Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Има ли проблем, ако детето ми пие много вода?
Как да намалим количеството вода, което детето пие вечер?
Как темпераментът на детето влияе върху нуждата му от вода?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Има ли проблем, ако детето ми пие много вода?
Много родители съобщават, че децата им консумират големи количества вода, особено след като спрат да се кърмят. Лекарите обикновено не виждат причина за безпокойство, освен ако детето няма други тревожни симптоми. Намалената консумация на сокове и храни с високо съдържание на сол може да обясни повишеното желание за вода при много деца. Кръвните изследвания на захарта и урината могат да осигурят допълнително спокойствие, но в повечето случаи децата просто обичат водата.
-
Как да намалим количеството вода, което детето пие вечер?
Някои родители предлагат на детето вода в определени часове, особено през деня, и се опитват да намалят количеството преди сън. Въпреки това, след като детето свикне да пие вода през нощта, може да е трудно да промените този навик. Забелязано е обаче, че ако детето се смее и играе активно, може да има нужда от повече вода, а здравословната среда и температурата в стаята също оказват влияние.
-
Как темпераментът на детето влияе върху нуждата му от вода?
Активните и енергични деца често имат по-голяма нужда от вода, за да компенсират загубата на течности поради физическо натоварване. Родителите отбелязват, че децата, които активно играят и тичат, могат да пият значително повече вода и това се счита за нормално въз основа на поведението на самото дете.
-
Какво да правя, ако детето ми се събужда през нощта за вода?

Вторник ще споделя за пореден път с докторката, че пие по 500-700мл вода за 24ч.
Аз от дете и досега пия по около литър нощно време и ако някой не иска да ми го даде
Поне така разбрах