Устройство за четене на дигитални книги

• 75 965
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
Относно формат pdf:

1. В сравнение с форматите, предназначени за e-reder, имат огромен обем. Например, при обем 2 Гб, малко са четците, които имат толкова голяма вградена памет.

2. Увеличаването на размера на шрифта в някои случаи е невъзможно.

относно нежеланието на българските издатели да издават книги в електронен вариант:

1. Парадоксално за 21 век, но страхът от новото желанието да се запази статуквото е една от причините.

2. При електронният вариант на съдържание отпадат големите хиени в книгоразпространението - вносители на хартия, разпространители, печатари. Съпротивата им е разбираема, но... технологията е безпощадна.

# 166
Здравейте, Hug
следя темата от създаването и. Реших се да си купя устроиството от Амазон/ киндъл  Kindle Wireless Reading Device, Wi-Fi, 6" Display, Graphite - Latest Generation, но нещо не се получава
неизпращали на посочения адрес. Аз  живея в Италия. Неговоря и неразбирам английски. Помогнете ми да направя порачката, може и на лични. Все пак знам че въпроса ми не е за темата,но знаете като влезе мухата...

# 167
Аз разглеждах в едни китайски онлайн магазини разни устройства с по 2 дисплея- единият е eink само, другият нормален дисплей.Точно това ми изглежда много разумно за мен.С удоволствие бих чела на е-книга през днея, когато е светло, но вечер не мога да съм на лампа.
Toro, би ли казал някакво инфо за тези устройства?Утре бих могла и линк  да дам, ако така по описанието не се разбира за кое устройство става въпрос.

# 168
Fiona,

Ще ти направя подборка на устройства с два екрана, щом е разумно за теб, значи ти трябва.
Имай наум обаче, че вторият екран е само навигационен. Така че, няма как да четеш без осветление, ако не си купиш нещо с обикновен екран.
Само ВНИМАВАЙТЕ като правите поръчки от китайски, хонконгски и други подобни сайтове. Измамите намаляха, но все още ги има.

Най - разпространените измами ще познаете по цената - няма начин, устройство, което струва 250 евро (приблизително), да получите за 80 - 90.

Другият риск - да получите устройство, което не е тествано, поддържа два или три файлови формата, с незнаен софтуер и прочие. Преди да купите, задавайте въпроси тук, или по другите форуми, по възможност - пипнете в ръка. Разликата от действителното възприятие, и писаното в нета е огромно.

Риск трети, но само като пореден номер - гаранционната поддръжка. Всички продавачи дават две или една година гаранция, но в България само две фирми имат гаранционен сервиз, и една - извън гаранционен. Уловката е, че продавача има директно задължение за отстраняване на повреди, които попадат в графата - "гаранционен сервиз". Понеже тези повреди са около 0.3 % от продадените устройства, просто ви го подменят с ново. А за извън гаранционните - смяна на екран, смяна на платка и тнт, може да чакате цяло лято. И като добавите транспортни разходи от порядък 50 - 60 евро, нещата добиват друг характер.

# 169
Здравейте, Hug
следя темата от създаването и. Реших се да си купя устроиството от Амазон/ киндъл  Kindle Wireless Reading Device, Wi-Fi, 6" Display, Graphite - Latest Generation, но нещо не се получава
неизпращали на посочения адрес. Аз  живея в Италия. Неговоря и неразбирам английски. Помогнете ми да направя порачката, може и на лични. Все пак знам че въпроса ми не е за темата,но знаете като влезе мухата...

Angelca,
а за какво ти е Киндл щом не четеш английски?
С него можеш да сваляш книги само от Амазон. Проверила ли си дали има книги на езиците, които владееш?

# 170
Здравейте, Hug
следя темата от създаването и. Реших се да си купя устроиството от Амазон/ киндъл  Kindle Wireless Reading Device, Wi-Fi, 6" Display, Graphite - Latest Generation, ....... Все пак знам че въпроса ми не е за темата,но знаете като влезе мухата...

Angelca,
С него можеш да сваляш книги само от Амазон. Проверила ли си дали има книги на езиците, които владееш?

Ах значи нещо не съм доразбрала, видях че поддържа доста формати, но за езици просто незнаех, че тези устройства са така ограничени! А и книги само от Амазон,защо ?
   Имам италиански книги свалени от нета а и се продават, и български свалени от читанка,в момента ги чета на един аипод,но е доста неудобно, малък е екрана ,ситни букви а и чета във влака!
Дайте ми съвет тогава молия ви. аз заради цената че повече от 150 еуро не ми се даваха!   

# 171
Здравейте,
най после пристигна и моето SONY PRS 600 просто не мога да му се нарадвам. Все още ме е страх да правя каквото и да било с него за да не объркам нещо. Утре мисля да го дам на един младеж да го кирилизира и да започвам да чета. Искам отново да благодаря на всички които се включиха с разяснения и личен опит относно четците   bouquet Изключително полезна темичка

# 172
Разкажи, rania, от къде го купи, и ако не е секретно, за колко пари?

И кажи на младежа да внимава с кирилизирането, защото в някои случаи се стига до прекратяване на гаранцията.

# 173
Здравейте,
най после пристигна и моето SONY PRS 600 просто не мога да му се нарадвам. Все още ме е страх да правя каквото и да било с него за да не объркам нещо. Утре мисля да го дам на един младеж да го кирилизира и да започвам да чета. Искам отново да благодаря на всички които се включиха с разяснения и личен опит относно четците   bouquet Изключително полезна темичка
От къде го поръча?

# 174
Вече съм горд, доволен притежател на новия Киндел  Laughing .

Взех го от американския Амазон и дойде по-рано от очакваното. Струваше ни 135 $ + 12 $ UPS + 40 лв ДДС + 12 др. такси и 4 часа клечане на митница аерогара + 2 часа висене по задръстванията  Crazy .

Кинделчето е сууупер! Чете кирилица без проблеми, чете текстови файлове, чете и скапаните пдф-и (тип фотокопие).

Аniru, пиши Моля те, като пристигне твоето от UK, дали са те бавили на митница и изобщо какво, що! Защото и сестра ми иска да и взема и ако може да се избегне епопеята на аерогарата ще съм много доволна.

Angelca,

Това не е вярно!
Може да четеш "Kindle (AZW), TXT, PDF, Audible (Audible Enhanced (AA, AAX)), MP3, unprotected MOBI, PRC natively; HTML, DOC, JPEG, GIF, PNG, BMP through conversion" - проверено и на кирилица.

Последна редакция: вт, 31 авг 2010, 21:25 от .Ели.

# 175
Устройството е купено от Аmazon, но ми го донесоха от Щатите едни познати. Струва 170$ заедно с кожен калъф, нещо като платнен несесер, и протектор за екрана. Заредих го,  изтеглила съм  и Calibre и съм до тук. Ще го кирилизира (поне се надявам да се справи) човек който по принцип минава за хакер и не би трябвало да има проблем. Toro, в кутията имаше гаранционна карта, но при положение че продукта не се продава на територията на Б-я-  ако се скапе нещо какво правим ?

# 176
Rania,

Повредите (извън гаранционни), подредени по честота:

1. Счупване на екрана
2. Заливане с течности
3. Механични повреди по корпуса

Неизправности и повреди, които се покриват от гаранционните условия се срещат изключително рядко, а за продукти, произведени за американският пазар - още по рядко.

Първи съвет - застраховай го. Можеш да провериш един онлайн магазин за такива устройства, български, в който предлагат застраховки. www.myebook.bg
Втори съвет - пази го. Екрана е крехък, протекторите за екран са само срещу издраскване. Ако пиеш дайкири, бира или каквото и да е докато четеш - има защитни калъфи, водо и прахо устойчиви. Срещу около 40 лева можеш да четеш и в джакузито, докато пиеш гореспоменатото дайкири.

Ако стане нещо, недай си боже, пиши на бележки да ти дам координати за връзка с мен. Ще измислим нещо.

# 177
 Joy Благодаря за съветите.
 Пия водка, но ще гледам да не чета по същото време за да не станат издънки.

# 178
С мохитото същия проблем ли се получава Thinking
И аз се изкушавам от тези джаджи, ама много четене ме чака още (на технически описания, де), преди да си избера:)

# 179
аз имам едно въпросче може би не точно по темата но ще съм благодарна на тези които ми отговорят.
и аз се оглеждам за е-четец.но въпроса е друг-може ли на мобилен телефон да се сложи програма за четене на книги? newsm78 newsm78 newsm78или звучи глупаво? Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт