Бърза баница с майонеза

• 13 637
  • 10
  •   1
Отговори
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
Здравейте, от тук съм научила много рецепти, които освен много вкусни са и много оригинални. Аз самата не съм голяма кулинарка, но обичам да готвя за всички в къщи и именно форума ми даде възможност да похапваме с удоволлствие. Реших да ви предложа рецепта за една бърза баница, която научих от моя колежка. Тъй като дъщеря ми обожава баници, а аз все нямам време, бях в голямо търсене на някоя бърза и лесна.

Нужните продукти са:
1 пакет листи за баница (аз ползвам на финн точени кори на Белла);
200 мл газирана вода (аз слагам двойно повече, но и това е достатъчно);
сирене
1 кофичка майонеза
олио за намазване

Един лист за баница съвсем леко се намачква, и както е така цял се слага на дъното на намазаната тава, така че да го покрие. Върху него се слага втори леко намачкан лист. Поръсва се с натрошено сирене. Отново се редят по същия начин два листа и върху тях отново се ръси натрошено сирене. Това се повтаря докато свършат всички листи. Гогато се наредят, с остър нож наредената баница се разрязва на квадрати и се слага във фурната леко да се зачерви. Кофичката майонеза се разбива добре с газираната вода и със сместа се залива баницата. Слага се да се пече във фурната.
Мислех, че с майнезата (тъй като вкъщи не ядем майонеза) баницата ще стане много мазна и тежка, но реално не се слага нито мазнина, нито яйца при приготвянето на баницата, които явно сякаш се заместват от самата майонеза.

Надявам се да ви хареса! В къщи искат вече редовно да правя такава...

# 1
Благодаря рецептата. Но не остава ли суха?

# 2
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
не, поне при мен си попи много добре и стана пухкава, аз сложих 400 мл газирана вода, според мен 200 мл е малко

# 3
Лесна,икономична,звучи и вкусна ще я пробвам.

# 4
Тази баница е прекрасна. Правя я от доста време, като я навивам на руло. Не слагам олио и съм заменила газираната вода с обикновена в съотношение 1:1 с майонезата. Всяка кора заливам с разбърканата смес от майонеза, вода и сирене и навивам на руло като за вита баница. Наистина е бързо, лесно, вкусно Simple Smile

# 5
  • Пазарджик/Лондон
Правила съм баница с кренвирши и майонеза, хубава става Wink.Ще пробвам рецептата, да видя как е без кренвирши Wink.

# 6
Не можах да се въздържа и я изпробвах Blush И понеже много не си вярвам, използвах половин пакет кори, но полях с цялото количество майонеза и газирана вода около 250 гр. Страхотия ви казвам - много вкусно, но...не ми бухна EmbarassedПолучиха се едни хрупкави тъъъънички банички, но знам, че пак ще я правя. smile3521 Благодаря за рецептата  love001  А, и един въпрос - колко да я пека, след като я залея - аз в един момент си рекох-да приемем ,че е готова smile3506

# 7
Днес я направих, моташе ми се една майонеза в хладилника и реших да я използвам. Корите бяха Фамилия, те са си много, залях с 400 мл газирана вода, но ми дойде малко "мокра" за моя вкус. Държах я почти час във фурната, за да поизсъхне, вкусна е, да, изяде се, но следващия път ще пробвам с по-малко количество вода.
Myriam bouquet

# 8
Аз също правя баница с майонеза, но с малка разлика в продуктите:
  1 п. точени кори
   2 яйца
  1 майонеза
   1 к. вода(колкото е майонезата)
   1 бакпулвер
   сирене
   Като всички продукти се разбъркват с вилица и са редят върху корите- по ваш избор или взависимост от дебелината на корите през 2 или 3.

# 9
мама преди години я правеше тази баница, но тя по друг начин я реди: на дъното постила един кора и върху нея реди останалото. Обърква всичко в купа, взема листа кора и го намачква като топка хартия, не да е смачкано тотално, а просто за да го вкара в сместа, после както е на топченце го слага в тавата, и така докато свършат корите и сместа. Аз така си правя и обикновенната баница, защото по този начин не ми остават сухи участъци в баницата и плънката е разпределена равномерно...

# 10
  • София
Лелелелееее тъкмо щях да напиша, че моята не стана, ами чак сега осъзнах че сложих цяла малка бутилчица газирана вода "Девин" ..а тя е половин литър ............... божеееееееееееее божееееееее....нямам акъл

Общи условия

Активация на акаунт