Устройство за четене на дигитални книги

• 75 880
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте.
Как си конвертирате файлове с Calibre. При първото качване на книга на моя sony prs 600 без проблеми качих и уърдовски файл. От тогава просто не става и това е. Отчита го като празен лист. Може би е от значение че, тогава ползвах оригиналния софтуер на Reader lybrary обаче ми е мноооооого мудно качването  с него . Ето сега искам да  кача Мисия Лондон, отчита го като качена книга но е само един празен бял лист. Това е със всички файлове във формат word
Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем ?

# 346
Изходен формат ЛРФ,кодиране- утф-8, шрифт Таймс Ню Роман. Мисля, че на трета страница в темата е описано по подробно.

# 347
  • Гърция
Вече два месеца имам Kindle, много съм доволна.

# 348
Аз мисля, че за да си купиш електронна книга от Amazon, трябва да имаш Kindle...май изпращат книгите безжично чрез Whispernet,
а не на пощата.

Запис  Laughing
Да. Получаваш книгата в рамките на секунди (ако не си сложил четецът да почива разбира се)

Последна редакция: чт, 02 дек 2010, 19:08 от Niki1

# 349
Прочетох последните 8 страници (останалото после)  Mr. Green и ми направи впечатление, че повечето от вас са с Киндъл.
Не разбрах нещо, обаче. Само от Амазон ли могат да се свалят книги и има ли кирилизатор за него?
Важно ми е да мога да си свалям и книги на български...
И нещо друго... попадали ли сте на това http://www.reader-i.com/ ?

# 350
Този рийдър е с обикновен tft екран, а не е по тегнологията Ink, тоест натоварва си очите както повечето монитори, gsm екрани и т.н
От няколко дни и аз си имам Киндъл, ще пробвам довечера с няколко български текстове, но доколкото знам чете кирилица.

Друг проблем имам, качих един пдф на доста известна книга в момента, wi-fi беше включен, и като го отворих след една определна страница имам само бели такива, без текст. Изключих wi-fi, изтрих книгата, пак я качих, пак същото.
Конвертирах го с Calbire - от пдф в моби, изтрих таговете с името на автора и книгата и оле, книгата се чете.
Имате ли идея дали има някаква вградена защита за пиратски файлове?
И още един въпрос ако някой е запознат, някъде по-назад четох, че от устройства са изтрити доста книги на потребители, как точо се случва това? Дали се правят някакви ъпдейти на устройствата и как става това - през wi-fi?
И последен въпрос - задължително ли да е регистрирам Киндъла си в Амазон?

# 351
Т.е. Киндъл си чете кирилица и няма да има проблем с книги на български?

# 352
Аз още не съм пробвала, взех Киндъла, за да чета основно на други езици, а не български, но довечера ще пробвам и ще споделя.

Иначе ето какво е казала {Тони} по-напред в темата:

Цитат
Аз също свалям книги от Читанката и дори в момента чета книга точно от там. Свалям във формат EPUB. С помощта на Calibre - безплатна програма, ги конвертирам във формат ... мисля, че беше mobi. Всъщност да, точно така е, поколебах се, защото всъщност, след като съм задала вида на четеца в програмата, тя автоматично конвертира в подходящия за този четец формат.
Обикновено свалям по няколко книги, след това ги конвертирам и с помощта на кабел ги качвам на четеца.

# 353
  • Стара Загора
киндъл 3 чете без проблем кирилица.
Ако е направо в тхт формат се губеше по някой абзац, но с Калибре от фб2 в моби няма такъв проблем.

Аз от читанка свалям и един фен превод чета в момента, беше уорд формат, само го сейфах като notepad

# 354
Потвърждавам и аз чете си всичко Киндел-а на Кирилица. Не му трябва никакъв допълнителен кирилизатор.

Друг проблем имам, качих един пдф на доста известна книга в момента, wi-fi беше включен, и като го отворих след една определна страница имам само бели такива, без текст. Изключих wi-fi, изтрих книгата, пак я качих, пак същото.
Конвертирах го с Calbire - от пдф в моби, изтрих таговете с името на автора и книгата и оле, книгата се чете.
Имате ли идея дали има някаква вградена защита за пиратски файлове?
И още един въпрос ако някой е запознат, някъде по-назад четох, че от устройства са изтрити доста книги на потребители, как точо се случва това? Дали се правят някакви ъпдейти на устройствата и как става това - през wi-fi?
И последен въпрос - задължително ли да е регистрирам Киндъла си в Амазон?

И при мен се получи подобен фал с някои пдф-и, така и не разбрах защо. Не мисля, че е защита, защото се получи и при мои такива, а не пиратски.

Колкото до регистрирането - ДА, желателно е да го регистрираш, защото докато не го направиш някои от функциите му си остават заключени ( напр. възможността да правиш колекции в библиотеката).

# 355
Някой да има мнение за това: http://www.handy-eshop.com/Diva-E-Book-7-id3199.html (показвам продукта не магазина!)
Аз имам мп3 на diva и съм доста доволна, но дали да им се доверя и за четец? Иска ми се да чуя мнение първо...

# 356
И това е тфт, а не е-инк.

# 357
  • Варна
Сега разбрах, че във Виваком ще има някаква промоция на - Prestigio Libretto PER5062B и ще е на изплащане. Не ми стана ясно обаче какво е SiPix екран и каква е разликата с eInk  newsm78
Бях се насочила към Киндъла, но толкова пари накуп май няма да отделя... Confused затова се чудя дали този не е добра алтернатива.

# 358
За Амар.
http://setcombg.com/news/reviews/reviews/Prestigio-eBook/Prestig … ader-PER3162B.asp

Относно Киндъла, виж ги на живо и двата все пак. Първия четец който видях изобщо на живо беше споменато от теб престижио и бях разочарован. Е, имах големи очаквания де. После си взех Киндъл и нещата си дойдоха по местата. Поне по отношение дисплей.

# 359
Включвам се отново като щастлив нов собственик на Kindel3. Устройството е точно това, за което си мечтаех, вече си прочетох две книжки, дръпнати от Читанката и конвертирани с Calibre, с други думи на седмото небе съм. Обаче нещо запецнах с PDF файловете. Не ми стана много ясно как да ги изпратя на Амазон, за да ми ги върнат конвертирани. Необходимо ли е първо да ги прехвърля в четеца, или мога да ги пратя директно към Амазон. С други думи, каква е "технологията". И работят ли с големи pdf документи? Много ще съм благодарна на по-опитните потребители, които се включат да ми помогнат.

Общи условия

Активация на акаунт