деца в чужбина

• 51 384
  • 331
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Каква е магистратурата - техническа, хуманитарна, медицина? Още малко инфо, ако може... Simple Smile

Икономическа. Районът е NRW - Kьолн и около него.

# 286
А, точно такава ще търсим и ние. Само тия 60% ме притесняват....със знания от Бг дали ще стане... Confused

# 287
  • София
А, точно такава ще търсим и ние. Само тия 60% ме притесняват....със знания от Бг дали ще стане... Confused

Трудничко е. Досега не е имала проблем с изпитите (между първите 15%, а не 30% е по успех), но тъй като е редовна на лекции и упражнения, материалът ѝ беше лесен. Сега получи само конспект и няколко заглавия на учебници, което доста я затрудни. Наученото досега е давало само насока за четене, но останалото сама трябваше да проумее и да измисли. Дори едната от трите задачи е била напълно непозната като материя, но с другите 2 е успяла да мине 60% процента. При вас ще е проблем и терминологията. Може би, чужденците, кандидатстващи след бакалавърство в страната си, се приемат при по-различни условия  newsm78.

Последна редакция: вт, 28 фев 2012, 11:32 от Тaня67

# 288
  • София
Таня, имаш двоен повод за празнуване Hug

Радвам се за успеха на девойките-здраве, късмет и много любов за напред!  bouquet

# 289
  • София
Meденка, благодаря!  Hug

# 290
Тази полезна тема е замряла  Confused
Има ли приети в Холандия? Ще се радвам да си обменяме информация и да сме си полезни едни на други.

# 291
# 292
Моята дъщеря също е приета магистратура в Кьолн, но при нея нямаше изпит - имат си система за точкуване плюс няколко изисквания, но истината е че тя е с висок успех от бакалавърството , с английския нямаше проблем като изискване така че не е имала проблем. Такси в NRW няма, плаща се само 220 евро за транспорта и Студентенверт.

# 293
  • София
Явно зависи от конкретния университет. Когато писах поста си през февруари, магистратурата беше в университета в Duisburg-Essen, в който нямаше особено желание да учи. Записа, за да не прекъсва студентските си права, а преди 2 месеца кандидатства и в Uni Kоln, където учеше досега, но нямаше прием от летен семестър. Този път не само, че имаше изпит, който трябва да се издържи с над 75%, ами и балът за приемане се пресмяташе по сложна формула. В нея влизаха оценка от изпита, оценка от бакалавърството и оценка от гимназията  Shocked. Мога пак да се похваля, че е приета.  Grinning

Използвам да попитам дали има учещи или новоприети в Хамбург? Желанието на малката ми дъщеря е да учи там (все още чакаме отговор), а не познава никого. Ако случайно има някой - моля да ми пише на лични.

Последна редакция: нд, 29 юли 2012, 17:33 от Тaня67

# 294
Таня, по това което пишеш, значи девойките ни са приятелки, и толкова много са си помагали, че Вили си я обичам като моя дъщеря Hug Да са ни живи и здрави, и с магистратурата ще се справят.

# 295
  • София
Таня, по това което пишеш, значи девойките ни са приятелки, и толкова много са си помагали, че Вили си я обичам като моя дъщеря Hug Да са ни живи и здрави, и с магистратурата ще се справят.

Hug  Ще се справят, няма начин.  Wink

Сега ми се иска да има някой, който и в Хамбург да помогне, но явно не е така популярен като Кьолн. Свило ми се е всичко като си представя какво я чака.  Sad

# 296
В Хамбург е толкова студено, защо е решила там да ходи?

# 297
  • София
Taкa реши. Иска голям град и архитектура. Почти навсякъде архитектурата е в малки градчета. За мен най-добрия вариант беше Аахен, че е на 30 минути от Кьолн, но е категорична, че не иска.

# 298
Аахен е невероятен град!
Аз на малката не съм и дала опция да избира, ще учи там, където живее сестра и и точка Mr. Green
Но пък и имаме 3 години докато завърши, та дотогава много вода ще изтече  Simple Smile

# 299
Привет! Тази година ще уча в Edinburgh Napier University- Interior and Spatial Design и ще сьм на квартира...та ако някое от децата ви сьщо тьрси ськвартирант, ще се радвам да ми пишете на лично сьобщение. Simple Smile)))))

Общи условия

Активация на акаунт