Устройство за четене на дигитални книги

• 75 888
  • 741
  •   1
Отговори
# 330
  • В подножието на планината

Цитат на: Бу
Но пък може да се поръча през посредник от Амазон ЮК, който после да достави тук, вариант е.
   И как става това от amazon.uk ?
   Аз исках да  поръчам Kindle с безплатна доставка до Гърция , за която на страницата пише , че е възможна , но когато се регистрирах и  опитах  , не успях .

# 331
  • Варна

Цитат на: Бу
Но пък може да се поръча през посредник от Амазон ЮК, който после да достави тук, вариант е.
   И как става това от amazon.uk ?
   Аз исках да  поръчам Kindle с безплатна доставка до Гърция , за която на страницата пише , че е възможна , но когато се регистрирах и  опитах  , не успях .

Както в темата за ибей  Peace
Изпращаш на адреса на посредническата фирма и те ти го носят на следващия курс. Обаче малко ме е страх, да не се потроши по пътя, затова може би ще изчакам от тук, за да има и някаква гаранция и застраховка  Rolling Eyes

# 332
Бях много скептична към ел четец, още откакто се чу за такава джаджа. Напоследък все повече мои познати си накупиха и не спират да го хвалят.
  Реших да взема един от библиотеката и да пробвам, като бях сигурна, че ще си го върна и до там. Да, ама не- седмица след като рентвах този от библиотеката, бях в магазина и се сдобих с Kindle.
  Единственият му недостатък за мен е, че не ми мирише на книга.
Цени коментирате, гледам. Най-изгодно си остава, ако имате човек в Америка, който да се прибира по празниците, да ви купи и да ви го донесе.  Grinning
  Без 3G само с  Wi-Fi са $139, с такси става около $151.

От кои сайтове теглите книги на английски?
Изпратиха ми един торент, но файловете бяха така кофти "разтегнати", че изтрих всичко.
Ще следя темата за информация и аз.
 За сега съм го нацвъкала с книги на български.
Голяма радост бе, когато установих, че чете и pdf. файлове.

# 333
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
В www.demonoid.com има доста торенти с книги за Kindle на английски.
Иначе има много сайтове, от които се намират книги на английски
www.avaxhome.ws
www.softarchive.net
http://theebooksbay.com/
и много други, аз най-често търся с търсачката, и ми излиза ако го има евентуално - а на английски това е много по-често с новите книги, отколкото на български.
Ако не е във формата, който ми трябва, си го конвертирам с Calibre - за Сони - в lrf и epub, за Kindle са в mobi.

# 334
Благодаря, ще погледна сайтовете.
  И аз използвам същата програма за конверт. Последният зип. файл, който ми пратиха, си беше с книги в mobi формат, но текстът беше зле. Какъвто и фонт да избирах, или зуум, не помогна. Едната, уж, книга, беше като сценарии за филм...  нещо не беше наред и имаше сеериозни несъответствия със заглавие на книга и съдържание.  Laughing

# 335
По назад ми бяха дали този сайт:
http://www.gutenberg.org/wiki/Main_Page

Някои с четец различен от Kindle поръчвал ли е книга от Amazon? Как я пращат,задължително ли е на техен мейл или може на всякакъв, и най важното, ще мога ли да я докарам до разпознаваем за Сони формат?

пп. Деси, моят четец падна от леглото на земята, но за щастие без последствия. Преди да го вдигна се сетих за теб и ми изстина джоба  Blush

# 336
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Леле, Рокс  Hug, имала си късмет.
Аз мисля, че за да си купиш електронна книга от Amazon, трябва да имаш Kindle...май изпращат книгите безжично чрез Whispernet,
а не на пощата.
Ти в сайта на Sony провери ли дали няма това, което търсиш?
http://ebookstore.sony.com/

# 337
Откакто имам Kindle, всеки ден благославям съзадтелите на chitanka.info!  Grinning

# 338
  • До хладилника, който обичам
Леле, Рокс  Hug, имала си късмет.
Аз мисля, че за да си купиш електронна книга от Amazon, трябва да имаш Kindle...май изпращат книгите безжично чрез Whispernet,
а не на пощата.
Хм, дали? Нали има Киндъл приложение за настолен компютър, да речем? Свалих си такова и гледам няколко sample-a сега. Някой с истински Киндъл да каже.

# 339

... Някои с четец различен от Kindle поръчвал ли е книга от Amazon? Как я пращат,задължително ли е на техен мейл или може на всякакъв, и най важното, ще мога ли да я докарам до разпознаваем за Сони формат?

Електронните книги поръчвани от amazon се получавт САМО в .azw формат (амазонския защитен формат). По форумите има откъслечна информация, че могат да се хакнат, но не съм виждал реално хакнат файл. За този формат на сайта на Amazon има безплатен ридър за различни устройства (PC, мобилен телефон, ...) с чиято помощ могат да се четат тези книги, но не могат лесно да се конвертират за други четци (поне за сега  Wink ).

# 340
Поръчах си Kindle от Amazon UK чрез транспортна фирма и утре ще си го взема от офиса им. Поръчах го на 18 ноември и в петък (26.11) вече е бил в БГ. Ще споделям впечатления. Благодаря на всички в темата за инфото- беше ми полезно, за да реша какво да си взема   bouquet.

# 341
Електронните книги поръчвани от amazon се получавт САМО в .azw формат (амазонския защитен формат). По форумите има откъслечна информация, че могат да се хакнат, но не съм виждал реално хакнат файл.
Точно така е. Като истински Бай Ганьо (  Blush ), пробвах да "заема" книги от библиотечния Киндъл, ама нъц... Laughing

# 342
За интересуващите се от Kindle: моят дойде (много бързо- за около седмица) и е всичко, което очаквах и повече  Grinning. Наистина е все едно четеш книга, изключително лек и тънък. Благодаря на който беше споделил за Calibre (съжалявам, че не мопня поименно  Embarassed)- качих си я и ми е много полезна   bouquet

# 343
За интересуващите се от Kindle: моят дойде (много бързо- за около седмица) и е всичко, което очаквах и повече  Grinning. Наистина е все едно четеш книга, изключително лек и тънък. Благодаря на който беше споделил за Calibre (съжалявам, че не мопня поименно  Embarassed)- качих си я и ми е много полезна   bouquet

Честито, angelv! Наистина е голяма тръпка.

# 344
Здравейте! Аз имам Сони ПРС 505, купен е преди година и половина от Англия. От един руски сайт си дръпнах кирилизатор, с много треперене го инсталирах (1 на много хиляди устройства се прецаква тотално при тази операция), след това си изтеглих пак от руски торент трекер библиотека Алдебаран - 34000 заглавия (само на руски) и сега имам книги до края на живота си. В тази библиотека няма супер нови заглавия, но това според мен не е болка за умиране, винаги може да се изтегли нещо новичко. Никога не съм се радвала толкова на покупка.

Общи условия

Активация на акаунт