Машина за хляб-24 част

  • 60 136
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
  • Мнения: 731
Два пъти пробвах да правя кекс - еми не става отгоре остава суров, направо тесто.

Със същата машина правих шоколадовия кекс на Танита и се изпича добре Simple Smile Нали е шоколадов не му личи особено, че не много запечен отгоре. Пека на програма за кекс, а след цикъла оставям кексът (и хляба оставям също) 1 час в машината докато поддържа топлината и се получава. снимка 1 и снимка 2

# 436
  • Мнения: 161
Ох така както сте тръгнали с тези вкусотии не знам до кога ще ми стават дрехите , от два дни в нас се правят само тутманици , че на всички много им харесаха дори и съседката е впечатлена от страхотния вкус.Но скоро смятам да направя пак нещо козуначено и без друго времето във Варна е само за месене Laughing

# 437
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Петушка,не толкова да ги ям,ами гъдела ми е да ги правя.Направо вече си насилвам щерката да яде козунак(слагам й за закуска в училище).Синът ми не ги яде,мъжът ми от време на време,понякога раздавам.Който ми дойде на гости си тръгва с козунак. Laughing
Мег,никак не си ми далеч,но като гледам новините ще оставим това за следващите козунаци. Hug
Альона,много добре изглеждат кифличките ти  Peace .И аз много обичам да ги правя,но домочадието не ги яде.
Else,чудесно изглежда,силно шоколадов. Peace

# 438
  • Мнения: 246
Ето и първата ми питка омесена в хлебопекарната по рецептата на Джемма - Питка "Слънце" - http://calgonit.snimka.bg/cooking/hlebopekarna.460981.17014978 .

# 439
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Ето и първата ми питка омесена в хлебопекарната по рецептата на Джемма - Питка "Слънце" - http://calgonit.snimka.bg/cooking/hlebopekarna.460981.17014978 .

Браво,чудесна питка. Peace  bouquet

# 440
  • Мнения: 62
Здравейте,

имам нужда от съвет ...

От един месец някъде имам хлебопекарна Северин ето този модел . Отнасям се с грижата на добър стопанин и спазвам всички инструкции за употреба ... Въпреки това забелязах, че дори за това кратко време на употреба на някой места в контейнера забелязвам нарушеното незалепващо покритие и просто не знам какво да правя .... вероятно и други са питали подобни неща, но ми е трудно да прочета 24 цели теми и ще се радвам ако можете да ми дадете съвет как да постъпя... Да продължавам да си я ползвам така и да се правя, че не съм го видяла Wink или да търся вариант да купя нов контейнер с риск след още месец да се получи същия ефект?

# 441
  • Мнения: 9 785
Писанче, и моят контейнер има драскотиники, но не ги забелязвам. Според мен и в нов контейнер ще се появят. Имам съмнения, че се получават от захарта например.

# 442
  • Мнения: 246
Благодаря ти max-mama! Още не съм стигнала до поправителния на козунака, но ще му отделя повече време.

# 443
  • Мнения: 427
iva51,много хубава питка,браво!
Да си покажа среднощните бързи козунаци...то как да ви издържи човек на изкушенията?? CrazyМакс-мамма имам един въпрос към теб-от кога започваш да засичаш минутите на печене?От момента на задаване на температурата или от когато вече фурната е достигнала градусите? Струва ми се ,че моите ги попрепекох,та за това питам newsm78.Болна тема ми е втасването и печенето...,е то кое ли остана ,с което да съм наясно hahahaИмам още мнооого да уча от вас тук момичета и момчета Hug
http://danipbg.snimka.bg/cooking/hlebopekarna.430255.17018053

# 444
  • София
  • Мнения: 8 495
iva51,много хубава питка,браво!
Да си покажа среднощните бързи козунаци...то как да ви издържи човек на изкушенията?? CrazyМакс-мамма имам един въпрос към теб-от кога започваш да засичаш минутите на печене?От момента на задаване на температурата или от когато вече фурната е достигнала градусите? Струва ми се ,че моите ги попрепекох,та за това питам newsm78.Болна тема ми е втасването и печенето...,е то кое ли остана ,с което да съм наясно hahahaИмам още мнооого да уча от вас тук момичета и момчета Hug
http://danipbg.snimka.bg/cooking/hlebopekarna.430255.17018053


При козунаците време няма. Няма време за месене - търсим определена консистенция на тестото, няма време за втасване - чакаме тестото поне да удвои обема си, няма и време за печене - чакаме козунака просто да се изпече.

Та значи просто наблюдавате козунака, боцкайте го там я с клечка за зъби, я с кука за плетене на чорапи и като се изпече го вадим. За да не загаря отгоре (а той загаря повече от яйцето и захарта, колкото от висока температура) му мятайте по едно фолио или хартия за печене. Някои пък първо го изпичат отдолу известно време и след това пускат фурната отгоре.

# 445
  • Мнения: 1 147
Добро утро майсторки и майстори,
Може ли някой да ми каже, от къде може да се вземе контейнер за Аляска? Имам някакви спомен, че някоя от вас си беше взимала, но не помня коя беше Embarassed

# 446
  • София
  • Мнения: 8 495
В отговор на горния пост няма да е лошо онези дами и кавалери, които скоро са си купували машини (или пък тези които имат такава информация) да ни напишат адресите на сервизите в по-голямите градове и аз да ги кача да си вървят с първата страница.

Нека информацията да е от този вид:

Марка:
Модел:
Сервиз: пълен адрес и телефон

Може да напишете ако знаете и извънгаранционни сервизи.

# 447
  • Мнения: 1 147
Дядо хаджия, аз ще се включа веднага с инфо за сервиза на Мулинекс:

Марка: Moulinex
Модел: OW5000
Сервиз: адреси и телефони за различните градове

# 448
  • Разград
  • Мнения: 3 114
iva51,много хубава питка,браво!
Да си покажа среднощните бързи козунаци...то как да ви издържи човек на изкушенията?? CrazyМакс-мамма имам един въпрос към теб-от кога започваш да засичаш минутите на печене?От момента на задаване на температурата или от когато вече фурната е достигнала градусите? Струва ми се ,че моите ги попрепекох,та за това питам newsm78.Болна тема ми е втасването и печенето...,е то кое ли остана ,с което да съм наясно hahahaИмам още мнооого да уча от вас тук момичета и момчета Hug
http://danipbg.snimka.bg/cooking/hlebopekarna.430255.17018053


Харесаха ми козунаците  Peace .Вярно,че малко са попрепечени,но аз,например,такива ги обичам.Как бяха отвътре?
Минутите засичам от слагането на тавичките във фурната.Но,това е само ориентировачно,следя тестото.Вчерашните ги пекох около 30минути.

# 449
Здравейте, да има 19 програми и всяка е за различен вид хляб черен, сладък, кекс, тесто, багети и т.н. и в това е проблема!Незнам на коя програма да го пусна.На черен какъвто правих ми излезна препечен отдолу и отстрани и доста се рони коричката му, а отгоре е добре!А и друго машината е за 750,1000,1500гр. и като я заредя с доза за 1000гр. хляба ми се надига до капака и след това при печенето спада и не е като тези, които пускате вие!Ами ако я заредя за 1500гр какво ли ще стане newsm78!Чета, във форума че си ги допичате как става това?Ами засега стига с въпросите, че няма да ми отговорите, ако продължавам в същия дух! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт