деца в чужбина

• 51 384
  • 331
  •   1
Отговори
# 255
Искам да попитам, ако някоя мама знае , има ли значение от кое училище се изпраща справката за успеха или само успеха като такъв има значение ( за Германия по-специално) ?

# 256
  • София
Искам да попитам, ако някоя мама знае , има ли значение от кое училище се изпраща справката за успеха или само успеха като такъв има значение ( за Германия по-специално) ?

Koгато кандидатстваше голямата дъщеря, завършила 91 НЕГ, твърдяха, че в Германия училището е с име и ако има деца, между които да избират, ще изберат от 91-во. Според мен не е така. Просто на децата от 91-во им е най-висок успеха и ги приемат най-лесно. В университета, в който е дъщеря ми са деца от различни училища и градове. Някои от тях дори нямат сертификат за език и първата година учат език.

# 257
запис да ви следя  bouquet

# 258
На 3 ти ноември в американския университет в София ще има презентация на техническия университет в Милано. Най вероятно ще представят специалностите си, но ще говорят и за стипендии, които предлагат. Може да е полезно на някой. Ето и линк където има повече подробности.

# 259
  • Вече на светло в София
Имам едно питане.
Дали някой е пращал по- малко дете (12години) без придружител  да лети с някоя авиокомпания? Искам да изпратя малкия си син на гости на сестра му, която е студентка в UK. В сайтовете на авиокомпаниите пише, че до 14 год трябва придружител.

# 260
Имам едно питане.
Дали някой е пращал по- малко дете (12години) без придружител  да лети с някоя авиокомпания? Искам да изпратя малкия си син на гости на сестра му, която е студентка в UK. В сайтовете на авиокомпаниите пише, че до 14 год трябва придружител.
Има вариант за придружаване от стюардеса, ние сме го правили. Трябва да се заяви при покупка на билета. Стюардесата поема детето и го предава на посочен от вас човек.

# 261
  • Вече на светло в София
mami21, благодаря Hug   bouquet
Може ли малко подробности. На отиване синът ми (12 годишния) ще пътува със сестра му (20 год). На връщане обаче трябва да заявя придружител стюардесата ли? Тази заявка се направи сега като се купува билета, който ще е отиване и връщани за дребния, така ли? Вие с коя авиокомпания сте го правили?

# 262
Дъщеря ми пътува сама, двупосочно София- Берлин с България Еър. Заявихме придружител при купуването на билета. Трябва да питате просто какъв е варианта. На летището попълвахме документи с данни, тел. на посрещача и изпращащтия. Имаше възрастова граница за тази опция, но иначе беше безплатно.

# 263
Цитат
Импириъл колидж – Лондон, обявява нова стипендия за български студенти по инженерни специалности. Стипендията за български студенти по инженерни специалности „Кольо Фичето” ще осигури пълното финансиране на един студент с изключителни способности  да следва инженерство в сърцето на Лондон.
Стипендията за български студенти по инженерни специалности „Кольо Фичето”, кръстена на името на прочутия български майстор зидар от 19-и век, ще осигури пълното финансиране на един студент с изключителен талант за следването му по инженерна специалност в Импириъл колидж - Лондон. Студентът ще получава 19 000 британски лири (около 42 000 български лева) всяка година от октомври 2012 г., които ще покрият разходите за такси за обучение и ще осигурят безвъзмездна помощ за квартира и издръжка. Тя се предлага на студента в продължение на 3 или 4-годишен курс на обучение в рамките на катедрите по машиностроене, инженерна химия или компютри, както и на студент от междукатедрения курс по математика и компютри. 
Стипендията се предлага само на български граждани от държавни училища в България, чийто доходи на домакинството са по-ниски от 55 000 лева годишно. От кандидатите се изисква да имат средна оценка 5.90 в дипломата им за завършено средно образование.
За повече информация относно изискванията и начина на кандидатстване посетете:   http://www3.imperial.ac.uk/registry/studentfinancialsupport/ugsc … hips/kolioficheto
За повече информация, моля свържете се с:
Simon Watts, Media Relations and Communications Manager
Tel: +44 (0)20 7594 6701
Email:  s.watts@imperial.ac.uk
J-P Jones, Press and Communications Officer
Tel: +44 (0)20 7594 6704
Email: john-paul.jones@imperial.ac.uk
Please note that the deadline to apply to UK universities is 15th January 2012: http://www.ucas.com/students/apply/ 

# 264
Търся фирма за куриерски услуги до Германия. Една Мама беше споделиле за такава фирма за багаж около 30кг и цена около 80 лв.Не можах да намеря, къде точно съм го чела -  някой ако се сеща нека сподели... newsm78

# 265
  • софия
Арамекс

# 266
Благодаря за бързия отговор!  bouquet

# 267
Да похваля "Арамекс" - в сряда изпратен колет / за Германия/ - в понеделник е доставен до стаята в общежитието. Всичко е налице, че и хванах някаква промоция /за 60 лв/. Има радост и за студентката,  и за мама...

# 268
  • София
Да похваля "Арамекс" - в сряда изпратен колет / за Германия/ - в понеделник е доставен до стаята в общежитието. Всичко е налице, че и хванах някаква промоция /за 60 лв/. Има радост и за студентката,  и за мама...

И аз съм доволна от тях. Даже тази седмица ще се възползвам отново от услугите им- ще трябва да пращам принтера и скенера му. Някой да е пращал такива неща? Чудя се как да ги опаковам, та та стигнат във вид възможен за използване?

# 269
Според мен ,най-добре в оригиналните кутии, отстрани дрехи/аз бях сложила и няколко пакета превръзки/ и много здрав кашон - от  тези,  в които се продават телевизори и друга техника/.

Общи условия

Активация на акаунт