Юлски бебета - тема 136

• 31 426
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Благодаря ви за хубавите думи за Дари Simple Smile Ще гледам днес да кача последните снимки и клипове от фотоапарата и да ви покажа колко е пораснала :–)

Нинче, сядай и я въвеждай в системата веднага. След това избери и я нареди да чака във всички ОДЗ-та, които са близо до вас или на път към местоработата.
Системата автоматично ще ви нареди на опашките за първа ясленска група, а април или май, когато започне годишната кампания, пак автоматично да ни прехвърли за чакащи за втора яслена група. И искрено се надявам да не нулират датите на кандидатстване, както правят сега за новоотритите градини  Praynig
Попадне ли в група с примерно 30 деца с равен брой точки, които трябва да заемат 10 места, първо влизат тези с по-стара дата на кандидатстване, а за тези с равни точки от една дата се тегли жребий - случайно число. Затова и предния път няколко майки те посъветвахме веднага да я въведеш, а когато (ако) стане. На първи март трябва да обяват свободните места за ОДЗ и ЦДГ, дотогава има само текущи класирания, за които се отварят места само ако се открие нова градина или се отвори нова група.
Миналата седмица беше първото текущо класиране за тази година, в Сухата река бяха обявили цели 20 или 22 места за ясленчета. В други ОДЗ-та също се отварят от време на време по 1-2 места, макар и рядко.

Астарта, следя и вашето класиране и се разочаровах, че само едно дете се класира, при това се появиха и нови деца с повече точки  Confused И в "нашата" градина по първо желание така се появиха нови деца с повече точки и вместо да напредваме в класацията, изостанахме  Crazy Натъжи ме с последния си постинг, много кофти, желая ви здраве   bouquet

(...) Съответно всичко е кално, Лора с излизането се пльосна пред блока. Метнах я в количката, отидохме за кухнята и после обратно вкъщи. Надявах се да я разходя пеша, ама не би... поне малко на чист въздух бяхме.
Дарина снощи го направи този номер  hahaha Оставихме я да ходи край нас, а тя, милата, се спъна и оплеска и крака, и ръчички - още не беше наваляло повечко сняг, а беше само кално  Mr. Green

# 556
Джули, мерси Hug. Наистина е много сладка Дари Heart Eyes. Аз се отказах вече от новооткритото ОДЗ и разместих желанията. Сега съм ги подредила както са ми по номер на желание и чакам новите класирания.

За новата кампания за кандидатстване за ОДЗ! На 01.03 ще се публикуват свободните места за следващата година. Всички дати ще се нулират и ще се даде нова единна дата за всички кандидатстващи (това прецаква тези, които се редят от миналата година, но дава шанс на тези, които не са кандидатствали тогава). Първото класиране е на 24.04.

Нинче, кандидатствай във всички възможни ОДЗ-та около вас и около работата ти. Може и да не успеете на първо класиране, но не се знае дали в определен момент няма да се отворят нови групи, както е писала Джули. Успех на всички!

# 557
  • София
(...) За новата кампания за кандидатстване за ОДЗ! На 01.03 ще се публикуват свободните места за следващата година. Всички дати ще се нулират и ще се даде нова единна дата за всички кандидатстващи (това прецаква тези, които се редят от миналата година, но дава шанс на тези, които не са кандидатствали тогава). (...)
newsm45 Официално ли е това? Ще нулират датите? И пак ще си чакам и ще се надявам поредният номер като от затвора да е по-малък, че да има детето ми повече шанс?!? И за какво като лудите съм се хабила да чакам, да следя класирания и информация и накрая да ми кажат: "Съжаляваме, хайде пак наново!" smile3514

# 558
Да, Джули, за съжаление е официално. Решено е на работната среща на 27.01. Ето:

РГ 27.01.2010 г.

График на дейностите за прием
-   27.02 – последно текущо класиране, 18 ч. спиране на текущите класирания;
-   01.03 – обявяване на свободните места в ИСОДГ;
-   08.03 – от Сирма ще качат филмче с указания за създаване на профил /за улеснение на новите/;
-   23.04 –  до 18 ч. възможност за актуализация на профилите;
-   24.04 – първо класиране за новия прием, двуседмичен срок за записване;
-   03.07 до 30.08 – период без класирания;
-   30.08 – обявяване на свободните места в ИСОДГ;
-   04.09 – класиране, едноседмичен срок за записване;
-   13.12.2010 г. до 14.01.2011 г. – период без класирания;
-   За 15.01.2011 г. се предвижда първо текущо класиране за 2011 г.;

За всички 22.05.2009 се нулира, за всички дата 23.04.2010, мотивират с възможност за равен старт.
Иф от представителите на Сирма – проблемът с преподреждането е оправен. Моля кажете така ли е?
Въпросите от тази тема, които обещах да поставя:
1.   За какво служат предварителните кандидатури?  Да няма паника, от СО да имат някакви данни за реалния поток от желаещи. Тук възникна дискусия, в крайна сметка се реши директорите на ДЗ да имат възможност да видят опашките от предварителни кандидатури, за да могат да преценят колко свободни места да подадат за с-мата /напр. съществуват 3 ПГ, а се събират деца за 2, съответно третата ПГ става първа – още 25 места/.
2.   Ще могат ли родените януари 2008 г. да кандидатстват за първа градинска група с набор 2007 г.?   Противоречиви мнения, решението остана за следващата РГ, от Сирма казаха, че технически е възможно, миналата година е направено след решение.
3.   Дете с реш ТЕЛК 70% какво предимство да заяви?  От правилата   „2.2.3. Децата със специални образователни потребности и/или хронични заболявания, както и тези със заболявания с решение на ЛКК или ТЕЛК се приемат на място в ОДЗ и ЦДГ съгласно действащата нормативна уредба.” Т.е. тр да се мине на комисия при РИО;
4.   От Сирма обещаха статистика желаещи/чакащи/посещаващи;
5. Едноседмичният срок за записване и противоречието с разпоредбата от КТ. Според Сирма презумпцията била да се снабдяват с такива документи по-рано. Възразих, удостоверяването е към момента на издаване на документа и към момента на представянето му/записването фактическата обстановка може да е променена. И това остана за доуточняване, след консултация с юристите им.

Оттук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=465769.msg13945530#msg13945530

# 559
Дарито голям бонбон Heart Eyes
Шада, пробвах ти овесените бисквити(на Петя)- стра-хот-ни са, в див възторг съм от тях и от себе си Mr. Green, щото аз не съм много по правене на сладкиши и не очаквах да се справя. Не че Мартина ги отрази, ама ние с баща й си отядохме.
Това малкото ме усети че искам да го тъпча през деня и ми прави напук, днес сготвих 3 манджи, плюс кухнята, е, нищо не яде, само една супа. Ама тактиката ни е погрешна, с баба й постоянно я гоним с лъжицата и се тюхкаме и на нея й е забавно май. Коригирах се и я чакам сама да поиска, засега няма успех.
 Тя и без това е ми сърдита, дето снощи вместо 3 млека по 120 , получи само 2 по 90 мл, така сърцераздирателно викаше купа, купа( там седят нощем шишетата). И я питам гладна ли си , а тя дай, дай(да, да). А къде ти е гладът , мами? Тя мисли, мисли и затупа по корема си. Не знам да се смея ли, да плача ли.
А днес  я питам коя песен ще ми изпееш , тя казва:  дип,дип. И започва: аааааааааааааааааааа( това го пее) и завършва с дип, дип Grinning Какво е дип дип не знам.

# 560
  • София
(...) И я питам гладна ли си , а тя дай, дай(да, да). А къде ти е гладът , мами? Тя мисли, мисли и затупа по корема си. Не знам да се смея ли, да плача ли.(...)
Joy

Е, Астарта, не знам как не съм го видяла (понеже следя тази тема) и най-вече какво да кажа  Confused

"Пролетта" на зимните празници Simple Smile
новата прическа

Много съм пораснала, вече нося обувките на мама!

# 561
  • София
Благодаря ви момичета  Hug Регистрирах я и кандидатствах. И аз ще следя, но ще съм ви благодарна ако има някаква съществена промяна във връзка с кандидатстванията и трябва нещо да се прави, да го споделяте и тук Simple Smile

# 562
Аелия, гледам, ще си остана да скучая в събота вечерта без компания,  Laughing
Астарта, радвам се, че ти е минало, дано и на малкия му минава бързо.
Джоли, за толкоз години контакти с хора, води се по първото впечатление, най-вярно е. Колкото пъти съм дала на някой втори шанс, толкова пъти съм била жестоко разочарована, и то най-вече от себе си, че не съм се послушала от първия.
Тая година яслена треска не ме тресе, ама догодина за градината ще ме друса яко, че нашата ясла е иста ясла, няма градина.
Ине, извинявай още веднъж за незаключената клавиатура оная вечер. Приемах болен /после се оказа с мозъчен кръвоизлив/ и се бях навела над кушетката да го преглеждам и в джоба се е натиснало нещо. Късно беше много, извинявай.
Тука от 1 седмица, откакто бебка беше болна, съм я преместила да спи на голямото легло, без ограда, без нищо. Справя се добре. Как мислите, да я оставя ли там, или като се постопли, да я върна в ниското детско лгло? Thinking Много ми пречи бебешкото легло, ама още няколко месеца пък все ще го изтърпя...

# 563
Ще умра от смях - Пепи е един от 3-та печеливши в конкурса "О'смивка от старите ленти" на "Леки" Simple Smile  Laughing Laughing

# 564
Дали не е заради името?  Laughing "Ооооо, Пепи...."

# 565
Джоли Hug
Какво печели Пепи? Когато моят Пепи се роди рекламата беше много актуална Laughing

Джули, много е сладка, ама малко ме е яд за косата Blush

# 566
А, не заради името Simple Smile Simple Smile Снимка е в основата Wink

Дуци, дигитална фоторамка. Дано му я пазят още, че победителите са ги обявили на 7.01 Simple Smile, а той днес по случайност провери.

# 567
Ра, нямам нищо против да си правим компания по нощите, ама да не е по такъв повод  Laughing Добре че се подобрих. Смях, не смях, ама космодиска ме оправи.  Mr. Green
Джули, Дари е много сладка, а с токчетата ме разби  Laughing
Може ли някой да ми даде линк къде става регистрацията за ясла и градина. Аз съм съвсем съвсем назад и тия разговори дето ги приказвате са много над моето ниво  Rolling Eyes Blush Не съм навлязла изобщо в тая тематика, но ще трябва да се размърдам вече.

# 568
  • София
Роси, https://kg.sofia.bg/. В момента обаче системата е заключена, понеже петък срещу събота правят текущите класирания. Не съм сигурна, вероятно неделя или най-късно понеделник ще е отключена и ще можеш да създаваш и да коригираш профили.

Джоли, драсни ми в скайп, когато си онлайн, да ти пратя 1-2 снимчици. И чакаме снимки на Мистър "О'смивка" - III  Mr. Green

Ра, една моя бивша колежка от филологията работеше по проект в БАН, свързан с някаква подобна лингвистична програма. Да търся ли координатите й? Не знам дали изобщо се продава, затова не съм го направила досега. Работните проекти в БАН в крайна сметка изобщо продават ли се? Нямам идея.
Допълвам: Май не. Те са разработвали обратния вариант, говореща програмка. http://www.bacl.org/newsbg.html

# 569
Джули, мерси  Hug

Общи условия

Активация на акаунт