Отговори
# 465
здравейте мами!и ние искаме да се присъединим към вас,макар и със закъснение.малката ни принцеса Андреа е вече на 2 месеца и 2 дни и е истински бонбон.имаме си и батко Валентин на 6 години и 4 месеца.до сега не сам писала,защото от скоро имаме компютър.предишният ни го откраднаха и аз се бях зарекла,че няма да си купуваме нов заради баткото,но.....!сега мисля да наваксаме  Simple Smile

# 466
Здравейте майчета.
Аз също съм новичка сред вас . Понеже видях че пишете за спането исках да ви попитам нормално ли е детето ми да спи по 3-4 часа максимум през деня. Той е на месец и няколко дни и почти през целият ден будува, като много често и плаче. През нощта също не му се събира много сън , най често спи от 9 до 12 и после почти не мигва до 8 сутринта когато заспива и е спокоен до 9 след което пак будува. Миналата седмица започна да яде през 3,5-4 часа , а от няколко дни насам иска да се храни почти през два часа. Започвам вече да се тревожа.

# 467
Мили момичета, никак дълго не съм обмисляла това, което ще напиша в настоящото си излияние към вас. По-скоро ми хрумна съвсем спонтанно и не съм сигурна дали ще мога да изкажа красноречиво всичко, което имам предвид!  Wink

Та темичката тука опустя - в това спор няма. Болестта й е видима и с просто око и причините са ясни без да са нужни задълбочени анализи и коментари. Верно е, че чатът е доста интересен и има своите предимства и макар да имам контакта си с вас там, на мен ми е някак тъжно по отминалите времена и срещите ни с вас на страниците на този форум.  Cry

Надявам се, че докато агонизира и бавно умира темата за ДЕКЕМВРИйските ни вълнения все ще се намерят нови мами, като eleni79 и Сърничка, които да желаят да се включат тепърва и вероятно ще я съживят. И всички тези нови мами са добре дошли.  Hug

На мен обаче ми е тъжно, че тук загърбихме най-съкровените си моменти и най-вълшебните си емоции още от времето, когато душите ни бяха изпълнени само със страхове и красиви блянове за бъдещите ни рожбички. Споделяхме и радости, и болка и преодолявахме всичко заедно. Подкрепата беша тази, която всеки един от нас търсеше и подкрепата беше тази, която ни държеше тук, защото я намирахме за себе си и умеехме да я даваме на онези, които се нуждаеха от нея.  Hug

Умората да се подкрепяме разболя темата ни и разпадна едно наистина весело и задружно семейство, в което признайте си живеехме щастливо!  Hug

Мисля си, че ако стигне до 50тата си страница, тази наша Коликова темичка, няма да има мама вече в нея, която да иска да я поднови или най-малкото дали ще има такава, която знае паролата на умрелия вече потребител December2009?   bouquet

Та с такива размисли и страсти относно осиротяващата ни тема се събудих преди малко и реших да ги споделя на глас с вас. Аз от моя страна ще продължа да надничам в тази темичка и с радост ще пиша, ако тук има с кого да споделям, но понеже се случи да родя детето си през ноември, ще потропам на вратата на ноемврийските мами, защото за мен е важно да общувам активно с мами, имащи същите трепети и вълнения като моите, които ще могат да ме разбират, да ме съветват и да ме подкрепят във всеки момент, в който имам нужда и аз ще правя това за тях разбира се, ако ме приемат в Ноемврийския отбор!  Wink

# 468
  • sofia
Здравейте компанията,
много съжалявам че форума опустя и всички се включват когато има спор. А може би той е причината да не пишете.

Аз обаче предпочитам да чета тук, ако трябва и в чата да влизам ще ми стане много.
eleni79  добре дошла! Да знаеш тук не винаги е такава скука, понякога е много "весело". Laughing

aluin радвам се за малката щастлива Веда, пожелавам успех с наддаването, защото е важно. Peace

Честито на всички рожденници - малки и по-големи, да се здрави и послушни.

А сега да се похваля и оплача.
С мъжа ми решихме да отидем за 2-3 дни на Боровец да караме ски. Взехме с нас голямата, а малкия оставихме на баба му (свекърва ми).
Оставих замръзена кърма - достатъчно количество.Реших да и гласувам доверие, а и той е толкова кротък и лесен за гледане, че няма как да го объркаш. Да ама не! Обърква му режима след едно прехранване и обилно повръщане след това и от там започва ужаса.  Още първата нощ не иска да спи и да яде, в следствие на което е носен и приспиван на ръце, друсан, клатен и разхождан. Наложи се да се прибера по спешност. Mr. Green Следващата нощ нямах проблеми.
Аз изкарах чудесно времето беше страхотно, много сняг и малко хора, разложих се на СПА и т.н. Всичко това обаче ще ми излезе през
"носа". Така е всяко удоволствие се заплаща, за съжаление и от детето.

Сега изобщо не иска да заспива сам - реве в шезлонга и се дере.Като го взема и го разходя за 2 секунди млъква. Връщам го и пак започва рев. Направо полудях. #Cussing out 300 пъти съжалих че не го взех с мен, а го оставих да го научат на нещо което изобщо не беше необходимо. #2gunfire Не съм предполагала че толкова бързо ще свикне. Сега разбира се ще се опитам да забрави за разходките на ръце но не знам дали ще успея. Май ще трябва доста да пореве.
Знам че съм виновна.
Приемам съвети. Благодаря.

П.С.  Сърничка добре дошла.

Съжалявам, че има и такива които напускат темата и смятат че тя ще умре. Не мисля така, но........   Успех в новата тема!

# 469
Алба а , просто ти трябва много търпение и не забравяй все пак колко бързо се е научил на ръце. Вероятно толкова бързо и ще се отучи. Но все пак дано имаш здрави нерви  #2gunfire

# 470
ей  наистина много е запустяла темичката ни Sad

искам да благодаря на тези които споделиха за сълзичките,даже  вмомента съм запарила лайка и ще ги измия след малко.

а относно темичката на мен лично тук ми е по удобно.

за спането и бодуването и при нас бодува доста особено през деня почти не спи или по точно си подремва, 2 дена като бахме на разходка си поспива доста добре в количката

# 471
Привет и от нас!

Реших, че вместо да констатирам и аз колко е пусто в темата, да дам своя принос за оживяването й.

Джени, добре казано Peace, надявам се, че освен ноемврийките и ние ще продължим да се радваме на вашата компания с Мишел!

Добре дошли на новите мамчета- не ни хващате в най-добрия момент, но и това вярвам ще се промени!

# 472
  • Русе
 HugЗдравейте декемврийски мамчета Hug

Позволявам си да пиша във вашата тема,защото искам да пиша ЛС на едно от вашите мамчета,но кутията и е пълна...
ggvass освободи място,за да ти пратя съобщение Peace

Успех с коликите...Не съм ви чела и незная какво давате.Нас ни спасиха Лефакс и Инфакол,но под "спасиха" имам в предвид,че му успокояваха болките иначе почти до 4-ят месец си ги влачихме тези гадинки bowuu
 Hug Приятен ден от един батко Joy

# 473
  • София
Хайде да последвам и аз примера на Ласи и да се разпиша Simple Smile
На мен също форума ми е по-удобен, за чата въобще нямам време.

Ласи, излезе права, нямаме АБКМ, а атопичен дерматит. Редувам Екзомегата с Нахткерцен и положението е много добро засега (пу-пу) + НАН ХА. Чудя се само необходимо ли е да поизчакам с Пентаксима или мога да си го слагам на 2 навършени месеца  newsm78
Пневмококова ще слагам, ама мисля да е като свършим  с Пентаксима.
Вече излизаме почти всеки ден, По този повод- има ли някоя мама със слинг, какъв модел и удобен ли е за разнасяне?

По въпроса на Пепинчето- нашата кака беше същата общителна натура, ама тя освен да приказва, прегръщаше и целуваше всеки, който види  Mr. Green Говорих, говорих, че не бива така- никакъв ефект. Израсна го самичка, сега вече не е чак толкова устата.

Засега толкова от мен, поздрави на всички и до скоро Hug

Опс, забравих добрите обноски  Embarassed Добре дошли на новите мамчета Hug

# 474
Ето ме и мен! Ох толкова рядко пиша вече, ама нЕма време. Даже сега се чудя как така пиша най-накрая  Laughing Да се отчета - вчера бяхме на второмесечната ваксина, купихме и Пентаксим. Прие я много добре детето, нито температура вдигна, нито повръщане, нито диария, нищо! Браво! А аз толкова се притеснявах. Само малко по-поспалива днес, ама това да е. Вече сме 4700, качили сме кг, 57 см, пораснали сме с три (това от миналия месец). Кърмим се, на три, четири часа през деня, нощно хранене нъцки, момата вече спи нощем (може би от две седмици вече). Крусти по главата мноооооооооогоооооооооо, милата, да я съжалиш, на рани чак, вчера ни изписаха едно мляко на кортикостероидова основа Адвантан се казва) за три дни, трябвало да минат набързо от него. Още днес виждам подобрение  Peace
А коликите вече са минало, пу пу пу  Crazy
Това от нас, набързо, сега почвам да ви чета назад  Hug

# 475
  • София
CatWoman , не съм много компетентна, нека Ласи се изкаже, ама съм чела, че кортикостероиди се прилагат само в много краен случай при толкова малки деца. В смисъл, че те потискат само симптомите, а не премахват причнителя. Лили също има крусти, аз не ги мажа с нищо, почнаха постепенно сами да намаляват, ама ти си решаваш, разбира се Peace

# 476
ясно ми е, но при нея наистина е сериозно положението, кожата на челото в горната част е направо на дебели, сухи, жълти струпове, а отдолу се показва кожа на рани до кръв, а и ще го мажем само три-четири дни. Нищо друго не помогна до сега - ни Веледа, ни олиа, ни мас, ни Нахткерцен, нищо. Мерси за съвета, все пак  Peace

# 477
  • София
Ааа, ясно.
Значи при вас положението е по-сериозно.
Успех, дано бързо се оправи Hug

# 478
Добър вечер,момичета Simple Smile,от четвъртък се каня да ви благодаря на всички за съветите относно пъпчиците/но в четвъртък ми блокира нещо компа/,мажем ги с едно мазило и като чели има напредък-червени са,но няма течност в тях-упорите гадини
Вчера бяхме на преглед за очичките....казаха,че всичко е наред,,,клетките на ретината се развиват в правилната посока и в правилната големина и форма,,,,викат ни чак след 3 месеца...олекна ми!
Днес .....беше много вълнуваш ден...ходихме със сестра ми до Асеновград...другия месец ще бъде булка...в първия магазин и си хареса роклята...само дето обикаляхме из всички магазини,пак се върнахме там!

п/с.връщам се да ви чета...прочетох само ,че Веда е добре-много се радвам за нея и дано е все така....ако има някой който празнува или е празнувал тези дни да му е честито!
Много сте писали,бе,,,,,,надявам се все хубави нещица! Hug

Последна редакция: нд, 07 фев 2010, 21:54 от katrin_bb

# 479
  • тук
добра вечер, мили хора Simple Smile
Жени,   Hug
Катрин, днес ми остана повече време и погледах снимки. Много хубав този Димитър (няколко любими мои мъже носят това име, имам специално отношение); много се радвам за оченцето
Алуин, поздрави на малката Веда; ще си я пазите, гушкате, храните и тя ще стане голяма и силна  Heart Eyes

за спането Али има хубави и лоши дни, така е и с нощите; забелязах, че няма зависимост между това колко часа е спал през деня и спокойствието през нощта; снощи за първа нощ пропусна едно хранене - размрънка се традиционно към 1 , но аз реших вместо да го накърмя само да го обърна по коремче и той си заспа пак; нахраних го в 4 и бях доволна ; стискайте ми палци да се превърне в тенденция

добре дошли на новите момичета

Общи условия

Активация на акаунт