"Без здравна карта няма чужбина" - Някой знае ли нещо за това?

• 5 215
  • 41
  •   1
Отговори
# 30
  • София /Абсурдистан
Картата си вадих през октомври, миналата година, не се ходи никъде, освен в 22-ра п-ка, където се подава заявлението.
още нещо по въпроса:
http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=4786& … =5&id=0000901

повече разсъждения, отколкото реална информация, но си заслужава да се прочете
Много ми хареса това твърдение - И вместо да им вземат отпечатъци от пръстите, първо да им вземат отпечатъци от мозъка, пък после да се решава кой става за депутат.

# 31
  • забравих си мисълта...
Издаването на ЕЗОК не е, защото на някой в БГ така му е скимнало, а е по изискване на ЕС.
Така, че си насочете гнева към европейския парламент.
На тях има кажете, че ви ограничават свободното движение
и другите алабализми, които се изписаха в темата.

Няма защо да се насочва гнева към EU, в BG да назначат служители, които разбират от работата си, но да се започне от парламента. Защото в ЕU всичко си е наред. Както ви казах, аз дори не ходя да си търся картата, получавам я в къщи по пощата, 2-3 месеца преди да е изтекъл срока на старата. Никога не следя кога ми изтича срока, знам че ми бъде изпратена. Тази E-Card е валидна както за Австрия при мен, така и за цялата Европейска общност. Ако в BG също така се издават автоматично Е-Card на всички граждани, които имат здравни застраховки, не виждам къде ще е проблема. Всъщност проблема си е в това, че в BG никога не го правят както се прави в ЕU, а се чудят как да го завъртят, за да могат да изкарат пари, да измъкнат пари от гражданите и вместо да ги улесняват, правят живота им ад, от ходене по мъките.

# 32
  • O.A.E./ Пазарджик

Ако в BG също така се издават автоматично Е-Card на всички граждани, които имат здравни застраховки, не виждам къде ще е проблема. Всъщност проблема си е в това, че в BG никога не го правят както се прави в ЕU, а се чудят как да го завъртят, за да могат да изкарат пари, да измъкнат пари от гражданите и вместо да ги улесняват, правят живота им ад, от ходене по мъките.
Точно Peace Ама как ще похарчат толкова пари за организацията на подобно нещо и средствата за изпращането  ooooh!
Лошото , че във всеки град имат различна информация и различни "методи". Това е най-големият абсурд.

# 33
простотия на НАП,за да си приберат парите от хората! с една дума платил-излезнал!аз искам да се отпиша от тая глупава здравна каса  smile3511 изкарах карта за да мога да се прибирам в България! тук никой не търси подобни карти! имаш си осигурителен номер,ако липсва такъв плащаш! smile3503

# 34
  • край голямата локва
Винаги когато пътувам си вадя временно удостоверение от здравната каса което е БЕЗПЛАТНО. С него пациентът има всички права както и с прословутата карта, а и го  изваждам ВЕДНАГА.  Сега се опитват да ме убедят, че е за мое добро. При това са толкова сериозни, че чак и да им повярва човек.  ooooh! Само, дето на всички им е ясно, че въпросът е да се нагуши фирмата монополист. Резултатът май ще бъде едни  въобще да се връщат / и да не си харчат парите тук през почивките/,  а други да си стоят тук и да си просят и джебчийствата само по нашите улици. А ние ще губим допълнително време и средства  и ще се занимаваме с още бюрократщина.  ooooh!
Хубава работа, ама българска работа. smile3511

Колкото до вноските които ще успеят да приберат, едва ли ще покрият и малка част от загубите от  тези които скоро ще изпадат от системата на здравното осигуряване.

# 35
Обяснения от здравната каса:
http://www.monitor.bg/article?id=229325

# 36
Цитат
Зам.-председателят на парламентарната здравна комисия д-р Пламен Цеков вчера също призна, че е станала грешка и в закона картата неизвестно как е станала задължителна.

Сигурно някоя секретарка го е добавила докато е преписвала текста.  Joy

# 37
да ви попитам Praynigчовек с прекратени здр.осигурителни права,ако си плати за предишни 6 месеца вноските ще може ли да получи такава карта? Shocked

# 38
  • край голямата локва
Ако въпросът е дали може да се издаде при платени само последни 6 месеца- то отговорът е не. Не уточняваш за колко неплатени вноски през последните три години са прекъснати правата. Разбира се това е фарс и ще бъде атакуван в съда, но дано не пострадат междувременно хора.

# 39
сега прочетох,че 36 месеца назад трябва да платиш за да се издаде картата ooooh!

# 40
Цитат
Зам.-председателят на парламентарната здравна комисия д-р Пламен Цеков вчера също призна, че е станала грешка и в закона картата неизвестно как е станала задължителна.

Сигурно някоя секретарка го е добавила докато е преписвала текста.  Joy

Ей, голям смях  Joy
Тъкмо реших, че са въвели нова виза в рамките на ЕС  Laughing

# 41
сега прочетох,че 36 месеца назад трябва да платиш за да се издаде картата ooooh!
Това не важи само за издаване на картата, а и за ползване на медицинска помощ и у нас....с други думи прекъсват ти правата, ако имаш повече от три неплатени здравни мвноски за последните 3 години....

Общи условия

Активация на акаунт