Майчинството счетоводно - 26

• 38 219
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте Simple Smile
Към майките счетоводителки или такива "Силно" запознати Simple Smile
Има ли някаква формула за изчисляване на майчинството, в която да си заместим стойностите , според това на колко сме осигурявани, за какъв период и пр... и да си получим някакъв резултат.
Счетоводителите как изчисляват стойността на майчинството....?
Защото стават хиляди страници с частни случаи, а някак си не става ясен принципа, въпреки че той е описан на думи в закона
Дано ми разбирате питането Simple Smile

# 601
  • Варна
Здравейте Simple Smile
Има ли някаква формула за изчисляване на майчинството, в която да си заместим стойностите , според това на колко сме осигурявани, за какъв период и пр... и да си получим някакъв резултат.
Защото стават хиляди страници с частни случаи, а някак си не става ясен принципа, въпреки че той е описан на думи в закона

Събираш си осигурителния доход за последните 12 месеца преди излизане в 45 дневният болничен за раждане, разделяш ги на работните дни в тези месеци и получаваш среднодневното си възнаграждение, което умножаваш по работните дни на месеца за който искаш да изчислиш майчинските си, накрая полученият резултат умножаваш по 90%.

# 602
Майчинските и те ли се смятат само в работните дни???? Логично е да са календарните дни на месеца, бебето не го гледаме само в работни  Laughing Ще земе да се оплача някъде ако верно е така

# 603
  • Варна
Майчинските и те ли се смятат само в работните дни???? Логично е да са календарните дни на месеца, бебето не го гледаме само в работни  Laughing Ще земе да се оплача някъде ако верно е така

Само в работни дни се смятат. Peace

# 604
SZA ,няма право да ти откаже.Предаваш документите преди да ти изтекат 410 те дни

Много много ти благодаря  Hug

# 605
Благодаря Skubi Du.

# 606
  • София-Младост
Здравейте Simple Smile

Първа страница с големи червени букви пише : как се изчисляват болничните...кликни върху тях.

# 607
Здравейте! Моят въпрос е следният- ако 8 месеца от 12-те базисни се осигурявам на максимума за страната и 4 месеца съм в болнични-колко ще ми е обезщетението?И колко ще взимам през тези 4 месеца, когато съм в болнични?Предварително благодаря Simple Smile

# 608
Здравейте
Може ли да ми кажете откъде мога да си изтегля декларацията за еднократна помощ, защото тук от социалните са ми дали някаква декларация в която се искат данни относно притежавани имущество и доходи от мен и семейството ми и ми се струва че не може да е такава. По- скоро тазе е за социални помощи. Първия път не са ми искали такива данни
Благодаря предварително     bouquet

# 609
  • Пловдив
Здравейте
Може ли да ми кажете откъде мога да си изтегля декларацията за еднократна помощ

http://www.econ.bg/content/files//29.doc

# 610
Здравйте
От две седмици се опитвам да си подам годишната данъчна декларация и все не ми я приемат може ли някои да ми каже какво точно да пиша
Аз се самоосигурявам като земеделски производител и през изминалата година съм внасяла само здравни всноски защото съм в майчинствои дефакто нямам доходи.Обаче някъде бъркам защото служителката на НАП не само че не ми прие декларацията ами даже ми се скара  Naughty и стана една дандания

Благодаря ви преварително  bouquet

п.п след като съм в майчинство трябва ли да подавам декларация №7

# 611
Здравейте! Моят въпрос е следният- ако 8 месеца от 12-те базисни се осигурявам на максимума за страната и 4 месеца съм в болнични-колко ще ми е обезщетението?И колко ще взимам през тези 4 месеца, когато съм в болнични?Предварително благодаря Simple Smile

За болничните се взима дохода от предходните 6 месеца от датата на издаването му. Месеца в, който е издаден не се брои. Смяташ среднодневното брутно възнаграждение и това ще бъде базата, която ще се вземе по време на болничния.

# 612
  bouquet Здравейте мамчета моят въпрос е следният за майчинството коя сума се взима брутната или чистата при смятането -1 м. назад благодаря Hug

# 613
  • София
Цитат
януари е с 20 работни дни и може от там да идва по-малок получената от теб сума
Elfita ,и аз си го помислих,но пък декември беше с повече работни дни,а с нищо не ми се беше променило  майчинството.
Писах на НОИ и чакам адекватен отговор.
обезщетението до 410 я ден варира според работните дни за съответния месец.извади си ПИК код и виж какво се случва при теб.добре е,че си писала мейл
Благодаря ти!
Оказа се за съжаление права ConfusedЯнуари е с 20 р.д.,гадното е в случая,че са ми удържали брутното дневно възнаграждение(което е към 80лв),а ми изплащат нетното.
На въпросът ми ,защо след,като има месеци с 22 р.д.,не получавам по-високо майчинство,отговорът от НОИ  беше,че ще надхвърля заплатата си,която съм взимала.Цитирам по спомен.
В общи линии НОИ много добре си е ''изплело кошницата'',само,че моите данъци се удържат на една и съща сума винаги,а не на работни дни.Направо те цакат от всякъде.

# 614
  • В полите на Пирин планина
Здравйте
От две седмици се опитвам да си подам годишната данъчна декларация и все не ми я приемат може ли някои да ми каже какво точно да пиша
Аз се самоосигурявам като земеделски производител и през изминалата година съм внасяла само здравни всноски защото съм в майчинствои дефакто нямам доходи.Обаче някъде бъркам защото служителката на НАП не само че не ми прие декларацията ами даже ми се скара  Naughty и стана една дандания

Благодаря ви преварително  bouquet

п.п след като съм в майчинство трябва ли да подавам декларация №7

Ако нямаш доход, то няма да подаваш декларация Peace

Общи условия

Активация на акаунт