Коремчето ти вече проличава, през АВГУСТ ти ще станеш мама! Тема № 3

• 25 570
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
Момичета,да ви кажа,напълно съм съгласна с Либи,че това заливане с информация може тотално да ни побърка!През първата ми бременност толкова се бях панирала,че само се дебнех за някакви странни симптоми,търсех проблеми в най-малкото,не ядах определени храни,които психясалия ми мозък сам определяше за вредни,не близнах и капчица алкохол и резултатът пак беше.......бебче с толкова увреждания,че лекарите се чудеха как съм го износила до толкова дълго!Не че сега не се шашкам,но поне проумях едно-ако Господ е рекъл,рожбата ми ще се роди жива и здрава!Пак ще направя всичко по силите си,за да се развива добре и нормално,но няма да прекалявам!Тук искам да направя едно уточнение,че говоря лично за себе си-не искам нито да поучавам,коя съм аз,че да го правя,нито да се налагам!Бременността наистина е такова неповторимо изживяване,че не искам да го пропусна и този път,опорочавайки го с мисли дали сега не сбърках с това изследване примерно...Извинете ме ,че стана твърде емоционално,пак казвам,никой не искам да засегна,говоря само за себе си!Желая ви приятна вечер,момичета!

# 556
tolinka,напълно съм съгласна с теб!Прекрасно си го казала!Ако Бог е казал-ще стане!Твърде многото презастрахования и страхове са излишни!Дай Боже никоя от нас да няма проблеми до красивия финал!

# 557

Аз лично вече започнах да психясвам от толкова информация. Тези изследвания, онези изследвания.... не искам цялата ми бременност да е съпроводена със страхове и притеснения - дали тази седмица направих всичко необходимо, ами другата какво следва, какво се случва с бебето и т.н. Няма бъдеща майка, която да не се тревожи, да не чете и да не се интересува от състоянието си, но истината е, че затрупването с информация понякога може и да е вредно до някаква степен, защото когато човек няма медицинско образование не е по силите му да тълкува напълно точно информацията, която получава. Прочиташ нещо, но се оказва, че то се влияе от още други неща, за които пък не си прочел и т.н. по веригата се загубваш... за това лекар не се става лесно Simple Smile

Не ме разбирай погрешно, ако звуча по-емоционално. Това е така, защото и аз като теб се шашкам от подобни неща, но истината е, че вече ми дойде множко, а не искам да си го причинявам. Искам една спокойна бременност.

newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10
БРАВО ,мила  bouquet това е един разумен и зрял подход към бременността !!!
Многото притеснения само вредят !!! Дано повече мами го осмислят baby_neutral

На мене продължава да ми е зле,да ми е лошо....да ме цепи главата....и да съм абсолютна мърда ooooh! ooooh! ooooh! добре,че не ходя на работа,не знам как щях да я  карам newsm78.Преди час се прибрах,пазарувах от  "Пикадили"-от толкова миризми на храни,меса,парфюми ,препарати..... Sick Sick Sick ми се подкосиха краката,мислех,че ще припадна,едвам издържах на касата докато си прибера продуктите Tired Май и това задължение ще остане за мъжо Blush
Утре ще ми е първата ЖК,ще ми регистрират бременността и предполагам тепърва ще ми пускат изследвания,мисля че всичко си върви на време Hug

# 558
  • София
Момичета на тези от вас, на които са издавали болнични искали ли са амболаторен лист???Сега говорих с Д-ра и ми каза, че без такъв лист не може да ми издаде болничен.

barbie13 и на мен доктора ми каза че без амбулаторен лист не може да ми издаде болничен. Обаче в работата не искаха да го вземат, искаха ми само болничния  newsm78 сега не знам дали тези от НАП няма да се разсмърдят? Дано не

ksanaidu и на мен ми откриха наскоро дископатия, най вероятно няма да мога да родя нормално, тъй като и ортопеда и гинеколога ми казаха че болките ще са зверски, и то не заради самото раждане а заради дисковата херния. Аз сега ходя на масажи при един доктор, освен това ходя и на водна гимнастика, която не само ми помага да поддържам добра форма, но и ми помага са болките. Ако те интересува мога да ти кажа къде

# 559
Моли, не се шашкай и ние сме с нухална транслуценция 1,95 в 13г.с.  Доктора каза, че е напълно нормално даже ме посъветва да не правя БХС!!!Как на горна граница ShockedТези хора си играят с нервите на безпомощните жени Naughty

Либи е изключително права, вместо да се насладим на това прекрасно изживяване - създаваме нов живот и той расте в нас, това не е божествено?Ние се 'пукаме' от притеснения какво да направим как да го направим, какви ще са ни резултатите...,вярно е , че при толкова информация ще е безотговорно да не направим нищо, но ние прекрачваме границите(говоря за такива като мен) и излиза, че цялата ни бременност е един огромен страх.
Лично аз до сега съм ходила около 10 пъти на преглед, понеже преди 2 години се опарих много и сега беше адски страх от загуба,всеки път преди преглед сякаш се изправях пред най-големия си изпит в живота и не можех да се зарадвам на хубавите новини.В един момент моят Д-р се оказа и добър психолог, даде ми да разбера, че с това притенение единствено вреда на бебето и ако има нещо да се случва така или инъче ще се случи и най-вече да вярвам, че всичко е наред и ще бъде така!Именно за това спрях със вманиачаване в прегледи и изследвания, та нашите баби да ни би да са правили, да не говорим за ромското население...И се чувствам много добре дори чудесно,започнах да разглеждам колички, кошарки и всичко, което ми доставя удоволствие Peace

Така, че момичета живота е достатъчно напрегнат, за да си създаваме допълнително напрежение.Радвайте се на едно от на прекрасните неща в живота!!!

# 560
bonniem  и с предшната и със сегашната бременност имам течение. Става въпрос за така наречените гъбички.При различни лекари съм, но и двамата ми казаха едно и също: това е нормално.  Течението евентуално се лекува няколко  седмици преди раждането, за да не го "лепне" бебето при раждането. Антибиотиците не са желаното лечение за една бременна.  Ако има сърбеж, болки, тогава може да се предприеме нещо.

# 561
 Здравейте мами, аз съм все още в блаженно неведение относно развитието на своята бременност, понеже още никой  не ме е преглеждал, нито ми е взимал проби за изследвания, отдавна си знам, че съм 0+ и не се притеснявам за проблемния резус.. Относно притеснението, на мен това ми е първа и чакана бременност, и разбира се се шашкам, иде ми по тавана да лазя, че никой не ми е направил изследвания все още.. И след кървене до 10 седмица и яка лежанка и дуфастони и но-шпа, и болки, съм си спокойна че съм помогнала с каквото мога на бебчо, но колкото и да ми е неприятно наистина нещата не зависят само от мен, нормално е че се шашкам.. Нямаше да е нормално да не го изживявам.. Може би, живот и здраве ако имам следващо дете, ще разсъждавам съвсем философски, но сега за мен всичко е ново, страшно и необяснимо.. Аз иначе карам една ужасна откъм физически неразположения бременност, но пък душевно всичко ми грее, и всичко е положително, не плача, не съм раздразнителна, е притеснявам се, но не се тъпча с излишна информация, преглеждам единствено материали за моментното ми състояние (ако съм в 12 седмица гледам за това какво пише) и въпреки че не се вмествам в рамките, осъзнавам че не всичко е по учебник, и всяка бременност е индивидуална.. Аз например съм отслабнала, и докато ровех в нета да видя, коментари от мами със сходни симптоми, попаднах на тази статия, реших да ви я пусна, понеже обсъждахте фитнес за бременни, аз не съм от Варна, даже не съм в БГ, но ми се стори интересно.. Дано е така и за някоя друга от вас : http://www.belchohristov.com/2279.html ; http://www.belchohristov.com/1301.html ..
Ами стига вече, че дълго стана.. Много силни  Hug от мен, и нежни погалвания по коремчетата  Peace

# 562
Момичета, върнах се. Оказа се, че съм имала час за Марков без да знам  Embarassed
Човекът е много симпатичен, прегледът мина много приятно. Обяснява всичко много подробно и спокойно.
Видя се и полът- мъж 99,9%  Whistling
Каза, че всичко е в норма, но ми препоръча ранния БХС, защото е по-точен, та утре трябва да тичам в Майчин дом  Crossing Arms

# 563
Много се радвам за мамите, които вече са ходили на ФМ и всичко е наред!
Честито момченце,red shoe
Не се шашкайте излишно, ей! За съжаление наистина многото информация в нета не само помага, а понякога направо си пречи. Аз ще се повторя, но всяка бременност е индивидуална и не може да се вкара в някакви си норми!
Иначе аз съм ок, броя си дните до края на лекциите, че наистина съм като парцал. Даже съпругът ми като се прибера вечер ми казва, е съм направо асоциална - нито ми се говори, нито нищо. Имам чувството, че само леглото ми е пред очите.
Този уикенд казахме на най-близките си приятели. Направо съм толкова щастлива как всички се зарадваха. При нас това ще е живот и здраве първо бебче в компанията и ще е много глезено. Много е хубаво да усещаш положителната енергия, така че заредете се с хубави мисли и си представяйте вашето здраво пухкаво бебче след 6-7 месеца Grinning

# 564
  • Miami
Добро утро  Simple Smile

Браво red shoe,честито ти мъжле  Hug
И аз чакам с нетърпение да се види пола, че нали имаме един мъж вече, сега искаме мома  Flutter

Моето гадене взе да намалява вече, но не е отминало съвсем. Имам много ниско кръвно и често ме боли глава. Опитвам се да пия повече течности, но пак боли. То и това седене в къщи ме изнервя допълнително. Как искам да е пролет вече и да се разхождаме  Simple Smile

Хубав ден на всички   Nature Sunny

# 565
Първо - здравейте, момичета! За пръв път пиша тук, макар че често ви чета. На мен ми е първа бременност, след 6-то ин-витро, засега всичко се развива добре и се чувствам прекрасно.

Кори, за много ниското кръвно и главоболието - тъй като това беше единственият неприятен симптом, който ме мъчеше в началото, изчетох доста и в крайна сметка реших проблема, като си позволявам по едно дълго кафе с мляко сутрин. Не е проблем за бебето, а се чувствам далеч по-добре - не ме боли глава, не съм замаяна  и най-важното - имам някаква енергия. Иначе бях като абсолютен парцал. Разбира се, кафето задължително след закуска и, ако миризмата не ти е крайно неприятна.

Поздрави!

# 566
Добро утро и от мен!
Честито red shoe за момченцето Grinning
И на мен вече ми поотминава гаденето, ама като го има е силничко.
Научих нов лек против гадене и това е солта/ близвам малко сол и ми поотминава/
Ако искате пробвайте при мен действа!
Хубав ден на всички!

# 567
  • София
Добро утро,на мен ми е криво,гадно свинко,изобщо кошмарно.Искам да ходя и да си легна и изобщо да не стоя на работа.

Напълно съм съгласна с думите на Либи,tolinka,barbie13.Старая се да отсявам информацията и да не се панирам.

red shoe
- честити сини гащи,все такива хубави новини да получаваш.

# 568
red shoe -  ти повеждаш списъка с така да се каже "откритията".
Би ли споделила какъв е ехографа - вагинален или коремен?
И още нещо - има ли места за паркиране близо до клиниката, че аз малко с паркиранията съм още зле  Grinning

# 569
 Честито red shoe! Да ти е живо и здраво момченцето Wink smile3525
  И аз съм на мнение, че колкото повече информация четем, толкова по- зле става. Самите ние се натоварваме повече, а това не е добре за бебоците ни. Трябва да си четем само в границитена нормалното. Колкото повече човек знае,толкова по- зле.
 Лек ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт