Великобритания-тема 29

• 59 452
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте!Искам да ви попитам знаете ли как стават кръщенетата в Англия?Аз съм тук от 8 месеца,предстои ми да правя кръщене на сина ми,но не съм запозната с това как процедират тук.....А и не искам да правя кръщенето в бг църква,а в английска....

# 541
Искаш да кажеш, че ти си православна, но искаш да покръстиш детето в англиканска църква?

Ако съм разбрала правилно, по-долу има информация и връзки; вероятно е да откриеш, при предварителния разговор със свещеника, и други изисквания.

http://www.mybabycelebration.co.uk/Church-of-England-christening.html

# 542
Алиса,благодаря ти!

# 543
  • Лондон
zlatnata tolumba, ако донесеш боя, ще искам да дойдеш и да ми ги боядисаш Embarassed така че си помисли преди да повториш офертата Laughing

Аз нещо не разбрах за кръщенето, не съм сигурна въобще, че католически или агликански свещеник ще кръсти някой православен Thinking Може и да не разбирам де...

Благодаря за комплиментите за моята племенница, тя всъщност ходеше на танци в местното читалище в София, докато бяха там де, хубавото е, че си е запазила уменията, пък е и научила други на тях...и също, че на 9 години не се притеснява да излезе на сцена, ние с майка й не бяхме такива едно време Laughing

Нашето детско парти мина супер добре, голяма лудница и веселба, накрая имахме уморено дете, уморени родители, голяма торба с подаръци и много картички.

През малкото свободно време и аз се размечтах за пролет и за цветя, градина няма да мога да направя, но поне да ходим да ги гледаме в парка срещу нас Wink

# 544
Англиканските са много по-гъвкави от католическите църкви. Даже не говоря за догма и канон, а за порядки, ритуали и отвореност към света.
Моите деца ги водих в България да ги кръстим, но ако искате смях, отидете при попчето и попадията в малката църквичка зад посолството в Лондон. Той е вероятно ще е порядъчно подпийнал, а тя ще напише на листче какво да й занесете, с -мнайсет правописни грешки, но затова пък всяко изречение ще завършва с удивителна.

# 545
отидете при попчето и попадията в малката църквичка зад посолството в Лондон. Той е вероятно ще е порядъчно подпийнал, а тя ще напише на листче какво да й занесете, с -мнайсет правописни грешки, но затова пък всяко изречение ще завършва с удивителна.

Така ли е наистина? Колкото пъти съм ходила там съм оставала с добри впечатления.

# 546
  • На село (близо до Лондон)
Англиканските са много по-гъвкави от католическите църкви. Даже не говоря за догма и канон, а за порядки, ритуали и отвореност към света.

Алиса, едно рамо да хвърля за католическите свещеници. В пъти са по-отворени от нашите попове и тн.
И двете ми деца са кръстени тук в католическа църква и много добре минаха кръщавките и тн. За по-големия ми син мислихме за бг църква до посолството, но тогава живеехме в Манчестър и много ни се видя да ходим до там, а и да караме всички приятели път да бият. Така че в местната католическа църква го кръстихме Peace

иолито  newsm78 пиши какво точно те интересува ако е за католическа, но най-добре ходи говори с отчето

# 547
Така ли е наистина? Колкото пъти съм ходила там съм оставала с добри впечатления.

Не вярвам попчето да се напива само когато знае, че аз ще ходя.  Crazy

GI, не ща и да сравнявам с "нашите" попове; ще стане много дълго писанието.

# 548
Цитат
иолито   пиши какво точно те интересува ако е за католическа, но най-добре ходи говори с отчето
Ами аз от статията горе-долу разбрах.Ще говоря и с отчето в църквата.Интересувам се дали се процедира по същия начин като в Б-я,аз доколкото разбрах тук се мокри само главичката на бебето,пак кръстниците и родителите застават най-отпред и държат свещи,но предполагам това е и няма други неща или има и друго newsm78
Ама и аз как обясних.....

# 549
Дали е възможно тук да порасне от онзи сорт огромни, розови, сладки домати?
Експеримент проведен преди 2-3 години доказа, че е възможно, но засадени на време и при топло английско  лято.

LOKO, ти ли си експериментаторът? Какво ще рече "засадени на време" и колко градуса се броят за топло английско  лято?
Аз попитах повече на шега, но сега май ми влезе мухата. Crazy

# 550
  • Лондон
Аз не искам да влизам в никакви спорове, но все пак...ако си православен, не виждам защо да не кръстиш децата си в православна църква... Не мисля, че всички църкви и свещеници са такива както в разказа на Алиса...  Нашето кръщене беше в Св. София, имахме гости и от чужбина и всички те бяха очаровани, казаха, че не са виждали толкова красив и тържествен ритуал и толкова хубаво хорово пеене.
Няма да задълбочавам, но  не мога въобще да приема и подкрепя идеята за католическо или друго кръщене, ако си православен, все пак става дума за друга религия

# 551
И аз да се включа на бързо в разговора за кръщенето.Ние мислехме да кръщаваме нашите мъници в католическа църква тъй като баща им е католик но изискванията това да стане бяха невероятни и затова решихме да изчакаме докато поотраснат още малко.
Изискваха от нас да сме на 5 урока които продължават в порядъка на 2-2,30мин /през седмицата или в почивните дни/и след това на 1 църковна проповед.Когато поискахме да се направи в голямата църква в центъра а не в нашата малка църква/която не прилича и на църква/ни бе казано че ни трябва разрешение от месния поп да ни разреши да се кръщаваме там.Така че решихме да го отложим за още 5-6год. Peace
Момичета стискайте палци неделя времето да е хубаво във Варна за да могат моите родители да летят за на сам  Praynig

# 552
Сценария с "бухването" в училище и при нас беше почти същия както при Шу. Синът ми дойде тук преди 5 месеца, тъкмо беше навършил 5 години. Имах желание да го "бухна" буквално на другия ден, защото самото дете имаше желание да общува с деца, но общината беше на друго мнение и докато минем бюрократичните им процедури минаха 6 седмици, в които детето много се отегчи от стоене вкъщи. В крайна сметка тръгна на училище без да знае повече от 10 думи на английски научени в детската градина в България, в някакъв клас междинен между reception и year1. Първия месец нямаше никакъв видим прогрес, трудно контактуваше с децата, поради невъзможността за словесен контакт, понякога както споменава и Шу прибягваше към физически взаимоотношения, вероятно се фрустрираше от това че не го разбират и че той не ги разбира. Слава Богу имаме късмет с великолепен учителски екип, които се отнесоха и се отнасят с голямо разбиране и търпение. Сега, само 3 месеца по-късно ( като сложиш и безбройните ваканци, плюс отсъствията поради сняг и болести) се чувства като посаден тук- има си приятели, имат си училищни истории, детски интриги и вълнения, говори си с децата, разбира почти всичко което те му казват. редовно вече ми предава какво е казала учителката, превежда на баба си в автобуса  Grinning . Познава всички букви, четенето не мога още да нарека четене, защото не знае значението на много от думите и това му пречи да ги прочете тъй като са му непознати, но не се притеснявам за това,смятам че до края на годината когато проговори свободно ще се изглади и четенето. Освен това вкъщи успоредно упражняваме и БГ азбуката и съм много доволна защото виждам че ги разграничава без затруднения. Много смешно е с думи, в които има идентични букви, например PAPER  вчера се засили да я чете "ра-ре..." и като му казах това е на английски, веднага превключи и я прочете правилно. Тук българско училище нямаме, домашно ще е българското училище, но съм сколонна по-бавно да напредне с четенето на английски, но да ги бутаме двете азбуки, мисля че ще дойде момент макс след година в който ще превключва освен в говоренето и в четенето, пък дано и в писането....
 Всяка възрастза децата е подходяща за тази промяна, но възрастта 4-5 е идеалната поради съвпадението с тръгването на училище и комуникацията с деца . По-малката възраст разбира се също. Имам позната, дошла на Острова преди 15 години, децата и са били съответно син на 10 и дъщеря на 15 години. Дъщеря и пази бг темперамент, но си е изцяло вградена в това общество, няма никаква следа от това че е дошла късно. Синът и обаче е истински забавен като опитва да чете Бг приказки и бърка произношението. Говори с майка си и сестра си на български, но с акцент. Като го гледах, дори се изплаших, че детето ми е толкова малко че няма да успее да запази българската си идентичност. Много се впечатлих от по-горе описаните случки за дечицата които се опитват да се самоопределят... Simple Smile
 Децата се научават на всичко и свикват с всичко, те живеят с настоящето-важното е да са щастливи и спокойни там където са.

Относно кръщенето-имам приятелка от училище която се омъжи тук преди повече от десет години- не знам каква точно е религията на съпруга и, но кръстиха и двете си деца в българска православна църква в България, това лято и третото ще става християнче в България. Между другото във връзка с горната тема- тези деца разбират всичко на български, но не обелват и една дума. А майка им говори само на български и всяко лято са по 1 месец при баба си, която пък не обелва дума английски. Просто средата ги превзема.
Не разбрах какъв точно е случая с кръщенето, но също малко се озадачих от желанието за кръщене в английска църква- от поста разбрах че става дума за православно семейство, което може да е моя грешка.

Някой нещо за боя за яйца ли каза?   Wink

Последна редакция: чт, 11 мар 2010, 00:08 от яхнала метлата

# 553
  • Манчестър
Ето ме и мен Laughing
Ох и аз искам да си засадя нещо, но в Бг бях супер зле с това, непрекъснато си уморявах цветята Rolling Eyes

Клеми аз определено го бухнах Боян Laughing. Справя се много добре. Онзи ден бях на родителска и учителката му беше възхитена от него, каза че е взел материала от предучилищната и вече учи наравно с другите. Чете, пише, смята направо да не повярва човек. Естествено не беше и без аварийно, в началото се побийваше малко, оплакваше се че не може да каже че му е студено и тн. Но полека си намери приятели и даже днес ми каза, че много му харесва на училище. Учителката му беше дала едни картинки да си носи с него, на които имаше нарисувани тоалетна, вода, храна и тн. , така че да имат базова комуникация. Ходеше и при друга учителка, която го учеше на английски. Той вече говори много добре. А за четенето, както Mери казва не съм много доволна, но може и в мен да е проблема. Аз го карам да ми превежда думичките от книжките и там става страшно. Имаме проблем например с думата Get, ако му кажа на английски да вземе топката, го прави, но ако го питам какво значи Get,той ми казва че е "отиди" newsm78 Не знам, аз искам да съм сигурна че знае думите и на двата езика и да разбира, какво чете, но може и да не съм права. Иначе даже се смяхме с учителката, че непрекъснато получава любовни писма, първо от едно сега от друго момиченце, много са сладки. Иначе сега в събота за първи път е канен на рожден ден и ще ходи с бащата на най добрия си приятел.

Loko тази дума ми е много любима, и много често най точно описва настроението ми Laughing

Според мен не трябва да мъчиш детето да ти превежда думите...така му става още по тежко. Всички книги за двуезични деца казват - говори си в къщи на вашия език,англииския ще го научи от улицата и в училище. Ще доиде време когато ще може сам да си превежда.....

# 554
 tzvetak, не казвам, че всички са такива, а че конкретните, в малкото параклисче зад посолството могат и да ти развалят празника. (Аз ви спестих разказ как пияното попче се задяваше с майка ми, например.)

Ние кръстихме децата в църквата в родния ми град, където аз съм кръстена и където сме се женили и за повечето роднине беше лесно да дойдат, така че за мен това беше най-добрият вариант.

Мога най-подмолно да ви прошушна обаче, че ако кръстите детето си в католическа църква и ходите от време на време, ще имате предимство за добрите католически училища. Така че си отваряйте очите отсега кои са най-добрите прайамъри училища в района. Много е комерсиално и манипулаторско това да води избора, знам, но за много хора е важен фактор.

Общи условия

Активация на акаунт