Майчинството счетоводно - 26

• 39 388
  • 741
  •   2
Отговори
# 210
  • Варна
 Laughing
Бъркаш сметките
13020 не разбрах как точно си го получила, въз основа на дохода от 18 месеца, който после делиш на 12 ли? Wink

# 211
Здравейте!
Може би и моя въпрос го има някъде из темите но нямах време да ги доизчета.
Искам да попитам
На 12.01 ми изтекоха болничните 135 дни поради бременност и раждане. Та днес личната докторка ми каза, че други болнични те не издават. Какъв е реда от тук нататък, при положение че аз съм самоосигураваща се в ЕООД и на трудов договор в друга фирма. Къде какво трябва да подам. Благодаря ви.

# 212
Laughing
Бъркаш сметките
13020 не разбрах как точно си го получила, въз основа на дохода от 18 месеца, който после делиш на 12 ли? Wink

Общо 12м по 596лв това си ми е редовната заплата, 6м по 978лв е допълнителното, което се осигурявам

от нетното не се взимат 90%
а от осигурителния доход - 1250лв както си го писала

в първото мнение подробно съм писала и съм дала и примери за изчисляване на обезщетенията - още са в сила  Wink

Явно оплесках сметките Crazy Довечера ще прочета отново, а ако някой може да помогне в изчисленията ще му бъда благодарна Hug
Ще се раждаме август 2010г - от НОИ ще следят дохода юли 2009 - юли 2010г - брутен доход - от юли 2009 до 15 януари 2010 750лв, от 15 януари 2010 до юли 2010 - 2000лв newsm78

Предварително благодаря  Grinning

# 213
  • Пловдив
Рошл@ ,кога излзаш в 45дневен

база която си дала юли 2009 - юли 2010г  са 13 месеца  Crazy

от 15 януари предполагам си осигурена на 1000,а не на цялото 2000 лв

# 214
Здравейте!
Имам един въпрос ,който може би трябва да ми е ясен,но за всеки случаи да попитам.
Аз ще раждам юли месец.45 дневния болнични ми е от 29 май.Назад като се върна 12 месеца имам прекъсване от 4 месеца.Общо трудовия ми стаж е 3 години.Въпроса ми е тия 4 месеца прекъсване дали ще ми се смятат на мин. заплата?
Благодаря ви предварително.

# 215
  • Варна
Здравейте!
Имам един въпрос ,който може би трябва да ми е ясен,но за всеки случаи да попитам.
Аз ще раждам юли месец.45 дневния болнични ми е от 29 май.Назад като се върна 12 месеца имам прекъсване от 4 месеца.Общо трудовия ми стаж е 3 години.Въпроса ми е тия 4 месеца прекъсване дали ще ми се смятат на мин. заплата?
Благодаря ви предварително.

Да.

# 216
Ала-Бала, благодаря ти      bouquet
те ми казаха, че мин осиг праг за спедитор за  2009 е 700 и не знаеха за 2010 колко ще е, за това са ми пуснали направо на 750, тъй като не ме осигуряват на всички пари, но все пак е по добро от 570 лева, което казваш ти, ако беше по малко щях да им мърморя, но сега това ме устройвар въпреки, че в крайна сметка ще ми е доста ниско майчинството, тъй като бях майчиство до декември включително, и ме осигуряват едва от 30 декември, но какво да се прави, така дойдоха нещата

# 217
Хексе, благодаря!

# 218
  • sofia
Тук мамите,досега винаги са ми помагали по темата.И сега отново имам питане,след като болничните за раждане и след това, ми приключиха на 20.12.2009 ,сега вече съм майчинство. Simple SmileПодадох си всички декларации оттук на там какво следва,Нои автоматично ли почва да ми плаща майчинството, нещо друго необходимо ли е...кога ще получа първите пари за майчинството.Благодаря ви Hug

# 219
Здравейте!
Искам да ви попитам аз ли трябва да попълня сумата на обезщетенията за майчинство в декларацията за детските надбавки или това го прави длъжностното лице? И ако не я попълвам аз "нула лева" ли да напиша на редчето или да го оставя празно? Може би въпросът ми ви се струва неуместен, но миналата година длъжностното лице ме попита дали незнам горе долу колко ми е майчинството за 12 месеца, за да не проверява по служебен път?! Аз останах като гръмната.

# 220
  • София-Младост
Тук мамите,досега винаги са ми помагали по темата.И сега отново имам питане,след като болничните за раждане и след това, ми приключиха на 20.12.2009 ,сега вече съм майчинство. Simple SmileПодадох си всички декларации оттук на там какво следва,Нои автоматично ли почва да ми плаща майчинството, нещо друго необходимо ли е...кога ще получа първите пари за майчинството.Благодаря ви Hug
В кой точно период си? 135-410 дни или вече е втората година за отглеждане на малко дете до 2г.? Сега януари трябва да ти изплатят дните за 12.2009

# 221
  • София-Младост
Здравейте!
Искам да ви попитам аз ли трябва да попълня сумата на обезщетенията за майчинство в декларацията за детските надбавки или това го прави длъжностното лице? И ако не я попълвам аз "нула лева" ли да напиша на редчето или да го оставя празно? Може би въпросът ми ви се струва неуместен, но миналата година длъжностното лице ме попита дали незнам горе долу колко ми е майчинството за 12 месеца, за да не проверява по служебен път?! Аз останах като гръмната.
И двата варианта са приемливи...ако знаеш сумите си ги напиши, те ще си ги проверят.

Ала-Бала, благодаря ти      bouquet
те ми казаха, че мин осиг праг за спедитор за  2009 е 700 и не знаеха за 2010 колко ще е, за това са ми пуснали направо на 750, тъй като не ме осигуряват на всички пари, но все пак е по добро от 570 лева, което казваш ти, ако беше по малко щях да им мърморя, но сега това ме устройвар въпреки, че в крайна сметка ще ми е доста ниско майчинството, тъй като бях майчиство до декември включително, и ме осигуряват едва от 30 декември, но какво да се прави, така дойдоха нещата
Тези цифри зависят и от дейността на фирмата, от кода на икономическата дейност. Никъде не виждам толкова големи цифри за спедитор, но по-добре за теб.
Ето таблицата, където има минималните осиг.прагове за 2010

Последна редакция: ср, 20 яну 2010, 15:47 от AnMary

# 222
Здравейте!
И двата варианта са приемливи...ако знаеш сумите си ги напиши, те ще си ги проверят.

Благодаря! Само още едно уточнение. Ако напиша отдолу сумата като сбор, това означава ли, че тя трябва да е включена и в таблицата към сумата от заплатите за всеки месец?

# 223
  • София-Младост
Здравейте!

Благодаря! Само още едно уточнение. Ако напиша отдолу сумата като сбор, това означава ли, че тя трябва да е включена и в таблицата към сумата от заплатите за всеки месец?
Не. Няма да съвпаднат двете суми от удостоверението и тази , която ти е сборна, заради тези обезщетения...ако съм разбрала въпроса.

# 224
Здравейте!

Не. Няма да съвпаднат двете суми от удостоверението и тази , която ти е сборна, заради тези обезщетения...ако съм разбрала въпроса.

Благодаря! Правилно си ме разбрала!

Общи условия

Активация на акаунт