ФДТ и база за грим и Перфектен тен - 8

• 63 466
  • 749
  •   1
Отговори
# 555
Ще се присъединя към питането на P-r-o-l-e-t с един по-конкретен въпрос. Хвърлила съм око на този ФДТ http://oth.strawberrynet.com/makeup/shiseido/?LineId=8725#8725 и видях добри отзиви за него. Интересува ме дали е подходящ за комбинирана кожа, притеснявам се да не ми идва тежък и да не лъсвам, защото виждам, че е доста резистентен. Също искам да се консултирам с някой, който го е ползвал, за подходящ цвят, понеже бих искала да поръчам от Ягодка, а там изборът на цветове на ФТД по принцип не е голям и не винаги съвпада с този в Бюти зоните, откъдето съм вземала мостри (имах такъв случай с Double Wear на Estee Lauder - взех мостра, за да си избера и открих подходящия цвят за мен, но в Ягодка го няма). Та, кожата ми е светличка, с жълтеникав подтон и бих била много благодарна за съвет относно подходящия за мен тон от тези, които са налични в Ягодката. До колкото виждам имената са SP10, SP20 и т.н., та се чудех за наситеност ли става дума по-скоро?

# 556
  • Paris
Мерси много, мими23, ще го имам в предвид това с гъбата и пухчето като гледам  Wink Ще потърся пудри, пък ако не в краен случай ще си взема пак изпитаното, от което съм най-доволна до сега и това е.   bouquet
Покривни са на Диор-Форевър и на Герлен-Парур.

# 557

а това някой  случайно да е ползвал..?

Много е добър...за лятото на ваканция,за плажа,за ски,за сауна,спорт,солариум...но за всеки ден-не Peace

Самоцитирам се за да ти отговоря Peace

# 558
Мерси много, мими23, ще го имам в предвид това с гъбата и пухчето като гледам  Wink Ще потърся пудри, пък ако не в краен случай ще си взема пак изпитаното, от което съм най-доволна до сега и това е.   bouquet
Покривни са на Диор-Форевър и на Герлен-Парур.

фдт-пудра (мисля,че така се води) на Гарлен Парюр   е много хубава.
Лично за мен покривноста не е достатъчна,а ако се ползва в/у фдт може,но не се получава много добре Peace

# 559
  • Paris
Права си. Аз даже се чудя, защо търсят покривност при пудра, като функцията на този продукт е матиране и фиксиране. Thinking

# 560
моля ви дайте ми отзиви за този фон дьо тен на герлен,има ли светлоотразяващи частици
http://oth.strawberrynet.com/makeup/guerlain/?LineId=13075#13075

# 561
# 562
  • София
По въпроса за пудри и фдт с фактор - аз скоро си купих на Авен компактна пудра (въпреки, 4е текстурата не е точно на пудра, а м/у двете). Тя е с фактор 50+, много хубаво покрива, без да е тежка и за сега много ми харесва (не я ползвам от много време, а и мисля да  я запазя за по слънчеви дни  Simple Smile Ето и линк http://www.framar.bg/%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D1%83%D0%B4 … -pid30003957.html

# 563
Права си. Аз даже се чудя, защо търсят покривност при пудра, като функцията на този продукт е матиране и фиксиране. Thinking

Ами аз лично още се надявам да намеря пудра, която да ползвам самостоятелно. Просто като бях на дерматолог и тя ми каза да спра да наслагвам коректор, фдт и пудра, ами да използвам само 1 от тези неща. Естествено без коректора трудно може да се прикрият червенините и пъпчцитите, затова варианта ми е коректор+пудра (все си мисля, че пудрата запушва по-мало, стои по-естествено и матира повече, което на мен ми трябва най-много,защото съм със смесена кожа).

Както споменах по-напред, ползвам/х на Клиник една пудра (трансперантна), но тя беше доста непокривна. Но все си мисля, че щом само с нея и с коректор изкарах доста време, значи ще мога да намеря нещо задоволително newsm78

# 564
ОК,БЛАГОДАРЯ pinko  ,ТОГАВА НЕ МИ Е ПОДХОДЯ,ЗАОТО СЪМ С КОЖА СКЛОННА КЪМ ОМАЗНЯВАНЕ Е СИГУРНО ЩЕ ЛЪЩЯ ОЩЕ ПОВЕЧЕ,ТРЯБВА МИ ДА Е МАТИРАЩ

# 565
# 566
  • София
Хм.  Thinking Относно тази пудра на Авен, имаше един период, в който не можех да мръдна без нея. Купувах си 3-4 последователни пъти. Последният път си взех миналото лято и нещо ама никак не ми хареса.  Crossing Arms Имам някакъв спомен, че като че ли пуснаха в разновидност за смесена кожа. И въпреки, че моята е такава, другият вид, за сухата по' ми допадаше. Тази последната се разтегляше с гъбичката и не ми харесваше как изглеждаше на лицето.  Crossing Arms Не я доизхабих.  Crossing Arms Взех си тогава и ето тази   палитра , която също не ми хареса, някакси не "пускаше" достатъчно цвят. От тогава ги разлюбих.  Crossing Arms Права ли съм за пудрата има ли я в два варианта или просто са я развалили?  Thinking

# 567
Както споменах по-напред, ползвам/х на Клиник една пудра (трансперантна), но тя беше доста непокривна. Но все си мисля, че щом само с нея и с коректор изкарах доста време, значи ще мога да намеря нещо задоволително newsm78

Трансперантната пудра е прозрачна /нищо че изглежда все едно, че има цвят/, т. е. непокривна по принцип и за това не постигаш ефекта, който търсиш.

DELI222, моля, използвай малки букви!

# 568

Ами аз лично още се надявам да намеря пудра, която да ползвам самостоятелно. Просто като бях на дерматолог и тя ми каза да спра да наслагвам коректор, фдт и пудра, ами да използвам само 1 от тези неща. Естествено без коректора трудно може да се прикрият червенините и пъпчцитите, затова варианта ми е коректор+пудра (все си мисля, че пудрата запушва по-мало, стои по-естествено и матира повече, което на мен ми трябва най-много,защото съм със смесена кожа).

При мен обратното...
Коректор не ползвам,пудра без фдт-също. Мога само с фдт,но само с пудра не мога.От пудрата ми се запушват порите от фдт-ена не ми се запушват. Даже ако през уикенда не слагам фдт в понеделник кожата ми е отвратителна,веднага се появяват пъпчици и изглежда мръсна.Фдт-ена действа при мен като бариера един вид.Мисля че пудрата Дабъл уеър е точно каквото търсиш Peace
Тя е задоволително покривна,стои естествено,дълготрайна е...

Откакто ползвам Сити блока спф 25 на Клиник забравих за всички видове фактори,дори не обръщам внимание Peace

# 569
  • София
Пудрата на Авен как се отразява към края на деня - лъсва ли лицето с нея? (за развалянето - абе аз имам чувстваото, че в кризата развалиха всичко, не само козметиката)

Мими, ти Dowble wear light ли ползваше? И как точно действаш със сити блока - след измиване на лицето директно него ли слагаш или преди това слагаш серум или друг някакъв крем?
Аз сега тествам дневните кремове на Ювена, имат 20-ти фактор, но дори флуида не ми се сработва с фон дьо тена - лъсвам моментално щом се гримирам. Днес съм без фон дьо тен и не лъщя  newsm78 Явно фон дьо тенът на Лнком за комбинирана кожа има още едно доказателство, че е гаден. Само да свършиии #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт