деца в чужбина

• 50 748
  • 331
  •   1
Отговори
# 210
  • София
+ спирт, йод или друго за дезинфекция. Внимавай, че напоследък шишенцата не затварят добре и се разсипват в багажа  Wink. Евентуално и витамин С. Аз винаги добавям Зодак или Кларитин (антиалергични).

Да добавя за продаваните лекарства без рецепта - има ги, но са различни от нашите и е трудно да се ориентира и купи по тази причина (говоря за Германия, но и в Англия ще е така). Тук поне си знаем кое е добро и кое не и за какво се използват. Освен това децата си помагат помежду си и си разменят лекарства  Wink

# 211
Момичета благодаря ви за отговорите.  bouquet
Утре ще купувам,някои неща напълно ги бях забравила, като спазмалгон например,сега ще добавя или него, или нещо от този род.
Нещо за дезинфекция май ще го пропуснем,никак ама никак  не ми се иска  да и сложа йод  в куфара,като знам какво може да стане,ако се разлее.От там ще си купи,ако се наложи.
Противоалергично задължително.

# 212
Може да сложиш спирт вместо йод. В Германия поне е доста скъп. Аз слагам неща, които могат да се счупят в пластмасова кутия за храна и нея я слагам между дрехите, които са в торби.Аз бих сложила и една опаковка ремантидин и имодиум или ентерол.

# 213
Maлеее децата ще са като мобилни аптеки . Shocked ooooh!

# 214
SOS
детето утре в 6.10 лети за Холандия ще учи в/Enshede/
 и заминава с малко закъснението този който трябваше да го посрещне се оказа голям задник/извинявам се за израза/
преди половин час ни информира че, не можел
в паника съм
ако някой може да помогне ще съм благодарна щял живот

# 215
сега виждам колко е часът- днес ще лети на 11.09

# 216
Виолетка, успех! Знам, че ти трудно, но детето ще се оправи. Намери ли квартира? Пиши какво е станало.
Аз сложих йодасепт за рани. Каква сума дадох за лекарства #Crazy, но поне съм спокойна, че има в него за първоначална помощ. Мисля да се поровя за тази ЕЗК - какво покрива и т.н. Като няма стойност, защо тогава правят панаири и не я издават вече ако не докажеш отсъствие от България повече от 2 месеца newsm78? Стефан  bouquet, благодаря за информацията.

# 217
  • някъде из облаците
Тази ЕЗК, поне в Англия, миналата година въобще никой не я искаше, тя наистина май е само за спешни случай и за временно ползване. Тази година на голямата въобще не съм я подновявала, на малката извадих, защото четох че от 20 юни има промени при ваденето на жълта карта - разрешителното за работа на студентите. А нашата държава се прави на интересна, хем проблеми при ваденето, хем на никого не е необходима #2gunfire . За лекарствата, еми всеки родител си познава болките на детето, например малката ми страда често от стомах, винаги имам дуспаталин, задължително ще и сложа, голямата няма проблеми, пу-пу и не съм и слагала. Аз ще сложа алгон, дуспаталин, капки за нос, някакви за смучене за гърло, аулин3-4 прахчета, чудя се сироп за кашлица, какъв да  newsm78 е или асс, ма последния път като го пиеше, почти не и действаше, ефералган, витамин с от разтворимите по 1000мг,  ooooh! май трябва да направя списък, че време не остана.

SOS
детето утре в 6.10 лети за Холандия ще учи в/Enshede/
 ooooh! знам какво ти е, но ще се справи детето, няма страшно, лошото е че е в последния момент са ви информирали.  Praynig Hug

п.п. сега се сетих ще и сложа задължително тайлолхот, на моите много добре им действа, няма да слагам парацетамол и се сетих за витамин В комплекс, на голямата обещах да пратя.

Последна редакция: нд, 11 сеп 2011, 20:05 от valha

# 218
не знам за добро или за лошо тази сутрин wizzar отложиха полета  едвам е успял да си вземе место за 13 ти
аз даже се зарадвах сега ще имаме още малко време за организация
пък и ще пристигне в работен ден

# 219
  • някъде из облаците
не знам за добро или за лошо тази сутрин wizzar отложиха полета  едвам е успял да си вземе место за 13 ти

Сега сега имате време да си проучите нещата, а нов билет ли си купихте или ви го презавериха  newsm78 . И ние летим на 13, но за Манчестър, дано да няма проблем с полета. Тя ще е на квартира и ще се придвижва с такси, като за първи път. Успех на децата и лек полет.

# 220
Виолетка, успех, но продължавам да твърдя, че е най-добре да отидеш се него. Говоря от личен опит. Ако имате възможност отиди. Попътен вятър на децата Peace.

# 221
  • София
Виолетка, успех, но продължавам да твърдя, че е най-добре да отидеш се него. Говоря от личен опит. Ако имате възможност отиди. Попътен вятър на децата Peace.

Подкрепям! По-уплашена от онези първи дни, никога не съм я виждала. Надявам се, че поне общежитието/квартирата ви е осигурена, защото намирането за няколко дни е много трудно (при нас беше на 4-5-ти ден). Има и куп формалности за уреждане.

# 222
  • Варна
Влизам да пожелая успех на тазгодишните нови студенти извън България  и кураж на майките  Laughing Безпроблемни полети на пътуващите тези дни  Peace Дано всичко се нареди по-най добрия начин за децата  Praynig

# 223
нямам голяма възможност но не би било невъзможно просто сега вече е късно за билети
голямата ни грешка е че се се доверихме на ,,приятел,,

# 224

Сега сега имате време да си проучите нещата, а нов билет ли си купихте или ви го презавериха  newsm78 . И ние летим на 13, но за Манчестър, дано да няма проблем с полета. Тя ще е на квартира и ще се придвижва с такси, като за първи път. Успех на децата и лек полет.
каза че си го е презаверил по Интернет .Ние сме от Варна а той е в София от няколко дни
а за квартирата -дадоха му адреса и тел на къщички за временно ползване
докато се установи
така че, дишам маааалко по- спокойно

Общи условия

Активация на акаунт