Когато в БГ е студено и навън вали, 3аповядайте на топло в Арабските страни, 127

• 43 842
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
 Tired Добро утро на всички,току що се излюпвам,както предполагам някои са забелязали ненавиждам да ставам рано,та събуждам се и поглеждам през прозореца,вали толкова невероятен сняг...  Rolling Eyes
Тессс,искам да те успокоя,че няма значение от възраста,когато и да учиш все те мързи...  Joy Аз направо се мразя за това,по скоро като опре нож до кокъл и сядаш да учиш,чак ушите ти пукат,така че ако сега те мързи,това е защото имаш месец и вътрешно знаеш,че имаш време,макар и много да има да се чете,аз с това си обяснявам моя мързел поне... Simple Smile
Рениииии,искам и аз подробности за срещата ви,като си представя тръпката,особенно ако е имало проблеми и най-накрая стъпва на Българска земя(извинявай,но не знам историята ви с подробности  Sad ),това чувство е велико,много се радвам за теб....за такива тръпки си заслужава да живееш...  Heart Eyes
Спомних си за Аля,някой има ли някаква информация за нея и нейната история,дали е още в София?
Амал,аз живея в София.А за работата по телефона,не можеш да си представиш с какви въпроси се обръщат към нас,просто понякога не мога да повярвам какви хора има,като например взимат коли и не знаят как да запалят....  newsm78 Пък и нещото,което мен ме впечатли е,че те имат самочувствието,че са велики и в много от случайте се държат доста зле...но има и големи сладури...
Хайде оствям ви,надявам се скоро да ви видя,пуснах на АС съобщенийце и така...
Приятен ден на всички...
Дуа,отдавна си мисля,да споделя колко съм впечатлена от теб,още в миналите теми,мисля,че си уникален човек и съм наистина възхитена от теб...   bouquet
Целувки на всички...  Flutter

# 181
АС, успя да преминеш през границата невредима значи.  Mr. Green Голям късмет си извадила, смелчачке.  PeaceА дано има самолетни, къде къде е по-лесно. Въпреки, че по сирийско аз Обичам да ходя с автобуса, толкова е разнообразно, пък и винаги има някой познат да пътува, като се почнат едни приказки. Незнам като ходим с дребното как ще е, дали ще мигна изобщо, щом и Ясмника така се почувства. Hug Утежняващи фактори, какво да се прави.

Ягодке, прикачи ли се вече към албума? Peace Значи сме съгражданки.  Peace

Тес
, и аз мисля, че за ученето годините нямат значение, винаги си и е гадничко.  Mr. Green

Ясмин, много ми хареса снимката с таткото, знакова е направо. На тати синковеца.  Peace Нея да я сложиш на аватара заслужава. Незнам, аз искам някоя мама от арабско да каже бръснали ли са косата на бебето си. Че тука имаше една мама от Иран е мъжа й накара я да обръсне бебето като беше на 7 месеца, да му пораснела гъста косата. и една друга позната имам, без арабска връзка Mr. Green пак така беше направила, на детето косата е много гъста сега.  Peace Иначе и нан нашата сирийка косата е мекичка, все едно че нея описваш. Понякога й се смачкват къдриците, но най-са хубави когато й е мръсна.  Joy

Мама Йоли,
къде изчезна да кажеш как мина обядът по сирийски?  Hug

Свеар, как се повлиява Амин с терапията?  Hug

# 182
Аз пък все си мисля, че не ми се учи заради годинките. Не че бях голяма читанка през първото си висше, ама с лекота запомнях всичко, не като сега  Sad . Може би тогава и ангажиментите ми бяха по-малко, та затова, абе знам ли, ама трябва да се стягам вече  #Cussing out
А филмчето снощи го свалих и се наместих да го гледам и .....  дори не съм разбрала кога съм заспала  Rolling Eyes . Какво ми става напоследък - заспивам към 10, макс 11. Сега ще чакам уикенда, че след Листопад веднага се кипьосвам  Mr. Green .
Ники, честита победа! Хабибито дали още празнува?!  Laughing
Това за бръсненето на главичките съм го чувала, дори имам 1 приятелка, на която са й я обръснали като бебе и сега наистина й е мнооого гъста. Ама една такава вълнеста, абе не ми харесва на допир. Моята например никога не са я бръснали, ама ми е много гъста и хубава освен това  newsm03 , та си мисля, че по-скоро е до ген.

# 183
  • София
Разгледах снимките, колко е сладък и 4аровен Каруми! Heart EyesНай-много ме изкефи морския залез - композицията в оранжево, на нея дори и мъникът е  обле4ен в същата тоналност и е един заме4тан.. Hug
Амал,Принципно и аз оби4ам пътуването с рейс.Но когато то се повтаря  понякога   по няколко пъти месе4но,става досадно и уморително.Пък да не говорим, ако е гарнирано с присъствието на 3  броя от упоменатите от теб утежняващи обстоятелства. Mr. GreenНо към Йордания ще се пътува с автобус, в това спор няма. Peace
Ягодке, пуснах ти на ли4ни нужното, 4акаме сним4ици и от теб! Hug
Напапках се сутринта здраво, после се наспах, а сега 4акам хабибито  да ме разходи до морето, да си погукаме на 4 о4и Mr. GreenНе знам,дали съм се хвалила, ама от доста време ве4е преодолях страха от мотора и сега аз съм тази, която подканя за джиткане с него насам-натам...Дале4 по-бързо е, ина4е с транспорта ме хващат лудите.. hahaha JoyПълен шестак съм си, знам това! Mr. Green
Вярно, иранската мама къде за4езна newsm78 Тъкмо щях да й кажа, 4е седмокласни4ката скалъпи доста прили4на презентация за Иран, която да си призная про4етох с интерес.Казвам го защото о4аквах да е пълна с копирани факти от Уикипедия, ама не познах.. NaughtyБеше се ровила из разни пътеписи на английски в нета, от които беше извадила наименования на типи4ни ирански ястия и напитки, както и техни снимки..Тези яденета не ги бях 4увала, ама това не попре4и лигите ми да потекат при вида им..Друг интересен слайд касаеше традициите за поднасяне на 4ая.Бу4ката захар, имаше си име, което забравих заради ЕГН-то, се поставя под езика и тогава се отпива от малката 4ашка.И още доста интересни и нови неща про4етох там.Запознах се и с изпълненията на съвременни ирански певци, пар4етата им служат за музикален фон...
Това за бръсненето съм го 4увала, но никога не съм го прилагала. Wink Дори и да има ефект, едва ли е кой знае какъв.На голямата косата й е толкова гъста, а на една от близна4ките е толкова перушинеста, а са третирани еднакво - подравнявани от време на време и мити с еднакви шампоани.Ама просто каката има косъма на тати, а една от малките - маминия... Crossing ArmsДругата близна4ка по отношение на коса е в златната среда - нито гъста, нито рядка..

# 184
Привет арабелки!!!
ТЕС радва се хабибито и то мноооооого. Снощи цяла нощ са "празнували" по улиците - имам предвид цял Египет. Опита се да се свърже с мен след мача, обаче все прекъсва връзката. Явно операторите са празнували и те  Laughing (шегичка - бая претоварени). Обаче такава гюрултия се чуваше, че не може да се опише. Този път много внимавах всички ел.уреди да са изключени, че предния мач ми коства един фритюрник както знаете  hahaha hahaha Joy Joy Joy.За ученето все си мисля че докато е по-млад човек и по-неангажиран по-лесно се учи. Аз започнах да следвам след като се роди първото ми дете и докато вляза във форма направо не е за разправяне  ooooh!
АМАЛЧЕ при вас сняг значи вали. Тук сутринта беше едно слънчево, сега се заоблачи и мисля че идва насам снега. Ама и го очаквах, че нали от утре тръгвам на работа  Mr. Green
ЖАСМИН много сте сладки  Hug Много гушки на хубавеца.
Рени чакаме включване с разказ как минава посещението на хабибито  Hug
АС рвазвам се че си имала късмет и безпрепятствено си стигнала при съпружието.
На всички неспоменати  Hug

# 185
  • сред маслини и портокалов цвят
Ох, ей сега се сетих какво искам да ви питам и вече 3 дни забравям.
Какви са според исляма препоръчителните срокове за продължителността на кърмене. Изобщо коментирали се колко дълго е приемливо да се кърми детето.
Много ми  е важно да разбера, тъй че ще съм благодарна на всякакви отговори.

# 186
Ясмин, знам, че е препоръчително детето да се кърми до две години според Сура Лукман, ая 14. Embarassed Аз хич не влизам в тази група. Embarassed

"И повелихме на човека да се отнася добре с родителите си... Носи го майка му в слабост връз слабост и го отбива в две години. Бъди признателен на Мен и на родителите си! Завръщането е при Мен."

А какви тълкувания има незнам.

# 187
Да, така е написано. Обаче една многознайница от родата на мъж ми заяви, че тия две години били за бременността и кърменето общо- 9м бременност и 1г и 3м кърмене. (по тия нейни сметки тя е перфектна, щото нейното го отби точно на 1,3.)
Аз не, че си го слагам на сърце, ама ми се ще отказа ми да отбия да е подплатен с некакви богоугодни причини, та да им затворя устите.
А ако действително препоръчителния срок е 2 г., аз ако кърмя повече, това като прегрешение ли се брои?

# 188
ясмин не е грешно да се кърми и след 2рата година,а Амал правилно е казала кърменетое до 2рата година-бременноста не се включва.Но вече са малко жените които кърмят целият срок.

ас приятно прекарване  Hug

ники честита победа   bouquet

Сега видях снимките Каруми е голям красавец  Heart Eyes

Последна редакция: пн, 01 фев 2010, 17:59 от Вещица обичаща чесън

# 189
Здравейте,мамчета!  bye
Съжалявам,че скоро не съм се включвала с писане. newsm09От време на време успявах да „намина” за малко  да попрочета какво сте писали smile3529,ама нали съм на работа все не успявам да се включа писменно.
Топъл поздрав на всички който са имали повод за празнуване.

newsm51  ura  baloni
Разбрах ,че има хора дето се интересуват от пътуване с автобус newsm01
,та нали работя в „МАНОР” мога да се изкажа по въпроса Naughty-имаме автобуси тръгващи от София всеки вторник и събота в 14’00ч.Цената на билета до Халеб е 45е=90лв,а до Дамаск 50е=100лв.За пътуващите до Амман от София – 80е=160лв.Те пристигат в Дамаск и от тук им се организира транспорт(включен в цената разбира се) до Амман.Обратните курсове от Дамаск за София са в сряда и неделя в 8’00ч сутрин.Ако има пътуващи от Пловдив могат да се обадят на мобилен 0899 782084.А телефона на офиса в София е 02 832 50 03.Автобусите са немски и много удобни,а си имаме и стюард,който да се грижи за вашето удобство.Ако имате въпроси можете да се обадите и на скайп: manorcompany – това е дамаския скайп ,на който ще ви отговори моя милост welcome.Ще се радвам да помогна на всяка една.[/center][/size]

# 190
Ясминке, има още една сура, в която е упоменато:

Ал бакара, ая 233:

"А майките да кърмят рожбите си две пълни години, когато мъжът поиска кърменето да завърши. Онзи, чието е новороденото, е длъжен да ги храни и облича според обичая. На всяка душа се възлага само по силите й. Да не се злостори на майка заради нейната рожба, нито на онзи, чието е новороденото, заради неговата рожба, и за наследника е същото. А ако и двамата искат отбиване, при взаимно съгласие и съветване, не е прегрешение за тях. И ако искате да поверите рожбите си на кърмачки, не е прегрешение за вас, щом се отплатите, давайки според обичая. И бойте се от Аллах, и знайте, че Аллах съзира вашите дела!"

Това е от превода на проф. Теофанов. Според половинката обаче има смислова неточност в превода и че става въпрос в първото изречение за желанието на жената да кърми, не на мъжа.  newsm78 Да ти кажа чак толкова не съм задълбавала в смисъла, важното за мен беше, че е препоръчително. Само че нали ви казах, напълно се провалих още на първия месец.  Embarassed А и все пак е използвана думата кърмене, не виждам как може да кърмиш бебе, което не си родила все още. newsm78

Ассдсв
, появи се.  PeaceМного ли работа има сега зимата?  Money

Последна редакция: пн, 01 фев 2010, 20:36 от amal

# 191
момичета мили, добър ден!

Как сте? Аз, съвсем не в тона на темата, да си кажа нещо, което от вчера много ме мъчи - хем ме предупредиха хора, които работят главно с български работодатели, че вече е така, но докато сама не вихах... Накратко, нали писах, че съм се цанила да помагам за търсене на финансиране за един болничен асансьор. Та около мен има доста български колежки - те работят друго. Някои са на пенсионна възраст. Вчера работодателят реши, че може да ги осигурява на 4 часа, а те да работят по 8. Така ще спести данъци и осигуровки. Сега много хора правят така - за съжаление.

Много е недостойно това, обстановката е много напрегната.

Ей такива неща като видя, и ми се иска да продължа докато мога и докато ни искат, да работим по международните организации и с хуманитарни акции, въпреки, че е "чергарска работа" и някой от близкото бг семейство е на мнение, че трябва да уседна. Но за половин осигуровки, върху минималната заплата, на половин туй-онуй...
Пък най-добре е да не работя, да си пиша програмите у дома и да готвя тажин. А половинката да работи. Ама и това омръзва.

Лек ден. Сега почвам да пиша и ще гледам да не надавам ухо на недоволствата, макар че са прави хората.

# 192
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Добро утро арабски сънливки  hahaha

Да сложа нещо за събуждане  Simple Smile

Не съм компетентна по въпроса за кърменето, но бабите при нас казват, че е добре да се кърми по-дълго време и бебето да  се отбива или през май, или през септември, когато няма много болести и времето нито е горещо, нито студено.

На племенницата на мъжа ми й обръснаха косата като беше бебе. Сега е с хубава коса, но едва ли е от това. Иначе и аз съм чувала, че като се обръсне косичката на детето, после израства по-гъста коса. А тук има и друго поверие- ако на кръщенето на детето косата му се увие около стотинки, ще му бъде къдрава. На мъжа ми така са му правили и има ефект  Laughing.
На малката косата й е къдрава и без стотинките, а не ми се мисли какво щеше да е ако я бяхме увивали  #Crazy. Нейните къдрици се изправят отгоре като й порасне косата, сигурно натежават.

assdcv   wavey

safar_maktoub, неприятна ситуация. Но мисля, че все пак е незаконно хората да работят 8 часа, а да им се плаща и да ги осигуряват на 4. Това може, но да работят половин месец.Освен това има субсидии за работодателите, които намаляват работното време, вместо да съкращават хората и на такива работници  се дават допълнително средства, отпуснати от държавата. Сигурна съм, че на шефовете това им е добре известно.

# 193
добро утро хубавелки Hug

с кииборда от монитора се пише мого бавно,но няма как-ще изтърпя цъкането Tired

Амалче-как сте Hug-лидето слуша ли Mr. Green

за кърменето срока е препоръчителен,а не задължителен-като се водим от мисълта,че Бог Знае и Иска най-доброто за нас Heart Eyes(ето в сурат ал-Бакара е упоменато,че при взаимно съгласие,кърменето може да бъде прекратено по всяко време,стига да има разумна причина за това...
и така неуспеха с кърменето на Лидия Heart Eyes,преминава категорично в категорията "извинени" Wink  
 ...а между другото ,споменатия аят (вторият-  е низпослан за случаите ,в които родителите на кърмачето са в състояние на развод  -нали и това се случва в живота-та ни е дадено наставление за спраянето с проблемите,които носи със себе си тази неприятна ситуация) Rolling Eyes    
вероятно знаете,че разводът, според Всевишния, е едно от позволените неприятни събития,което може да  споходи всекиго- Бог не го Желае никому-но Знае слабостите на своите творения и деградацията(или вредите),които можем да си причиним(на нас  или на другите)благодарение на тези слабости...та попадайки в подобен проблем-ислямът ни дава леснина при спрвянето с него... Peace

-всъщност няма проблем или ситуация,която според Исляма да няма своята позволена и разумна развръзка.

Както бях чела някъде-всяка заключена врата може да бъде отворена-ключът се намира в ръцете на мъдрия Творец...
а сега ми идва наум,колко по-приемливо е да си поискаме ключа,отколкото да вярваме на шейтана,че с няколко ритника ще разбием набързо вратата и ще постигнем целта си- Wink
...не се замисляме за щетите и поправката,които все някога ще трябва да заплатим... Outta Joint
от кърменето ви поведох към хоризонта на размислите си Laughingпростете  bouquet

ще продължа в слеващ пост

....

Последна редакция: вт, 02 фев 2010, 10:32 от DUA

# 194
Благодаря на всички взели присърце терзанията ми на кърмачка. Grinning
Всъщност аз нямах и намерение да отбивам дребния, но съм подложена на дружен роднински натиск (и от двете страни) да го направя. Доводите им са много, кой от кой по-безумни и безмозъчни. Та като изчерпах здравословната страна на въпроса, реших да почна с религиозната, та белким се смирят и ме оставят на мира. Grinning
За щастие с мъж ми сме на един акъл, та засега Карумче си остава кърмаче поне докато не стане на 2. Него ако го питаш сигурно ще цока докато не стане 1-ви клас, ама понеже е малолетен все още, най-вероятно няма да му се зачете мнението. Mr. Green

Аз ще поработя днес, стига само лежане и ядене. Може после да пусна снимки в албума да видите красотите, които творя. Не съм най-добрата на света, но аз си ги харесвам и с голям мерак ги правя. (става въпрос за визуализации на къщи. Мъж ми прави проектите, аз 3D-визуализациите).

Ако поне малко е постопли, ще излезем с Карумче да поръшнем из снега.

Общи условия

Активация на акаунт