Устройство за четене на дигитални книги

• 75 975
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
  • далечно
Рокси, електронните книги на този сайт са в HTML формат и са на свободен
онлайн достъп. Попитах ги и ми отговориха, че в бъдеще смятат да конвертират книгите в различни формати и да ги предлагат чрез различни платформи и четци.

# 151
Loreley, благодаря ти за разказа! Минавам само набързо да пусна този линк, на който попаднах случайно:
http://www.bookdepository.co.uk/dealsAndOffers/promo/id/100?sear … mp;page=5#content
Извинете ме, ако вече е пускан.

# 152
  • далечно
мерси! наистина англоезична литература има доста под формата на електронни книги със свободен достъп (не пиратски), наор също http://www.kobobooks.com/lists/Free_eBooks/iAelgfsVRkeCoTvSmlCADw-1.html или http://www.barnesandnoble.com/u/Free-eBooks/379001668/?cds2Pid=2 … mp;linkid=1608371

# 153
Колкото повече ви чета, толкова повече се обърквам и разколебавам. Имам чувството, че ще си взема утсройство, на което накрая няма да мога да чета на кирилица.
С думи прости, тези устройства разполагат ли с индивидуално осветяване на екрана (или както се нарича)?

Устройствата, които четат кирилица без проблем, и имат меню на български са:
1. Pocketbook 301, 302, 360
2.Hanlin V3+

Четящи кирилица:
1. iriver Story,
2.View Sonic

Що се отнася до подсветката на екрана, технологията E - ink ИЗКЛЮЧВА подсветка на екрана. Липсата на подсветка е една от главните отличителни черти на тази технология. По дефиниция, устройствата с такива екрани работят на принципа на отразената светлина.

# 154
записвам се при вас и се връщам назад за да изчета темичката.
и аз съм в търсене на е-четец но още незнам точно какво търся и към какво да се ориентирам. newsm78

# 155
А няма ли го ефекта на компютъра, като почетеш 2 часа и очите ти стават компот..

# 156
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Точно ефектът на компютъра го няма - изглежда си като лист хартия.
В момента вече и на много места в България може човек да се увери сам какво представлява - Технополис, книжарниците на Сиела, Плесио, със сигурност и на други места.

# 157
Точно ефектът на компютъра го няма - изглежда си като лист хартия.
В момента вече и на много места в България може човек да се увери сам какво представлява - Технополис, книжарниците на Сиела, Плесио, със сигурност и на други места.

Изображението на е-инк екрана е статично. Няма консумация на енергия, няма примигване. усещането е абсолютно същото, както да четеш отпечатана на хартия книга.
Друг въпрос е, че в Плесио и в Сиела ще видиш най-куците устройства.

# 158
  • София
Вече мога да се отчета, като прочела 3 книги на Сони-900. Изключително съм доволна, няма никаква умора за очите (освен нормалната при четене с часове), за мен отблясъците не са проблем, има ги, но са незначителни и винаги има положение, при което ги няма.
Толкова бързо се свиква, че на втория ден вече се опитвах да прелиствам страниците по обичайния начин за книжна книга  Embarassed..с две думи - много съм доволна. Единственият проблем е, че с мъжа ми трябва да си направим график за ползването  Crossing Arms

# 159
С устройство на "Сони"  съм,
желан подарък,за съжаление неразконсириран напълно и използван,поради липса на време,
свалих книга на английски,видях,че е приятно да се чете,а и има речник,който  ти дава обяснение на думата,
надявам се в скоро време да се разтоваря физически ......,за сега ми е по-удобно да се"ровя" в листите  Simple Smile

# 160
  • далечно
и аз похвалвам моя Nook на Barnes and Nobles. Засега не съм пробвала да отварям книги на кирилица (защото май бг електронни книги в стандартните електронни формати за книги няма, с изкл. на Word-овските пиратки).

Нямам забележки засега, но пък и малко съм ползвала. Трябва да си купя "обложка" или както там се казва корицата/подвързията, тъй като Нук-ът няма такава в пакета.

Интересно е, че на тъч скрийн панела (отделно от и под панела за четене) може да прелистваш със същия жест като при истинска книга  Crazy . Може да прелистваш и с бутони, де

Даже си купих първата електронна книга (на л\бимата ми авторка, съвсем прясно издадена с твърди корици в САЩ, където струваше "премиерните" 27 долара  Confused на хартия и само 10 електронно)

Също така днес се пробвах да сваля два торент с .pdf-и на различни произведения на Стайнбек на български - обаче нещо не работеха  Confused Вие откъде сваляте торенти с .pdf-и на български? - искам да провбан накрая този роийдър отваря ли такива файлове на кирилица нормално или не

Последна редакция: вт, 24 авг 2010, 22:03 от Loreley

# 161
Loreley, имам голяма изненада за теб:

Книги на български, преведени на български, написани с  КИРИЛИЦА, във формати fb2, fb2.zip, epub, да не говорим за pdf и тнт, има!

Има и по-голяма изненада. Има устройства, които имат МЕНЮ на български...

Що се отнася до Стайнбег, не разбирам защо търсиш pdf формат?

# 162
  • далечно
Toro, спасителЮ в ръжта, каква приятна изненада - сега ако споделиш къде ги има тези книги пък....ще е прекрасно. Досега търсих .pdf, тъй като нямаше кой да ме светне, че има книги на български в epub и прочие.

Всъщност снощи изрових някакъв торент с УЖАСНО много автори и романи в .pdf на български (3.5 гигабайта!) .

И о-чудо (поне за мен първи тест): Nook си отваря прекрасно .pdf-ките на кирилица! Инфо за Tsugumi   bouquet. Toro, можеш да го прибавиш към списъка ти с устройства четящи кирилица.

МенЮ на български, ама за 150 долара не му бера кахъра (плЮс, че с половинката едва ли бихме се спогодили да го оставим на кирилица).

# 163
Loreley, спасителят идва, когато ученика е готов, или обратно, бедно ми е класическото образование, ама нейсе...

Недей да четеш книги в pdf формат, освен ако не се налага. А ако се налага, има едни настройки на файла, които до известна степен го правят пригоден за четене на e-reader.

Файловият формат, който е създаден за тези устройства, и по мое скромно мнение е най - удобен, е fb2. И 3.5 гигабайта в този формат са около 30 000 заглавия с размер, подобен на първи том "Граф Монте Кристо", примерно... Или вторият, не помня точно...

Книги на български в електронен вид - болна тема за мен... По вина на българските издателства липсват. И каква ирония - тези, които са наричани пирати, единствени се грижат да има такива книги. Почни от www.chitanka.info като начало, а после, пак там има достатъчно линкове към други подобни.

пп. Поздравления за Nook - чето... Мога ли да те помоля да провериш дали чете нещо в zip формат, ще съм задължен.

# 164
  • далечно
Недей да четеш книги в pdf формат, освен ако не се налага. А ако се налага, има едни настройки на файла, които до известна степен го правят пригоден за четене на e-reader.

ами нищо не съм пипала по настройките, а си изглежда нормално файла...Понякога пренасянето от ред на ред е малко странно, но иначе засега нямам забележки (но пък съм отворила само една книга, която мисля да си изчета преди да премина по-нататък...)

Файловият формат, който е създаден за тези устройства, и по мое скромно мнение е най - удобен, е fb2. И 3.5 гигабайта в този формат са около 30 000 заглавия с размер, подобен на първи том "Граф Монте Кристо", примерно... Или вторият, не помня точно...
Книги на български в електронен вид - болна тема за мен... По вина на българските издателства липсват. И каква ирония - тези, които са наричани пирати, единствени се грижат да има такива книги. Почни от www.chitanka.info като начало, а после, пак там има достатъчно линкове към други подобни.
пп. Поздравления за Nook - чето... Мога ли да те помоля да провериш дали чете нещо в zip формат, ще съм задължен.

Имам някъде към 10 хиляди заглавия май от този торент, тъй като търсих нещо конкретно не съм броила точно колко други има, но са организирани по азбучен ред според имената на авторите.
Ще прегледам читанката обезателно и ще се оглеждам за fb2 книги на български - мерси за съвета. Ако не л\бопитствам прекалено - чудя се защо бг издателите да са виновни за липсата на електронни книги? все пак и те могат да правят пари от тази работа (както примерно много големи вериги книжарници вече правят...напр. на Амазон за първото полугодие продажбите на и-книги надминали тези на книжни книги...явно не е несериозен сегмент).
Ще проверя Нук-а дали отваря зип-нати файлове и ще пиша (нали това ти е въпросът  Embarassed?). За съжаление не съм много технически напреднала с устройството (съвсем семпъл потребител), така че ако има някакви заигравки с настройките - може и да не се справя  Embarassed Но пък скоро мъжът ми си идва, така че със сигурност устройството ще бъде тотално проучено...и пак ще пиша.

Общи условия

Активация на акаунт