Парочистачка

• 278 125
  • 756
  •   1
Отговори
# 270
За прозорците - нашите са сравнително нови и здрави, не знам как биха се държали от по-старите единични стъкла на дървените дограми. И все пак гледай да миеш прозорци по топло време за да не ги стресираш с температурната разлика.

Ние имаме и съвсем нови PVC и по старички - алуминиеви и в мазето с дървена дограма
Ще започна да мия от най старите - дървените.
Днес докато миех пода в коридора, напръсках един от прозорците. За проба само, нищо не му се случи

# 271
Развихрила си се Simple Smile
Нямам търпение да си взема и аз. Обаче хич те мога да реше коя  sc 2-3-4 ...

# 272
Развихрила си се Simple Smile
Нямам търпение да си взема и аз. Обаче хич те мога да реше коя  sc 2-3-4 ...

За мен определяща беше цената  и много положителни коментари от форума. 
В Технополис има промоция до края на месеца - при онлайн поръчка - 219 лева.

# 273
Аз следя в амазон. В италиянския в момента sc 3 е на 120€, в испанския също на тези пари, а sc 4 е на 180€.
За който се интересува Simple Smile
И понеже цените са доста прилични, се чудя кой модел да избера Simple Smile
Sc 5 е драстично по-евтина отколкото тук..

# 274
Аз следя в амазон. В италиянския в момента sc 3 е на 120€, в испанския също на тези пари, а sc 4 е на 180€.
За който се интересува Simple Smile
И понеже цените са доста прилични, се чудя кой модел да избера Simple Smile
Sc 5 е драстично по-евтина отколкото тук..
За тройката има много оплаквания, че мокри.

# 275
Здравейте. Зарибих се покрай многото доволни от този уред и закупих подобен. Не живея в БГ да уточня, така че не съм закупила точно обсъжданите от вас модели и марки. Купих и....я върнах веднага на другия ден. Поне това което купих не става. Но съм се решила да направя още един опит с по-скъпа. Пробвах да третирам какви ли не повърхности. Значи печка, плотове и аспиратор абсурд. Имаше някакъв успех в банята, но по-късно разбрах, че и за там не е. Парата е доста силна  гореща, налягането и то. Едва удържах маркуча. Взех модел подобен на прахосмукачка за 1л вода. Докато третирам мястото с пара всичко се размеква и шупва един вид, но в момента в който се пресегна за парцал, всичката тая размекната мръсотия засъхва и няма махане след това. Направо като че ли се забива още повече и още по навътре. После се мъча с четка за зъби да отстраня, но няма махане. Все едно парата я е спекла. Пробвах и на кухненски шкаф. Уж махна някаква мръсотия, обаче мръсотията стана като дъвка и се заби по повърхността и не можах и с четка за зъби да я махна. Зададох си въпроса и в друга тема, но да питам и вас кажете да няма някоя хитрост на ползване на това чудо. ТОлкова много от вас са възхитени от този уред, аз не можах да се справя. Гледам тази е била с 2 бара налягане. Има ли значение това?

Ето това закупих:

# 276
  • София
vici75, това, което описваш особено по кухненските шкафове и абсорбатора най-вероятно са били мазнини, щом го описваш като дъвка. Според мен не си използвала уреда правилно, защото самите мазнини не се разтварят от парата, а само "омекват" съответно е трябвало да ползваш приставка с кърпа, така че директно да обираш мазното. За абсорбатора аз пусках снимки по напред, че и ние го изчистихме със силно напарване, изчеткване  със стара четка за зъби ако има нужда и после изплакване под силна струя гореща вода. Просто когато няма кърпа/парцал или силна струя да отмие мръсотията тя няма къде да отиде.

С първото почистване според мен можеш да си позволиш да напръскаш с препарат, който да ти помогне да изчистиш по-лесно. После вече за поддръжка с парочистачката е идеално.

# 277
Хм, за шкафа може и така да е.  Но в банята така ми заби мръсотията по фугите, че като спечено стана. После не можах и с четка за зъби да я махна.  Абе имаше нещо сгрешено в моя уред според мен. Аз като ви чета как чистите всичко ви светва. При мен мръсотията се избутва до някъде и после като се мъча да я обера и е като засъхнала.  Обливам с вода, но засъхналото не мърда, че и с четка не се маха. Направо си е спечено според мен.

# 278
  • София
Тук говорите за доста яки парочистачки, които не бих могла да си позволя. Но аз се сдобих с Айко 10в1, от една от промоциите на Кауфланд и за цената й съм мн доволна.
Ние сме с естествен паркет, който обаче е за пренареждане. Съответно във фугите се набива мръсотия, която прахосмукачката не може да изкара. С парочистачката светнаха😊При това без да има излишна влага или вода.
Успях да изпъна едно сако, но с ризи още не съм пробвал. Чак гладене не бих го нарекла, но пък за дрехи, които изобщо не мога с ютия да оправя, ще върши работа.
Изчистих и прозорците. Перото нещо не ми харесва, но може и аз да не държа уреда правилно, че малко ми тежи, а и още се уча де. Все пак изчистих по бързо от обикновено и пак довърших с микрофибърна кърпа.
Още не съм тествала до край в банята и кухнята, защото преди да я купя, бях лъснала всичко по добрия стар начин с парцал, четки, препарати и часове търкане.

# 279
  • София
И аз съм в процес на търсене на парочистачка, но се чудя дали няма да увредя ламинирлан паркет с нея, все пак той си е от дървени частици, които не знам до колко биха издържали на такова нагряване с пАра.

# 280
  • София
И аз съм в процес на търсене на парочистачка, но се чудя дали няма да увредя ламинирлан паркет с нея, все пак той си е от дървени частици, които не знам до колко биха издържали на такова нагряване с пАра.
Аз редовно от години чистя паркета с парочистачка и нищо му няма. Имам една само за под (комбинирана с прахосмукачка)  с три степени, за паркета пускам най-ниската, за теракота и килимите средната или най-високата,  зависи колко са замърсени.

# 281
  • София
₪₪₪ Afrodita ₪₪₪, ние сме с естествен паркет и нямаме проблем. Според мен зависи от качеството на ламинирания и как е бил почистван до момента. Парцал използвала ли си? Парочистачката не оставя по-голяма влага от обикновен, добре изстискан парцал.

# 282
  • В сбъднатите си мечти :)
Имам SC2 на Karcher... Днес загледах две приставки по 29лв.... Хем ми се вижда голяма сумата, хем ако са от полза, ще е супер... Някой да е купил /ползвал някоя от тях? Мнения?
https://vimax-karcher.com/bitova-tehnika-karcher/parochistachki- … ite-sc-si-de.html
и
https://vimax-karcher.com/bitova-tehnika-karcher/parochistachki- … -za-model-sc.html

# 283
  • София
₪₪₪ Afrodita ₪₪₪, ние сме с естествен паркет и нямаме проблем. Според мен зависи от качеството на ламинирания и как е бил почистван до момента. Парцал използвала ли си? Парочистачката не оставя по-голяма влага от обикновен, добре изстискан парцал.
Да, с моп го чистя и след това със сух моп /от тези с плоската част отдолу/ за да не стои влага докато иззсъхне по естествен начин. Парочистачката обаче натиква със сила влага, вкл. между отделните лементи на паркета и това ме притеснява.

# 284
Здравейте,да повдигна темата отново.
Поръчах си Керхер с3 от сайта на вимакс  ,но сега като чета отзивите(не бях прочела цялата тема ,когато я поръчах) пишете ,че 3ката мн мокрела.Та въпроса ми е ,когато я получа директно да я върна или има 2 седмици период в който е възможно връщането,само незнам ако е изпробвана дали ще ми я приемат.Ще чакам отговори дали сте доволни от sc3.А доколкото разбрах самото мокрене е само в началото докато почне да излиза пара(или изобщо не съм разбрала ...)
Хубав ден ви желая

Общи условия

Активация на акаунт