Франция чака затопляне - тема 24

• 35 087
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
La Pintade, честита ти рожденичка! да ти е здрава и весела! Кой набор е?
Аз лично не познавам тези сайтове, никога не съм поръчвала по нет техника (нито съм купувала на живо, това едно от малкото неща, с които се занимава мъжът ми..)Дано имаш късмет с покупката!

Мистик , средностатистическия бюджет за Рд е 15 ? (според мои сондажи сред френските ми колежки  Wink)

дук, добре завърнала се Simple Smile

# 121
Боби, bon courage за утре! Praynig

# 122
Здравейте момичета Simple Smile

Благодаря за страхотните пожелания.
Да разкажа накратко:
То раждането стана дългичко, след като в петък сутринта ни върнаха вкъщи, в събота отидох рано в 5ч сутринта с уж редовни контракции- и все пак ме оставиха в болницата, въпреки само 2 см разкритие. От там се почна чакане - контракциите тук се засилваха, тук пак отслабваха - на обед 3 см Sad Почнах сериозно да се разхождам и ми дадоха една от тези големите топки. Тя ми свърши супер работа и засилваше контракциите - така че в 19ч ме вкараха в родилна зала. От там станаха бързо нещата - перидурална, спукаха ми се водите и в 22ч58 родих.

Ние от вчера сме си вкъщи - сежурът в болницата ми беше малко странен да си призная - хем сумати персонал те обгрижва, хем обаче все някой за нещо идва и ти говори. Най-много ме нервираха тези, които се грижеха за бебетата, на всяка смяна различни и  си противоречаха за някои неща. Та сега още се борим с това кърмене Sad Дори ми назначиха за още 4 дни акушерка, която ще идва вкъщи и се надявам, че с нея ще постигнем успех, защото за сега се дохранваме Sad

Ето линк със снимки:
http://picasaweb.google.com/AntoninaKroumova/MONIKA#

Има ли някакви новини от Веринка, нейният термин наближи. Стискаме палци Simple Smile

Боби, успех с амниото. Не се притеснявай  Hug

# 123
Здравейте моми4ета  bouquet
Много отдавна не съм писала тук.т.е. писах няколко пъти и след това зати6ие Blush ,но ви 4ета де,но 6те се постарая да бъда редовна отсега (надявам се да ме приемете отново) Blush
Iventse  4естито ти беб4е да ви е живо и драво и много да ви радва Hug ( само да ти кажа аз моята 6терка я кърмех на поискване всеки пат като запла4е6е я слагах на гърдата и определено има6е ефект)стискам палци и не се тревожи Peace
Искам да ви питам за пневмококовата ваксина (превенар)за децата.Ние сложихме 3 дози на  Вале,първата в Италия,и 2 тук.Онзи ден бяхме на преглед и лекарката каза 4е пак трябва да сложим за6тото се слагало всяка година  Shocked
Знам ,4е в Италя се слага само 3 пъти до годинката на детето и край,незнам тук как е , някой ако знае не6то да сподели. Предварително ви благодаря   bouquet Hug

# 124
  • France - Toulouse
Здравейте момичета,
Ивенце, честита дъщеричка, да ви е жива и здрава!
Мама Щрумпф, и на теб честита дъщеричка да расте здраво и щастливо дете!
Аз рядко се появявам, но се върнах на работа и нямам време, а и в работата е една обстановка, вярно последните две години ме нямаше много, много, но си дадох сметка, че хората много бързо забравят как докато нямах деца стоех до никое време само и само да предадем проектите на време, а от както съм се върнала от майчинство ме гледат на криво, но няма да ви занимавам с неприятни работи, да сме здрави пък работа, ако не е тази, друга ще намеря.

Ивенце, имаш ли възглавница за кърмене, на мен тя много ми помогна да кърмя в началото за правилната поза на бебето, та и до ден днешен си я използвам с Леа, а е удобна и за вечер пред ТВ. Предполагам имаш хиляди съветници, но аз като лелките дето все опяват да си кажа, другото важно при мен покрай кърменето беше помадата Lansinoh, ако искаш мога да ти пратя повече от половин тубичка от 56гр. ми остана, вече не се мажа, то в началото е важно. И на последно място разпознах мъжа ти, той е учил във френската, а после и във френската група стопанско управление, ама аз съм малко по-дъртичка от него, в стопанския бях випуска преди него и не изкарах до края, че дойдох тук, той може и да не се сети коя съм, аз бая време се чудих от снимките от къде мие позната тази физиономия.

Боби, дано всичко да е минало леко, ще видиш, че всичко ще е на ред.
http://www.produits-balkaniques.com/achat/produit_details.php?id=51&catid=15
виж, какво намерих, малко високи са пощенските разходи, и не знам дали е хубаво зелето, но дано да ти свърши работа.

На всички,  които не съм споменала, а сте много, поздрави и дано мога по-често да ви навестявам

П.С. сега виждам, че с дари7 сме писали по едно и също време, Дари твоята дъщеря е колкото моя син, та за ваксината мога да ти кажа какво прави нашия педиатър, една година след последната превенар и инфанрикс се прави рапел, но май не е всяка година, вие нямате ли  френско карне де санте (извинявам се за френския с бг букви) там има имунизационен календар.

# 125
Върнах се! Резултатите - след две седмици...мисля да не мисля за това сега, ще се отдам на ядене и четене! Една смешка - дават ни една кутия с две епруветки и една свещичка - да съм си я сложила преди процедурата...отивам в тоалетната, мия се, ръцете си дезинфектирам с едни кърпички и свалям опаковката- след миг замисляне - види се останал е малко мозък - крешя на мъжа ми да дойде и го пращам обратно до рецепцията да пита къде точно да си го пъхам това? Идва нашия и понеже вече имаше и друг в съседната кабина се провиква на български "дупе, дупе, как си?", аз се похилих похилих, пък излязох са се успокоя, после обратно, а докторите - единя дето боде и другата дето държи ехографа обикаляли да ме търсят, решили, че съм избягала Wink

Ивенце - добре дошла! Да си много щастлива с малката принцеса!

Момичета, мерси за линк-овете, мъжа ми се заема с доставката на зеле и ще готви!

# 126
Ивенце, страхотна малка принцеса си имате HugПу пу пу, голяма красавица е Hug
А мен нещото , което най-много ме дразнеше в клиниката беше, че голяма част от болничният персонал използваше парфюм в големи количества, направо като влизаха в стаята ми оставяха облаци от парфюми.
Само да попитам, на всички родилки ли изпращат психолог или само на мен newsm78, понеже бях със секцио и може би сметнаха, че по трудно ще се адаптирам с промените, но като ме видя каква бях нахилена , като зелка, ми каза- ''май нямаш нужда от мен''
Ивенце, иначе леко ли беше самото раждане?
Много искам да родя второто си дете нормално.

bobi40 , сигурна съм, че всичко ще е наред , с резултатите Hug
Голям смях с твоят половинчо- "дупе, дупе, как си?" Joy

# 127
Ивенце, честито пак, много е сладка госпожицата!
Аз също имах проблеми с кърменето първите седмици, струваше ми се висша математика, бях изумена защо никой не ме е предупедил , че е толкова трудно hahahaНаистина е важна правилната поза на бебето- хоризонтално, с лице към гърдата, а не отдолу и зърното да пада над устичката-при нас с Яна това се оказа много важно. Също и разумното кърмене на поискване. Ако имаш конкретни върпоси, не се смущавай да питаш-тук има в момента кърмещи "ветеранки" като Мама Щрумпф  Sunglasses, такива като мен все имаме спомени за тези първи месеци.

Дари7, тук схемата за Превнар е следната: 3 дози на един месец интервал и после една 4-та доза, едно година след последния прием, рапел. Не се слага всяка година , със сигурност.

Мари-руж, далеч го няма този "лукс" на всяка родилка-психолог, имала си "късмет " този ден Grinning
Боби, вие винаг имате някакви бойни случки. Надявам се, че си добре след процедурата и продължавам със стиснатте палци Praynig

# 128
Ивенце, честита дъщеричка!
Да расте жива, здрава и много щастлива!
[/b]
Боби, стискам палци за резултата!

# 129
Мерси за съветите, сега се борим да останем само на кърма, ама не знам как точно да стане Sad
Уж има интерес, вече определено имам кърма, ама ако я оставя си суче по един час и после пак няма вид на наяла се и не ще да спи.

Днес съм решила да пробвам да не и давам нищо друго, да видим дали ще издържа.
Съвети приемам всякакви.

svety, имам си точно такава помада - но все пак благодаря. Simple Smile

Мари_руж, на мен не са ми пращали психолог, но снощи саж-фамката ми предписа едни хомеопатични дражета за по-малко нервност като и казах, че си поплаквам Simple Smile

# 130
Милото Ивенце, недей плака...ще се справиш, не се притеснявай! Зълва ми роди на 21-ви, но няма изобщо кърма. Казват, че причината е операцията и от преди 15 години за намаляване на бюста ... Та хич не става при нея, а допълнението е че бебето спи денем и не спи изобщо нощем и я докарва до лудост. Цялото семейство сега и казва, че понеже тя била нощна птица винаги, бебето сега щяло да е такова.
Ако искаш помоли за съвет в кърмаческата тема, ние в "юлската" имаме две мами, които ни светкат по разни въпроси, има много интересни неща като инфо. Ника на едното момиче е Flo, потърси я с търсачката и и опиши ситуацията, много е услужлива!
И не плачи да не плаче и красивата ти дъщеря!
А мама Щрумпф отдавна не се е вясвала да каже как са с Никита те двете!??!?

# 131
  • на езерото
  Ивенце, много е красива вашата малка принцеса Heart Eyes да Ви е жива и здрава и много радост да Ви носи Hug За кърменето съвети никакви не мога да дам аз съм кърмила точно три пъти моята госпожица ...дълга история, но мисля че Мишето ( Сбъдваща мечти) може да ти даде съвети Peace Успех не плачи, всичко ще се нареди Peace
  mystic, купи ли книжка?Имам молба към теб относно БГ филма Praynigможеш ли да ми дадеш линка от който си го изтеглила, много искам да го гледам Praynig
  Момичета имам една молба, бихте ли ми дали съвет за какво да приготвя за аперитив ( имам предвид нещо за хапване)? Утре съм поканена на дамска вечер ( много тъпо прозвуча Embarassed) и моята боина задача е да приготвя нещо за хапване за аперитив, но настина идея си нямам какво ooooh!

# 132
Pinka, аз правя често едни филийки за аперитив (в пакетчето по 20 са, кръглички, в района на пакетирания хляб), с масло и хайверче(взимам от 3 евро и нещо бурканчетата  при рибните консерви), сьомга с лимонче и тарама розова, все гледам да са шарени за радост на очите. Отделно в купички песто на Барила (само него признавам след домашното), Дребосъчна моцарела и домати чери-пак шарени - и черни, и оранжеви, и червени. Но и много зависи от вкусовете на другите дами и дали има бременни, защото освен пестото и доматите другото е тц за такива булки Wink Сега правя дребни банички с пълнеж, а когато е спешно - Пикар имат страшни хапки аперитив - само ги запичаш!
Хубаво парти!

# 133
Ох, Ивенце, и ние имахме такива проблеми в началото, с кърменето!
Почти всеки ден ходех , при акушерките да ме наблюдават дали кърмя ефектвино, тъй като малката не надаваше много!После нещата си дойдоха на мястото. Ще се справиш Hug
На мен Сбъдващи мечти ми беше консултант по кърмене Hug,  много ми помогнаха нейните съвети Hug

# 134
Здравейте и от мен.Тази седмица ми е много заето и едва успях ей сега да се добера до компютъра.
Веднага почвам с Ива.
Ивенце защо не пробваш да се изцедиш и да видиш колко кърма имаш.После ще нахраниш бебето с изцеденото.Във Франция са против цеденето ,ама как да видиш колко кърма имаш иначе.Аз си купих помпа и се видях сама,че имам кърма.Иначе бях като тебе все плачех,че бебето не иска да суче и т.н.........За мой голям позор,че не бях първескиня,ама всичко бях забравила и много се притеснявах.Само не плачи,че мъничките душички всичко разбират,особенно ако майката не е спокойна и те не са.
В следващите дни ще имаш все повече и повече кърма.

Засега толкова от мен,дали Веринка е родила?

Хубав уикенд дами утре ще пиша повече

Общи условия

Активация на акаунт