За пързалка и шейна мисли МАРТенската ни тайфа

• 25 651
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Ох, темата за храненето ми е много болна ...  Tired Rolling Eyes Не е баш, че каквото го научиш да яде до 3-4г възраст ще яде и после. Това за млякото също не е съвсем вярно - Ивайло до 3г пиеше вечер преди сън и денем поне по 1 път, сега не иска и да близне  Rolling Eyes , но не настоявам, че заради запека и без това трябва да го ограничаваме. В момента живее от сандвичи, кисело мляко по малко и плодове чат-пат. Нищо готвено не иска, месо - само ако не го усети в сандвич, риба - хич. Много се чудя къде сбърках и аз ли съм виновна и ми се иска да не става и с Алекс така  Praynig Rolling Eyes
СЗА, да се оправяш!  Hug (А ходи ли при Тошко? Аз още не съм  Embarassed)
Зеленко, симпатични са всички столчета, но като че ли на мен лично 1то ми допада най-много, като дизайн. Иначе ние имаме от големите, но Александър изобщо не иска да седи в него, веднага става прав, та се храним в скута ми или в проходилката  ooooh!

# 646
Зеленкото- ние сме с такова столче http://www.amazon.com/Summer-Infant-Deluxe-Comfort-Booster/dp/B0 … 71876&sr=1-19 и съм супер доволна. Излезна ни към 70лв с идването до тук. Мъкнем си го навсякъде, при бабите и на кафе сме ходили с него. Събира се в торбичка от Билла и се слага доста лесно. Прилича на първия модел, който си дала.
Аз съм на мнение, че в стола се яде, а не се играе. Ако го сложиш Калин да си играе там има и други играчки, които се слагат на такива столчета.

За ходенето с обувки- ау болна тема ми е. Преди да родя масово гостите си ходеха с обувките. И да правиш забележки те гледат като гръмнати. Та Елия като се роди направо си ги гърмях. Даже единият път си докарахме скандал с бабетката, защото видиш ли една от гостенките и била по така.  #2gunfire По така ку ку. Та и заявих, че или се събуват или си яхва метлата и да си чисти тя. 

# 647
  • София
Зеленко, ние имаме ето този стол. Тук не съм виждала такъв, но в Хипо имаше много подобен. Струваше около 50лв. Препоръчвам го, много е удобен, страшно лек (650гр). Според мен тези пластмасовите не са много удобни за носене(мое мнение!) Това е само мушама и дунапрен. Може би като недостатък може да се посочи липсата на табличка, но може да се сложи до маса и на нас специално не ни липсва. Ние даже в началото карахме с него, наскоро си купихме голям.

# 648
Здравейте и от мен.
~Elg~  и май съм от лошите майки и с риск много от вас да ме оплюят ще кажа, че и ние ядеме всичко. Изключвам разбира се сладкишите, мазните, тестените и пържените неща. Иначе от няколко седмици сме на кухня и съм много доволна защото Андреа много я харесва. Тя още в 9-тия месец започна да отказва пюрета и да предпочита манджа та аз и готвех. Сега и готвя събота и неделя и ако нещо не ми хареса яденето от кухнята т.е. ако се  е мазно въоще не и го давам ( случвало се е два пъти до сега). Десертите ме убедиха многократно че ги правят от сухо мляко( дано да е така). А иначе и ние сме на АМ само вечер и тя да чукна на дърво спи по 10 часа непробудно.
Да ви се похваля от една седмица се опитваме да ходиме самички и то все по успешно.
А ще има ли среща в клубче този месец?
А и още един въпрос пробал ли е някой да дава кисело мляко вместо АМ?

# 649
Здравейте и от нас  Grinning

Тези дни нещо не мога да стигна до форума и не съм чела много назад.

Честито на всички празнуващи, които съм пропуснала за поздравя  Hug

Гледам последно говорите за столчета за хранене и самото хранене. Нашето столче е като това на Еля, но розово. Наистина е много удобно за пренасяне - много леко, компактно, но и стабилно  Wink Според мен това си е преимуществото да си имаш пластмасово столче, а не от тези платнените  Peace Гледах ги и тях, но ми изглеждаха много "наивна работа" за диване, като нашето. Тя на това столче, като я оставя в него докато й приготвям манджата и се клати напред-назад и се кефи колко силно се мести столчето  Crazy Представям си какво щеше да става в платнено столче  Laughing Иначеи аз оставям Мира само за ядене в столчето. Тя и без това не иска особено да стои в него за игра. Предпочета да е в движение  Grinning По някой път се опитвам да й намеря занимавка в столчето за около 40мин, докато си изиграя гимнастиката, но не е лесна задача.
А аз без столче не се виждам въобще  Laughing Аз от столчето понякога не мога да опазя паницата с манджата от скорострелните набези на Мира, пък какво остава ако я хравя в мен  ooooh!

За яденето, ами то зависи кой какво разбира под "детето яде всичко". Защото, ако това е всичко:
~Elg~  и май съм от лошите майки и с риск много от вас да ме оплюят ще кажа, че и ние ядеме всичко. Изключвам разбира се сладкишите, мазните, тестените и пържените неща.
Значи и ние ядем всичко  Peace Пък то на тази възраст май малко деца има, които да останаха да не им е въведено нещо. Значи повечето ядат "всичко". Дали ще яде пюрета или кухня, разликата не е особено голяма. Може би в кухнята има повече подправки /в солта и захарта не виждам разлика/ и яйцата и млякото. Макар, че напоследък каката е решила, че Мира е вече голяма и се опитва да й пробутва разни неща, които аз не давам - бисквити различни от обикновени, вафли, разни топчести бонбони, ужасТ  ooooh! И всеки път обещава, че няма да дава такива неща и след време пак я хвана да й бута в устата нещо такова  Whistling
Но не мисля да замествам вечерното АМ с кис.мляко  Peace Аз вече купих Нестле Джуниър една кутия и ще го пробваме другата седмица, като ни свърши последния Аптамил 2. Освен това от няколко дни спрях да преварявам водата за Мира и й давам директно от Бритата  Grinning

Четох, че се дивите и на "западните" педита  Laughing И аз не мога да си представя да си гледам децата по техните виждания, но пък не съм и длъжна  Grinning

Хайде, че ме чакат да правя вечеря   chef

Последна редакция: сб, 06 фев 2010, 19:28 от veselina_s_p

# 650
  • Стара Загора
Да взема да се разпиша и аз, че вчера и днес съм останала без нерви.  #Cussing out
Хели-хели честита ти Христова възраст! Много щастие и любов ти желая, здраве и късмет!!!
Светлетата да си носят името със здраве!!!   bouquet bouquet bouquet
Чакам 2 зъба отгоре да избият наведнъж всеки момент и е някакъв ад просто. Снощи от 21.30 до 00.15 имаше изтеричен рев. Спи и реве ужас ви казвам. Цяла нощ плака милата и днес е супер крива. Направо нямам нерви вече с тия зъби. То не бяха колики, сега зъби утре знам ли кво може да е! Преди малко казах на моя мъж, утре да не ме търси за нищо. Просто ме няма. Има за ядене Симона дала съм му наставления, аз ще си почивам физически и психически, че ако не Раднево ми е близичко.
Чела съм отгоре отгоре, но това за ходенето в къщи с обувките съм го пропуснала. Някой ще каже ли за кво иде реч. Еля вие сте луди да дадете толкова пари за едно столче за кола! Това си е една заплата. Аз толкова пари никога няма да дам!
Иначе всеки ден Симоната измисля по някой нов номер - направо ми пълни душата. Вчера цял ден като я питам как прави баба и тя слага ръката на устата и почва да кашля. Образ голям. Казва на колко е години, сутрин като се събуди и вика "мама-тати, наня", като ме види да спя. Сега най новото днес е как прави маймунката - слага ръката на устата и вика а-а-а-а и то се чува прекъснато, незнам как да го опиша с думи, трябва да се чуе. Казва кончето как прави и понеже свекърва ми има гоблем със коне все там сочи! Много хубаво целува, когато я накарм да цунка някой. Една такава гальовна целувка пуска. Сега ще ви покажа последното ни клипче!
http://slancetoo.multiply.com/video/item/33/33
и малко нови снимки - http://slancetoo.multiply.com/photos/album/22
За яденето - хапваме си много добре (пу-пу). заверявам по 2 купона за деня, че един не ни стига! И така.

# 651
Еля вие сте луди да дадете толкова пари за едно столче за кола! Това си е една заплата. Аз толкова пари никога няма да дам!

С това въобще не съм съгласна  Naughty Преди време обсъждахме темата за столчетата и безопасността. Така, че и 3 заплати бих дала, ако имам възможност, но ще си купя свястно столче за кола  Peace Това пък е последното, от което трябва да се пести според мен  Whistling

# 652
  • Стара Загора
Еля вие сте луди да дадете толкова пари за едно столче за кола! Това си е една заплата. Аз толкова пари никога няма да дам!

С това въобще не съм съгласна  Naughty Преди време обсъждахме темата за столчетата и безопасността. Така, че и 3 заплати бих дала, ако имам възможност, но ще си купя свястно столче за кола  Peace Това пък е последното, от което трябва да се пести според мен  Whistling

Веси недай си Боже писано ли е да става белята и милиони да дадеш все тая. Въпрос на средства е според мен. Аз как да си позволя такова столче като това ми е 1 майчинство. Нали се сещаш, че никога ама никога няма да дам толкова пари. А и Симона в колата не се вози (поне засега де)

# 653
  • под кривата круша
Не знаех, че Светлетата имат имен ден днес-да сте живи и здрави  bouquet
Между другото, много ми е съвестно като пропускам да честитя поводите в 95%- не е защотот не сте ми мили, ами защото рядко влизам и обикновено съм отървала отдавна за какво става въпрос...
Както в момента например, стигнах да 4-та стр. и поста на ДМ за нудиста Илийчо дето й опикава възглавниците и припознах в негово лице наша Теодора и викам я дай да се запиша, че докато стигна до настоящата стр. вече ще сте на 2-ра нова тема.
Ето на, пак ме викат отатък баща и щерка...Инае сме ОК, преместихме се, уж се и наместихме Tired Ситната е фога, имам мира в най-добрия случай по 1ч. на ден, ако спи. Ако не-нъцки. Та така...Темите дето сте обсъждали са ми много интересни ама пусто кога ли ще сваря да дочета, че и да пиша ooooh!

# 654

Веси недай си Боже писано ли е да става белята и милиони да дадеш все тая. Въпрос на средства е според мен. Аз как да си позволя такова столче като това ми е 1 майчинство. Нали се сещаш, че никога ама никога няма да дам толкова пари. А и Симона в колата не се вози (поне засега де)
Слънце и ние не сме много добре с парите, но както е казала Веси и 3 заплати давам. Пък и от щатите ни излиза по-евтино и ние я правим инвестицията за поне 10 години. Нашия тати такива краш тестове е гледал, че от колата нищо не става, но куклата в столчето е невредима.
Но всеки сам си решава.
Друг е въпроса, че на нас леко нанагорно ще ни дойде, но щом е за детето. А и аз по-толемите покупки ги правя с преспектива за 2  Rolling Eyes

# 655
Аз пък си правя смекта, че след това мога да ги продам по-големите нещица за 40-50%, ако са добре запазени! Освен това много дебна за намаления - това новото столче дето го взехме - имаше 30% намаление!
Обаче Слънце - щом не се вози малката в кола - сигурно не си се замисляла сериозно за столче за сега!
Освен това има и доста добри и сигурни алтернативи на приемливи цени - казах ли ви за столче Конкорд в Метро?
а ето и едни, които струват сега 60 евро (намалени са 20%) и са с добри показатели, освен това са от 9 до 36 кг. , т.е. могат да се използват до 10 годишна възраст!
http://www.mytoys.de/catalog/show/KID/de-mt.ba.ca02.01.02.04/

# 656
  • Стара Загора
Рила аз стол за кола имам, но все още не съм го ползвала!

# 657
  • София - Рим и обратно
Elwing, има го тоя супер гаден момент с тоталното отказване на всякаква нормална храна, мойта голяма дъщеря все още я държи Rolling Eyes И точно около 3 години започва при повечето деца. Естествено, че не е никаква гаранция какво ще стане по-нататък, но мисълта ми е, че е съвсем логично да създадеш представата му за това, кое е качествена храна и кое - боклук, и то съвсем в началото. После вече, се почват инатите и отказите, но поне със сигурност знае и вижда какво трябва се яде. Като поотраснат, смятам, че ще се върнат към това което сме им набивали ние в главите /съдя по собствената си персона/.

SZA ще я пробвам пак аз, няма да я оставя, ама не се предава лесно бе Rolling Eyes Даже съм накупила какви ли не чаши, уж да й е интересно да пие, в началото дори се лъжех, че действат, но не - хванах я, че се прави че пие и после я изплЮва върху себе си, цялата вода по дрехите й  ooooh!

зелено човече на мен много ми допадна първото столче, от изброените линкове. Изглежда страшно компактно и удобно, гледам хората си ги носят по ресторантите, нали се събират в чанта. Но не мога да дам меродавано мнение, не съм ползвала такива. Нашето е един огромен камък на Чико, дето заема половината кухня Rolling Eyes Но поне е тежко, та  Софи като се върти и друса, не се клати и столът застрашително Confused

По отношение на чистотата по улиците влизането с обувки - да, не мога да не призная, че по улиците е страшно чисто, по-точно липсва кал. Не просто не е кално, а дори и като вали дъжд дни наред, локвите са бистри Shocked Аз по този повод, тия дни се бях замислила, откъде всъщност се взима всичката тая кал в София  newsm78.  Та действително, дори и да ходиш вкъщи с обувки, не се забелязва мърсотия. Но все пак аз не го приемам за нормално и ми е гадно  Naughty

Хайде стига "мъдри мисли" от мен, лека ви нощ  Hug

# 658
  • София
Аз по този повод, тия дни се бях замислила, откъде всъщност се взима всичката тая кал в София  newsm78

Аз мога да ти кажа, за съжаление. Виждала съм много пъти с очите си, как от всевъзможните строежи излизат камиони с кал, покриваща гумите им изцяло. И после тази кал се стеле по улиците стотици метри в страни от строежа. А по закон са длъжни да мият гумите на излизане от обекта. За съжаление рядко съм виждала в София да се мият улиците - да не кажа веднъж в годината, само големите улици. А никога не съм виждала да се чистят с машини, само понякога тайфа каки премитат с метлите, ама колко ефект има от цялата работа не е ясно...
И лошото е, че не само управата е виновна за това положение.

Но хайде да не задълбавам в такива размисли по нощите  Peace

# 659
  • Варна
СЗА, то само с 40 мл си останахме, но все е начало Simple Smile След другите две хранента отказа.  А иначе няма промяна - пие си сиропа и Био Гаята и се изхожда всеки ден, но ако ги спрем, сигурно пак ще се запече.
В тази връзка храненето се възпитава донякъде. Нашата гастроентероложка също е ЗА идеята да я свикнем отсега да яде храните, които ще й помагат да се бори с проблемния стомах. Определено примера у дома е важен, но първите 3-4 години според мен имат малко значение. Дотогава ядат каквото им дадем, след това започват да решават. И няма как да стане тая ние да тъпчем шоколади и чипсове пред ТВ, а децата ни да ядат салатка с черен хляб и да тичат на стадиона. Аз съм си променила вкуса за някои ястия, които съм яла приготвени по-вкусно, отколкото някога от майка ми, но типа хранене си ми е останал или съм го преработвала след много четене и усилия. Няма как първите 3-4 години да определят какво ще яде по-нататък, трябва много повече време да се инвестира за тяхно и наше добро. Аз вярвам също така, че децата инстинктивно знаят понякога какво да ядат (не говоря за шоколада или Зрънчото, които виждат на детската площадка). Аз например като малка бях преследвана като Жана Д'Арк да ям хляб. И ей на, пусто ,научих се, а щях да съм си много по-добре без него. 
Rila, промоцията в Метро май е за столче модел Конкорд на … 86;ни.  А тези Нания, които са в My Toys ги гледах на живо в Хиполенд и да ти кажа честно .....  ooooh!  страшни дървета.  Аз днес гледах на живо Чико Проксима и доста ми хареса, даже повече от Key1. Много хубаво ляга назад, а ние поне няколко пъти ще пътуваме до София, а надявам се и други по-дълги преходи с кола ще имаме, та е важно за мен да може и да спи удобно дечко.
Иначе не съм съгласна, че столчето няма значение. Да не дава Господ да се стига дотам то да решава, но тия пари могат да ти спасят детето. Струват си повече от количката дори, разбира се ако се пътува. Elq, ще споделиш ли вие какво избрахте?
Разликата във вида на обувките след един ден обикаляне из Виена и мен много ме беше впечатлила Simple Smile А за приноса на строежите могат да се пишат романи. Нашата малка уличка е забранена даже, но наблизо имаше огромен строеж и 2 години хвърчаха за по-кратко оттук камиони, бетонобъркачки и всякакви други машини. Уличката беше много разбита, сега е пропаст почти, но продължават да минават и при май-малкия дъжд потичат едни кални реки  ooooh! ooooh! и с дни се точат. А колко коли е стълбчетата, които пазят тротоара разбиха, да не разправям. Толкова беше хубаво като ново, но не изтрая и 1 година, как може да сме такива прасета  Tired Close

Последна редакция: нд, 07 фев 2010, 01:19 от Бухтa

Общи условия

Активация на акаунт