Отговори
# 90
Здравейте и от мен,
честита ни нова темичка, дано я напълним с хубави новини за нашите дечица. Поздравление за оформлението.
Ние сме добре, бебо ми е още с инфекция, за която бях споменала, още сме си на капки в очите и нослето и пак си има зачервяване в очичките. А за капак аз от два дена съм с остра диария и съм на препечени филии с вода, но успявам да цедя и да му давам кърма. Д-рката каза да не кърмя и да съм с маска при бебо, да не се окаже някой гаден вирус, къде го пипнах, пфу  ooooh! . Иначе ние нощем не се храним почти от началото, той сам си заспива към 12 и се буди в 6, но рядко се буди и към 4, при което баща му става завърта го на другата страна и той спокоен спи ( е имало е и вечери, май 4-5, в които е искал ядене и съм давала). За пишлето - само почиствам с физиологичен р-р, без да се опитвам да го отварям, понеже доки каза, че има време и ще каже като дойде това време. За хълцането - почти всеки път след хранене се случва. А моето чедо неще всеки път да оригва, държа по 30-40 мин след хранене, той спи на ръцете ми и накрая го оставя в леглото без да се е оригнал.
Вие вигантола как го давате, аз го капя директно в устата на бебо, след това давам водица да го отмие, но мъжа ми казва че не било правилно. В листовката пише да се дава с мляко, ама аз съм на мнение, че все пак лекарствени вещества, под каквато и да е форма в хубаво да се вземат с вода.
petia_sport и моята сесия наближава, след 1 месец, та предполагам колко ти е натоварено, успех ти пожелавам  Peace .
FROLIC нашия синковец снощи като зарева и няма успокояване, не се беше случвало това, и както казваш нищо не помага от методи разни и накрая го оставих за малко в кошарата и млъкна, като се успокои го изкъпахме, хапна и заспа. Но какво беше това реване, незнам и аз.

# 91
 Тъй додах си,имаме "Стафилококова инфекция" #2gunfire.Казвах аз ама кой да ме слуша,направили са й и Антибиограма и се оказва,че е резистентна към доста АБ.Ходих при педи,тя рече АБ веднага.отидох и при УНГ спец тя пък каза без АБ само промивки.А сега де батсадя какво да правя newsm78.Утре ще я водя при частното педи и ще видим тя какви ще ги свърши.А УНГ-то рече да й правя изледване на кръв и урина и ако са чисти да й слагам ваксините,ма много ме е страх.Ласи-дай компетентно мнение моля те Praynig.
Адашче-честитито за изпита  bouquet

# 92
Момичета, и ние сме със стафилококи Sadдайте идея за някакви капки в нослето с по-слаб антибиотик , защото сме на 40 дни и изобщо не ми се дават силни антибиотици. Нека препатилите мами да кажат лесно ли се лекува този "подарък", защото ме е жал да го гледам милото как хрипти с носле и е запушено и диша трудно. За съжаление се отразява на храненето - дразни се от запушеното носле и отказва да суче Sad

# 93
FROLIC,разбирам те напълно-както и да се опитвах да помогна на бебо,той си беше нервен,превъзбуден и мн уморен,но не спеше,а само дремваше и после се вкисваше-а аз виех от умора и обикалях стаята като луда,чак свят ми се виеше Mr. Green
е,при нас проработи карп+еспумизан Л в млякото/ние сме на АМ/....от 3 дни спим през деня /в момента спи от 3 часа/ ,а през ноща с едн хранене спим от 10 до 7 -мисля,че при мен проработи увиването с мекичко одеалце и гушкането,даже като го гушнах днес на спалнята и сега чак не вярвам на очите и ушите си Simple Smile
също днес го оставих да спи увит с шапка в стаята на отворена врата към терасата-така се унесе веднага и изкарахме до 3-я час на храненето,иначе беше готов да хапне на втория час-усещах го как се точи да реве за мляко,ама го надхитрих.
успех ти пожелавам,ако се сетя за някакви други техники,ще пиша веднага-може пък и ние да измислим някое златно правило срещу рев и неспокоен сън Simple Smile
между другото ,има ли вече мамитас детегледачки.....?че аз както съм без грам помощ,започнах да мечтая и вече ми се върти една такава идея за няколко свободни слетобеда/1-2/ през седмицата......мале ,и на 1 ще съм благодарна... Embarassed

# 94
виждам че май повечкото бебчета се борят с болките в коремчетата.И аз да се похваля след снощното реване и гърчене до 24ч.заспа малкия и се сабуди чак в 6-30ч.което му е за първи път GrinningИначе режим и ние  не спазваме а и намам намерение да махам нощното кърмене още повече че аз самата се сабидих в 6 с болки в гърдите и когато си хапна от едната и заспа изцедих от другата110 гр. Shocked Shocked

за хълцането  и ние почти винаги си хълцаме но мисля че е норммално

# 95
yas_min_a   Пепинчето   и нии сме със силно хъркане от нослето и намерих решение, една приятелка ме посъветва да слагам в нослето физиологичен разтвор, по колко пъти си искам на ден, абсолутно безжредно е, и само сле няколко ден изезнаха хриптенията, пробвайте, продава се във аптеките и струва стотинки, а много помага и е безвредно

# 96
  • Пловдив
slava80 що пък трябва да й казваш на педито, че не си спряла нощното хранене? Аз например не давам да ми се карат за неща, в които съм убедена и за да си спестя главоболия казвам това, което те искат да чуят. Така и те доволни и аз добре. И аз нямам намерение да спирам каквото и да е щом детето си го иска.

Аз да се оплача от мойто чаве. Голям рев това дете като й сменяме пампата или като я обличаме след баня, все едно я биеш. За 1 м. не е ревала има няма 6-7 пъти. То не пяхме, не дрънкахме, какво ли не и не спира.  Препотявам се сто пъти от зор да бързам. Много е срамежлива явно  Mr. Green Само във вода мълчи. Вече се принудих да я обличам права в ръцете ми. Ама така не успявам добре да сложа пампата от ритане и два пъти вече пропуска и трябва пак преобличане и пак рев  ooooh!

# 97
Marleen надявам се да сте добре. Имам племенничка с АБКМ и етърва ми се консултираше с доц.Маринова. Тя е доволна от нея. Май вече преодоляха, но се кърмеха дълго, етърва ми беше на диета през цялото време, внимателно и късно се захранваха, забавиха и имунизациите, и избягваха всевъзможни алергени-прах, акари, полени..
Ние се кърмим нощно време и така ще я караме. Сок няма да давам, дори и педи ме посъветва така. А миналия път ме караше да започвам с него. Сега е променила гледната си точка.

# 98
elly, за съжаление при нас е по-сериозно и с физиологичен разтвор уви не става.  Впръсквам по няколко пъти маример спрей обаче няма ефект, а и сме със зелени засъхнали секрети в нослето. И си ги мъкнем тези неща от родилното още.

# 99
Здравейте момичете, позагубих се ама знаете как е Simple Smile
Бяхме самички и нещо никво време а в малкото свободно-сън.

Та да попитам някоя мама която е поръчвала от англия капки за колики само ИНФАКОЛ-а ли от там става и каква долу горе му е цената там и съответно тук и с какъв грамаж и как се дават и май станаха много въпросите ама нещо ми е овъртяно в главата!?
Мерси предварително, макар сигурно и много да е разискван въпроса съжалявам, че ще се повторя ама няма как

# 100
Ние в края на тази седмица си чакаме Инфакол капките - от Англия, обаче чрез познати. Цената там е от 6 до 8 лева. Тук идват по-скъпо ако се намерят. А за дозировката ще проверя като ги получа.

# 101
Привет!Варна ,как сте? Ние още сме си затрупани от снега, на места има над два метра преспи.Днес пратих мъжо до магазина със сака да купува провизии, че утре пак го дават да вали и ще успеем да излезем напролет като се стопи големия сняг  Mr. Green
Поне детето ми много послушно, папа и спинка (пу пу)
И ние с физиологичен разтвор му промиваме нослето на Емил.Бях писала че нашия сам се отказа от нощното хранене като направи два месеца. Но и аз не бих го спряла по свое желание по добре да му дам да хапне и да спи отколкото цяла нощ рев и нерви за всички ни.!И също много обича да си седи или спи в коша за колата!Даже го вземаме с нас на масата ,слагам коша върху един стол и да пият по ракийка с баща си. Laughing Laughing
Айде лека от нас!

# 102
  • София
Ангелчето, Вигантола в началото и аз го давах директно в устата, но после прочетох в листовката и на други места, че не е хубаво така да се дава, защото може да се предозира. Консултирах се и с лекарката и тя ми каза с малко кърма да го давам, за да не остава по лъжичката. Да не го давам директно в устата, защото 2-те капки които ни е изписала са дори повече от възприетото в западна Европа (1 капка) и да не станат повече от 2.
Катрин, на капачката на Инфакола има един капкомер и стандартно се дава по цяла доза (пълен капкомер) преди кърмене.

Последна редакция: чт, 21 яну 2010, 22:15 от sunnyflo

# 103
Здравейте момичете, позагубих се ама знаете как е Simple Smile
Бяхме самички и нещо никво време а в малкото свободно-сън.

Та да попитам някоя мама която е поръчвала от англия капки за колики само ИНФАКОЛ-а ли от там става и каква долу горе му е цената там и съответно тук и с какъв грамаж и как се дават и май станаха много въпросите ама нещо ми е овъртяно в главата!?
Мерси предварително, макар сигурно и много да е разискван въпроса съжалявам, че ще се повторя ама няма как
Инфакола го взех от Англия, две шишенца, всяко ми излезе по 10 лв с доставката. Тук ги гледах за над 20 лв шишенцето. Дава се според листовката по цял капкомер, който е 0,5 и ако не действа по два = 1 мл. Еспумизана за сравнение се дава направо по 25 капки, което си е 1 мл. Лично на нас Инфакола за съжаление не подейства. Спрях Еспумизана и почнах Инфакол и се видяхме в чудо от рев и колики. Следователно спряхме Инфакола и сега пак сме на Еспумизан, пу пу родих се. Така че имам една опаковка Инфакол запечатана, която ще продавам (който се интересува, продавам я за колкото я получих).
А за Винтагола давам по капка директно в устата, докато плаче и капвам  Peace

# 104
катрин ние ИНФАКОЛА го взехме от тук по аптеките и цената му е 6.80лв. но незнам дали е същия с този от Англия,но и аз съм поръчала от там и тогава ще разбера Naughty

Общи условия

Активация на акаунт