АБКМ при бебето и диета на майката. Лактозна непоносимост.

• 10 529
  • 17
  •   1
Отговори
# 15
Включвам се, за да пожелая успех на Кало и Сиси  Hug Бързо установяване на точната диагноза и още по-бързо и безболезнено израстване на проблемите!!!

# 16
  • София
Усмихнатото, здравей пак.
Съгласна за писане тук.  Simple Smile
Съжалявам, че пак се е влошил малчо, дано е било за кратко. Всъщност при него какви са симптомите - само се превива и плаче, че го боли или има и газове? И има ли някаква повтаряемост в денонощието? Както ти писах при моята дъщеря са все нощно време проблемите. Питам те, за да видим до колко са им близки симптомите, не че това точно много ще ни помогне. И аз съм объркана доста  newsm78.
Може би не бързай да му даваш млечни, все пак ти си ги включила скоро за себе си отново и да му помогне повечко време да ги приема чрез кърмата и после директно, знам ли? По-добре да отговоря на конкретните въпроси вместо да се опитвам да давам съвети по толкоз неясна тематика  Simple Smile

Та безлактозното мляко е вид АМ. На нашия пазар има 2 марки - Al 110 на Нестле и Аптамил-безлактозно мляко. Аз взех от второто. Нищо лично, но Нестле не ги долюбвам и не купувам нищо тяхно. Правих няколко пъти кисел като не винаги слагах и от АМ-то (неудобното е, че не можеш да си го направиш по-рано, примерно докато дечко спи, защото като всяко АМ трябва да се изяде до 1 час). Но сега се светнах, че кутията е отворена и има пък трайност 3 седмици, а са 400 гр. и ще гледам да употребя по-голяма част от нея. Даже си мислех, ако решиш и ти да даваш, че мога да я разделя и да пробваш преди да купуваш.
(Не знам от кой квартал си и дали още си по майчинство - аз съм в Лозенец и не ходя на работа все още. Ако решиш, пиши на лични)
За лактозата в кърмата иначе си съвсем права, има я. Дори съм чела различни теми покрай коликите с обяснения за предното и задно мляко и че предното е по-богато на лактоза и спомага за коликите. И затова се старая при честите нощни будения да предлагам само едната гърда в продължение на поне 3 часа, ако успея и 4, уж да и е по-леко, но не е това решаващото явно  ooooh!

Питаш ме за закуската - ще те опиша как и (не мога да го намеря това ударено и, защо ли  newsm78) е горе-долу целия режим на хранене.
Вечер 22:30-23:00 кърмене и заспиване
Спи до 10:00 сутринта +/- 1 час (през нощта суче колкото пъти се събуди, но мин. е 2 пъти (около 3-4ч. и 7-8 ч.)
Ако не е сукала за последно към 8-9ч., след ставане суче, иначе я обличам само и ако не потърси сама не давам.
14:30-15 зел.-месно пюре 190-200 гр.
19:00-19:30 - каша или кисел.
Като напоследък и се доспива към 17:30 и ако не сме някъде навън в движение, суче, заспива и измества кашата/кисела твърдо към 19:30-20.
На мен самата ми е ясно, че не е много добър като режим - например сутрин е склонна да направи голяма пауза -5ч, стигала е и до 6 и повече. Но тя веднъж спи до късно, а после към 12 излизаме на разходка и заспива почти веднага и тогава е дългия и дневен сън 2,5-3 часа често. Заради това почнах да не и давам винаги в 10 да суче с цел да си измести обяда по-рано, но засега не работи  Blush
А закуска просто не виждам как да дам, според мен, ако спеше нормално нощем щеше да се събужда по-рано, а сега ако дам в 10:30, обяда ще остане за 16 ч.
Понякога си мисля, че трябва да опитам да махна това сукане към 17 за заспиване, че стават на често хранения, но после пък си казвам, че то си е един вид успокоение и приспиване, вярно и хапване, но едва ли преяжда. А и както са големи и се движат имат нужда от енергия, а и тя почти не пие течности. Сокове не давам, вода и чайче пие съвсем по малко, недолюбва никакви шишета, какво ли не изпробвах - само чеше венците и си играе. Та минах на обикновена чаша, но пие съвсем по мъничко.
А при вас как са кърменията?
За кашите - давам от инстантните. До тук съм взимала само безмлечни на Хип- елда, овесена, многозърнеста. Лазарова каза да не прекалявам с тях. Дори елдата била натоварваща- е то не остана нищо за ядене. Но все пак накрая на листа беше написала редуване на безмлечни глутенови каши с кисел. (В интрес на истината вчера дадох кисел с АМ и настъргана ябълка и поне в началото спа 4,5 часа, което се случва рядко, днес май ще повторя менюто)
За Колийфа - ти даваш ли още? Аз в началото давах даже 4 пъти на ден- 2 с кърма, 2 с твърдата храна. Сега продължавам да давам с твърдата, а вечер инфакол, иначе се превиваше много нощем и много трудно отделяше газовете  Embarassed

От това, което сподели за Kуманова се разубеждавам да ходим при нея.
Идеята ти за хомеопат не е никак лоша. Аз самата съм се лекувала с хомеопатия, а от 4 месеца водя и сина си (4г.8м.) при хомеопат, но за беба още се колебая. Хубавото при хомеопатията е, че няма нужда да имаш точна диагноза, важно е да се опише добре "картината" както казват хомеопатите. И тук идват моите колебания, защото като водих сина си - първоначалното интервю продължи близо 3 часа и хомеопата задава въпроси и на него доста, общуваха. Докато с бебе/малко дете ще говори само майката и бихме описали субективно симптомите. Разбира се става дума за нашите деца и ние си ги познаваме най-добре, но дали чувстваме точно като тях, а това е важно там....ох, много се отплеснах. Все пак и за мен това си остава сериозен вариант, просто засега го отлагам още малко, не знам защо и аз. Иначе съм доволна от докторката на сина ми, тя е и педиатър.

А, и за теста исках да ти пиша. Сега като ми описа подробно какво е, се сетих, че Лазарова спомена нещо за някакво дишане, но толкова набързо и без подробности и с идея, че е за големи деца, та аз и не попитах тогава за повече подробности.
Аз продължавам упорито с диетата - мисля поне 3 седмици да станат. Не знам какво и н акого ще докажа точно. При моята дъщеря със сигурност не става дума за АБКМ, но да видим тази пуста лактоза...
Много разхвърляно писах и аз. Мисля, че и още щях да пиша, но едва ли е нещо полезно като инфо.

Ще споделям пак, ако отима някаква промяна или изнамерим съвършения доктор  Simple Smile
P.S. малко съм прекалила с писането - извинявам се  Embarassed

# 17
Здравей и от мен пак! Този път ще се опитам да съм по-кратка и ще пиша само по темата (понеже искам и други неща да пиша, но на лични вече, че ще излезем от темата Wink).

Симптомите му са точно това - превива се и плаче. Газове има, но малко, според мен са в границите на нормалното. Повтаряемост няма никаква - случва се по всяко време; не съм открила и зависимост от момента на хранене - т.е. дали преди или след хранене - пак няма значение.
За млечните - и аз бях решила да изчакам още малко, но реших, че като хапне малко от тази торта нищо няма да му стане  Blush. В интерес на истината, все още не съм сигурна дали е от тортата - просто хапна действително малко, а и бяха минали повече от 12 часа дори (пък четох, че ако е лакт.неп. се проявяват болките в рамките на 2 часа след лактозна храна)..

Колийф не давам отдавна - спрях го малко преди да отидем при Янева - за да имам по-ясна картина на оплакванията..

За диетата.. На мен все още ми е странно и не мога да проумея защо при съмнения за лакт.неп. е необходимо да се прави диета, при положение че има лактоза в самата кърма.. По-удачен вариант определено ми се струва да се дава безлактозно мляко (ако това, разбира се, гарантира до голяма степен излекуване на проблема за кратко време), отколкото каквито и да било диети.. Не знам, честно казано.. Въпреки че съм страшен привърженик на кърменето, ако ми кажат, че е това, и че ще се оправи от няколко седмици безлактозно мляко, сигурно бих се навила да пробваме...  Confused

Гери, благодаря!  Hug

Едит: Пропуснах да кажа, че усещам кисела миризма на пълните му памперси. Но не съм сигурна дали не си внушавам. Няколко души мирисаха също, няма пак единни мнения  Laughing  Rolling Eyes Това към симптомите Wink

Последна редакция: ср, 17 фев 2010, 20:06 от Усмихнатото

Общи условия

Активация на акаунт