Машина за хляб-24 част

  • 60 187
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
  • Разград
  • Мнения: 3 114
мах-мама, аз имам една твоя рецепта, но ти пак ми пусни Hug. А иначе гледах ето тази http://vkusnoikrasivo.com/forums/viewtopic.php?p=671#p671
Ух, много апетитни изглеждат Crazy.

Незнам коя имаш,но пускам тази

Солени кифлички

1 чч=240 мл

2 чч прясно мляко-леко затоплено
1 чч олио
1 кубче прясна мая
1 чл сол
брашно,колкото поеме-около 700 гр(ориентировачно)
За пълнеж-натрошено сирене
За намазване-1 разбито яйце

Маята се размива в малка част от прясното мляко+1/3 чл захар,оставя се за 5 минути и заедно с останалите продукти се замесва тесто.Разделя се на 4 и всяко парче се разточва на кора с дебелина 2 мм.
Нарязва се на парчета като торта,слага се сирене и се навиват кифлички.
Нареждат се в тава,намазана леко с олио или покрита с хартия,намазват се с разбитото яйце,поръсват се по желание с ким,сусам или нещо друго и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Няма предварително втасване.
Излизат много бройки.

# 466
  • Мнения: 9 785
Благодаря ти, после ще сравня с тази, която имам  bouquet!

А за линка, който пуснах, какво ще кажеш? Само със сода са.

# 467
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Благодаря ти, после ще сравня с тази, която имам  bouquet!

А за линка, който пуснах, какво ще кажеш? Само със сода са.

Много вкусни изглеждат,трябва да се пробват.

# 468
  • Мнения: 9 785
Благодаря ти, после ще сравня с тази, която имам  bouquet!

А за линка, който пуснах, какво ще кажеш? Само със сода са.

Много вкусни изглеждат,трябва да се пробват.

Ще взема да ги спретна аз, че така ме съблазниха. Пък и съм останала без прясна мая. Със суха не ми се правят кифли. Отивам Crazy.

# 469
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Благодаря ти, после ще сравня с тази, която имам  bouquet!

А за линка, който пуснах, какво ще кажеш? Само със сода са.

Много вкусни изглеждат,трябва да се пробват.

Ще взема да ги спретна аз, че така ме съблазниха. Пък и съм останала без прясна мая. Със суха не ми се правят кифли. Отивам Crazy.


Чакаме отчет после.
Аз пък се замислих за брашното на Билла.Имам вече пълнозърнесто,да взема 20 кг и от на Билла и съм готова.

# 470
Здравейте, ама при доза 1000гр. хляба изпълва целия контейнер!Какво ще стане с доза от 1500гр. предварително се извинявам ако въпроса ми е глупав!

# 471
  • Мнения: 305
Здравейте, ама при доза 1000гр. хляба изпълва целия контейнер!Какво ще стане с доза от 1500гр. предварително се извинявам ако въпроса ми е глупав!

Ще изпълни целия контейнер и половината реотани.
Отдавна не съм писала, но редовно си правя хляб. Сиреч - всеки ден. Тази вкусна тема не е за лакомници като мен  Crazy за Коледа правих едни пити, родата е очарована. Кифличките на снимката по-горе са разкош . max-mama както винаги ни изкушава  Hug

# 472
  • Варна
  • Мнения: 5 193
Здравейте, ама при доза 1000гр. хляба изпълва целия контейнер!Какво ще стане с доза от 1500гр. предварително се извинявам ако въпроса ми е глупав!
Ами...как да ти отговорим..? Или пробвай, или -недей...
Моята машина няма такива капацитети-не мога да ти помогна,едва ли някой друг ще може, освен ако сам не е опитал  Grinning

Макс-мама, мятам си и твоята рецепта в тефтера, досега все ползвам суха мая, твоите са с прясна , а и тестото ти си е баш за солени кифлички .И от мен едно Благодаря   bouquet

# 473
  • Мнения: 767
Здравейте, ама при доза 1000гр. хляба изпълва целия контейнер!Какво ще стане с доза от 1500гр. предварително се извинявам ако въпроса ми е глупав!
То е ясно какво ще стане ако го оставиш да втаса там Laughing Предполагам, че този грамаж указва количеството тесто, което може да бъде измесено в машината, но не е задължително там да се пече.
Max mama, благодаря за рецептата, ще я пробвам и нея. smile3525 Майка ми прави точно такива кифлички, но слага маргарин в тестото. Лошото е, че вече не ми стават дрехите smile3516

# 474
  • София
  • Мнения: 10 858
Мили момичета с машини Мулинекс, правили ли сте сладкото от портокали от книжката?
Сега му е времето и много ми се иска да го направя.

# 475
  • София
  • Мнения: 8 495



Това е днешния хляб с кисело мляко. Спомняте си преди време го правихме с Щастлива съм. Днес го направих и аз. И хайде и аз да докладвам, че за една бройка да го изпусна и да ми залепне за капака ама го улових на време.  Laughing


Апропо за пръв път хлябът ми втаса повече от един час. Даже ми свърши програмата за втасване, та трябваше да включвам програмата за печене за 1-2 минути да подгрее наново и да оставя хлябът приблизително още 20 минути за да втаса добре. Това го пиша за да подчертая, че за втасване определено време няма.

Това което виждате като на талази (в долната част на хляба) е просто резултат от неравномерното рязане на хляба. Иначе консистенцията си е с еднаква структура навсякъде.

# 476
  • Мнения: 767
Дядо Хаджи, супер хляб си спретнал!  bouquet Сега трябва да ровя назад за рецептата newsm78

# 477
  • Разград
  • Мнения: 3 114
дядо хаджия,да вземеш да напишеш рецептата в темата за такива,че и аз ще го направя скоро на децата,чудесен е станал. Peace

# 478
  • Варна
  • Мнения: 5 193
Дядо Хаджия-поздравления и от мен, чуден хляб   bouquet
Два дни домашните хапват козунак и кифли,утре вече ще се меси хляб, и мисля точно този с киселото мляко да направя
Нареждам се и аз за рецептата

И да питам-усеща ли се разлика във вкуса на хляба от този с кисело мляко и без? Както и хляб на различните програми-френски,сандвич....
Относно второто-питам,защото програма ми за хляб-сандвич е 3часа и 40мин...ако няма чувствителна разлика да не предприемам такова месене, това време е ужасно много...

# 479
  • в обкръжаващия ме хаос
  • Мнения: 348

Аз пък се замислих за брашното на Билла.Имам вече пълнозърнесто,да взема 20 кг и от на Билла и съм готова.
Макс Мама, няма да сгрешиш. Горещо ти  го препоръчвам брашното на Била (и на другите мами и мъжете в темата). Аз ползвам от него повече от месец и нямам фалове, както и не намирам никаква разлика в хляба, приготвен от него и брашното на София мел (освен цената разбира се  Wink ) Малко извън темата, но граха и царевицата с марка Клевър са произведени от Бондуел, та мисля, че Била си подбират фирмите, които да произвеждат за тяхната марка. И аз ще се възползвам от прИмоцийката.

Общи условия

Активация на акаунт