СЕПТЕМВРИ'09, тема 11

• 17 269
  • 738
  •   1
Отговори
# 720
  • София; Дружбето
На ясла най-рано догодина. Тя Миша като тръгна смятах, че е рано, но не посмях да я спра, че да не загубя местото. Габи и него (ако се класираме) мисля към 2-та годинка да пусна. Нашата ясла е готина, ако не се вредим там не знам какво ще правя

Аз също съм ставала свидетел на майки, които подават уж сок на лелята и казват на госпожата да си го пие в 12. Бах тоя сок, дет се пие под час Crazy Но не навдякъде е така. Има градини, в които персонала си върши работата

Габи днес е ужасен мрънкалник, явно неизлизането се отрасява на всички в къщи

Ай пак за проходилките - Миша ми беше ужасно мрънкало, не млъкваше и само ревече. Е, не съм я сложила в такава. Успешно вършеепе по апартамента на 4 крака Mr. Green

# 721
Любимата ми тема-воденето на болни деца по детските заведения  Sick В Плевен не знам ясла/градина със затегнат контрол. В яслата, където беше Божидар, си носеха контактни бележки, че детето е здраво,а децата провлекли сопол до брадата,кашлящи, на 12-часов антибиотик. И после що твоето е болно.Няма такъв филм " нямам отпуска,не мога да ползвам", винаги се намира изход.Пък и от друга страна детето се мъчи, не си е вкъщи.....И сега , в градината е така-на 1 учебен ден сестрата приемаше зверски кашлящи и после половината група отсъстваше.
Божидар на ясла тръгна на 2г2м, о много боледуваше.Сега за Свилен ще видя,майка й предстои да се пенсионира, та може би тя ще го отглежда,живот и здраве.

За проходилките-ползвах с Божидар (той не пълзеше) и сега пак мисля д аползвам,ако Свилен не реши друго.То все на ръце не се издържа Tired

# 722
  • София
Горска Китка доколото си спомням някъде зад Билата в Люлин живееш...там има хубава ясла/само ясла/ и може сравнително лесно да се класираш Wink На брат ми детето е там. Подай отсега документите...кухнята им е много хубава, а и като помещение никак не е лошо/снимки съм разглеждала/, уж и контрол в/у болните имало. Не че на брат ми детето откакто е тръгнало не е болно, но може би си е и до дете.
Като станат на 6 месеца децата, могат да си седят и да си си се занимават или да се учат да пълзят...
Сигурна съм, че децата, които си седят в къщи боледуват сравнително по-малко от тези, които ходят на градина. Имам доста приятелки, та правя справка...но явно в един момент свикваш и приемаш, че е нормално детето ти цялата зима да е със сополи и да кашля...поне при моите приятелки е така...."щом не го болят ушите, не е с Т, какво толкова, че кашля и има някаква хрема...рано или късно ще мине тая хрема"

# 723
  • София
И на мен темата за яслите ми е голяма чуденка... Преди време се бях зарекла твърдо, че като стане на годинка детето го пращам на ясла и хуквам на работа. Сега вече не съм толкова категорична, но пък 240 лв като доход хич не ме радват. Затова ще му подам документите, пък ако се класира ще е добре. Ако ли не ще го мислим - или частна ясла, или гледачка.
Бабите не са ми алтернатива, и двете работят, а и честно казано май не бих им го оставила за цял ден, все си мисля, че ще го разлигавят прекалено. Абе въобще нищо не е сигурно на този етап Crazy

# 724
Ох и скачането ми на въже толкова  ooooh! Малкото се събуди, аз на 50-я подскок вече бях изморена... Ама скачах 150 пъти де, на три пъти по 50 подскока. Ще видим, като заспи после пак  Rolling Eyes Че положението излиза извън контрол..... Ех ако имаше още някой да скача тука с мене.......
Някой ентусиаст няма ли да пусне нова тема?  Crazy Аз не мога, а докато разбера как става, вероятно децата ни ще са за у-ще, не за детска  Joy

# 725
Аз също мисля да пускам на ясла на 2 годишна възраст, няма да бързам да се връщам на работа засега Wink,да е жив и здрав мъжо ще се оправим някак.
В проходилка определено ще слагам просто вече не издържам да виси постоянно по ръцете ми като маймунка.
Ние също стоим полуседнали, даже понякога и седнала я слагам с възглавници от страни.
Тази кошарка която Кришка е пуснала е много сладка, замислям се дали да не се възползвам от нея.
Ние също имаме такава кошара в майка ми и вчера се замислих кога ли ще трябва да я свалям на долното ниво, но ще изчакам поне докато бебка почне да става само, дотогава мисля че не е опасно. Simple Smile

# 726
Момичета този кожния доктор Марковски ли се казваше newsm78

# 727
  • София
Мустаков

# 728
  • Испания и Стара Загора
Аз на ясла няма да пускам Андреа.Ще си я гледам до 3г,като Алекс и после направо на ДГ.Надявам се до тогава да сме се върнали в БГ и направо там да си я запиша.Тук яслите са от 3м,но като гледам какви са условията и настръхвам. CrazyИначе и тук си водят болните деца на ДГ и дават лекарствата на учителката.Но явно така е нормално,защото още в началото ни казаха,че няма проблем да си занесем леарствата там,ако детето е болно. Rolling Eyes

# 729
Анитка,много се радвам че ще си идвате Hugа  Hugко не е тайна,там какво работиш мила Peaceако искашне нказвай,нма проблеми Peace

# 730
хай, мацки. находке, много точно изказване за градините. мда. 
анита, кога ще си идвате, поне сме си близо, теб ще видя  Peace
много дни вече не сме излизали, направо полудявам.
 емо се върти само ляво-дясно, без да се завърта.
 мама т, ти кърмиш ли? че ми е чуденка като скачаш кърмата дали се променя. имам си и аз въже и го заглеждам, но ме е старх да не би емо да откаже после да суче. една приятелка каза, че кърмата ставала кисела, а виж не съм питала гугъла  newsm78

# 731
Анита много ще се радвам да се видим.Нали сме заралийки.Равер_иви и ти беше от Казанлък ако не се лъжа,нали?
Отивам при малката че след 2 часа и половина най после се събуди детето.Мисли за майка си.

Последна редакция: ср, 20 яну 2010, 15:45 от *мамаРени*

# 732
Гледам сте подхванали наи-омразната ми тема - яслите  Tired Не ми се иска но май ще трябва да пусна Андреа някъде към ноември месец ако ни приемат до тогава де.... Искам да питам за да запиша примерно Андреа в ясла в Симеоново, там ли трябва да се води адресната й регистрация или мойта ??? Аз се водя на адрес в Дружба съответно и тя така, ако искам да я запиша в регион Витоша трябва да смена адреса ли? ... и друго примерно ако пусна документи по нормалния ред, без връзки, колко време минава горе-долу докато приемат детенцето?
Оххххх нищо не ми е ясно ooooh! По Гала преди време имаше предаване за ДГ и яслите и една мама която беше на гости каза че била записала бебето си като било на 3месеца за да пази ред докато му дойде времето, но ги били приели когато то било на 7месеца, а самите ясли приемали деца над 8месеца и реално то си губи реда и пак наново чакаше класиране....... незнам дали ме разбрахте с мойте обяснения... та за това съм в чуденка кога да пусна документи  Thinking

# 733
мама т, ти кърмиш ли? че ми е чуденка като скачаш кърмата дали се променя. имам си и аз въже и го заглеждам, но ме е старх да не би емо да откаже после да суче. една приятелка каза, че кърмата ставала кисела, а виж не съм питала гугъла  newsm78
Аз днес започнах да скачам бе...  Crazy И май с днешното скачане ще си остана, като си се знам  #2gunfire Кърмя, да. И аз не съм се сещала за подобни "странични реакции". Само знам, че намаля ли храната, намаля и кърмата  Tired
Ванина, току що четох в сайта им, че трябва да сте или с постоянен адрес както е в личната ти карта, или с картонче (преди бяха едни жълти листи) за адресна регистрация. Имаше нещо и по месторабота на родителя....  newsm78 Не се зачетох много-много, че кой знае какви нови правила ще излязат за след година  Thinking
За губенето на реда - много тъпо  Rolling Eyes

# 734
Моето мнение е такова: ако е болно едно дете - у дома,до като се излекува.Без значение работиш ли,учиш ли,или си стоуш у дома,ще намериш начин.Така освен,че няма да зарази другите деца,а и ще се излекува,няма да се влачи със седмици.По-добре е за детето.Като работеща например на мен също няма да ми е приятно другите да си пускат болни децата и да разболяват и моето.След като има правило в градините да се взимат само здрави деца,мисля че трябва това правило да се спазва. Peace
При нас,ако някое се разкашля много е разпространено майката,да започне да обяснява,че детето е алергично.Половината детска е алергична май Mr. Green

Изкарах Зоята на снега малко да покопае,хареса й и не искаше да се прибира CrazyАз изринах малко сняг с лопатата,та Мама Т по-добре ми се вижда от скачането на въже,ако имате лопата за сняг слизай долу или на терасата Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт