Върти си главичката на ляво

• 2 542
  • 18
  •   1
Отговори
Бебо (2 мес. и 9 дни) забелязвам от известно време, че предпочита да си извърта главичката на лявата страна ( и като спи, и не), а и с лявата ръчичка като че ли е по-активен - маха повече с нея и само нея си слага в устичката. Като новородено аз го поставях на двете страни - редувах, но сега сам си определя и все наляво, като го завъртя на дясно, се противи и пак си се извърта на ляво, мн. рядко се застоява с главичка надясно (примерно докато го повивам, за кратко) Чудя се дали не е проблем някакъв...

# 1
Баналният въпрос - А на лекар каза ли го това нещо? И ако да той какво каза?

# 2
На  2-3 страница пък имаше тема,че си я върти на дясно,потърси я Rolling Eyes

# 3
И моята беше така от момента в който вече можеше сама да се обръща- все на ляво и на ляво. Активни й бяха и двете ръчички, но когато станеше въпрос за лягане или дори само да се подпре на ребото ми, това ставаше само на лявата страна. До ден днешен това си остана любимата страна за запиване и не само, но вече лежи повече и на другата. Според мен не би трябвало да се притесняваш, но ако желаеш, сподели притесненията си с педиатъра.

# 4
Спокойно,моят юнак си я въртеше на дясно и все още спи така.Водих го на лекар и казаха,че му няма нищо Praynigпросто така му харесва Peace
Ако те безпокой много иди на лекар все пак той най добре ще прецени има ли място за притеснение.

# 5
Благодаря, не съм казала на педи, но ще!

# 6
Ние пък не искахме да спим на никоя страна,само по гръб и така от раждането. Почнах да се притеснявам,защото главичката отзад и стана плоска,като че с лопата беше цапардосана.Когато отидохме на ортопед,питах лекаря какво да правя,а той ми отговори,че и по криви глави е виждал, и че като започне да сяда и да се върти ще се оправи. Така и стана  newsm10 Не се притеснявай за спането,но може да се допиташ с лекар за ръчичката.

# 7
  • Лондон
и малкия като започна да си обръща главата предпочиташе едната страна.аз го слагам на ляво-той веднага я обръща на дясно и изцяло спеше на дясната страна.в крайна сметка от дясно главата му се посплеска.сега спи на лявата страна и дано му се оправи.

# 8
Това не е съвсем безобидно, зависи! При моето дете беше начална форма на тортиколис - въртене на главата само в една посока, може да е вледствие на раждане, някакъв хематом на вратлето. Ако спи само на една страна малко бебе, може да му се изкриви главичката. Аз задължително почнах да я слагам да спи ту на едната, ту на другата страна. Иска, не иска, въртях я. След 5-6ия месец няма страшно, защото главата е достатъчно твърда вече, не е така мека и няма проблем да спи накъдето си иска. Peace

# 9
Консултирай се с лекар. Така може би му е удобно на детенцето. Да не го боли ухо?  newsm78

# 10
И ние до първия месец спахме надясно и наляво ,но тука от известно време спи по гръб,а главата сама си е върти,ту наляво,ту надясно,посъветвах се с лекар и ми каза да не се притеснявам,просто не е желателно да се спи по гръб тъй като може да се задавят

# 11
Нормлано е.

Консултирай се с лекар. Така може би му е удобно на детенцето. Да не го боли ухо?  newsm78
Ако го боли ухо ще реве. Това е силна болка.

# 12
Мойта спи пък и на двете страни от бебе пък аз ако не се обърна на дясно не мога да заспя това ми най удобната поза и така си спя цяла вечер без да се въртя.

# 13
  • София
и малкия като започна да си обръща главата предпочиташе едната страна.аз го слагам на ляво-той веднага я обръща на дясно и изцяло спеше на дясната страна.

Същата работа, но с дясната страна. От което главата й видимо се сплесна. Напоследък го отбелязаха и педиатърката и рехабилитаторката. Първата само констатира, втората се повпрегна и даде инструкции да я държим само на ляво. Пренаредих стаята с повивалника и играчките, слагам я да спи от другата ми страна, само и само да е й е по-интригуващо да полегне на ляво. Ще видим какво ще стане.

# 14
Това не е за подценяване,така че моя съвет е да се консултираш.

Общи условия

Активация на акаунт