Нужните продукти са:
1 пакет листи за баница (аз ползвам на финн точени кори на Белла);
200 мл газирана вода (аз слагам двойно повече, но и това е достатъчно);
сирене
1 кофичка майонеза
олио за намазване
Един лист за баница съвсем леко се намачква, и както е така цял се слага на дъното на намазаната тава, така че да го покрие. Върху него се слага втори леко намачкан лист. Поръсва се с натрошено сирене. Отново се редят по същия начин два листа и върху тях отново се ръси натрошено сирене. Това се повтаря докато свършат всички листи. Гогато се наредят, с остър нож наредената баница се разрязва на квадрати и се слага във фурната леко да се зачерви. Кофичката майонеза се разбива добре с газираната вода и със сместа се залива баницата. Слага се да се пече във фурната.
Мислех, че с майнезата (тъй като вкъщи не ядем майонеза) баницата ще стане много мазна и тежка, но реално не се слага нито мазнина, нито яйца при приготвянето на баницата, които явно сякаш се заместват от самата майонеза.
Надявам се да ви хареса! В къщи искат вече редовно да правя такава...
.Ще пробвам рецептата, да видя как е без кренвирши
И понеже много не си вярвам, използвах половин пакет кори, но полях с цялото количество майонеза и газирана вода около 250 гр. Страхотия ви казвам - много вкусно, но...не ми бухна
Благодаря за рецептата
А, и един въпрос - колко да я пека, след като я залея - аз в един момент си рекох-да приемем ,че е готова