Примерна схема за захранване - 21

• 31 309
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
1. По принцип кашата се дава следобед
2. Обикновено се дава всеки ден
3. Трето хранене се замества, когато има с какво, например след като въведеш глутена, сиренето, маслото....Но това всеки го преценява индивидуално, съобразявайки се със самото дете.

# 706
Франческа, знам, че принципно се дава всеки ден, но от много хора чувам, че от кашите се пълнее. Дали е вярно или не, не съм убедена, но все пак и малко се притеснявам да не стане някое голямо дунди Simple Smile

# 707
Jenivas, аз в началото давах каша следобед, всеки ден и бързо достигнаа до цяла порция - много я харесаха. После имаше период, в който давах каша и сутринта и следобед, за да въведа маслото и сиренето сутрин и никой от мъниците не е над средното тегло за възрастта, а определено каши не отказват  feeding feeding
А за режима- и ние бяхме изместили закуската към 11, към 14 обяда, 17 - кърмех и 20 - каша, но реших и започнах сутрин да давам закуската към 9-9:30. Сега караме по нормално време храненията, но разчитам на нощните кърмения (а те не липсват и последните са към 5-6, понякога 7). Така и кашата идва към 18:30 - 19, което е по-нормално.

# 708
Франческа, знам, че принципно се дава всеки ден, но от много хора чувам, че от кашите се пълнее. Дали е вярно или не, не съм убедена, но все пак и малко се притеснявам да не стане някое голямо дунди Simple Smile
Кашите са източник на:
- калории
- разнообразие в менюто
- важни витамини от В-групата и някои ценни минерали
Кашите могат да се дават за самостоятелна закуска, може към плодовото пюре. И двата начина са правилни. Ако смесваш с плодово пюре, реално се дава 1/2 доза каша, така че няма повод за притеснение от прекалено наддаване. Опитай и детето ще подскаже кое му харесва и за кой вариант е готово. На 8 м. плодовете не са основно хранене.Това от КОсе Босе
А иначе моята племенница в Америка беше наддала прекалено много на 6 м и казаха да й дават каша, имам позната на която детето само от кърма е яко дебеличко, а аз давах месеци наред всеки ден каша и понякога на консултацията беше наддал човека доста под минимума

# 709
  • not found
Елдата по магазините как я продават ? В смисъл на брашно ли или на някакви зърна ?

# 710
Елдата по магазините как я продават ? В смисъл на брашно ли или на някакви зърна ?

На зърна, има я по диетичните щандове.

# 711
  • София
Гунди, за закуската, Калин дълго време сучеше веднага след ставане и първото хранене беше към обед. В един момент започна да не скача веднага за ядене и така вмъкнах закуската - около 30-50 минути след ставане (каша с мазнина и плодово пюре)  Peace

Иначе видях и елда на брашно Peace

ЕДИТ: все се каня да питам какво мислите за тази каша в бурканче:
Фина оризова каша с био плодове: 79% плодове* (ябълков сок* от концентрат на ябълков сок*, ябълки*, манго*, праскови*, кайсии*, банани*), 16% ориз* варен и смлян, вода, оризово нишесте, витамин Ц.
* от контролирани биологично чисти райони.
Еко контролен орган: ДЕ-013, страха на произход: Германия.

Последна редакция: вт, 09 фев 2010, 09:29 от зелено човече

# 712
  • София
Зеленко, кашата май си е ОК...На кой производител е?

Някой ще ми каже ли по колко риба трябва да се дава? Като месото ли- 15-тина грама на ден и с всеки месец да увеличавам или? И колко често?

Орехи като се въвеждат печени или сурови?

# 713
Ние от вчера се захранваме, и колкото повече чета, толкова повече въпроси изникват в главта ми.
1/ Започвам със зеленчуци. Въвеждам картоф 3 дни, после картоф+ морков 3 дни , картоф+ тиквичка 3 дни, после може смесено.
Въпроса ми е когато дам смесено пюре напр. картоф+ морков, пак ли се следва правилото първи ден 1 лъжичка, втори ден 2 л или понеже е свикнал с картофа направо да давам 3 л смесено пюренце от първия ден?
2/ До колко дни може да задържа сварени зеленчуци в хладилника/не фризер, не искам да замразявам/ - до 24 часа, като готовите пюренца ли?
3/ Смятате ли че е грешка че не искам да давам каша. Моя дебеланко е доста над нормалните кг. и аз също съм чувала че от кашата се пълнее?

# 714

За мен това са градски легенди, но всеки си знае най-добре.
Голямото ми дете и имало дни, в които е яло по три пъти на ден каша- на годинка беше 8,5 кг.
За мен е до организъм и метаболизъм.

Dream:
1. Аз давах отделно всеки нов зеленчук
2. До 48 часа. толкова е и годността на отвореното купешко пюре
3. Твои избор, но все с нещо трябва да заместиш понякое време и следобедното хранене.

# 715

Има я и на зърна, и на брашно.

# 716
  • Пловдив
Dream когато даваш картоф+морков може към картофеното пюре да добавиш лъжичка морков и така да си дадеш толкова пюре колкото иска бебчо. На втория ден да добавиш повече морков, за сметка на картофа и т.н.
За кашите- моята дъщеря много харесва. При готовите пюрета срока е 48 часа.

# 717
само да вметна че има някой пюрета на хип които имат срок на годност до другия ден т.е.24 часа
иначе може да слагаш по една лъжичка нов продукт към вече въведения и така да даваш цяла порция след което да увеличаваш   bouquet

# 718
Здравейте момичета!
От време на време се включвам и все с въпроси малко встрани от темата - извинявам се за което!  bouquet
Започнала съм да захранвам сина си, но сега е болен - възпалени дихателни пътища, без Т и без стомашни неразположения. Да продължавам ли с пюретата и с кои - да въвеждам ли нови докато е болен? Или да спра всичко и да се върнем към 100% кърма? Не сме напреднали много с количествата изядени пюрета, така че няма да ми е проблем да си го кърмя докато е болен... Какво ще ме посъветвате?

# 719

възпалени дихателни пътища
аз принципно съм против спирането на захранването, но при това положение той едва ли ще иска друго освен кърма...а сега само веднъж съм спирала пооочто храненето, но детето ми беше на 8 м. и беше доста напред със захранв. , давах мнооооого редки пюрета само и то в адски малки количества- имаше проблем с гърлото и не искаше да хапва нищо освен мляко, ако бебето ти е малко , може би изцяло ще трявба да спреш.Аз не го направих,че да не захранвам после пак с твърда храна по малко, но при теб е много по-лесно

Общи условия

Активация на акаунт