Били ли са ви като деца?

• 62 523
  • 1 554
  •   1
Отговори
# 735
   Брей, ама вие имате и научни аргументи защо е добре да се създават причинно-следствени връзки у малкото дете чрез бой и болка? Направо се респектирах...
   Както вече казах по горе, все ми е тая дали си шамарите децата. Ако случайно някоя е учителка, хич да не помисля да възпитава моето чрез теориите си.

Ина, вече зацикляш. Пошляпване по дупето е безсмислено словосъчетание ако детето не усети болка. Оттам нататък е все едно къде точно удряш, като по лицето е освен болезнено и обидно. Впрочем не знам защо толкова държите да класифицирате ударите, нанасяни на децата... все е еднакво погрешно, поне съотнесено към моето. С вашите - както щете.

# 736
Пошляпване по дупето и Шамар, едно и също ли са?

За детето са едно и също, да. Ако това мнение ви се вижда твърде агресивно отстоявано, моля за извинение  Praynig

Victory, мила, на колко години си?

# 737
Добре, понеже се чудиш как да извъртиш въпроса, ще извъртя и аз моя.
Има ли значение дали ще те шляпне, ще те набие или ще ти нанесе побой?

Ааа, имало значение кой те бие.  Joy
И за детето е от особено значение кой го бие. Ако го бие мама или тати го възприема като възпитание и не се чувства обидено, засрамено, унизено. Но ако го бие някой друг, тогава вече се чувства в пълното си право да се почувства по гореописания начин.

# 738
Значи едно дете на две години не може да разбере от дума кое е добро и кое е лошо, но може да разбере кой го бие с възпитателна цел и кой - за да го обиди?  newsm78 Това вече е смешно...

# 739
Добре де, хайде кажете, как ще постъпите, като детето не иска да чуе от добра дума, ще го оставите да си счупи главата ли. Само на това отговорете, за да знам, как трябва да се постъпи.

След като сте казали, че боя е все бой, хубаво, съгласявам се.
          След хиляда приказки, обяснения, и пр. добри неща, ще го оставите, ей така да скочи под колата, и след това, ще му се скарате с добро, и ще му обясните, че така не трябва да се прави, за пореден път? След, като е вече под колелата  Rolling Eyes

# 740
Айде стига де. Хиляда книги има как да отстраниш физически едно тригодишно от опасно място и да му отвлечеш вниманието, като самия ти не се сещаш.

# 741
  • В Космоса
Естествено, че има разлика между шамар и бой с колан, примерно. Shocked Много сте ми чудни как ги приравнявате с лека ръка.

# 742
инна, няма смисъл. Просто приеми, че ти имаш право на мнение, и другите имат
право на мнение. Нали знаеш какъв отговор ще получиш? Че винаги има друг
начин, който да замени шамара. И че няма граница между шамара и боя, и че
ако ще да е по памперса, то може и без него. Даже не е необходимо да го уда-
риш, самата ти готовност да го сториш сама по себе си прави от детето ти мал-
третирано едва ли (това, последното не се среща често, но го има и него).

Уф, ама и аз ... бавно пиша  Joy

# 743
   Въпрос на вкус. Аз не бих разчитала на това, че съм ударила детето си, и затова то ще се научи да се пази от колите. Докато е малко предпочитам да го държа за ръка в близост до автомобили.
   И, да, за мен наистина винаги има друг начин, които да замени шамара, и който работи по-добре за моето дете... не обичам да бия деца,ни с шамари, ни с нищо,  даже ми е противно.

Последна редакция: вт, 01 фев 2011, 16:34 от Iris04

# 744
Ти му отвличаш вниманието, физически го придърпваш, говориш, четеш, даваш примери- Детето расте, от 3 годишно, става 4,5 годишно, то продължава да се пуска под колелата на колата, въобще не те чува какво приказваш. Вървиш си по тротоара с него, и изведнъж отново хуква към колата, и какво, продължаваш да обясняваш, докато го прегази колата, ама нали с добро си му обяснявал.

И аз бавно пиша. Joy

Приемам мненията, всеки има право на мнение. Там е работата, че детето си не съм го пипвала, така че съм спокойна, ....уфффф Май не /само да си помисля.../ Crazy

# 745
 Оф, не ми се прелива от пусто в празно.  Peace  Аз не искам да преминавам тая граница, че според мен възприятията и разбиранията на възпитаващият и тези на възпитавания може мнооого да се разминават. Отидоха по дяволите тогава всички теории...
Не ми достигат понякога ни думите, Ина, ни волята, ни добрината и любовта да удържа на инатливостта или моментните настроения на децата. Викам си помощници.   

# 746
Ирис, може и ли и към теб аналогично Simple Smile Радвай се, че не ти се е налагало и
е било достатъчно да го водиш за ръка винаги и не се е инатило детето. На
никой не бих пожелала да е убеден, че не би посегнал на детето, а животът
да му го наложи. Просто има и друга гледна точка...  

Ааааа, аз съм го пипвала моето - по памперса, един-два пъти. Сега, като по-
расна леко, не мога и да си помисля да ударя, даже и шамарченце. Не мога
и това е. Знам, че мога да повиша тон и да се скарам. Но не и да ударя, не
и да наложа каквото и да било наказание за каквото и да било. Вярно, че не
ми се и налага - всичко решаваме в движение.

# 747
  • София
 След хиляда приказки, обяснения, и пр. добри неща, ще го оставите, ей така да скочи под колата, и след това, ще му се скарате с добро, и ще му обясните, че така не трябва да се прави, за пореден път?

Права си, без бой няма как да се мине. Само, че ако едно дете скочи пред кола, за бой е майка му, която е пуснала ръката му при преминаване в близост до коли. Същата може да чопли семки в парка, но е добре да ползва ръцете си, когато преминава покрай коли, пресича или ходи по тротоара с детето си.

# 748
...става 4,5 годишно, то продължава да се пуска под колелата на колата, въобще не те чува какво приказваш. Вървиш си по тротоара с него, и изведнъж отново хуква към колата, и какво, продължаваш да обясняваш, докато го прегази колата, ама нали с добро си му обяснявал.
И защо си мислиш, че дете на тази вьзраст, с абсолютна липса на чувство за самосьхранение, ще се стресне от един шамар и ще се превьрне в кротка овчица. То от колите не го е страх, та от твоя шамар ли Rolling Eyes
Ако детето ми просто така се пуска под колите и аз знам за този проблем, просто няма да му пусна рьката и ще гледам да сведа вьрвенето покрай оживени улици до минимум, не бих се надявала на шамара да му запази живота Whistling

# 749
Дъфкана и сдъфквана е тук многократно и разнолико концепцията, че се случва да излезеш от кожата си, да изпуснеш контрол, да посегнеш...Но колко често изпускаш до такава степен контрол?
Защото при много хора това е норма на поведение.

Имам усещането, че се заигравате с много понятия от много идейни полета, и в крайна сметка стигате до личното виждане и възприятие...Докато "пошляпваянето, шамарът и боят" като възпитателни методи не се забранят със закон, тогава такива спорове ще придобият отенък на безполезност.

Общи условия

Активация на акаунт