За пързалка и шейна мисли МАРТенската ни тайфа

• 25 651
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
Момичета, вчера се обсъждаше даването на вода веднага след хранене. Днес пробвах и О!!! Чудо!!!! - Ния изпи 40 мл. БЛАГОДАРЯ ВИ!  Hug  Имайки предвид проблемите със запека й, за мен беше адски важно. Дано й повлияе добре!  Praynig
Направо още не мога да повярвам, но съм много щастлива. Да ми имам поводите за щастие  Mr. Green

# 631
  • София
Бухта, аз съм обърнала вничание, че като не е акала Светланка поне един ден, като й дам овесени ядки със сирене и до един час се е наакала. А вода винаги давам по време на хранене, особено, когато яде солени храни.

# 632
  • София - Рим и обратно
Честит празник на Светлетата   bouquet

Васида, наистина е така и тук, никой не задълбава много много нито за хранене, нито за къпане, да не се изцапа детето и изобщо по-широко се гледа. НАшият педиатър, който ми се струва даже и свестен лекар /по-нашенски някак/, след като обиколихме няколко, които съвсем ме хвърляха в музиката, та той още на 10 мес. ми каза, че трябва да яде нашето ядене, без изклЮчение, само захарта каза да ограничавам, т.е. ако трябва да избера бисквита или ябълка, да й дам ябълка. Е, все още й готвя отделно, не мога да си представя да й плясна пастата със сос рагу или скариди, или пържола алангле Shocked /на наши познати, детето е на 1 г 6 мес. с очите си го наблЮдавах на една сватба как поглъща няколко малки сандвича, пълна чиния паста със сос, с всичките му екстри - сол, подправки и т.н. и накрая си хапна и полусурово филе #Crazy/, но това тук си е нормално. Само аз влача пЮретата, когато сме навън, на нашата възраст, по ресторантите, децата си ядат порции, каквито ядат възрастните  Rolling Eyes Свекърва ми пък, още ми се сърди когато й пера дрехите, които й купува, преди да й ги облека - щяла съм да ги повредя още преди да ги е облякла, за какво съм ги перяла сега, нали ги носи от магазина  ooooh! Гостите си нахълтват директно с обувките отвън, няма значение, че виждат, че бебето е все на пода и лази навсякъде. Изобщо не им хрумва, че чистя всеки ден и не е редно да се разхождат с обувките, където тя пълзи Rolling Eyes Абе ей такива работи, различни сме си и това си е.

Айде стига съм се оплаквала, хубав ден на всички   bouquet

# 633
 Ох, изобщо не мога да си представя да тъпча детето на тая възраст с подобни боклуци, които сте изброили. ooooh! В крайна сметка искам да я привикна още от ранна възраст на здравословна храна и се надявам и като порасне да си продължи на нея (въпреки че не е сигурно).
  На мен са ми давали да ям шоколад, а съм нямала сигурно и една година. В резултат като малка ядях само и единствено шоколад ( и пържени картофи) Бях толкова злояда, че няма накъде. И после имах проблеми с гастрита, които сега се нормализираха. Не знам дали двете неща имат връзка, но аз предпочитам детето ми да яде повече плодове и зеленчуци, а не да се тъпче с пържено, мазни сосове и шоколади.

# 634
Роси, ето я чашата, извинявай, че снощи не успях, ама направо заспивах. http://martenichki.snimka.bg/other/nashite-pokupki-za-bebchetata.262534.17285037

Снимала съм покрай нея набързо и новите ни придобивки  Flutter, ама не мога да разбера защо не ми дава да надписвам и редактирам, не знам. И снимките са наобратно и не мога да ги обърна  Crossing Arms

Я аз да допълвам, докато София спи...

СЗА, бързо да се оправяте! И София все по-често иска от нашата храна.И тя вчера яде пилешка супа с фиде и сухар  Laughing, само я намачках.Снощи пък...ще дописвам довечера явно... Mr. Green

Последна редакция: сб, 06 фев 2010, 13:32 от *Nikita*

# 635
Здравейте,

Честит имен ден на малкото и голямото Светле!!!!
Вили-  Hug  браво. Аз имам да записвам магистратура и още се чудя кога да е.
Зеленкото- изчаквам да видя дали ще ни приемат в ясла, ще видя 1 месец как ще тръгне, връщам се на работа до края на годината и уведомявам шева, че ако не ми вдигне заплатата си търся нова работа. Но само при положение, че Елия е ок на яслата. Иначе ще си поседя още 1 година вкъщи, пък знае ли се може и второ да си спретнем.
за яденето- аз май съм най-лудата майка. Елия яде всичко (пу пу). Даже сега и правих супа от коприва. Само вечер сме на АМ.

# 636
  • София - Рим и обратно
~Elg~ едно е супа от коприва /аз й правя редовно от спанак, че тук коприва не съм срещала/, друго е мазна паста, сандвичи и пържоли. Аз докато внуша на мъжа ми, още преди да забременея, че не е редно едно малко дете да се тъпче така, с каквото дойде  ooooh! А докато го науча да се събува вкъщи  ooooh! ooooh! . Но сега вече е съгласен с мене за много неща и сме решили, поне Софи да опазим от всички боклуци като чипсове, шоколади, тестени сладки неща, мазнини и сол, пък да видим дали ще успеем Rolling Eyes

На мен пък, опита с водата след хранене, отново е пълен провал Sad Пак се благодаря, че пие доста мляко.

# 637
Хели Хели, да си жива и здрава! Пожелавам ти  да ти се случват много прекраси неща, които да те карат да се чувстваш най-щастливата жена!!!

Момичета, много хубави пожелания прочетох за моя празник, благодаря ви, мнооого Hug Hug Hug
Вероники, много точно си избрала поздрава, ама не ми се отвори нищо. НО- важен е жестът!!!

Като сте заговорили за яденето- Мария вече не яде толкова колкото преди. И тя се оглежда в нашата манджа, нейното си го изяжда на половина... Това -за обедното, иначе попарата и кашата повече ги харесва.

АМ няма да сменям скоро на 3- то нали е сухо мляко 3-йката...

Слънцето и Бодливка, какво стана с Биг Брадър-а?

Честит имен ден на всички, които празнуват!!!

# 638
~Elg~ едно е супа от коприва /аз й правя редовно от спанак, че тук коприва не съм срещала/, друго е мазна паста, сандвичи и пържоли. Аз докато внуша на мъжа ми, още преди да забременея, че не е редно едно малко дете да се тъпче така, с каквото дойде  ooooh! А докато го науча да се събува вкъщи  ooooh! ooooh! . Но сега вече е съгласен с мене за много неща и сме решили, поне Софи да опазим от всички боклуци като чипсове, шоколади, тестени сладки неща, мазнини и сол, пък да видим дали ще успеем Rolling Eyes
За тестените неща, шоколадите (какво борба водя със свеки за това  #2gunfire), мазнини и сл съм съгласна на 100%.
Аз имах предвид, че Елия си папка доста добре.
Но то от вкъщи си зависи какъв пример ще дадем за яденето. Аз не готвя със запръжки, солено и много рядко тестени неща. Сега друг е въпроса, че навън не може на 100 % да ги опазим.

# 639
  • София - Рим и обратно
Да така е, навън няма как да го опазиш, но много лекари /вклЮчително и нашият педиатър, вече го цитирам за 10ти път Mr. Green/ твърдят, че културата на хранене у едно дете се изгражда до 3 годишна възраст, тоест ако го свикнеш, да речем, да пие чаша мляко на закуска всеки път, задължително до зряла възраст то няма да пропуска да си я изпива всяка сутрин. Това беше само пример, естествено, но ми се струва логично, че хранителните навици се изграждат именно сега и не по-късно от 3 - 4 години.

# 640
  • София
Честито на имениците - малки и големи   bouquet

Искам да  питам и тук за мнения за този тип столчета за хранене:
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/7633
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/1207
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/2883
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/3339
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/7520

Идеята ми е за пътуване, иначе за у дома ползваме столче от близка приятелка  Peace

Гостите си нахълтват директно с обувките отвън

Ей това винаги ме впечатлява по филмите. И още как със същите обувки си полягат по леглата  Rolling Eyes

# 641
Аз да се оплача, че днес съм много зле - освен кашлицата, ме удари и в синусите (които са ми слабо място) и главата ме боли ужасно. А и не мога никакви лекарства да взимам  Sad

Бухта, много се радвам, че Ния е пропила вода - между другото препоръката да се дава вода след хранене е именно заради запека (за да се предотврати имам предвид). Все да те питам какво става с вашия запек, как се развивате?

Кафе с мед, опитвай по малко с водата след ядене, може да й трабва време за да свикне и да пропие.

Зелено човече, аз няма да се връщам също на старата работа, но при мен е малко по-сложна ситуацията. А и аз имам кой да гледа Ники, така че не завися от ясла първо и във всеки един момент мога да го оставя на баба му. Аз обаче няма да напускам, а ще си пусна отпуска за гледане на дете до 2 г. - ще чакам да ми предложат обезщетение, затова не искам да напускам. Иначе моят вариант май съм го споделяла - смятам да си търся работа на половин работен ден или с гъвкаво работно време или такава, която мога да работя и от вкъщи. Просто не искам вече да имам време за децата си само вечер по 1-2 часа - преди поне го отделях само на 1 дете, а сега ще трябва да го деля на две...

За столчетата за хранене, които си дала - аз мисля, че не си струва да се влага в такова нещо, така или иначе кат опътувате можеш да си го храниш в скута или в стола за кола Simple Smile След няколко месеца може изобщо да не иска да стои в стол за хранене... Но не знам де, зависи си от детето - Ники яде в скута ми ако му давам от нашата храна, иначе си седи и на стола да си яде кашите. Гого ядеше в столаза хранене до към 2 годинки, дори и по-рано май - абе като почна да седи стабилно на малко детско столче, започна да яде на масата в хола, която е ниска, а после му купихме една малка масичка или в скута на някой на големия стол.

За яденето след годинката - по принцип се смята, че следгонидката детето трябва да приема обща храна, т.е. това, което е на трапезата. Внимава се до тогава Simple Smile, а и след годинката с някои определени неща като ядки и т.н... (или ако има показания). Що се отнася до здравословното хранене на децата - мит е, че детето може да бъде научено да се храни здравословно. Истината е, че детето се научава да се храни с храната и по начина, който се храни семейството. Ако в семейството се яде здравословно (т.е. без мазнини, без много сол и захари т.н.), то и детето се научава да се храни така, ако обаче мама и тати ядат мазни пържолки и очакват малчо да хрупа броколи и брюкселско зеле отстрани, няма как да стане.  Laughing Вероятно има логика в това, че навиците се изграждат до 3-4 годишна възраст, но при Гого тазилогика не проработи. Той до тази възраст ядеше всичко, след това започна да не яде един куп неща (което не е учудващо, защото и баща му не ги яде - плодове, зеленчуци - в подкрепа на това, че децата ядат това, което и родителите Simple Smile).

За ходенето с обувки у дома - ние, естествено, се събуваме, както и гостите, които ни идват (дори и да има някой, който пропуска, аз напомням деликатно като предлагам пантофи Simple Smile). Но я влезте с обувките у дома след ходенето хо софийските улици - дори и лятно време са мръсни. А като съм била в чужбина ми направи впечатление, че дори прах няма по обувките ми - първият път като ходих в Лондон, този факт ме изуми много. Не казвам, че трябва да е така, но в повечето държави в Европа наистина се поддържа доста по-чисто.

# 642
 Да, факт е, че ако ние се тъпчем с вредни храни, не може да очакваме от децата да не го правят! Аз по принцип ям предимно ориз, салати и т.н. , но от сладко не мога да се лишавам и най-вече шоколад! И докато кърмех често, въпреки че уж е забранено, ядях шоколад, като наркотик ми е!

# 643
  • София
За столчетата за хранене, които си дала - аз мисля, че не си струва да се влага в такова нещо, така или иначе кат опътувате можеш да си го храниш в скута или в стола за кола Simple Smile След няколко месеца може изобщо да не иска да стои в стол за хранене... Но не знам де, зависи си от детето - Ники яде в скута ми ако му давам от нашата храна, иначе си седи и на стола да си яде кашите. Гого ядеше в столаза хранене до към 2 годинки, дори и по-рано май - абе като почна да седи стабилно на малко детско столче, започна да яде на масата в хола, която е ниска, а после му купихме една малка масичка или в скута на някой на големия стол.

Понеже чакам още мнения  Embarassed , искам да подчертая, че при Калин храненето е малко деликатна работа... винаги е успоредно с неща за ядене в ръка, които се омазват качествено по дрехите и тялото  Rolling Eyes Без столче е на практика невъзможно да яде, поне за момента, за хранене в скута въобще не си и мечтая. От друга страна той дълго време отказваше не-кърма, което, съчетано с ниския хемоглобин и съмненията за таласемия, правят изяждането на месото много важен момент от нашия ден - преследва се с цената на всичко... Междувременно се очертават ежемесечни пътувания по доктори за по няколко дни, живот и здраве като се разхубави времето, може и някой уикенд да излезем сред природата...
С две думи, да кажем, че столче, което да е компактно и леко, ще ни е нужно. Питанката ми е конкретно за модел, вкл. и от тези линкове, ако някой има опит или мнение.

# 644
Ние сме купили калцуни и предлагам на гостите да ги сложат! Моля ги и да се измият веднага! Оправдавам се с крехкото здраве на Марти (алергии) - то няма нищо общо, ама какво да обяснявам, че пълзи и лиже навсякъде! Никой не ми се е опъвал за това!  Wink

Общи условия

Активация на акаунт