Майчинството счетоводно - 26

• 38 285
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
  • Бургас
Колкото повече чета, толкова повече се обърквам! Много сложна материя  Thinking
Имам няколко главоблъсканици:
Планирам да се върна на робота когато дъщеря ми навърши 6 месеца.Мога ли да прехвърля майчинството си на моята майка, която работи на постоянен ТД? Ако това е възможно – предполагам тя ще получава 220лв?! Брат ми в момента е безработен и се замислям и върху варианта да се регистрира в Бюрото по труда и да го наема за детегледачка, но пак не съм запозната дали става така и кой от двата варианта е по-добрия?! Или да избера третия – да получавам 50% обезщетение като започна работа  newsm78

# 556
  • София-Младост
Колкото повече чета, толкова повече се обърквам! Много сложна материя  Thinking
Планирам да се върна на робота когато дъщеря ми навърши 6 месеца.Мога ли да прехвърля майчинството си на моята майка, която работи на постоянен ТД? Ако това е възможно – предполагам тя ще получава 220лв?! Брат ми в момента е безработен и се замислям и върху варианта да се регистрира в Бюрото по труда и да го наема за детегледачка, но пак не съм запозната дали става така и кой от двата варианта е по-добрия?! Или да избера третия – да получавам 50% обезщетение като започна работа  newsm78
При навършени 6 месеца можеш да прехвърлиш отпуска само и единствено на таткото. Бабата може да поеме майчинството чак след 410-тия ден, ще получава 240лв. Ти можеш да получаваш 50% чак след 410 ден и то 50% от обезщетението за отглеждане на малко дете, а не от това което поручаваш в момента!

# 557
здравеѝте.имам един вьпрос,ако някоѝ може да ми отговори ще бьда благодарна.може ли по време на маѝчинство да работя на друго място на граждански договор и пьлен работен ден. baby_neutral Praynig

# 558
  • Пловдив
здравеѝте.имам един вьпрос,ако някоѝ може да ми отговори ще бьда благодарна.може ли по време на маѝчинство да работя на друго място на граждански договор и пьлен работен ден. baby_neutral Praynig

да,може да си на граждански

# 559
Колкото повече чета, толкова повече се обърквам! Много сложна материя  Thinking
Планирам да се върна на робота когато дъщеря ми навърши 6 месеца.Мога ли да прехвърля майчинството си на моята майка, която работи на постоянен ТД? Ако това е възможно – предполагам тя ще получава 220лв?! Брат ми в момента е безработен и се замислям и върху варианта да се регистрира в Бюрото по труда и да го наема за детегледачка, но пак не съм запозната дали става така и кой от двата варианта е по-добрия?! Или да избера третия – да получавам 50% обезщетение като започна работа  newsm78
При навършени 6 месеца можеш да прехвърлиш отпуска само и единствено на таткото. Бабата може да поеме майчинството чак след 410-тия ден, ще получава 240лв. Ти можеш да получаваш 50% чак след 410 ден и то 50% от обезщетението за отглеждане на малко дете, а не от това което поручаваш в момента

А когато са прехвърлени на таткото, той излиза в "майчинство " и не ходи на работа,а не просто да се води в такова,  нали така  и какво получава  ?!?!?!?
Взех да се притеснявам , едно и също си говорим и уж съм разбрала,   #2gunfire накрая пак питам  #Crazy

Благодаря  Hug

Последна редакция: пн, 01 фев 2010, 17:56 от ivv83

# 560
  • Пловдив

А когато са прехвърлени на таткото, той излиза в "майчинство " и не ходи на работа,а не просто да се води в такова,  нали така  и какво получава  ?!?!?!?
Взех да се притеснявам , едно и също си говорим и уж съм разбрала,   #2gunfire накрая пак питам  #Crazy

бащата ще получава обезщетение за бременност и раждане въз основа на осигурителния му доход 12 м назад-това от 6 я месец на бебето до края на 410 те дни

# 561
  • София
Така,сега си проверих '' Справка за социално осигуряване - актуално състояние'' за 2009 г. в сайта на НОИ. Всичко точно,но за месец декември,който целия бях в болничен пише 'Осиг. доход /лв./: 95.24' .Трябва ли това да ме притеснява? Той ми се пада последения месец,който ми влиза в 12-те месеца ,от които се изчислява майчинството и доколкото разбрах за осиг.доход трябва да се вземе сумата,от която е изчислен болничния ми за м.декември.  Предхождащите го 6 мес.съм се осигурявала - 4 мес.на 1000 и 2 на 2000 лв.Thinking Дано се изразих добре. Притеснявам се да не е станала пак някаква грешка и искам да я оправя на време ако е така. Tired

# 562
Здравейте!
Мога ли да прехвърля майчинството си на сестра ми?Тя не работи в момента.

# 563
  • Пловдив
Здравейте!
Мога ли да прехвърля майчинството си на сестра ми?Тя не работи в момента.

може,но само по програмата в покрепа на майчинството-питай в социална служба за нея

иначе може на баба/дядо,които работят

# 564
здравеите,бъдещи мами!искам и аз да попитам нещо:колко процента ще ми бъде майчинството ,ако последните три месеца съм болнични

# 565
  • Пловдив
здравеите,бъдещи мами!искам и аз да попитам нещо:колко процента ще ми бъде майчинството ,ако последните три месеца съм болнични

ползването на болнични не ти променя процентите
ако 6 м преди,3 месечния болничен си била осигурена на една и съща сума няма да ти падне обезщетението,заради болничния

# 566
  • софия
Вече съм 6 месец по майчинство,сега получих смс,че са ми преведени парите,но са
с 30 лв. по-малко. newsm78Как да разбера,защо се е получило така?

# 567
  • В полите на Пирин планина
Вече съм 6 месец по майчинство,сега получих смс,че са ми преведени парите,но са
с 30 лв. по-малко. newsm78Как да разбера,защо се е получило така?

Сумата през 410-те дни варира според броя на работните дни в месеца, за който се отнася.

# 568
  • софия
Много благодаря за бързия отговор!  bouquet

# 569
Здравейте,
децата ми са на годинка и един месец.
След около два месеца ми предстои да започна работа.
Как стои въпроса с майчинските при това положение?
Моля да ме извините, че нямам време да прочета темата и да си отговоря без да питам Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт