Сърдечни малформации- тема 6

• 54 855
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
И моите очи се насълзиха ...

Ива, бързо да се възстановите! И само хубави новини вече да се чуват около вас  bouquet  bouquet  bouquet

Много целувки на бебо!

# 571
iva1718  Hug
Добре дошли у дома!
Бързичко възстановяване!

# 572
Здравейте! Отдавна не съм писала,само преглеждам темичката Grinning

Радвам се много за вас Ива Hug,нека Бог ви пази  и закрия Praynig

Елида не се тревожи,а сложи на детето обици щом иска Naughty Wink

На Плами пробихме ушите на 1 година и 5 месеца и почти 4 месеца след операцията,не се е налагало нито да пие антибиотик,нито нещо друго съм правила,просто промивах със спирт и завъртах обратно на часовниковата страна обеците 1 път дневно,така както ни казаха от медицинския център където ги пробивахме.

Поздрави на всички от нас и бъдете здрави и много щастливи! Heart Eyes

# 573
  • Русе/ София
Ива слава Богу че сте си у дома-живи и здрави вече!  Praynig  Hug Браво за успешно свършената работа от д-р Митев, неговия хирургически екип и всички грижили се за Тошко и помагали в изпитанията ви.      bouquet   Да сте все здрави оттук нататък!  Hug
Съжалявам за македонското детенце и драмата която преживява семейството му, както и за детето в кома...... Cry Дано поне то се събуди и зарадва изстрадалите си родители. Praynig  Praynig  Praynig
Благодаря ви за успокоението относно обиците - ще се постарая да им пробия ушичките и на двете девойки този месец - искат да бъдат "мадами".... Whistling

# 574
Здравейте, искам да попитам-някой знае ли телефоните в отделението?

Ива и  нас днес ни  изписаха (след катетъризация)-засякохме се в  стаята с играчки, радвам се, че и вие вече сте си у домаSimple Smile

Последна редакция: пт, 10 сеп 2010, 18:10 от Deja Vu

# 575
  • Русе/ София
Дежа Ву, върни се на 36 страница-там се е включил хирурга на много от нашите деца -д-р Пламен Митев и е дал новите телефони на болницата. Незнам точно кой ти трябва- клиника, интензивен.... но върти наред на дадените нови координати и искай телефона който точно ти е нужен. Добре че д-р Митев ни уведоми за промените иначе щяхме да си въртим на телефони....без отговор отсреща Wink

# 576
 Elida  благодаря, на Клиниката ми трябва или интензивен, понеже имам няколко въпроса  за предписаните ни лекарства....сега ще видя назад.

# 577
 Deja vu здравей,
Радвам се че и вие вече сте си у дома.  Simple Smile Бързо възстановяване на малкия Ангел! При приемането ни в болницата се заговорихме с др Митев и аз му казах че пиша във форума и той тогава е решил да се включи. Видял е че са сгрешени телефоните и е написал актуалните.
 На всички вас благодаря за моралната подкрепа  bouquet Много сте мили!!!!!
 Дано са ни живи и здрави дечицата и само хубави новини от тук насам

# 578
  • Русе/ София
Момичета- днес пробихме ушите на девойките Wink)) Ходихме на празника на Милка в нашия град и от там се навихме за обеците Wink) След първото ушенце трудно пробихме второто - вече с рев, но сега са щастливи и доволни, че са "мацки"Wink))  Party Показват си ушите на всеки срещнат.  Laughing И на нас ни казаха промиване с кислородна вода, спирт и въртене на обичката в следващите 4-5 дни и да ги носим поне 1 месец (ако решим после да ги сменим).  Сега остана само желанието на Дарина за "тракащи обувки" (разбирайте дамска обувка с токче). Явно сме в такъв период......коконски Wink))) : Mr. Green
Поздрави на всички и весел, и спокоен уикенд!  Hug

# 579
Elida, да са ти живи и здрави "коконите" Simple Smile Стаси още не проявява интерес към обиците  и аз малко си го спестявам този момент. Нека да мине операцията (още чакаме) и тогава ще видим...

# 580
Здравейте много отдавна не съм писала но нямах никакво време. Виждам че има нови мами чийто деца са преживели операции и сега се възстановяват. Виждам че и д-р Митев се е присъединил към нас и това много ме радва.За мен лятото беше много натоварено но въпреки това ходихме и на море и на планина. От днес Криси е на градина,а ние с кака се подготвяме за първия учебен ден. Тя е вече гимназистка в езикова гимназия със изучаване на немски и английски езици.

Елида учудиме факта че няма да ходите на градина. После ще ви бъде по трудно, но вие си знаете Hug.

# 581
  • Русе/ София
Зори, отидох в градината и обясних ситуацията на директорката. Ние сме на 5 месеца от операция, а вече 2 пъти пие АБ,отделно противоалергични (направи ларингит) и все е я с червено гърло, я с течащ нос....и това без да ходим на градина. Трябваше да тръгнем от 15 септември, но лекарките ни (личната и кардиложката) решиха, че това е възрастта на най-честото боледуване и с основание се притесняват за нея. Искат да изчакаме да укрепне имунитета й преди да я вкараме в „кошера с осите” (всички вируси в градината) Wink  Директорката ще запази мястото й- без да плащаме такси. Иска да я заведа догодина „април – май”... когато пожелая и преценя, че е готова да ходи на градина. Така че живот и здраве догодина ще са и двете там – Дари във 2-ра група, а Тити в първа. Другият вариянт е да тръгнат директно в предучилищна група. Що се отнася до това, че ще й бъде трудно- не вярвам. Аз лично не съм ходила нито на ясла, нито на градина...идея нямам на какво ги учат там. Била съм в предучилищна 2 години (както е и по съвременната ни система). В първи клас можех да пиша, да чета и да работя с числата до 10 (събиране и изваждане). Майка ми много се занимаваше с мен (не от болни амбиции, а поради желание от моя страна). Без да се хваля, тази преднина, остана и в по-горните класове. Много мои съученици продължиха да сричат и по нататък. Мен пък математиката не ме увлече и не ми вървеше особено- много е индивидуално, зависи от самото дете. Дари не иска да се храни сама (не че не може, просто стои на масата и не яде, ако не й сложиш в устата), но се разваива в много други области според мен – дядо й я учи да играе на шах, реди пъзели с по 50 - 60 части, работи с компютър(пуска си филми, музика и рови в детски сайтове), познава буквите (може да ги пише с клавиатурата Wink)) и малко се занимаваме с английски Wink Тити е точно обратната- на нея й дай да руши, да разваля, да се бие....но чуе ли музика направо пощръклява – страхотен рок и метъл фен е Wink) Нея ще й търся някакъв по динамичен спорт, не й се занимава с пипкави неща...енергията извира от това дете. Но тя се храни и облича сама без някой да я кара или изисква от нея това и не спира да говори (за 2 годишно дете определено шашка хората). Така че много много са различни- ще видим кое накъде ще тръгне.
Когато се чудехме как да постъпим с градината, намерихме и една частна – 6 деца в група и по-малък риск от разболяване (не 26 в една стая!), но таксата е 280 лева на месец и ако детето не ходи в някои дни (независимо от причината), трябва да се плаща 50% от тази такса т.е. 140 лева си ги даваш за да ти пазят мястото, а ако ходи- още толкова. Не ни е по джоба изобщо. И ние както повечето български смейства сме във „финансова криза” (с една заплата – 4 ма човека).
От друга страна Дари и Теодора вървят винаги в комплект – когато едната е болна, в рамките на седмица прихваща и другата (няма как да ги гледам отделно) И така: АБ, противоалергични, хомеопатични, сиропи, капки.....ето ги 100-150 лева на месец за лекарства. Гледаме да си спестим както парите, така и главоболията. Затова се спряхме на този вариянт – да се гледаме вкъщи. Смятам, че от мен по добре никой няма да ми гледа децата (нито детегледачка, която и без друго не мога да си позволя на този етап, нито баба).
Успех на Криси с градината- дано не боледува, но той  вече е голям  и ще се справи. Успех и на Вики- много добре се е ориентирала с езиците. Вече познанията по 1 език  не са достатъчни. И браво за почивките които сте изкарали семейно Wink  Hug
Забравих да кажа, че уж АБ не влияе на Синтрома, но 3 седмици след спирането му ние минахме горната граница на разреденост на кръвта - с малко, но я минахме. Затова искам да спестя допълнителния прием на лекарства (извън тези за сърчицето) защото ни прецакват цялата схема и се започва пак едно често венозно бодене за протромбиново време, едни изследвания, едни чудеса....

Последна редакция: пн, 13 сеп 2010, 15:49 от Elida

# 582
Дани извинявай аз не съм разбрала, помислих че окончателно сте се отказали от градината. Ние също изчакахме да минат 6 месеца след операцията и тогава тръгнахме на градина, но за съжаление в началото ми боледуваше, може би при всички деца е така докато се изгради имунитет.

# 583
Ива 1718, добре дошли у дома! Пожелавам Ви бързо да забравите преживяното и да ви се случват само хубави неща от тук на сетне...
Моят Пепи ходи вече втора седмица на градина...Сутрин си плаче за мама, но казват че бързо му минава- дали е така, не мога да съм сигурна. Иначе от както тръгна на градина е станал много кисел и истеричен, не дава никой до го доближи и иска само мама, вечер се събужда с рев и ме вика...Явно стресът за малките деца да се откъснат от нас е страхотен...Надявам се да му мине, скоро...

# 584
  • Русе/ София
Няма нищо Зори- с нищо не си ме засегнала за да се извиняваш.  Hug Просто ти описах образно картинката с градината Simple Smile Сега пак сме с Т (без гърло или хрема) Вече 2 вечери вдига до 37.7. Надавам се да се разминем без  АБ този път...., но явно е от времето и от възрастта в която са децата - боледуват какво да се прави  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт