: 128
Искам да направя някакъв кекс в машината,но до сега не сам опитвала.Четох тук една рецепта и пише 125г шоколад че се слага.Може ли да ми каже някой какъв шоколад се ползва-млечен,черен...изобщо шоколад на блокчета ли се има предвид?

# 204
  • Мнения: 9 785
г-жа Стихийно бедствие, ти си едно симпатично бедствие Crazy. Сладурана Hug.

Страхотни хлябове видях, пити, козунаците на max-mama newsm51! Чудесни резултати от всички! Тази тема осезаемо ни обогатява Peace.

Да си покажа и аз снощният хляб с мак:



# 205
  • София
  • Мнения: 8 495
Искам да направя някакъв кекс в машината,но до сега не сам опитвала.Четох тук една рецепта и пише 125г шоколад че се слага.Може ли да ми каже някой какъв шоколад се ползва-млечен,черен...изобщо шоколад на блокчета ли се има предвид?

Всякакъв шоколад ползвам аз, че даже остатъци от започнати и изоставени от внучката шоколади, амчи веднъж и един аеро замина вътре. Начупвам го на парчета оти нема кой да си играе да го стърже на ренде.

# 206
  • София
  • Мнения: 2 649
Искам да направя някакъв кекс в машината,но до сега не сам опитвала.Четох тук една рецепта и пише 125г шоколад че се слага.Може ли да ми каже някой какъв шоколад се ползва-млечен,черен...изобщо шоколад на блокчета ли се има предвид?

Всякакъв шоколад ползвам аз, че даже остатъци от започнати и изоставени от внучката шоколади, амчи веднъж и един аеро замина вътре. Начупвам го на парчета оти нема кой да си играе да го стърже на ренде.
точно така, какъвто искаш ти си слагаш. Аз ползвам натурален кувертюр, но не искам да ми стават много сладки сладкишите. И е хубаво да е на парченца, колкото нокътя на палеца, за да стои в шоколада като разтопен, а не да се изгуби в общата смес. Peace

петушка, благодаря за рецептата!

поли, супер хлебче!

# 207
  • Мнения: 2 275
здравейте  bouquet
отдавна ви гледам и се възхищавам на изкуството ви!
аз имам машина от 5 години и винаги вадя тестото и го пека във фурната,защото не се реже хубаво на филии (рони се),когато е изпечен в машината!
ако имате идея защо....мерси!
брашното е хубаво,пълнозърнесто био.
Предлагам ви една рецепта за хляб (против холестерол Laughing)
хляб ПОРТФОЛИО:
300 г пълнозърнесто брашно (тук е под номер 180,а в БГ е или 18 или 1800)
200 г полу-пълнозърнесто брашно (тип 110 по ФР)
100 г ленено семе,предварително накиснато в малко вода(цяла нощ)
25 г жива мая(или суха за 500г брашно)
6 с л зехтин
2 л к сол
300 мл вода (около)
аз добавям  овесени трици и семена
лек ден Hug

# 208
  • Варна
  • Мнения: 5 193
Момиче,привет Simple Smile
Нещо сбърках и идвам за съвет...
Тръгнах да правя тесто за кифли от рецептата в книжката,замеси се хубаво тесто,надигна се доста в контейнера, свърши цикъла на машина,извадих тестото от контейнера с намазнени ръце.
Обаче това тесто е много меко и не могат да се оформят никакви кифлички,само топки,а аз искам да си направя кифли  Crossing Arms 

Тестото ми приличаше по-скоро на тесто за мекици,много трудно да оформиш каквото и да е

Питам-грешна рецепта ли избрах-т.е. да е подходящо тестото за питка по-скоро,или трябваше като извадя тестото да го омеся набързо с брашно,за да стане по-удобно за работа и оформяне или другаде е проблема?
Да кажа само,че в рецептата имаше и 2с.л. мед-дали и той е повлиял?

# 209
  • Мнения: 59
Госпойеце Димитрова,не мога да ти помогна,а и аз
имам въпрос.За първи път днес правих тесто,но не
това за пица,а тесто без втасване т.е без мая.
Опитах се да правя мекички с тях,несполучливи.
Може ли да ми кажете за какво е това тесто и
мекици с другото тесто с втасване ли трябва да правя?
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт