Августовски бебета - тема № 8

• 21 595
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
 Joy явно всички сме се побъркали с тея ферми! Мойто мъж не става от компа Simple Smile
 poly_zoe, коригират и възрастта, но вече не с месец и половина, а само с месец... ама то все тая и за 5 месечно бебе пак е ситна.
 Колата ми беше в сервиз и полудях от обикаляне из Орландовци с количката, всички счупени плочки научих....както и половината квартал да си паркира колите така че да мине бебешка количка  Joy
skypetia , добре дошла при нас... Аз съм за всякакви разходки, стига да имам къде да паркирам Simple Smile
 оф пак забравих какво щях да пиша... оглупявам прогресивно

# 91
Хайде и ние да се включим в новата темичка. Всички сте чудесни - най-вече бебоците ви  smile3521
Да ви се покажем и ние как си хапваме.
Ние вече сме на режим от 5 хранения три на кърма, едно(обедното) на пюре зеленчуково+10-тина лъжички плодово за десерт и едно(в 17.00) на каша пак с плодово за десерт. Положителното от цялата работа е, че вече си акаме активно по няколко пъти на ден е вярно на барабонки понякога но все пак ако. Пюрета давам само на Ганчев - хубави лоши яде си ги детето, отделно няколко пъти съм правила картоф с тиква - веднъж с малко масло, а тука преди дни с кърма малко, колкото успях да изцедя около 30 мл. в 150 гр. консистенция.
Голям зор ни е спането през деня или по точно заспиването. Вечер до 1 - 2 часа задължително Ники преревава или направо пропищява - от време на време ми се струва, че е от газове, защото като го притисна за коремчето и спира да вика. Друг път си мисля, че е от зъбите, че като му дам бибата и почва яко скърцане. Не знам и аз от какво е на няколко пъти установих, че му е студено, не че не е 19-20 градуса в стаята, ама той все с отвити ръце. По едно време му повивах само ръцете, но той същински Худини сутринта ръцете отвън и в устата. А като са мокри стават направо ледени.
А я да ви питам на вашите бебоци студени ли са им краката? Нашите чак стават лилавички пръстчетата от време на време когато го оставя голичък докато му мия дупарата. А чували ли сте нещо за връзката между студената пот по краката и рахита.
Да питам също нормално ли е да изяждаме по 1 пюре от 190 гр и да не му стига? Какъв е този атепит не знам а не е едър, нито дори закръглен страх ме е да не му се разшири коремчето. Може и да звучи тъпо, но от време на време ми минават такива мисли в главата.
Другото дето щях да ви питам, мирише ли ви много урината? От време на време при нас е ужасно да кажем поне веднъж в денонощието.
И тези, които имат по големи дечица имали ли сте проблем със смученето на палеца и кога сте го решили, че при нас май няма да има отърваване.  newsm45
Забравих да кажа здравейте на новодошлите. Така така да се увеличаваме, че май напоследък малко ни пооредяха редиците повечето не се включват хич, добре че си имаме активистки които поддържат форма и дух на августинчетата. А за Трейси и манджите във страничката й няма какво да говоря.

Последна редакция: чт, 14 яну 2010, 16:10 от sosmy

# 92
Тинче по повод пасирания картоф и морков - аз ги сварявам и веднага ги пасирам с най обикновен пасатор. Всичко придобива вид на лепило за тапети  Sick  Joy Joy А ти какво правиш че така ти се получава?
Захира и аз искам да подавам документите за яслата. На теб ясно ли ти е нещо от тая идиотска система защото на на мене хич. Време ли е да се подава заявлението по интернет?

# 93
ние също много здраво си смучим пръстчетата един два три цялото  юмруче , а понякога и двете ужасно е, а най-важното което знаем е че #2gunfire таткото си е смучел палеца до 10 годишен дори той си спомня този момент............. е на това се казва крушата не пада по далеч от дървото Joy и затова се принудих и ссвинахме със биберонче, но хитрецът вкарва показалеца уж си държи бибата Crazy ще имаме проблем с тези пръсчета

# 94
Здравейте мами и бебоци Simple Smile
гледам всеки си има своите неволи ..

Сосми
за крачетата и ние сме така, винаги са ни потни и студено, досега не са били сини обаче. Питах педиатърката от какво може да е , но не установихме.. за нея всичко е нормално. Мислех че е от чорапките, но каквито и да ползваме все така си е.. Ако разбереш от какво е свиркай. Даже като ти слушам мъките се едно за нас пишеш, само дето нас ни няма с бибата Sad

Поли много съжалявам, че ви се е провалила почивката Sad И ние нещо се гласим за март пък да видим дали ще сме послушни до тогава.
Трейси весело изкарване на ските и не се претоварвай от работа, все пак си на почивка Simple Smile
ККалина, щом си от Орландовци мога да те запозная с една приятелка и тя се чуди с кой да се разхожда там, а даже и те са родени август Simple Smile
Захира, ти как си, оздравя ли вече?

Аси
дай го това послушното дете насам да поцъкам и аз на компютъра с него Simple Smile

А Биа дано да не е заминала за Карлуково без мен.. обеща ми да ме вземе Sad

А ние от 2 дни сме много зле, текат ни лигите яко, по 5 кърпички на ден мокри, яде вече всички видове гризалки яде и реве .. направо незнам какво да го правя за да му олекне, от вчера давам дентокинд ама не забелязвам да е спокоен.
Нека мамите които вече имат зъбчета след като започне този период след колко време пробиват.. много се мъчи милото ми детенце Sad И вечер приревяме на половин час ..
Янчеее къде си да те набия къде каза че 2-3 пъти е добре.. да видиш нощес бях кукувица като теб онази вечер Sad и междодругото вие имате ли зъбче?

Добре дошла на скайпетя Simple Smile

# 95
  • София
Привет и от нас! Ние днес ставаме на цели 5 месеца и да се похваля, че Стоян вчера се обърна по корем за пръв път  Joy

# 96
Здравейте момичета!
Много се огелпих с това захранване - моля за помощ!
До сега сме заменили обедното хранене със зеленчуково пюре, от 10 дни вече замених и храненето в 18.00 часа с оризова млечна каша.
Питанката ми е какво да давам след оризовата каша в 18.00 часа при условие, че не сме въвели плодови сокчета и пюрета?
Кога да давам сокче?
В колко часа да почна да почна да въвеждам плодово пюре? И първо плодово пюре или сокче се въвежда?
И кога да въведа месно след плодовото или преди него?
Ходя на две педиатърка - една по здравната каса и една на частно - и двете ми казват различно. Страшно се обърках.  #Crazy  newsm78
Слагате ли вашите бебоци вече да сядат?

# 97
  • София
на мен са ми казвали, че плодовите сокчета най-малко щадят стомахчетата и мисля, че е по-добре да се въвеждат по-нататък. Може за след обяд са редуваш каша с плодово пюре. А за сядането, ортопеда ни забрани да го слагаме да сяда или да го подпираме - той сам да се учи и да сяда когато е готов, за да не получи някое изкривяване

# 98
Здравейте и от мен. Минавам да се оплача- вчера ни биха Пентаксима и сега на крачето е зачервена буца, която налагам със студени компреси.  Sad Този месец е качила само 500 гр малката и е пораснала с 1 сантиметър - 6950, 69 см.
Глупи, с лигите сме така от 2 месеца вече  ooooh! Само слагам и махам лигавници, че иначе до кръста става вир-вода.  И все гледам венците, че нали слушам как побелявали, ама нищо не забелязвам да е по-различно.
Сосми, много е сладък бебко. И ако не е много нахално, какво ви е столчето, че ми се струва хубаво, а сега избирам, не съм купила още.
За фермите - така и не съм гледала за какво става дума, ама току получа кокошчици, нещо като ряпа  Laughing ще взема и аз да хвърля едно око.
Джоана, много е хубава малката, от сега се учи да пише в бг-мама.  Grinning
Захира, стискам палци за изпита.  Hug

# 99
  • Варна
Здравейте и от мен. Минавам да се оплача- вчера ни биха Пентаксима и сега на крачето е зачервена буца, която налагам със студени компреси.  Sad Този месец е качила само 500 гр малката и е пораснала с 1 сантиметър - 6950, 69 см.

Можеш да налагаш крачето с риванол и на нас така ни се беше получило, а 500гр е супер за тези месеци Peace

Данче, не надничай тук, ами ходи ми обирай яйцата Joy Joy Joy

# 100
Аси[/b] дай го това послушното дете насам да поцъкам и аз на компютъра с него Simple Smile

Оффф явно ми завидяхте от в4ера, и днес направо ме побърква това дете.Спа 2 пъти по 30 мин и само мрънка през останалото време...Е неиска днес да се заиграе с нищо и тва си е....А в4ера колко беше послушен  Grinning
И на разходка го изведох преди малко за 1 4ас и пак мрън-мрън.... ми явно днес не му е ден, ама на мен тва и4 ми не пре4и да вися пред компютъра, а той в ръцете ми и си пеем пеем.....без глас останах и репертуара ми се из4ерпи....

# 101
  • София
ЗДравейте и от нас Simple Smile
Аз не съм писала от мноооого време и сигурно сте ме забравили  Blush... все си намирам някаква друга работа, но попрочитам по нещичко от време на време Simple Smile

Виждам че вече май повечето сте захранили. Аз мисля от понеделник да започвам ( моя мъж е на 5 месеца и 14 дни - 7800 и 70 см - едрички сме  bowuu)
госпожица Кобрети, 500 гр ми се вижда нормално. ние последните два месеца по толкова качваме и доки казва че е ОК. За буцата слагай риванол компрес.
Desy_Stz, аз точно за да не се обърквам ходя само при една педиатърка, иначе колкото доктори, толкова и мнения. Съвет не мога да дам, че още сме на цица само.
Tzvetche, честита ви месечинка   bouquet
Глупи, ние така бяхме повече от месец - вечно мокър отпред, обаче сега спряха почти лигите, а зъби още няма.
MHristova, картофа белен или небелен се вари?
sosmy, много сте сладки Simple Smile браво на апетита ви Simple Smile За потта - явно на повечето бебета им се потят краката - на моя син също и доста често са хладни. Потенето на главата най-вече е един от симптомите на рахита. Ако са само краката няма страшно.

Аз да попитам мъжките майки - ние отворихме пишлето, ама от известно време по главичката се появи нещо като бяла ципа. отварям и мия с вода пишлето на всяко къпане, ама тази "ципа" не се отмива с вода.  Вие имате ли такова нещо?

# 102
Абе мами, абсолютно навсякъде съм чела, че прясно изцедената кърма се съхранява в хладилник най-много 24ч! Какви са тези 7 дни??  #Crazy Сестра ми веднъж пред очите ми видях как щерка й не искаше да яде плодово пюре с кърма, цедена предния ден. Явно вече си е била променила вкусовите качества. Не си правете експерименти, колкото и хубаво да звучи 7 дниа  Grinning туй мое мнение де  Wink

Деси: ами много си зависи от разбиранията ти и здравето на бебчо. Аз лично наскоро започнах да давам купешки сокове от слива и круша за да ака. Преди - от 4-я месец - от време на време давах сокове от домашни круши и ябълки (пак заради акането), но като ми свръшиха крушите спрях. Ябълките не я разхлабват...  А и бебоците вече са достатъчно големи според мен ако искаш да даваш вокове, особено щом си и захранила. Ако не, можеш да даваш и плодови пюрета. Макар и късно зацепих, че е все тая дали ще давам сокове или плодови пюрета, то съставът е един и същ.  Laughing  Давай ги следобед към 4-5 ч. И за месото си зависи от теб Simple Smile а педи какво те съветва??

Друго нямам какво да ви кажа. В пълна депресия съм заради неспането. Когато поне веднъж се наспя пак ще пиша  Laughing Глупи, е през половина час ревове не можете да биете!!!

Последна редакция: чт, 14 яну 2010, 17:55 от Yana-barborana

# 103
малееееее колко сте изписали за 1 ден! Бравооооооо

относно пентаксима аз правя веднага компрес риванол със спирт и досега нямаме проблеми с отоците

а да ви питам това с изместването на 2 храненета навсякъде съм чела че се прави чак след 7 месец защото детето има най вече нужда от мляко  newsm78

# 104
  • София
а да ви питам това с изместването на 2 храненета навсякъде съм чела че се прави чак след 7 месец защото детето има най вече нужда от мляко  newsm78
В тази връзка нашата педи каза, че всяко хранене трябва да съдържа кърма или АМ. АКо заместя обедното със зеленчуково пюре, то трябва да е смесено с малко кърма или АМ.

За кърмата 7 дни в хладилника .... звучи ми направо абсурдно. Аз след 7 дни престой изхвърлям каквато и да е храна.
Освен ако се съхранява при 0 градуса - на ръба на замръзването ... но би било трудно за постигане.

Последна редакция: чт, 14 яну 2010, 18:13 от Elyah

Общи условия

Активация на акаунт