Машина за хляб-24 част

• 60 279
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Момиче,привет Simple Smile
Нещо сбърках и идвам за съвет...
Тръгнах да правя тесто за кифли от рецептата в книжката,замеси се хубаво тесто,надигна се доста в контейнера, свърши цикъла на машина,извадих тестото от контейнера с намазнени ръце.
Обаче това тесто е много меко и не могат да се оформят никакви кифлички,само топки,а аз искам да си направя кифли  Crossing Arms 

Тестото ми приличаше по-скоро на тесто за мекици,много трудно да оформиш каквото и да е

Питам-грешна рецепта ли избрах-т.е. да е подходящо тестото за питка по-скоро,или трябваше като извадя тестото да го омеся набързо с брашно,за да стане по-удобно за работа и оформяне или другаде е проблема?
Да кажа само,че в рецептата имаше и 2с.л. мед-дали и той е повлиял?

Въпреки, че не става ясно към кое точно момиче се обръщате все пак да ви отговоря аз. Не знам какво после сте направили с тестото но едно леко доомесване на ръка с брашно сигурно щеше да му дойде добре. Това естествено на примависта защото не съм запознат с рецептата.

Госпойеце Димитрова,не мога да ти помогна,а и аз имам въпрос.За първи път днес правих тесто,но не това за пица,а тесто без втасване т.е без мая.
Опитах се да правя мекички с тях,несполучливи.
Може ли да ми кажете за какво е това тесто и мекици с другото тесто с втасване ли трябва да правя?
  bouquet

Някаква рецепа ще ни дадете ли за да видим какво сте се опитвали да правите.

# 211
  • Варна
Дядо Хаджия, извинете,че ви пренебрегнах...в бързината само момичетата поздравих  Blush
Тестото го разделих на топки и във всяка сложих пълнежа,който си бях наумила, та изпекох топченца...поне на вида да приличат на нещо,защото ако се бях заинатила да ги правя на кифли, щеше да ми трябва много фантазия ,за да си представя ,че това е кифла...
Както и да е, приемам този съвет за доомесването с брашното
Благодаря   bouquet

# 212
Рецептата за тестото е от книжката на Мулинекс 5000.
Брашно 830 гр.,вода 130 мл.,5 яйца и малко сол.Това е.
Тестото е 1250 гр.

# 213
  • София
Тестото е 1250 гр.

И как е наречена тази рецепта ?

# 214
Тестото е 1250 гр.
newsm78

Аз пък да се оплача - сложих да правя бял хляб със семена, че като хукна онова ми ти тесто, дигна се до края на контейнера, а оставаше още 1час. Загрях фурната и в момента на изтръгване на контейнера от гнездото, тестото спатъхна. smile3511Изпекох го, но така и не бухна. Дано поне става за ядене! smile3515 А пък като видях и прекрасния хляб на polin_a ... newsm61

Последна редакция: сб, 16 яну 2010, 12:52 от petu6ka63

# 215
здравейте,днес ми се иска да направя кекс в машината и търся рецепта. Преди време попаднах на рецепта с пудинг и ми изглеждаше супер, но сега не мога  да  я намеря. Моля помагайте Praynig
Ако не намеря мисля да пробвам с кекса на Танита,  който  сте препоръчали Thinking

# 216
Тестото е 1250 гр.
не съм НЕБЕ,но и моята машинка е такава.Пише на моята книжка че това е тесто за макарони и спагети,fresh pasta.Програма 12-тесто без втасване.Аз на тази програма си меся на max-mama тестото за питката с едно втасване,за друго не съм я ползвала.

# 217
Тестото е 1250 гр.
Toчно. Това е рецепта за "Прясна паста". Не съм я пробвала.
Мекички без мая или сода няма как да станат мЕкички и вкусни.

# 218
  • Разград
Госпойца Димитрова ,според мен,на тестото му е трябвало още малко брашно в началото.Било е меко и е омекнало още при втасването.
Небе,мекички няма как да се получат ако няма набухвател в тестото-мая или сода.

# 219
  • София
Госпойеце Димитрова,не мога да ти помогна,а и аз имам въпрос.За първи път днес правих тесто,но не това за пица,а тесто без втасване т.е без мая.
Опитах се да правя мекички с тях,несполучливи.
Може ли да ми кажете за какво е това тесто и  мекици с другото тесто с втасване ли трябва да правя?
  bouquet

А ето ги и отговорите:

Тестото е 1250 гр.
не съм НЕБЕ,но и моята машинка е такава.Пише на моята книжка че това е тесто за макарони и спагети,fresh pasta.Програма 12-тесто без втасване.Аз на тази програма си меся на max-mama тестото за питката с едно втасване,за друго не съм я ползвала.

Тестото е 1250 гр.
Toчно. Това е рецепта за "Прясна паста". Не съм я пробвала.
Мекички без мая или сода няма как да станат мЕкички и вкусни.

# 220
Тестото е 1250 гр.

Тесто без втасване... newsm78

# 221
  • София
Тестото е 1250 гр.

Така е наречена 12 програма на машината, а по-горе съм ти обединил отговорите на две дами, които уточняват, че рецептата е за паста (макарони и спагети).

# 222
Тестото е 1250 гр.

Да,благодаря за отговорите,аз съм много зле в кухнята,трябваше
да се сетя,че без мая няма как да станат... hahaha

# 223
Питка от тестото на макс мама:

Всичко стана невероятно бързо и лесно.Друг път като меся на ръка поне 2-3 часа ми трябват докато стигна крайният резултат.Доволна съм много от новата си придобивка.Сега се пече и друг вариант от същото тесто,но нема да е така красиво като това Wink

А бъркалка така и все още не намирам за моята машина,дано скоро се намери,че с тая надрасканата не ми се работи Close Дядо хаджия,много ти благодаря за мнението(ако е възможно предпочитам да си говорим на ти тук Embarassed,че някак много фОрмал звучи това ВИЕ Blush)

Ооооо да не пропусна...Видях едни невероятно Козунаци Grinning Макс мама,страхотни си ги направила,аз няма да се справя с подобно предизвикателство Confused

# 224
  • Варна
Благодаря Макс-мама   bouquet, аз все добавям брашно,т.е. слагам повечко от предвиденото по рецептите в книжката,защото виждам,че му е малко...Гледам и през прозорчето ,докато се джурка, като ориентир са ми показаните от Ердинч на първа страница контейнерчета с тесто...
За следващия път ще знам...

Искам друго да ви питам-момичета и момчета  Sunglasses...питката на Дес е чудна, сигурна съм и вкусна, но как да избегна яйцето, с което се маже отгоре преди изпичане да стане така кафяво, т.е. искам да е златисто-жълта коричката на питката..?

И още нещо-според вас ,ако се маже само с разбит белтък, а не жълтък дали ще стане добре-не съм пробвала никога,но ако не е сполучливо да не рискувам изобщо...

Общи условия

Активация на акаунт