Уреаплазма

• 309 940
  • 915
  •   1
Отговори
# 840
  • Варна
Здравейте, моля за съвет, къде и какъв  тест за уреаплазма да си направя, но с антибиограма. В Геника ми казаха, че не правят антибиограми:open_mouth: А е контролен тест и отново положителен ( след сумамед и авелокс) 😪
Гинекологът казва, че е добре след като първият тест е направен там и контролния също да е там, то хубаво, но на тото ли ще играя с антибиотиците? Сега ми изписа клиндамицин, флажил и глобули и таблетки и макмирор крем Sad Моля, някой препатил за съвет

# 841
Моят гинеколог изпрати пробата ми в лабораторията на проф. Лесинска в Пирогов, иначе знам че микробиология с антибиограма за уреаплазма правят и Цибалаб. Но трябва да ти я вземе лекар и то в специална среда за уреаплазма и да си кажеш, ако имаш конкретни предпочитания за лаборатория. А за изписания Макмирор съм много скептична, т.к. по мои наблюдения гинеколозите го изписват за какво ли не. Аз лично не видях да има ефект при мен, но всичко е много индивидуално.
А твоят лекар как ти назначава антибиотици без антибиограма? И два антибиотика едновременнo ли ти изписа?

Последна редакция: нд, 04 ное 2018, 09:45 от Sunny555

# 842
и моите изследвания са в Геника без антибиограма, попитах док. как ще налучкваме антибиотика - каза, че на тази гадина само една гама антибиотици влияят т.е. че активното вещество едва ли не е едно и също и няма много голям избор....доксициклин не ми помогна, после Азакс...и сега ми предстои нова контрола и не знам вече и аз какво ще взимам, ако пак е полож.
Макмирора противогъбично през три дни по една таблетка превантивно (аз съм по-доволна от Флукорик - също противогъбично)

# 843
Майко мила, ами според вашите лекари излиза, че изобщо антибиограмата е излишна по тази логика... Аз съм медицински персонал и от чисто професионален опит мога да ви кажа и че това, че активната съставка на лекарства срещу уреаплазма е  еднаква, е абсолютна глупост. Ще дам прост пример: доксициклин е от групата на тетрациклините, азитромицин - от тази на макролидните антибиотици, а левофлоксацин(който лично при мен подейства)  спада към хинолоните. Не знам какви гинеколози посещавате, но самата идея, че ви предписват на сляпо антибиотици сама по себе си е много съмнителна. Аз съм попадала на такъв тип лекар, който дори при наличие на антибиограма, на два пъти ми изписва друг тип антибиотик, към който съответния патоген беше резистентен, само и само да си дам парите за конкретния продукт. Много съм възмутена от такъв тип "професионалисти" с търговски подбуди.

# 844
Аз имах положителен уреаплазма парвум. Звънях в 4 лаборатории да питам дали правят антибиограма - всички отговориха негативно. В една друга ми казаха, че дори не изследват за парвум... Първото ми АГ ми изписа Клиндамицин, второто каза, че не трябва да пия нищо и едва ли не може да се счита, че парвум е обичайно присъствие в микрофлората! Какво трябваше да направя... В крайна сметка реших, че страх лозе пази и пих заедно с ММ Клиндамицина по схема. След 2 месеца и половина контрола - отрицателна.

# 845
Не знам какво да кажа .... и на мен първият въпрос ми беше "ами антибиограма" .... и това последва като отговор (от двама репродуктивни специалисти), утре ще ходя за втора контрола при трети лекар  и ще видим какво ще ми каже ...
До колкото изчетох форума тук .....наистина всякакви случаи - от това, че парвум не се изследва, до това, че има антибиограма, на други като мен им казват, че не се прави.......
Оставам с впечатление, че си изписват наред антибиотик и който сработи с него, то не случайно чета, че се правят по 2-3 курса антибиотика, докато се изчисти човек

# 846
Да, наистина се правят по няколко курса с антибиотици, но не с цел да налучкаш на сляпо кой действа, а просто защото уреаплазмата по начало си е трудна за лечение. Като след всеки прием на антибиотик се прави микробиология с антибиограма, за да се прецени какъв да е следващият антибиотик. В противен случай приемът на случайно подбрани антибиотици много често води до резистентност. С две думи да има късмет човек да попадне на читав лекар.

# 847
Мъжът ми си направи изследвания и се оказа че има уреаплазма първом , само тя беше положителна. След това се наложи двамата да пием антибиотик 7 дена (Авелокс 400) . 10 дена след като свършихме приема си направи пак тест и беше отрицателен. Много бързо се изчисти само с един прием за една седмица Simple Smile

# 848
По принцип е добре да мине малко повече време от приема на антибиотиците, за да не даде фалшиво отрицателен резултат. Поне така съм чела. Не пречи да направите след месец-два една контрола за всеки случай Hands V

# 849
  • Бургас
Kalina_2018, какво казаха на контролата?

# 850
на мен след антибиотика ми казаха минимум 21 дни да минат(от последния прием) и тогава ново контролно изследване.......има риск от фалшив отрицателен резултат, ако е по-рано.....а пък днес ми казаха, че контролата трябвало след цикъл да отида да ми я направят (тук не разбрах какво е значението след цикъл или преди цикъл, при положение, че мина месец, от както съм спряла антибиотика)....та с две думи не знам има ли я или не тая гадина сега....

# 851
Здравейте!
В началото на темата няма информация за Уреаплазма и като чета последните няколко страници, разбирам, че темата за размяна на мнения за начини на лекуване при всеки и според лекар и лаборатории.
Имам една молба към вас! Бихте ли ми писали, какво сте разбрали от лекарите си за това заразяване? Съпругът ми се оказа заразен. Минах и аз на проверка и надявам се гинеколожката ми да се е отнесла сериозно. Не съм заразена. От четене в интернет, останах с впечатление, че се предава по полов път или при орален секс. Още като ми съобщи "радостната" вест, се кълне, че не е бил с друга жена от 10 години. В диагнозата пише, че е резистентен към...следва абревиатура. Следва ли да му вярвам за това кълнене за 10-те години? Да минавам ли за по-сигурно периодично на прегледи, че чета за латентен период? Лекарката ми каза, че ходи някъде и постоянно се презаразява и да не вярвам в клетвите, от това, което видя в диагнозата му. Разбира се, имам ли пълно право вече да му отказвам секс? Разумът ми казва да отказвам.
Предварително благодаря на отзовалите се на моето запитване!

# 852
Уреаплазмата е сексуално предавана бактерия. Несериозно е да се вярва на друго, съжалявам да го кажа. Съветвам ви да направите още един контролен преглед след известно време, за собствено успокоение. Уреаплазма може да бъде коварна. Обикновено лекарите лекуват и двамата партньори едновременно.

# 853
totaldemage, няма как да се разбере дали уреаплазмата той не е прихванал преди повече години от друга партньорка и да я носи до ден днешен. Нито ти няма как да си 101% убедена, че не си я прихванала от друг партньор и си му я предала, без ти в момента да имаш активна инфекция. Разбира се, освен, ако не сте си първите... И аз бях питала моя АГ дали мога да вярвам на партньора си, който ми се кълне във вярност и по принцип нямам основание за съмнение, и той ми каза въобще да не си и помислям да го обвинявам.
Ако ти обаче имаш и други съмнения, то тогава ситуацията е съвсем по-различна.
Проведете назначеното лечение, като трябва и ти да се лекуваш, независимо, че в момента не си носител. И успех!

# 854
Благодаря ви, че се отзовахте!
На мен той е единственият сексуален партньор, за съжаление.
Възможно ли е за 10 години да не е успял да ме зарази? Да имам някаква силна имунна система?
И да - ще мина пак на преглед. Но моля ви, пишете ми, какви точно изследвания и направо в коя лаборатория (ли може) да си направя, за да съм 100% сигурна?
Допълвам - докторът му не е назначил и за мене да взимам лекарства. Казал е само да се проверя. Да му имам ли доверие и на този? Нещо напоследък нямам доверие на лекарското съслвие.

Общи условия

Активация на акаунт