Доволни ли сте от следящия ви бременността лекар/ка?

• 19 816
  • 210
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Засега съм доволна, въпреки че докторката е голям чешит. Праща ме на изследвания, всеки път ми мери кръвното, килограмите и пр. и ме гледа на ехограф безплатно. ЖК продължава около половин час-40 минути, по здравна каса съм. Само в началото на бременността ходих на частни прегледи във Вита, и двата пъти чаках по 2 и повече часа, просто нямам толкова време и нерви за губене. Сега в кварталната поликлиника чакам максимум половин час.

П.С. Ходих и на двете фетални морфологии, както и на БХС.

Последна редакция: сб, 02 окт 2010, 22:22 от Little Evil

# 196
  • София
Ох, момичета, какво да ви кажа ...
Моето мнение е, че си доволен от лекар когато всичко мине по мед и масло и няма проблеми.

Следих се на частно, не по ЗК.
С 1-та бременност - АГ-то гледаше, обясняваше, говореше, може би щото бях с 1-во бебче. Много бях доволна и бях че решила, че това е моята лекарка.
С 2-рата бременност - пак тя ме следеше. Не беше чак толкова обстоятелствена и обяснителна, но то нямаше какво толкова да питам, при положение че този път ми беше много по-леко от предния - нито високо кръвно съм имала, нито гадене, само апетита ми тежеше. Пък и още имах спомени от предния път.
Но при раждането се оказа, че бебчето ми е с аномалия - вродена диафрагмална херния.
Айде тя после ми обясняваше, че диафрагамата нямало как да се види, че не се е затворила - на ехото се виждала като чертичка, но това че органите бяха разместени, че сърцето не си беше на мястото, че лявата част на белия дроб беше притисната от червата - според хирурга е трябвало да се види.

Та да са живи и здрави лекарите от Пирогов, че спасиха детенцето ми...

И всички да си имат здрави и хубави бебенца, независимо от следящите лекари.

# 197
  • в Надежда-та
С 1-та бременност ходих само па ЗК и бях много доволна (Хигия Пазарджик) Peace
2-та....... ooooh! добре, че ходя на частно - да там съм доволна (Поморие). Но по ЗК....само си губя времето, досега само са ми пуснали едни изследвания #Crazy нито видеозон, нито кръвно нито кг..... (Несебър)

# 198
нито видеозон, нито кръвно нито кг..... (Несебър)
е то какво остана?  Shocked

# 199
Да, много бях доволна и двата пъти ходих и по ЗК и на частно.

# 200
И аз не сам доволна от моята, но съм в чужбина и едвам тази ме взе, тука е пълно навсякъде. Който не е доволен а има възможност да сменя доктора си !!!

# 201
  • в Надежда-та
desex ми нищо Mr. Green ходим, за да не си забравим физиономиите Joy
1-я път ходих да ми въведе данните в РС-то си и да се запознаем hahaha
2-я път отидох, за да ми даде направления за изследванията (че ги пуска в Бургас) hahaha
3-я път ми погледна изследванията и ми каза да ида след месец hahaha
Това е от както съм се записала при него Crazy даже мисля този месец да пропусна посещението Thinking Не стига, че винаги закъснява с 30-40мин. .....и за да се видим губя по 2-3ч. ooooh!
А видеозона му е от......1-та световна в-на Thinking даже не знам дали работи (досега не съм го виждала включен) Crazy
Ако не беше толкова тъжно, щеше да е мн смешно, добре че ходя при докторка на която имам пълно доверие и съм доволна от нея Laughing

# 202
Да, бях много доволна. Бях при д-р Мадолева

Изключително съм доволна от нея, тя ми проследи бременността, докато беше в клиника Лозенец.
Разбрах, че е напуснала Sad Нямам представа къде работи сега и дали е със здравна каса, ако някой знае нещо по този въпрос, ще съм много благодарна, да сподели  Praynig

# 203
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Безкрайно съм доволна!  Hug Страхотен човек и невероятен специалист!  Peace Организацията, която е създала в кабинета си по никакъв начин не те ангажира с допълнително разкарване за прегледи и изследвания на други места...всичко се провежда на място... Mr. Green

# 204
Безкрайно доволна от лекарката си Елеонора Цандева от 12-та поликниника в Люлин. Доста й е натоварено и понякога се чака повече от час, но винаги ми е обръщала страхотно внимание. Всеки път ме гледа на видеозон, а не ми е искала допълнително пари.

# 205
И аз съм от недоволните.
1Б-ходя поне веднъж месечно,винаги ми правят УЗ,често пускат изследвания,като питам обяснява.Рядко изпада в „лоши“ настроения.
2Б-Ходя около 2 пъти в месеца,че имам високо кръвно.Обясненията са крайно постни.УЗ,изследвания се правят дори по-често.
Това като гледам другите случаи не е никак зле.Да не казвам и че често получавах снкмки на бебока.
Защо съм недоволна?Ми първия път всичко върви гладко и безпроблемно.От какво да се оплача?Всъщност има-през цялото време питам,разпитвам и се оказва,че има 1000 неща ,които не са ми обяснени.Ако не попиташ няма информация,а ти си като в небрано лозе и всяко късче инфо е добре дошло.
Разочарованието ми дойде втория път.Високо кръвно,та високо кръвно.Правят се изследвания,ходя по кардиолози и уролози(един и същ) и причина така и не се намери(физиологична).Изписва ми кардио/уролога(много разсеяна жена) тежък Аб и мисли за още.Аз се панирам да не стане нещо непоправимо и се обръщам към роднина работеща в др болница.Възмутена заради АБ тя ми прави изследвания и право при друг лекар.Човека каза,че не цъфтя и вързвам,но не са зле нещата.Оказа се,че билковите хапчета(пити за всеки случай) не са подходящи за бременни,а кръвното ако не минава 130/90 не е проблем.
Отивам на ЖК и като ме грабна оная ми ти докторка такъв скандал ми вдигна.Както си походила и си се раздвижила да ти видя кръвното колко е...А аз не се бях спряла целия ден по болници и притеснения,а накрая и 4-5 етажа катерене..Оказа се 130/90 и то след скандала.Аха! Виждаш ли,че е високо!Такива като мен в болница лежали за венозен АБ и следене!Дори ми повиши дозата за кръвното.
И това е само малка част от историята,но да не досаждам.
Всеки път казвам,че само като знам,че ще ми се мери КН и какво зависи от това се побърквам,но не ми се обръща внимание и ми отвръщат-ти не си притеснена,а имаш високо КН.Докторката просто вече е предубедена спрямо мен,но смята,че аз трябва да приемам без притеснение всичко ,което ми каже.То доверието работи в две посоки,но кой му дреме за пациента?!

Сега се сещам и за Майчин дом.Отивам аз за скрининг(изключително безсмислена процедура,а се прави добре само в София и Варна) и се оказва,че им трябва днешни ехогравски данни.Подготвени обаче отиваме на 2 етаж и на един страшно допотопен ехограф ме гледат.Снимката,която ми връчи за нищо не става -имаше едно черно петно централно .Снимките,които на ЖК правят сравнение с тази бяха като сложен архитектурен план..Доктора как се казва не знам,но бе млад  мъж и ме застреля с информацията,че имам предна плацента и че това е много опасно-нищо тежко за вдигане,никакъв секс.Бях като попарена.Взе ми 30 лева без бележка,без нищо(сестрата вади пари от портфейла си да ми върне) и да не се сетя за касова бележка ми разправя как да се пазя и да пия повече вода,щото ми личало,че не пия(по това време бе приятно лято,но пиех поне по 2литра на ден).Сега се чудя как спят тези хора спокойно?
Да наистина е предна плацентата,но аз и преди да го узная щанги не вдигах,а в секса камшиците и бичовете отдавна сме спрели.
Някой бе писал по нагоре,че ако искаш да си информиран търси в интернет,Това е глупаво,макар наистина така да се информирам.Задължение и право на лекаря е да те информира.В нета информация всякаква и всеки може да пише каквото си иска,а добри източници се намират трудно.

# 206
  • Пловдив
Аз пък си смених лекаря. Първите 2 прегледа бях при лекарка, за която бях чувала много хубави неща от моя приятелка; обаче на мен не ми допадна. Нито ми мери кръвното, нито ханша, нито ме претегли, нито термин ми определи. И една такава неконтактна, да й вадиш с ченгел думите. Откри ми киста. Изслеванията на някакви хормони относно кистата-завишени. На върпоса ми какво точно показват тези завишени резултати- не ми отговори. На въпроса ми кистата може ли да изчезне самичка, да се стопи- не, абсурд; ако расте, ще се оперира.
И започнах да ходя при друг лекар, при когото съм, ходила до сега, но той не изражда. Много съм доволна засега от него. Той пък ми каза обратното- кистата може сама да се стопи. На кого да вярвам- предпочитам на по-опитния.

# 207
Доволна съм. Имах една забележка само, но като гледам на какво са били подложени повечето момичета, ще си замълча, за да не звуча като лигла.

# 208
И аз съм доволна от моята Надежда Тодорова  , пускаше ми изследвания , всеки път на видеозон без да и плащам ,  и след раждането ходих няколко пъти да ми намаже раничката също безплатно!

# 209
Ходих на ЖК при д-р Богословова в частния й кабинет. Много съм доволна.

Общи условия

Активация на акаунт