Устройство за четене на дигитални книги

• 75 939
  • 741
  •   1
Отговори
# 315
  • До хладилника, който обичам
Е, с това съм наясно, така си е Simple Smile Но понеже в темата се разискват и други варианти, освен електронните четци, го посочих като вариант. Момичето е супердоволно и по време на път бая четене отхвърля на телефона. За лампи имах предвид тези, които се закачат на четците, преносимите?

# 316
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Не е зле и с тях, но понякога се отразява светлината им малко, зависи си от самата лампичка и как си я насочил.
Аз много-много не харесвам тази студена синкава светлина, която имат повечето, и затова предпочита нощната.
Иначе за четене явно и телефонът е вариант, щом толкова много хора го практикуват. Моите винаги са били с малки екрани, хич не ми се нравят за тази работа.

# 317
  • Стара Загора
От вчера имам Киндъл, прочетох  половин книга, много съм доволна Simple Smile

# 318
Таня, честито!

Що се отнася до светлината, и аз не използвам специални лампи. Чета на дневна светлина или вечер - на светлината от електричеството.
Прави ми впечатление, че при по-слаба светлина от Кайндъла се чете по-лесно, отколкото от истинска книга. Може и да си въобразявам де, но имам такова усещане  Rolling Eyes

# 319
  • Варна
Повече от година мечтая за подобен четец, но все не му идва реда  Sunglasses
Досега мислех да си взема Sony 505, но след като прочетох темата сякаш клоня към Киндъла, а и цената му е по-добра.
Само се чудя дали да е от английския Амазон или от тук  newsm78

# 320
Цената тук е доста по-висока Rolling Eyes а в американския Амазон е най-евтино, излиза ок. 200 лв новата генерация с уайфай без 3джи. Доставят и дотук, но не продължих с последна стъпка, за да видя колко искат за доставка.

# 321
п.с. реших да проверя колко излиза този Киндъл с доставка дотук. Малко си обърках адресите, понеже имам регистрирани няколко амазонски адреса за доставка, та погрешка до Англия въведох, но все тая, Европа си е Европа - $20 за доставка, или общо $159 и някакви стотинки, или иначе казано, около 230 лв, което си е прилична цена Simple Smile
От английския Амазон с безплатна доставка до Англия (т.е. ще трябва посредник) излиза около 250 лв, но вероятно ще дойде по-бързо от 7 до 9 седмици (за който иска да пазарува за Коледа, аз само се облизвам пред монитора).

# 322
Бу, нали не забравяш мито и ДДС на американската цена?
И аз съм в голяма чуденка от къде да поръчам, малко ме е страх, че нещото е много крехко и ако случайно не е добре опаковано, някой отривист куриер ще му види сметката...

# 323
Давай от Англия тогава - от там мито няма, а и няма да има толкова чакане, което мен лично много би ме дразнило, аз не обичам да чакам. Склонна съм да платя повече, за да го получа веднага.

# 324
  • далечно
Аз пак да дам един глас в полза на Nook на Barnes and Nobles, който ползвам вече няколко месеца. От Киндъл се отказах заради това, че си вързан към Амазон (знам за безплатните книги, ама мен си ме дразни, че някой ще ми ореже/ограничи форматите, а нямам нито нерви, нито познания да се занимавам даже и да има начин да прилъжеш Киндъла на приема други формати).

Нукът е на цената на Киндъл - или по-скоро се получи обратното: когато Нук свалиха цената, Киндъл също поевтиня  Mr. Green
Има доставка до БГ, към 140 долара беше през август

# 325
За цената на Киндела до тук си позволявам да се самоцитирам  Wink
.....Струваше ни 135 $ + 12 $ UPS + 40 лв ДДС + 12 лв др. такси ...
Аз го взех преордер и за това беше 135, но останалите такси са си същите. Ние не можахме да го поръчаме от Амазон ЮК, като стигахме до България и ни препращаше в американския.
На сестра ми го взехме от ибей ЮК, пак същото излезе горе долу, но дойде по-бързо.

...малко ме е страх, че нещото е много крехко и ако случайно не е добре опаковано, някой отривист куриер ще му види сметката...
Нещото Wink е много добре опаковано, леко и не мисля, че ще има проблем.

Бу, няма да сгрешиш с Киндела. Много съм доволна и го препоръчвам горещо.

Последна редакция: нд, 21 ное 2010, 21:22 от .Ели.

# 326
Loreley, от къде го поръча?

# 327
Ние не можахме да го поръчаме от Амазон ЮК, като стигахме до България и ни препращаше в американския.
На сестра ми го взехме от ибей ЮК, пак същото излезе горе долу, но дойде по-бързо.
Не може от Амазон ЮК да се поръча доставка извън ЮК за Киндъл, да, праща в .ком, т.е. американския. Благодаря за инфото за таксите.
Но пък може да се поръча през посредник от Амазон ЮК, който после да достави тук, вариант е.

# 328
  • далечно
Loreley, от къде го поръча?

моето устройство си го купих от САЩ по време на една командировка, но може да се поръча от сайта на самата верига книжарници, която го продава http://www.barnesandnoble.com/nook/index.asp - те имат международен шипинг, прочети си условията на http://www.barnesandnoble.com/help/po_shipping_options.asp?cds2P … 114#International.

иначе го бях засичала в немския ибей, на по=висока цена от 149-те долара, за които се продава в САЩ (моделът с уай-фай, без 3джи).

Да предупредя, че моментът с гаранцията е следният: ако имаш нужда от ремонт, то трябва сам да осигуриш предвижването на  устройството до там (за разлика от Сони например, които имат междунаронда гаранция). Аз прецених, че за мен този риск си заслужава с оглед огромната разлика в цената и с оглед на това, че на мен повече функции от тези на книга не ми трябват (всъщност то Нук-а има разни - напр. аудио и игри, но аз лично никога не съм ги ползвала  Blush ).

Тъй като моят е закупен в САЩ, то и зарядното му е с американски стандарт, но вместо да си играя да включввам трансформатор за 200 волта и преходник, аз просто го зареждам с usb кабела през лаптопа.

Другият евтин бейсик модел, който гледах в САЩ - Кобо - имаше само usb кабел за зареждане. Доста по-напред в темата съм писала и за този модел

# 329
От кои сайтове теглите книги на английски?

Общи условия

Активация на акаунт