Примерна схема за захранване - 21

• 32 070
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
Нинка, можеш да правиш всякакви зеленчуково-месни комбинации.
Хипп и Бейбивита имат пюрета с месо и тиква.

Golden*Carnival, вече дадох пиле днес. Ще чакам за реакция. Дано няма.

# 496
  • Силистра
Благодаря ви момичета   bouquet

# 497
  • вече Пловдив
Нина, това е цитат за състава на пюре Бебивита тиква с пилешко (190 гр, 2.30 лв) - тиква 60%, картофи, вода, пилешко месо 8,5%, растително олио. И моето дете много харесва тази комбинация - и готово пюре, и домашно.
Едно стандартно кубче от формите за лед е около 30 гр, доколкото си спомням.
Светли, аз дадох месо малко след първия месец от захранването - в началото на 7-я.

# 498
Кубчетата за лед от съответната форма лесно могат да се измерят, ако разбиването е в бульон (а вероятно е така) се приспада - тоест количеството на месото (в грамове, ако е минало през кантар) се дели на броя кубчета само да поясня .... Ако месото не е минавало през кантар може да се измери по водата, която изтласква (тоест напълваш някакъв съд с вода до преливане, слагаш го в по-голям съд, пускаш месото вътре и измерваш обема на водата, която е преляла). По принцип и 30 грама на ден не са проблем, ако пък детето вземе че ги изяде ... но е препоръчително да е по-малко ...

# 499
  • Пловдив
Франчи, Ваня, Бибона, благодаря ви   bouquet
Бибона, както винаги се включваш с много точна информация.  Hug
Е, значи аз като й давам за сега по половин кубче е добре. Ще продължавам така. Пък след време ще увеличим количеството стига да й харесва.  Wink

# 500
Вчера стана дума за кашата от просо, вън от предразсъдаците понеже аз имам село , където има много животни,  това според мен и моето дете е най-хубавата еднокомпонентна и безмлечна каша, която съм давала до сега.
Стелфи, моето дете вчера и оня ден хапва храни с по-грапава консистенция и парченца и днес реших да намачкам пюрето- резултата е трагичен- не се яде почти, но по-скоро денят му е такъв. Във всеки случай тоя тип храна го наяжда по-бързо, като дъвче, а не гълта като пуйче всичко директно и със скоростта на светлината, разбира явно,че се е наял в един момент....или му омръзва да дъвче, но това е малко вероятно за моята лакумия Wink

# 501
  • София
За месо си говорите... Аз днес пробвах да дам пуешко на Сънвал, чисто, за да усети вкуса. Не го одобри, каква изненада. Но упорито ще му пробутвам пак, дано свикне.

# 502
  • София
момичета дадох днес жълтък за първи път (1/4) Peace Колко често в седмицата го давате???
Може ли да давам храни, които съсдържат глутен повече от 1 път на ден напр. попара сутрин и каша следобед съдържащи глутенови съставки???

лято! , защо чисто, дай му го в комбинация с вече познат вкус (зеленчук), за да свикне по-лесно  Peace

# 503
За жълтъка- не е трябвало за първи път да започваш с 1/4, по принцип това количество се постига за около седмица, по- добре давай няколко дни по малко за да следиш за реакция, после вече по 1/4 3-4 дни седмично, аз давам 2: 2 с месото или 3:3... пт следващия месец можеш и по 1/2...да те светна за първи път купих падпадъчи яйца и сега като следам имат доста малки жълтъчета и според мен от др. месец можеш да даваш по 2 от тях
За ядките- можеш, когато е минал месец от въвеждането на глуте, според инфото от Косе Босе, можеш да даваш по 2 пъти на ден глутенови храни.

# 504
  • София
missence, той не харесва нито един зеленчук...  Crazy А от плодовете хапва само по няколко лъжички, когато е на кеф.

# 505
  • вече Пловдив
Лято!, а Ваньо не харесва ли тиква? Ако е така, можеш да даваш пюре с тиква и пилешко (като това на Бебивита) или тиква с картоф и още нещо.

# 506
  • София
Гунди, сори за развръзката Confused Ти пробва ли да не е цялото пюре намачкано, а 1:1 гладко към едро? Моя също не иска абс. всичко да му е еднакво едро... И може би му е твърде изведнъж от почти гладко пасирано директно към намачкано с вилица - пробвай нещо компромисно?
Това в случай, че искаш да продължиш с по-грубите текстури де. Знаеш че можеш и да оставиш така нещата, докато детето ти покаже готовност Peace

Г-жо любима сладуранке Grinning Съществуват готови пюрета и с пилешко, и с пуешко в комбинация с тиква - т.е. това си е съществуваща рецепта, която се предполага че децата ще я харесват, така че смело можеш да предложиш птичето месо с тиква Peace Моят син си умира за такова Simple Smile

Апропо, въвеждането на жълтъка голяма досада Confused ? И аз трябва да го почвам и като си помисля как всеки ден по трошица по 2, за сума ти време направо ми се отщява Sick

Качамака колко време се вари да питам? Аз току що забърках един пробен - сложих вода на око, така че да стане като не много гъста каша и да съм го варила сигурно 10ина минути. Достатъчно ли е? С масълце и сиренце  вкусно стана...

# 507
Не , то аз така или иначе давах такъв вид преходна между пюрираната и преходната и много добре се прие и затова дадох днес това, като избрах такива храни-катроф, тиква и киноа-тя е като просото, които се мачкат лесно като се поразварят...по-скоро май зъбите са проблема, ще видим утре.
За качамака, аз го правя обаче гъстичък, вари се малко, става много бързо, като гриса в общи линии, но по-малко вода ми се слага. Аз слагам 1:2

# 508
 newsm78 Пък дъщеря ми отдавна предпочита намачкана вместо пасирана храна ... и жълтъка си го хапва с кеф, така чист, без нищо, ама то като мама ...... Е то и месцето първо чисто го прояде ... ама май пак по подражание на мама ...

# 509
  • София
Хм, един малко тъп въпрос:

Аз имам грис-каша - правя я както останалите инстантни. Нали не се предполага, че трябва да я варя или? newsm78
Ти говориш за нормалния грис, нали така?

Общи условия

Активация на акаунт