В САЩ бохчата сме стъкмили,114 гозби наредили!(или другото лице на бейбибума)

• 37 014
  • 745
  •   1
Отговори
# 495
  • usa
много мразя, когато си купим нещо да ме питат колко струва и да ми правят сравнения с България Simple Smile

нали? и аз започвам нервно да потропвам с крак при постъпването на такива информации...

Последна редакция: ср, 27 яну 2010, 17:24 от миз

# 496
  • USA
Като си купихме къща много хора от България се изредиха да питат колко струва. Казах им. Вече за нищо не питат.  Mr. Green
Всеки си знае родителите и колко информация им се полага. 

# 497
  • usa
Всеки си знае родителите и колко информация им се полага.  

така е, но когато човек му прелее, трябва да намери къде да си го излее. по-добре тук да го изприказвам, от колкото да вдигна скандал Simple Smile.

Последна редакция: ср, 27 яну 2010, 17:25 от миз

# 498
  • USA
Ооо, да.  Laughing Разбирам те.

# 499
Нашите родители знаят горе-долу, но не съвсем точно какви са ни приходите, ние знаем техните. С други роднини тези неща не съм обсъждала, не са ме питали, ако ме питат, ще го сметна за нахално. Може би ако ми се случи, ще направя като Winx и да млъкнат  Laughing

Вики, бебка е в стартова позиция значи, усеща каква красива стая си и приготвила Simple Smile Ще се ослушвам вече за теб, всеки ден сега може да ни изненадаш.

# 500
Мерси девойки...ми готова съм  Mr. Green ,нямам търпение чак.
Само да стискам до петък майка като  дойде,тя идва утре де но ще отиде при брат ми за малко та  бебка дано да не ни направи номер до тогава...но каквото е писано такова.
Иначе ще ви държа в течение, в болницата ще съм с лаптопа  Crazy ,като не мога да си виждам детето докато съм в болницата поне на уеб камерата да се виждаме. Heart Eyes

# 501
миз,знае майка ми,обяснявала съм и няколко пъти икономика покрай къща,такси,ваканции и пр.Не ми е неприятно,абсол.неутрална тема са парите у дома в к съм расла и к създаваме.Роднини не са питали,ако някой иска-ще си кажа,цифрите са лесно намираеми с малки вариации, ако на някой му е зор толкова.Коментар к наскоро чух е колко по-внимателни сме ние с кинти тук отколкото в бг,не беше злонамерен хич,резултира в споделяне на бюджетни програми и пр и само полза видя човека к продума Laughing
*
Днес ми предстои ръкохватна битка с школото на ния,стискайте палци да няма проснати по коридорите немски възпитаници Laughing
*
Вики-ех че хубаво!Чакаме с нетърпение новини,аз и за името на сестрата на Елла любопитствам..

# 502
Майка ми пита понякога за парите, но и тя за да знае дали сме добре.
Преди да дойдем тук аз също нямах представа за съотношението заплати-харчове в чужбина и си въобразявах разни неща, нормално е.

Вики, не остана, леко да мине всичко!

# 503
Вики и аз се включвам с пожеланието за леко раждане, здраво и послушно бебче и бързо възстановяване  Peace  Бъди спокойна бебка ще изчака баба си  Wink И все пак ще ни кажеш ли как ще се казва Joy

# 504
  • САЩ
Замислих се и аз знаят ли моите родители или не колко получаваме и май не знаят с точност, но знам със сигурност че някога е ставало на въпрос и не съм крила. Също не крия и какви са ни разходите, та няма цъкане с език. Аз също не знам какви са доходите на моите родители, а също и разходите им. Ако ги питам мисля ще ми кажат, но щом работят и живеят нормално за сега не мисля че ми влиза в работата. Казали сме им а и смятам ако имат нужда биха се обърнали към нас за помощ. За сега май никой от другите роднини не е питал, но виж това би ме подразнило.

Вики радвам се че всичко върви по план при теб. Стискай до петък и после ти давам пълен напред  Grinning

# 505
миз ме подсети и друго: чувствате ли натиск да си прекарвате отпуските в българия? примерно зима е, ходи ви се на топло и искате да почивате да кажем на аруба, но бабите не са виждали внуците от година, как постъпвате?  Grinning

вики, стискам палци Simple Smile

# 506
  • САЩ
Стела това ми е много болен въпрос. С тези кратки отпуски тук няма време за всички ваканции които искам  Mr. Green За сега правим така, една година си ходим в БГ, там оставяме детето да му се радват, а ние с мъжа ми ходим някъде за 4-5 дена, а на следващата година бабите се редуват на гости при нас и така ползваме отпуската за ваканция в топлите страни. За сега системата работи и всички са доволни.

# 507
Разбира се, че има натиск. Grinning Което си е гадно, защото дори и да решим нещо друго, непрекъснато ми тежи това. И това при положение, че те идват за по месец лятото всеки.

# 508
Не, няма натиск, а и не мога да искам от мъжа ми да прекарва всяка година отпуската си в Б-я. От както сестра ми е тук, по-лесно е баща ми да идва.

За Вики и другите по4итатели на МДж:

http://www.youtube.com/watch?v=mKtdTJP_GUI

# 509
  • usa
има натиск, разбира се. в почти всеки разговор с тях се промъква поне по един намек от рода на "като си дойдите лятото..." да не говорим за другия натиск от рода на втория чифт родители да се прибираме в бг за постоянно. петнадесет минутна тирада за това колко е зле положението в страната, последвана от развиване на темата как трябва да си сбираме багажа и да се преселваме там обратно Rolling Eyes...

Последна редакция: чт, 28 яну 2010, 03:42 от миз

Общи условия

Активация на акаунт